Originally posted by dante Ali isto tako mislim da svi zajedno mlatimo praznu slamu nakon odgledane 1/12 necega
Zakaj bi mlatil ako imamo iskustva i znanja?
Inače izraz "đizs" je definitivno korišten 80-tih...s tom frazom mi je baš došel bratić s Knežije negdje `84. ili ` 85. na ljetne praznike. Ista je stvar i s izrazim "žvagu", "panglu" isl. koji nastaju zamjenom slova u riječima.
Baš sam htio upravo sad napisati kako serija obiluje netočnostima, ali me Džoni preduhitrio.
Da ja spomenem neke: to sam primijetio danas kad sam gledao reprizu, al već u prvoj sceni kad Riđički stiže na kolodvor, možete vidjet kako je na lokomotivi prelijepljen natpis "Jugoslavenske željeznice" preko "Hrvatske".
Rubikova kocka je mislim proizvedena '80-e. Premda neću reć da sam 100% siguran.
Tamo na večeri pričaju o Carterovom planiranju bojkotiranja Olimpijade, što je najavljeno '80 -e.
Spominjanje Carla Lewisa, koji se proslavio tek u LA - u '84.
Bezveze svi traze dlaku u jajetu, pljuju kao da je budzet bio milijardu dolara i pojavljuju se holivudski glumci. Rekonstrukcija svakog faking detalja, soundtrack isto, pa kaj su trebali pustat, Thompsona? Kaj, ak se radnja odvija u 80ima, trebali su stavit dekor iz Trakoscana? Ne kuzim taj nas narod nikako, kao da su svi cekali s nozevima... Sad je najedamput to najgore ikad snimljeno, uludo utruckan novac. A najsmjesnije mi je kaj ce za 15 godina to bit fakat kultna serija.
“Yesterday is but a dream, Tomorrow is only a vision. But today well lived makes every yesterday a dream of happiness, and every tomorrow a vision of hope.”
Originally posted by dosada dojam o drugim osobama dobiva se na osnovu vlastitog znanja i sposobnosti, tak da stvari kad netko govori o drugima govori o sebi...
Ma jok kume, ja sam dojam o tebi stekao kroz puste godine tvojih trkeljanja (i baniranja) gdje je postalo jasno da tebi nije toliko vazna tema i argumenti koliko konstantno kontriranje svima ostalima na barem 5 stranica. I s kakvim si ti to iskustvom i znanjem komentirao ovu seriju? "Serija je prvoloptaska, glumci neuvjerljivi". U jbt, fakat si rasturio u dubinu, kriticki osvrst za anale. Od sad te zovem Pauline Kael.
I druga epizoda za nama. Iskreno, bolje, puno bolje od prethodne epizode, ali još uvijek nisam impresioniran. Gluma i dalje uglavnom slaba, do, po meni, nepotrebnog cameo pojavljivanja pijandure kojeg glumi Potočnjak, te Bregovića. Džoni,bio si u krivu :D
Nažalost slažem se, drzga je čak i slabija od prve epizode. Opet svi stalno nabrajaju bendove, časopise i sve opće stvari iz onog doba, opet se ništa ne događa (osim kakti putovanja iz Zagreba u Niš), i opet s jedne strane nije dovoljno duhovito i zabavno, a s druge nije dovoljno ozbiljno niti ima bilo kakvu konkretniju priču. Ako se ovako nastavi - šteta potrošenih para.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Nažalost slažem se, drzga je čak i slabija od prve epizode. Opet svi stalno nabrajaju bendove, časopise i sve opće stvari iz onog doba, opet se ništa ne događa (osim kakti putovanja iz Zagreba u Niš), i opet s jedne strane nije dovoljno duhovito i zabavno, a s druge nije dovoljno ozbiljno niti ima bilo kakvu konkretniju priču. Ako se ovako nastavi - šteta potrošenih para.
he, he, he
baš mi žena dala sličan komentar "nikaj se ne događa, samo nabraju bendove i sl. kad treba i kad ne treba a nimalo smiješno. veli, mislim sam da bu ovo humoristična serija...."
Ako uzmemo u obzir, da je ovo hrvatska produkcija, ova serija je u rangu HBO-a.
Kritičare smeta što je serija, kojoj su glavni adut osamdesete, previše "osamdesete"? Ne kužim.
I cjepidlačite previše sa povijesnim netočnostima. Koga briga kada je Carter rekao, da će Ameri bojkotirati olimpijske - 79e ili 80te, svejedno. Nije fora u tome. Fora je, da sa čim više referenci "proda" to razdoblje... odnosno proda ta predodžba o tom vremenu.
Uobičajena drvena gluma i taj plitki televizijski ugođaj mi ne smeta ovdje. Čim više pjesama i čim više referenci i ja zadovoljan. Ako se neki klinac zbog serije skine sa cajki i baci u yugorock, Crno bijeli svijet je ispunio svoju zadaću.
Kritičare smeta što je serija, kojoj su glavni adut osamdesete, previše "osamdesete"? Ne kužim.
I cjepidlačite previše sa povijesnim netočnostima. Koga briga kada je Carter rekao, da će Ameri bojkotirati olimpijske - 79e ili 80te, svejedno. Nije fora u tome. Fora je, da sa čim više referenci "proda" to razdoblje... odnosno proda ta predodžba o tom vremenu.
Uobičajena drvena gluma i taj plitki televizijski ugođaj mi ne smeta ovdje. Čim više pjesama i čim više referenci i ja zadovoljan. Ako se neki klinac zbog serije skine sa cajki i baci u yugorock, Crno bijeli svijet je ispunio svoju zadaću.
Dakle, u prijevodu, bitno ti je samo da u seriji bude što više mjuze i sličnih aluzija na osamdesete, a radnja i likovi, ko ih?
Zašto?
Moš si mislit kak će neki klinac na temelju ove serije postat zainteresiran za ex yu rock. Pa i ovo dvoje klinaca u seriji, dam se kladit, nemaju pojma kaj je ex yu glazba. Bar ako je suditi po njihovoj glumi.
Dakle, u prijevodu, bitno ti je samo da u seriji bude što više mjuze i sličnih aluzija na osamdesete, a radnja i likovi, ko ih?
Zašto?
Moš si mislit kak će neki klinac na temelju ove serije postat zainteresiran za ex yu rock. Pa i ovo dvoje klinaca u seriji, dam se kladit, nemaju pojma kaj je ex yu glazba. Bar ako je suditi po njihovoj glumi.
Zašto?
Jer je ovo hrvatska produkcija i kao takva je po defaultu sladunjava, neorginalna i sa katastrofalnom glumom. Nema radnje i likova u domaćim serijama. U filmovima još se i nađe, ali u serijam ne. S time sam se pomirio. Objektivno, ako idemo ovo uspoređivati sa svjetskim top serijama ovo je loše po svakoj točci optužnice, ali u usporedbi sa ostalim domaćim serijama, ovo je HBO.
Ako već mora bit domaće i u prime time-u, nek bude nešto ovakvo. Radije gledam tu politički korektnu predodžbu i reference i usput slušam hitove 80ih nego trpjeti onaj uobićajeni penzionerki humor, koji se inaće vrti u ovom terminu.
Meni je ovo apsolutno u donjem domu hr serija. Hitove 80ih mogu slušati i na youtubeu. Navedi jednu od tih loših serija koje se vrte u ovo vrijeme molim te.
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!