Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
anto
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](avatars/w601093823423.6784.jpg)
Serbia
21396 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 22/08/2017 : 22:12:35
|
nažalost ti ne mogu odgovoriti jer ja imam samo PZ sa 11. albumom;one sa prvih 10 priča sam pozajmio.A koliko se sećam,nisu.
a odakle si ti čitao P&O ako ne iz PZ? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
culture vulture
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
1595 Posts
Member since 21/02/2004 |
Posted - 22/08/2017 : 22:32:02
|
Hvala svejedno.
Prvo s piratskih skenova, onda iz Delcourtovih albuma. (PZ izdanje sam vidio samo na skenovima, kad sam htio vidjeti kakav je srpski prijevod.) |
Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati. |
|
anto
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Serbia
21396 Posts
|
culture vulture
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
1595 Posts
|
KuntaKinte
Senior Member
![](AvatarUpload/MisterO-avatar(1).jpg)
Serbia
1706 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 23/08/2017 : 07:55:17
|
quote: Originally posted by culture vulture
Nema na cemu. Ajde odgovori sada, pliz, ti meni nesto. Jesu li u PZ-u uz taj strip stampane one geografske mape, dijagrami itsl. sto se u albumima nalaze s unutarnje strane korica i dodatno ilustriraju avanture nasih junaka (u 1. albumu karta Mediterana, u 2. je tu i Atlantik, u 3. Tanzerinsko (ili kako je vec u prijevodu) otocje, zatim Mjesec itd.)?
Nisu. Samo pre prvog albuma postoji kratak siže sa opisima glavnih likova. |
Dosta je bilo praštanja! |
|
culture vulture
Senior Member
1595 Posts
Posted - 23/08/2017 : 12:48:20
|
Hvala na odgovoru. Steta, jer autori su se i oko toga dosta potrudili i ima tu odlicnih fora. |
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1706 Posts
Posted - 23/08/2017 : 12:54:12
|
Kad ovo neko kod nas objavi u nekim albumima (integralima), biće mi jedino žao jer sigurno neće da iskoristi NAJBOLJI-PREVOD-IKAD nekog stripa na naš jezik. Zato nameravam da sačuvam i ukoričim Politikine sa ovim stripom (što nisam radio jedno 20 godina), čekam samo da objave i 12. epizodu. |
|
culture vulture
Senior Member
1595 Posts
Posted - 23/08/2017 : 13:19:44
|
PZ prijevod nije bas tako dobar - pitak je, ali ozbiljno manjkav, pisao sam vec o tome.
Evo, quotam:
Evo ti samo jedan primjer: "...il disait pourtant vous avoir vu tomber au siege d'Arras, occis d'un mechant coup d'epee dans la gorge" je prevedeno s: "...ali rekao je da ste pali u zasedu i da ste gadno ranjeni u grlo".
quote:
Taj prijevod, nazalost, nije svugdje razumljiv. I dosta je dobrih fora zbog toga propalo.
Recimo, ono kad Gospodar Oruzja kaze da Bombastusov izum nece raditi. Bombastusu to povrijedi ponos, na sto Gospodar Oruzja kaze: "Morbleu! Un tel cuistre meriterait d'enseigner a la Sorbonne!". U PZ-u je to prevedeno s: "Bogamu! Ovakav ucenjak zasluzuje da predaje na Sorboni!", sto ne samo da totalno zbunjuje, nego i unistava foru na racun Sorbonne (i akademskog svijeta uopce).
Jos jedan primjer: ime kadeta "Aldrin de Redondie" trebalo je prevesti kao "Aldrin od Redundancije", ili barem Redundije, a ne Redondije, jer inace nije smijesno kad je redundantan.
|
Edited by - culture vulture on 23/08/2017 13:36:52 |
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1706 Posts
Posted - 23/08/2017 : 14:19:47
|
PZ prijevod nije bas tako dobar - pitak je, ali ozbiljno manjkav, pisao sam vec o tome.
Evo, quotam:
Evo ti samo jedan primjer: "...il disait pourtant vous avoir vu tomber au siege d'Arras, occis d'un mechant coup d'epee dans la gorge" je prevedeno s: "...ali rekao je da ste pali u zasedu i da ste gadno ranjeni u grlo".
quote:
Taj prijevod, nazalost, nije svugdje razumljiv. I dosta je dobrih fora zbog toga propalo.
Recimo, ono kad Gospodar Oruzja kaze da Bombastusov izum nece raditi. Bombastusu to povrijedi ponos, na sto Gospodar Oruzja kaze: "Morbleu! Un tel cuistre meriterait d'enseigner a la Sorbonne!". U PZ-u je to prevedeno s: "Bogamu! Ovakav ucenjak zasluzuje da predaje na Sorboni!", sto ne samo da totalno zbunjuje, nego i unistava foru na racun Sorbonne (i akademskog svijeta uopce).
Jos jedan primjer: ime kadeta "Aldrin de Redondie" trebalo je prevesti kao "Aldrin od Redundancije", ili barem Redundije, a ne Redondije, jer inace nije smijesno kad je redundantan.
Ok, verujem ti, jer ne znam vrancuski ![](icon_smile.gif) Mene su kupile one pesmice, pre svega na početku, a i kasnije. |
|
kasper
Advanced Member
10907 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
kasper
Advanced Member
10907 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21396 Posts
Posted - 25/08/2017 : 22:09:10
|
da,da - bila je već rasprava na temu prevoda u PZ.
ne znam kako je u originalu,niti me interesuje ako je domaći prevod/adaptacija odličan,a Oljin to svakako jeste.
Što spomenu KK,samo su one pesmice zlata vredne! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
corto33
Senior Member
![](AvatarUpload/345.jpg)
Slovenia
2541 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
jaki
Advanced Member
![](AvatarUpload/rsz_1rsz_2rsz_11igfpiar.jpg)
Croatia
27167 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Peyo
Advanced Member
![](AvatarUpload/g1.JPG)
Croatia
10479 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
jaki
Advanced Member
![](AvatarUpload/rsz_1rsz_2rsz_11igfpiar.jpg)
Croatia
27167 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Peyo
Advanced Member
![](AvatarUpload/g1.JPG)
Croatia
10479 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
![](AvatarUpload/Fade2BlackCOVER_AVATAR.jpg)
Croatia
6365 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 15/12/2018 : 18:35:26
|
Jaki se očito zeza, i ja sam protiv ovakvih grdosija, to je fora za kolekciju ali totalno ne fora za čitat. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|