Author |
Topic  |
jaki
Advanced Member

Croatia
27444 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 19/09/2014 : 15:45:43
|
a te prve su iste kao i one poslije tako da danas čitat Mandraka je... to je za kompletiste i nostalgičare. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 19/09/2014 : 16:47:50
|
quote: Originally posted by rommel
quote: Originally posted by Johnny Difool
Bojim se loše, kako je meni (pri)sjeo prije nekoliko godina kad sam pun entuzijazma uzeo Super eks i prilično se neugodno iznenadio.
u superu su išle kasnije epizode a ne ove na koje cilja makondo...inače da interesantno je da sam ja kao klinac uzimao super radi mandraka, ovo drugo je bilo dobro ali mandrak je bio glavni, da bi s vremenom mandrak ispao iz fokusa a ono drugo postalo glavni razlog čuvanja supera
Vjerujem da je to to, jer kad sam nedavno krenuo čituckati Mandraka iz prvih knjiga biblioteke Nostalgija dojmovi su bili neusporedivo bolji. Ono kasnije je štanceraj koji mi je bio dobar kao klincu, dok su ovo prave stvari.
Ista stvar je i samnom, nekad je Mandrak bio glavni a svi oni Jerry Springovi, Riđobradi, Archie Cashevi, Kelly Green i sve ostalo sporedno i nevažno. A onda je polako postalo obrnuto, kako je i danas.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9221 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 19/09/2014 : 17:37:28
|
Obožavao sam Mandraka od prvog broja Super Eksa. Kasnije je to interesovanje opalo, pa i sasvim nestalo.
Ali, stari Mandrak je nešto drugo. Ne samo putovanje u staro vreme nastanka stripa, već i vizuelni doživljaj, jer je crtež starih epizoda ipak bolji. |
 |
|
Zlix
Senior Member

.jpg)
Serbia
1884 Posts
Member since 20/03/2006 |
Posted - 20/11/2014 : 20:45:54
|
Mandrak 1
Pročitao sam Mandraka još prošle nedelje, a nikako da napišem utiske. Nisam nikada ranije čitao, tako da mi je ovo prvi susret sa junakom.
Priče su u početku na sličan fazon, uvek neki negativac ima na umu da stupi u brak ili sa Nardom ili Mandrakom, ali je uvek zanimljivo videti kako će se naši junaci izvući iz sve te zbrke. Jedna od boljih priča mi je ono kada se Mandrak i ekipa zateknu u Čudesnom kraljevstvu, koja je ujedno i najduža.
Crtež je isto lep, ovaj stari kolor mu baš leži. Samo izdanje je kvalitetno urađeno, od formata, uveza, odabira papira pa do štampe, sve je na visokom nivou. Bravo za Makondo i Beli Put. |
IG: @bricktoygrapher |
 |
|
BiDi
Senior Member

Slovenia
2449 Posts
Member since 06/05/2002 |
Posted - 22/02/2015 : 23:11:45
|
quote:

Fantom, prva verzija korica! Još ćemo da poradimo na tome.
quote: U toku nedelje ide u štampariju!
|
Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo |
 |
|
C Celtic
Average Member

Serbia
897 Posts
Member since 20/05/2009 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17431 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
DrB
Senior Member

Serbia
1128 Posts
Member since 04/06/2003 |
Posted - 26/02/2015 : 11:33:12
|
Sta bi sa Serlokom?
Još jedan lep projekat tiče se književnog dela, a verujemo da će biti blizak većini stripadžija, jer je reč o sabranim delima o Šerloku Holmsu. Svi romani i priče ser Artura Konana Dojla o najpoznatijem detektivu svih vremena biće objavljeni u tri knjige (b5 formata i u mekom povezu, ukupno na nekih 1000 strana) sa originalnim ilustracijama Sidnija Pedžeta iz magazina The Strand, u kojem su sva dela Šerloka Holmsa premijerno objavljivana, a svaka od tri knjige imaće sjajan predgovor, koje potpisuju redom – Vasa Pavković, Zoran Stefanović i David Albahari. Prve dve knjige očekuju se za Sajam, treća do Nove Godine.
Prve dve za sajam, treca do Nove godine ?? |
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7046 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 26/02/2015 : 11:52:40
|
quote: Originally posted by DrB
Sta bi sa Serlokom?
Još jedan lep projekat tiče se književnog dela, a verujemo da će biti blizak većini stripadžija, jer je reč o sabranim delima o Šerloku Holmsu. Svi romani i priče ser Artura Konana Dojla o najpoznatijem detektivu svih vremena biće objavljeni u tri knjige (b5 formata i u mekom povezu, ukupno na nekih 1000 strana) sa originalnim ilustracijama Sidnija Pedžeta iz magazina The Strand, u kojem su sva dela Šerloka Holmsa premijerno objavljivana, a svaka od tri knjige imaće sjajan predgovor, koje potpisuju redom – Vasa Pavković, Zoran Stefanović i David Albahari. Prve dve knjige očekuju se za Sajam, treća do Nove Godine.
Prve dve za sajam, treca do Nove godine ??
Ako je ovo citat njihovog nekog prvotnog plana očito je bio preambiciozan. Ja pratim Šerloka, izašla je 1 knjiga, druga se očekuje ubrzo (u 3.mj.). Imaš ovdje topic na kojem se pisalo o tome i baš sam pitao: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=46386 |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 26/02/2015 11:53:44 |
 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member

.jpg)
5547 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 05/03/2015 : 09:51:11
|
quote: Originally posted by rommel
quote: Originally posted by Johnny Difool
Bojim se loše, kako je meni (pri)sjeo prije nekoliko godina kad sam pun entuzijazma uzeo Super eks i prilično se neugodno iznenadio.
u superu su išle kasnije epizode a ne ove na koje cilja makondo...inače da interesantno je da sam ja kao klinac uzimao super radi mandraka, ovo drugo je bilo dobro ali mandrak je bio glavni, da bi s vremenom mandrak ispao iz fokusa a ono drugo postalo glavni razlog čuvanja supera
Romele, potpuno isto kao i ja  |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21623 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 18/02/2017 : 16:48:00
|

Li Fok & Rej Mur:Fantom,knjiga prva,1939.-1942. (Beli put & Makondo)
Za razliku od gornjomilanovačke Nostalgije,koja je objavljivala dnevne kaiševe Fantoma,ova nova edicija se bavi nedeljnim tablama.I za razliku od DeNo knjiga,koje su za današnje pojmove prilično slabe (loš otisak,nedržanje hronologije),BP i Makondo su nam podarili hvalevredno izdanje - u svakom pogledu! Nakon predivnog predgovora Slobodana Ivkova,pred nama su šest epizoda;četiri od po dvadesetak stranica,jedna na deset tabli,i jedna nešto duža (52 stranice).
Iako je izdanje za dve,tri klase bolje od onog iz stare države,nedeljni Fantom mi je nešto slabiji od dnevnog;barem onih prvih priča.Pre svega scenaristički;priče su mi nekako banalnije,nemaju taj nivo harizmatičnosti onih iz DeNo albuma. Jedino mi odskače kvalitetom zadnja,dugačka epizoda,Povratak nebeske bande - izgleda da taj romantični štih (kojeg ima samo u njoj;doduše ne sa Dijanom/Dajanom) ima pozitivan uticaj.
prvih 5 priča - 2.5/5 zadnja priča - 3.5/5 |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21623 Posts
Posted - 19/02/2017 : 13:11:03
|

Li Fok & Rej Mur & Vilson Mekoj:Fantom,knjiga druga,1942.-1945. (Beli put & Makondo)
Nakon interesantnog predgovora Zorana Stefanovića o Reju Muru,sledi pet priča,od kojih su mi neke možda i ponajbolje iz perioda do 1946.g. Varalica - 3.5/5 Zamak u oblacima - 3/5 Ismani ljudožderi - 2.5/5 Hamid strašni - 4/5 Fantomovo detinjstvo - 4/5 - ali čudno je da ga Dajana se kasnije nije prepoznala (Fantoma),kad joj je prvi put pokazao lice,sa obzirom da su kao mladi bili veoma bliski.
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 19/02/2017 13:26:18 |
 |
|
vronski 3
Senior Member

2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
Posted - 19/02/2017 : 14:46:46
|
quote: Originally posted by anto

[ Fantomovo detinjstvo - 4/5 - ali čudno je da ga Dajana se kasnije nije prepoznala (Fantoma),kad joj je prvi put pokazao lice,sa obzirom da su kao mladi bili veoma bliski.
Očigledno mu je Dijana tada gledalo u nešto drugo a ne u lice...  |
 |
|
cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1663 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 19/02/2017 : 15:58:15
|
Kad smo već kod ove epizode Fantovo djetinjstvo, zna li neko da li je ona, osim u Stripu 81, izašla u nekom od onih DeNo albuma? |
Elvis has just left the building! |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21623 Posts
|
cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina