forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - site
 Prijedlozi, komentari, kritike
 PUNISHER
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 299

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 18/11/2016 : 19:12:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message
quote:
Originally posted by Tutta

Đe ide Bosanac kad napuni 18 godina?

A đe Slovenac, također sa 18 g. ?

Ha ko će drugi neg' Tutta, iglom do kosti!

Za koga ja navijam samo je moja stvar.
A ljubav je jedna, jedina...
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19708 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 18/11/2016 : 20:22:21  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by nagor

by bagi:

quote:
Da,da...Vama u deželi je bliži anus od glavića...

I sad se slovenski forumaš ne bi smio uvrijediti. Dakle, problem ovog foruma je big joco jer mu se nije svidio ovaj komentar u topicu koji se tiče Mafesta (ajd da su vicevi). Lijepo je čovjek rekao... jedno je zajebancija, a drugo primitivizam. Kod bagija je općenito problem što misli da je primitivizam zajebancija. Ono, vidi dlakava jaja i hebo vas u deželi koja je bliža anusu od glavića i taj vaš smiješan swahili jezik... ha ha ha koji urnebes!

Bagi svakako spada među duhovitije forumaše. Ti, koliko god se trudio, ne.

Manhuntere, svaka čast na smanjivanju kazne, već sam se zabrinuo za tebe.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 18/11/2016 : 20:22:28  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by KRAS

Nemere to bit isto nikako..
Bagić spomene guznu rezu i dobije 4.ban od mjesec dana..
A joca koji je prvi poceo kenjat dobije 24h

Ti si poslednja osoba koja bi trebalo da komentariše nečije izbacivanje.
Toliko kazni ti je oprošteno da je postalo malo perverzno.

To je nesto drugo.ja sam na sve nacine trazio ban.kumio molio psovao...
Evo slobodno me izbaci na godinu.imas moje dopustenje

Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 18/11/2016 : 21:42:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message
quote:

Moj zaključak: u svakom jeziku postoje različiti načini komunikacije.
Drugačije se priča u nekoj kafani u brdima, drugačije u restoranu u centru grada. Drugačije na skupu pesnika, drugačije na fudbalskoj utakmici. To razmišljanje "ovo je Balkan" ne pije vodu. Postoje određenja pravila komunikacije, a ovo ovde je forum o stripovima, trebalo bi valjda da smo naviknuti na neki nivo? Budimo ljudi, iako smo Balkanci.

Pa o tome i govorim, baš zato što smo Balkanci i "ljudi" smo.
Misliš li ti stvarno da na nekom "skupu pesnika" (ili kad se dogovore npr. na večeru u "restoranu u centru grada") kraj njih desetorice nećeš od najmanje dvojice do trojice pravih Balkančina čuti kako tresnu poneku do jaja, kao da su "na fudbalskoj utakmici" ili u nekoj "kafani u brdima"?

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 18/11/2016 : 22:17:46  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
Bi li ti bilo onako balkanski simpatično da ti neki tamo kojeg ne poznaješ u, recimo, Beogradu, na "skupu pesnika" odgovori da si došao iz države koja je bliža anusu od glavića. I onda ti pokušaš na svojoj ijekavici pojasniti da to je primitivan pogled i onda ti odbruse nešto u stilu daj pričaj srpski bre, a ne na swahiliju. Ti bi tad normalno prasnuo u smijeh jer je takav način komunikacije simpatično balkanski, jel?

Pričam o tome da se je Joco legitimno uvrijedio i imao pravo na to (to što je i on ispao papak komentarom o svojoj zaradi je manje bitno. ) i da je bagi dobio zasluženi ban jer se čak nije udostojio ni odgovoriti moderatoru koji ga je upozorio. Ne znam što je tu toliko komplicirano...
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25334 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/11/2016 : 22:33:45  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Nagore, sve više me iznenađuješ. ;)

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 18/11/2016 : 22:36:58  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
quote:

Nagore, sve više me iznenađuješ. ;)

Da, ta forumska savezništva se jako promijenjiva... ne brini, nači ćemo već nešto oko čega ćemo se zakačiti... :)
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 18/11/2016 : 22:44:44  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
nije ništa komplicirano
stvar je jednostavna
ako prihvatiš da bagić voli svoju guzicu i ceni svoja dlakava damu
ispao bi primitivan da je reecimo joci spomeno kako će se vozit utrka F1 oko dežele
a ovak je ispala baš dobra fora

dežela je bliža anusu od glavića

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47184 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/11/2016 : 22:46:05  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by KRAS

nije ništa komplicirano
stvar je jednostavna
ako prihvatiš da bagić voli svoju guzicu i ceni svoja dlakava damu
ispao bi primitivan da je reecimo joci spomeno kako će se vozit utrka F1 oko dežele

dežela je bliža anusu od glavića

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

MD72
Average Member

678 Posts

Member since 05/10/2014

Posted - 18/11/2016 : 22:48:09  Show Profile Show Extended Profile  Send MD72 a Private Message
Mislim da bagi vec pada u trans od smijeha citajuci o brdsko planinskim pesnicima koji veceraju u restoranu u centru grada.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 18/11/2016 : 22:53:23  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
quote:

Ne, nije ispala dobra fora. Inače, meni je bolji onaj tuttin u ovom topicu.

Zanimljivo kako se pravite da ne osjećate razliku između:

Šta kaže plavuša kad zatrudni?
- Ma šta me briga možda i nije moje!

i recimo:

Mama ti je najobičnija tupava plavuša.

Edited by - nagor on 18/11/2016 22:57:52
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5005 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 18/11/2016 : 22:56:34  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message
Nebi se tija mišat u ovu raspravu koja me ne zanima niti je pratim nego samo da se treba skrenit pažnju vozačima F1 ,da ne upadnu u bodljikavu žicu.Samo toliko

Edited by - RAKOSI4 on 18/11/2016 22:59:14
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 18/11/2016 : 23:00:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message
quote:
Originally posted by RAKOSI4

Nebi se tija mišat u ovu raspravu koja me ne zanima niti je pratim nego samo da se treba skrenit pažnju vozačima F1 ,da ne upadnu u bodljikavu žicu.Samo toliko

A ne pratiš je, je l'?

Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 18/11/2016 : 23:39:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message
quote:

Bi li ti bilo onako balkanski simpatično da ti neki tamo kojeg ne poznaješ u, recimo, Beogradu, na "skupu pesnika" odgovori da si došao iz države koja je bliža anusu od glavića. I onda ti pokušaš na svojoj ijekavici pojasniti da to je primitivan pogled i onda ti odbruse nešto u stilu daj pričaj srpski bre, a ne na swahiliju. Ti bi tad normalno prasnuo u smijeh jer je takav način komunikacije simpatično balkanski, jel?

E vala bilo bi, ma da znaš da bi. Jbg., pa Balkan zajeb čuda čini, pa i u težim situacijama.

A pošto bi mi taj neki tamo pomenuo pojam poput "glavića", bilo bi mi čak i toliko simpatično da bih mu vjerovatno predložio slijedeće:
"De majke ti, ne muči se više tu lickajući taj šampanjac i slušajući blebetanja u sjeni tih vaših brekavaca Desanke Maksimović, Vaska Pope i Jovanovića Zmaja, kad se vidi da ti je u krvi Mile Kitić. Haj'mo mi lijepo do "Tarapane", večeras tamo gostuje Dara Bubamara. Ja cijelo veče častim piće a ti jima da oj guraš po koju kintu. Ako ne budeš znao gdje, ma moReš i u anus."

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6040 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 19/11/2016 : 02:30:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:

Pričam o tome da se je Joco legitimno uvrijedio i imao pravo na to (to što je i on ispao papak komentarom o svojoj zaradi je manje bitno. ) i da je bagi dobio zasluženi ban jer se čak nije udostojio ni odgovoriti moderatoru koji ga je upozorio. Ne znam što je tu toliko komplicirano...

Joco je sve počeo kad se uvrijedio na Bagijev dobronamjeran komentar o najboljem strip festivalu u regionu. Ja sam to shvatio kao provokaciju.

A za taj teoretski 'skup pjesnika', ne bi ti bilo isto ako ti to rekne Bora Đorđević ili Rambo Amadeus, zar ne?

Nije ni meni Bagijev humor uvijek smiješan, ali ne mogu se praviti glup i iznenaditi se da ne razumijem kad se šali. U biti, Big Joco je ispao lažni snob (jer kao vrijeđa se da ga stavljaju u region, a prvom prilikom psuje kao tipični Balkanac). A nadam se da razina komunikacije na ovom forumu nikad neće postati ekvivalentna razgovoru na 'skupu pjesnika' :)

Edit: samo da još dodam, Globinjo i Manhunter se slično 'časte' kao što su Bagi i Trol, ali oni su moderatori pa ako i upadne neki padobranac kao Joco ovdje to će biti okarakterizirano kao šala. Mislim, shvaćam da je 'magarče' interna zafrkancija na račun Globinja kao Dalmatinca, ali je i 'svahili' bilo upućeno kao zafrkancija Trolu, koji se nije ni najmanje uvrijedio. A Globinjo je na topicu o Interliberu isto svašta pisao, ali nitko ne dovodi u pitanje šali li se ili ne.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213

Edited by - Beva on 19/11/2016 02:43:20
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 19/11/2016 : 09:48:22  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message
Nagore, nagore, razočaravaš me, postaješ najistaknutiji predstavnik onoga protiv čega se grčevito boriš...
A drugo, popio čovjek ban, nije u tvorziji završio, šta kokodačete. Ban je glup, slažem se, ali nije ni prvi ni zadnji takav, a vjerujem da bagi ne krizira sad što ne može pisati na jbnm forumu.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 19/11/2016 : 11:51:04  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
quote:
Originally posted by swamp thing

Nagore, nagore, razočaravaš me, postaješ najistaknutiji predstavnik onoga protiv čega se grčevito boriš...

Krivo.

U prvom postu sam samo rekao da je ban oštar ali i da nije nezaslužen, ali sad se već sve to ispolitiziralo ovdje i neki misle da sam protiv viceva o Slovencima, Crnogorcima ili bagijevim omiljenim dlakavim jajima samo zbog toga što sam ukazao na to da se Joco s pravom uvrijedio jer se bagi nije šalio s svojom ekipom nego čovjeku direktno u komunikaciji s njim uvrijedio državu iz koje dolazi. Pravilna odluka moderatora.

U biti jedini problem ove priče je to što je bio na redu za ban od 30 dana.

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 19/11/2016 : 12:41:16  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
Pa taj Joco je iz Velenja..po svoj prilici je čefur...šta ima njega da vređa.to isto ko da MH psuješ švicu
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 19/11/2016 : 12:49:13  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
Čefur sigurno... Ko je još vidio janeza imenom Joco.
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 19/11/2016 : 15:56:49  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
Nego, Krasni, daj ti priupitaj Jocu je li on zaradi barem izbliza koliko ti okreneš na turi ilegalaca?
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 19/11/2016 : 16:37:17  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Dobro, sad već lagano idete u spam.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 20/11/2016 : 01:46:24  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message
Hvala svima što su se zauzeli za moje oslobađanje iz okova inkvizicijske tamnice stripova tačka kom..Stvarno,baš su me iznenadile reakcije.Nisam to očekivao.
Nisam ni očekivao smanjenje kazne,odradio bih to stoički,onako,muški,bez puštanja suza mada sam bio na ivici plača.
Malo je falilo da puknem ali iz bespuća mojih stalaža s stripovima upao mi je u ruke Miki i meksikanac El Loco i shvatio sam da život može biti puno teži i gadniji pa sam se pomirio s sudbinom.
Mislim,ono,stvarno,nakon čitanja prve dvije stranice čovjek se upita kako se tolike muke mogu podnijeti u životu i šta te još u budućnosti čeka.Blek-Peta kolona? - Aj majko...
Šalu na stranu,još jednom hvala svima i na pozitivnim a i na negativnim reakcijama.Morao bih samo izdvojiti nekolicinu...

@ troloddežele
Hvala kolega.Jednom smo proćaskali u Makarskoj,dva puta se poslije toga očešali u prolazu ali promašili.Treći put nećemo.Normalno,ako ti budeš plaćao.Ako bude moj red kao i na Interliberu lagano ću te opet zaobići...

@krašuljak
Čuj čovječe,prema tebi sam fakat bio ološ,svašta sam ti bio nabaljezgao.Izvinuo sam se jednom evo opet to činim.Izvini.Nemoj da te put nanese na ovaj kraj a da se ne javiš...

@big fat greek joca
Ti si bio pogrešan čovjek na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.Ne zamjeram ti ništa pa ni ono civilizirano i krajnje kulturno nabijanje na penis.Mene,bosanskog balkanskog primitivca.Vidim da si situiran i da raspolažeš s lovom pa mi nije u interesu imati tako moćnog neprijatelja.Bolje da te imam kao druga kad mi zafali koja kinta da mogu pozajmiti.Sto posto si službenik Ljubljanske banke.Također vidim da si stvarno pronicljiv i inteligentan,pravo ono slovenački.Nije ti trebalo duže od dva-tri posta izmjenjena s mojom malenkosti pa da vidiš da imaš posla s kretenom.Još se ne mogu načuditi takvoj moći dedukcije(https://en.wikipedia.org/wiki/Deductive_reasoning),Svaka čast...
I da,glede moje ekonomske situacije,ne mogu a da ti ne kažem da onoliko koliko ti zaradiš za jedan mjesec čika bagi da djetetu svaki dan kad krene u školu da ima za sendvića i droge...

@mišolovac
Šta da ti kažem.Nit mi smrdiš nit mirišeš.Očigledno imaš nešto protiv mene dok si naveo kako sam odavno zaslužio ban.Pratiš situaciju.Tražio sam te na netu juče,preključe da te upitam šta je problem.Našao sam tamo nekog Dejana Milića iz Berna na fejsu ali nije odgovorio na poruku pa ne znam jesam li kontaktirao pravu osobu...No,u stvari,nije ni bitno...
Još samo jedno,moram ti reći da je dalek put od blatnjavih opanaka do ulaštenih zapadnjačkih špicoka.Dalji no što misliš...

@nagor
Hvala za zdušno cipelarenje čovjeka koji nemoćno leži na podu.Vjerujem da si takav karakter i u stvarnosti,ne samo u ovoj virtualnoj pojavi.Živio...

Za sve moguće replike molim uvažene prozvane da koriste pp jer nije mi u cilju da spamam i vrijeđam,mogu opet popiti ban a slagao bih kad bi rekao da mi je svejedno.Ovo je jedini forum na kojem sam aktivan i kojem se uvijek vraćam nazad već deceniju i kusur...

Wtf?

Edited by - bagi on 20/11/2016 02:46:50
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 20/11/2016 : 09:53:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:
Originally posted by bagi

@nagor
Hvala za zdušno cipelarenje čovjeka koji nemoćno leži na podu.Vjerujem da si takav karakter i u stvarnosti,ne samo u ovoj virtualnoj pojavi.Živio...

glupa ti je ova logika
znaci ako pisu u tvoju obranu onda hvala na zauzimanju, a ako pisu protiv onda te cipelare na podu?
ili svi imaju pravo izraziti misljenje ili nitko
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 20/11/2016 : 10:12:41  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message
Supermarkić,pročitaj post od početka do kraja.
Ja sam napisao HVALA SVIMA I NA POZITIVNIM I NA NEGATIVNIM KOMENTARIMA.
Ne budi superpovršan i ne izvlači iz konteksta.Dedukcija ti je superslaba,vidi se da nisi Slovenac.
A ovo ispod su pojedinačni komentari namijenjeni ISKLJUČIVO samo onima koji su navedeni...

Wtf?

Edited by - bagi on 20/11/2016 10:26:39
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 20/11/2016 : 11:48:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message
Uh, srećom, happy End! A ja već krenuo maznuti štof za ponovno objavljivanje jedne stare priče, u obliku nove knjige, koja bi otprilike krenula ovako:

"Grof Monte Balkanista" - je nevjerovatna priča o nepravdi, nesporazumima, uvrijedama, osveti....i na kraju, pravdi.
Mnogo se može naučiti iz ove, prilično obimne knjige, uvid u ljudsku prirodu i filozofiju, što daje mogućnosti za dublje diskusije.
"Grof Monte Balkanista" je klasična priča o mladiću po imenu Bagi, kome je učinjena nepravda od strane njegovih neprijatelja nakon čega je neosnovano bačen u tamnicu. Nakon što je iznenadno otpušten, preuzima na sebe da se osveti onima koji su ga osudili. Pred kraj knjige, Bagi shvata, uz mnogo žaljenja, da postoje važnije stvari u životu od pukog istjerivanja pravde i osvete.....

Dok je bio u zatvoru, Bagi je bio osuđen na samicu. Ovo ga je skoro dovelo do ludila, čak je i pokušao da se ubije, pogotovo zato što je bio nevin. Nakon dva usamljena i mučna dana, ludi svećenik Andraž, još jedan nevin zatvorenik, prokopao je tunel do Bagijeve ćelije. On je bio simboličan tip Bagijevog spasitelja, ponovo mu pružajući nadu u životu. Uskoro su postali najbolji prijatelji i kopali su tunel zajedno. Sveštenik je bio star i mudar. Podučavao je Bagija svemu što zna. Provodili su ta dva dana kopajući, dok je Bagi učio nauku, istoriju, matematiku i ostale stvari od značaja. Uskoro je i Bagi bio obrazovan. No još pred kraj toga drugog tragičnog dana, svećenik je doživio srčani udar i umro. Prije nego što je preminuo, povjerio je Bagiju tajnu, lokaciju bogatstva njegovog mrtvog gospodara, blago o kojem nije moglo ni da se sanja. On je rekao Bagiju da ga koristi za dobrobit drugih i njegovu buduću sreću....", kad ono, iznenadno.....!

Go to Top of Page
Page: of 299 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.55 seconds. Snitz Forums 2000