forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Poruka izdavačima
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

magnus
Junior Member

Slovenia
342 Posts

Member since 22/08/2004

Posted - 29/10/2013 : 19:57:13  Show Profile Show Extended Profile  Send magnus a Private Message  Reply with Quote
izvinjavam se forumasima, sto sam post napisao na slovenačkom...lakse mi je bilo nego na srpsko-hrvatskom

Edited by - magnus on 29/10/2013 19:58:09
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 29/10/2013 : 20:14:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by magnus

izvinjavam se forumasima, sto sam post napisao na slovenačkom...lakse mi je bilo nego na srpsko-hrvatskom

Da, ali nama je teže čitati.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 29/10/2013 : 20:22:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by 1Euro

quote:
Originally posted by Poli
znaci zakljucak - zli izavaci?

ne, zla i pohlepna država koja ima previsoki porez.

Trebamo izači na ulice i poklati sve političare, zašto bi nam netko naređivao uopšte.

5 % je za tebe previsok porez (u Hr)?

Ih, samo bi dosli drugi koji se ne bi zvali "politicari" ali bi pravili ista sranja. Problem je u ljudima (danasnjice), nitko se ne rodi sa etiketom politicar. A koliko se meni cini u Slo vlada ljudstvo kaze ustav. Sad ako netko ne ide na izbore i ako nemamo pravog izbora... cija krivda je to?

U vezi poreza... mogao bi u nekom drugom topicu napisati kako si ti predstavljas drzavu i kako mislis da bi trebala funkcionisati, koje regulative i kontrole bi trebala imati, ili bi svatko mogao raditi sve sto mu pade na pamet?
Porezi nisu losi, drugo je ako neki za koritom ne moraju placati porez (ali koliko cujem od 1. 1. 2014 bi mogli i kod nas nabiti porez od cak 70 % na nepojasnjeni izvor premozenja).

Ontopic - "problem" poreza mislim da nije glavni problem striparnica. Pa ni izdavaca. Tesko mozes u malem broju (niska naklada) prodavati solidno do odlicno kvalitetne proizvode po smijesno niskim (ok, prihvatljivim) cijenama, sto je ono sto bi mi svi htjeli, jel. Plus trziste je zasiceno, poplavljeno, ima tu cak i repriza, dupliranja, izbora koliko hoces, vlada konkurenca, a samo je mali pasnik na volju za tih nekoliko ovcica. Koje su gladne, grizu i glasno laju.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 29/10/2013 21:26:22
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/10/2013 : 21:26:48  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

ma neka si, šta ima veze

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/10/2013 : 21:28:28  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Trebamo izači na ulice i poklati sve političare, zašto bi nam netko naređivao uopšte.

Ih, samo bi dosli drugi koji se ne bi zvali "politicari" ali bi pravili ista sranja. Problem je u ljudima (danasnjice), nitko se ne rodi sa etiketom politicar. A koliko se meni cini u Slo vlada ljudstvo kaze ustav. Sad ako netko ne ide na izbore i ako nemamo pravog izbora... cija krivda je to?

U vezi poreza... mogao bi u nekom drugom topicu napisati kako si ti predstavljas drzavu i kako mislis da bi trebala funkcionisati, koje regulative i kontrole bi trebala imati, ili bi svatko mogao raditi sve sto mu pade na pamet?
Porezi nisu losi, drugo je ako neki za koritom ne moraju placati porez (ali koliko cujem od 1. 1. 2014 bi mogli i kod nas nabiti porez od cak 70 % na nepojasnjeni izvor premozenja).

Ontopic - "problem" poreza mislim da nije glavni problem striparnica. Pa ni izdavaca. Tesko mozes u malem broju (niska naklada) prodavati solidno do odlicno kvalitetne proizvode po smijesno niskim (ok, prihvatljivim) cijenama, sto je ono sto bi mi svi htjeli, jel. Plus trziste je zasiceno, poplavljeno, ima tu cak i repriza, dupliranja, izbora koliko hoces, vlada konkurenca, a samo je mali pasnik na volju za tih nekoliko ovcica. Koje su gladne, grizu i glasno laju.

umisto svega ovog samo si triba napisat: mala bara puno krokodila

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 29/10/2013 : 21:29:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:

ma neka si, šta ima veze

lajvud se ionak vrlo dobro razme u slovenacki jezik tak da mu je svejedno

lajvude valjda što, a ne šta
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/10/2013 : 21:30:16  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

quote:
Originally posted by lwood

quote:

ma neka si, šta ima veze

lajvud se ionak vrlo dobro razme u slovenacki jezik tak da mu je svejedno

lajvude valjda što, a ne šta

štapič

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 29/10/2013 : 21:32:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

valjda stopic ne stapic

:D

Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
908 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 29/10/2013 : 21:36:35  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message  Reply with Quote
Pa, plaćanje poreza je nešto normalo u "normalnoj" državi. A ne, da se diže poreze u svim resorima samo zato, da bi se popunile rupe u državnom budžetu, jer su neki tako zvani "moderni menedžeri" sa kupljenim diplomama dosta novca odnijeli iz države....već znamo gde. Sad, ne bih u ovu raspravu o striparnicama, ja inače idem do Sandija na svake "qvatre" i uvijek sve dobro. Sa drugima nemam iskustva, tako da....strip treba uzeti kao hobi i kao takav ga furati dalje. Ne vidim smisla da se vode svađe oko toga.
Inače moje mišljenje je, da je PREVIŠE izdanja, ali u ovo doba izdavašto znači biznis, i to znači da se na tome ZARAĐUJE...

Invincible shield
Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 29/10/2013 : 21:37:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message  Reply with Quote
a u kojem dobu izdavastvo nije bio biznis ?

There can be only one, me!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/10/2013 : 21:42:01  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maddox031

preteka si me.baš san mislija to napisat

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 29/10/2013 : 21:42:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

NISROO Dnevnik? Ti su nam sirili horizinte i ljubav, uz maestralne prijevode. Sve za par dinara. Eh, nekada se moglo i bilo je ljepo dok je trajalo.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/10/2013 : 21:43:56  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
a misliš da oni nisu zarađivali na tome nego su to radili iz ljubavi prema dici?

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 29/10/2013 : 21:45:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
lajvude ti to o š, č, ć, ž, valjda neimas uma o dž-u ili đ-u
zabovraljas mnogo toga kad se vec zelis za.ebavati
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 29/10/2013 : 21:45:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

ja sam to napisao smislu

prijevodima su mogle parirati samo naslovnice

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 29/10/2013 : 22:07:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

ja sam to napisao smislu

prijevodima su mogle parirati samo naslovnice

pa jesi

al imaš jednu manu napravio si velik razmak između pisanog teksta i smajlića

želiš li nešt dodatno poručiti?
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 29/10/2013 : 22:15:44  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Krugeru,s obzirom da uvijek pokušavaš iste ljude navesti na svađu i da to pokušavaš kontinuirano, zamolio bih te da to više ne radiš jer, osim što nije pristojno nije baš ni u skladu sa pravilima foruma

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12545 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 29/10/2013 : 22:22:19  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

kakvih 5 posto, šta ti pričaš? Ne znam kako je u Hrvatskoj, ja u Sloveniji, kada knjižnici prodam jednu svoju knjigu, dobijam za 23% manji iznos, jer se plača porez (23%), a onda mi uzmu još novca na nekakav porez na profit ili tako nešto (ne znaju ni sami objasniti, samo uzimaju, jebe se njima), a u troškove ne mogu ništa dat iako sam jednu knjigu izdao u samozaložbi, pa sam imao vlastite troškove za tiskaru, lektora, naslovnicu,poštninu...ali to državu ne zanima, ali kada nanjuše neki novac, eno njih prvi u redu. Znači oni meni uzmu više od četvrtine, tako da mi nije jasno o kojim 5% ti pričaš.

I kažeš da porez trebamo plačati hahaha!!!!!!!!!!!!
Za šta?

Za vojsku?

Ja da plačam onim lijenčinama nekakvo izležavanje na terenu. Šta nama treba vojska, kada je mir? Neka kupe oružje zaključaju u magazin i ako bude neki rat ionako čemo svi morati iči braniti državu, sada kada rata nema, što nam treba vojska a na njih trošimo 7% Bez veze, vojska nam ne treba.

Za zdravstvo?

Ionako plačamo osiguranje, pa onda dodatno osiguranje, pa ponekada treba i lekove platiti jer ih kao osiguranje ne pokriva, ili nekakve druge stvari koje kao osiguranje ne pokriva,...znači ionako je sve to u kurcu, da ne pričam kako dugo se čeka na red itd,....znači ne treba nam porez za zdravstvo.

Za infrastrukturo, ceste itd,...

Ionako grade samo u Ljubljani nove ceste, drugdje se čeka po nekoliko godina. Ja plačam isto tako cestni sklad ko dregistracije a vozim se po rupama, to što u Ljubljani svake dve godine imate novi asfalt mene ne zanima, plačajte onda samo vi porez

Za školstvo?

Ionako kažu da školstvo neče više biti besplatno, nije ni sada, treba tona novca za udžbenike, zvezke, eksurzije, izlete, prehranu,...ma nije to besplatno a i učni sistem nam je u kurcu, vidiš da imamo 120.000 besposelnog kadra a uvažamo doktore npr....

Za javne uslužbence?

nemoj me nasmijavati, za one lenčine koje se izležavaju po pisarnama, kojih ima 5 puta previše, pa te šalju od jedne pisarne do druge pisarne pa trebaš ovaj obrazec, ps ovaj kolek pa uvijek neke gluposti, a sami su neljubazni, a ti ih čekaš dok oni piju kafu sa svojim rođakom koji ih je posjetio. Imamo ih previše i tačka.

znači za koga ja trebam plačati porez?
Za državu koja če mi onda uzeti kuču ako ne budem plačao 100+ eura nekakvog poreza. Ili koja če mi se sjesti na imovinu jer sam primao socialnu pomoč, koja bi trebala biti POMOČ a ne kredit.
Trebam li možda plačati uzdržavanje bivšeg predsednika Milana Kučana i njegov ured, tajnicu, šofera,...iako čovjek više nije predsednik?

Šta dobro napravi država sa mojim porezom kojeg ja plačam?
I što bi se to promjenilo na loše da svi prestanemo plačati porez.
Da li bi nas Mongoli napali, kada bi saznali da nemamo vojsku?
Da li bi zavladao kaso na ulici jer ne bi više trebalo za svaku glupost iči na opštinu po neke papire?
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
908 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 29/10/2013 : 22:32:40  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dobro, možda bi bilo ovako relavantnije: bila su vremena izdavaštva u ne kapitalističkim vremenima. Šta "novodobni kapitalistički" znači, mislim da ne treba previše da pišem ovde, je l da?

Invincible shield
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 29/10/2013 : 22:33:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Krugeru,s obzirom da uvijek pokušavaš iste ljude navesti na svađu i da to pokušavaš kontinuirano, zamolio bih te da to više ne radiš jer, osim što nije pristojno nije baš ni u skladu sa pravilima foruma

pa s obzirom da nisam prekrsio niti jedno pravilo ovog foruma ne vidim u kojem to smjeru vodi djelomican upit?

ako mislis ovim svojim upitom na moj upit poliju? onda te moram razocarati, to je nevino
no ako mislis na moju konverzaciju s lajvudom onda te takodjer moram razocarati i to je na razini bezazlenog, ali je moguce da eskalira u vecu berzveznu raspravu izmedju mene i lajvuda
Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 29/10/2013 : 22:50:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by giant

quote:

Dobro, možda bi bilo ovako relavantnije: bila su vremena izdavaštva u ne kapitalističkim vremenima. Šta "novodobni kapitalistički" znači, mislim da ne treba previše da pišem ovde, je l da?

pa ja bi volio da mi objasnis, jer mi nije jasno

izdavastvo je posao - i to je bio od par godina nakon sto je guttenberg rjesio stroj da tiska

e sad jel mu cilj novac, oplemenjinanje mladezi, sirenje propagande ili vec cega - to je totalno nebitno

izdavastvo je posao, u socijalizmu, kapitalizmu, unitarizmu, di god

sta se ne zalite da ima previse automobila ? nemozemo si svi kupit svaki novi model ?

ili da ima previse kruha u pekari ?

imate izbora - birajte i budite sretni

ispada, da bi bili najsretniji da zivite u neznanju, imate jednog izdavaca s 2 edicije, ne znate sto drugo postoji i kupujete lagano sve, woohoo

ja sam sretan sto ima toliko toga, da ne znam sto bi prije kupio, nemogu kupit sve, nemogu ni toliko brzo citat, ali opet mi je drago :)

There can be only one, me!
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 29/10/2013 : 22:58:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by giant

quote:

pa ja bi volio da mi objasnis, jer mi nije jasno

izdavastvo je posao - i to je bio od par godina nakon sto je guttenberg rjesio stroj da tiska

e sad jel mu cilj novac, oplemenjinanje mladezi, sirenje propagande ili vec cega - to je totalno nebitno

izdavastvo je posao, u socijalizmu, kapitalizmu, unitarizmu, di god

sta se ne zalite da ima previse automobila ? nemozemo si svi kupit svaki novi model ?

ili da ima previse kruha u pekari ?

imate izbora - birajte i budite sretni

ispada, da bi bili najsretniji da zivite u neznanju, imate jednog izdavaca s 2 edicije, ne znate sto drugo postoji i kupujete lagano sve, woohoo

ja sam sretan sto ima toliko toga, da ne znam sto bi prije kupio, nemogu kupit sve, nemogu ni toliko brzo citat, ali opet mi je drago :)

iznenadjuje me kak si ova saznanja nisi uspio iskazati prije neg sto pljujes po ovim danasnjim idavacima

moguce da bi i oni prijasnji izdavaci trebali dozivit pljuvacinu
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 29/10/2013 : 23:01:40  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
slažem se. što više izdanja i izdavača toliko veči izbor nas kupaca. Veči izbor više kupaca.
A na striparnicama je da upoznaju tržište, da znaju šta moraju ljudima ponudit i da nabave te naslove. Nijedan auto-salon nema svih modela na razpolagu, nijedam Merkur ne prodaje sav alat o ostalu robu.
tako da mi je tvrdnja da če izdavači srušiti tržište neshvatljiva. Tržište če pasti kad njih više ne bude
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 29/10/2013 : 23:03:21  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
sorry, replicirao sam na post Maddox-a a ne Krugera
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 29/10/2013 : 23:18:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jang

sorry, replicirao sam na post Maddox-a a ne Krugera

a ja ti nisam bas privlacan kak izgleda maddox
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000