• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Dobra naslovnica i dobar Venturi (viđali smo isječke pod radnim imenom "Oteti dječak" ako se ne varam) Čekam s veseljem, na kioscima za moj rođendan :-)
Solidna, topla i pomalo neuobicajena prica. Mene nije odusevila, ali moze da prodje. Daleko je ovo od Budjenja koji je pored ranijih brojeva specijala sigurno jedan od najboljih specijala.
Sto se tice acestrokeovog pitanja da li je ova prica bolja od Tajne Kristofera Kolumba, meni je bolji Kolumbo.
Moguci spoileri: Ono sto je najzanimljivije u ovoj prici jeste kako se Zagor ocinski ponasa prema malom Kristoferu. Tu mi je palo na pamet kada bi se i ako bi se ikada pokrenula neka propratna edicija(spin off) sa nekanonskim pricama, tu bih voleo da vidim Zagora kako postaje otac i kako bi se on ponasao prema svom sinu i odgajao ga. Meni bi to bila vrlo interesantna tema. Mogao bi tu da se napravi zanimljivi mini serijalcic od 6,7 epizoda.
Jedno je sigurno Zagoru je potrebno malo svezine i inovativnosti.
Slazem se da je losija prica ali nije bas jad i cemer.
Sto se tice Venturijevog crteza, on ima potencijala ali covek ocigledno ofrlje radi posao. Nemam pojma zasto jer je nov u staffu i nije mi logicno da moze tek tako da radi. Laurenti ako nekada i fuseri on makar moze da kaze da nije od samog pocetka poceo, iako je meni Laurenti mnogo bolji crtac od Venturija.
Venturi je imao par bas lepih i atraktivnih kadrova i ferrijevski crta Zagora i komicno crta Cika, ali ostalo mu ne valja.
malo mi baca atmosferom na neke stare kit tellere, neka usporena poluprijeteća atmosfera. bartoli je dobar s riječima. odlična zadnja stranica. ja bih volio vidjeti christophera još koji put.
venturi = mangiantini sa malo manje spektakularnim krajoliciima i puno bolje nacrtanim ljudima. ovako crno-bijeli, baš dobar. zagor mu je prava ljudina, često sa prekriženim rukama u stilu tarzana by kerac&plavšić