forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Ispod Radara Istinske Predodbe
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 14

manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 08/09/2015 : 18:50:17  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

Glazba dakle , kao nacin komunikacije ..moooze , to je moje more

I moje i moje!!!
Jer: na početku beše reč. A sve posle toga je matematika i muzika. Svemir se čuje, a ja mislim da zvuči baš ovako:

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 08/09/2015 : 18:54:50  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Da, u pravu si. Poveo sam se za onom klasičnom definicijom insomnije.

Edited by - manhunter on 08/09/2015 18:55:49
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 08/09/2015 : 18:57:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
odlicno parirano moram reci..no moj svemir zvuci ovako, i tu nema alternative..vec alternative

Bolje ne moze ..ovo je svemir..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 08/09/2015 : 19:31:14  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Samoanaliza dakle..nije bas Fancy osjecaj niti alisa iz zemlje cudesa ..vec vise kao Jacob's Ladder ili Brazil ..ili..hehehe Barfly..

Konacno ..evo vas izazivam na taj ultimativno kolosalno i atlaski mucki cin..
Naravno da cu biti prvi, ako me netko ne pretekne .

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 08/09/2015 : 19:52:47  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Kod mene je više Jacob's ladder nego Brazil. :)

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/09/2015 : 20:00:33  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Da, u pravu si. Poveo sam se za onom klasičnom definicijom insomnije.

zapali đolu uru dvi prije spavanja.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 08/09/2015 : 20:09:08  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kod mene je više Jacob's ladder nego Brazil. :)

Gadno onda brate..ali ajmo od konca i kraja prema niti i pocetku--naopaka psihologija.
Odrastao u disfukcionalnoj obitelji..stari i stara kao pas i macka , no baka..ahh baka je bila boss , zena od marmora i svile ..jebemti. ..place mi se..placem upravo..
Sorry ..
Sve sto sam i sto cu biti dok me ne bude duzan sam toj zeni..ovo drugo moze da mi pusi...izvjesrtacen, bijesan, neshvacen..jebiga..
Baka katica je bila moje sidro, moja stijena , moj kljuc..,.sve ovo drugo je goli kurac..goli kurac..no ..kad joj odem na grob..bojim se da je cujem..a cujem je ..i boli ..i boli ..i gusi me..a li opet znam sto mi je ciniti ..sada znam .

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 08/09/2015 : 20:40:07  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Obrati paznju na posljednju stvar

Posljedna stvar..esencija..noz..satara..sjekira..

U mjesecu koji sljedi i na samom njegovom pocetku letim za pulu..sam znam vec zasto i zbog cega.
Tko god od vas zeli da me sretne..dobro je dosao ,,uistinu .

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 08/09/2015 : 20:49:48  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

Gadno onda brate..ali ajmo od konca i kraja prema niti i pocetku--naopaka psihologija.
Odrastao u disfukcionalnoj obitelji..stari i stara kao pas i macka , no baka..ahh baka je bila boss , zena od marmora i svile ..jebemti. ..place mi se..placem upravo..
Sorry ..
Sve sto sam i sto cu biti dok me ne bude duzan sam toj zeni..ovo drugo moze da mi pusi...izvjesrtacen, bijesan, neshvacen..jebiga..
Baka katica je bila moje sidro, moja stijena , moj kljuc..,.sve ovo drugo je goli kurac..goli kurac..no ..kad joj odem na grob..bojim se da je cujem..a cujem je ..i boli ..i boli ..i gusi me..a li opet znam sto mi je ciniti ..sada znam .

Dobra ti je ova naopaka psihologija.
Ti barem imaš jednu osobu koja ti je bila oslonac (u detinjstvu/adolescenciji), kod mene toga nema. Sebi (a i drugima) sam bio oslonac evo već skoro 40 godina. I onda, pre osam godina sam dobio oslonac u svom ocu. Nisam sa njim odrastao, nisam ga nešto mnogo ni poznavao, ali pre tih nekoliko godina se desilo nešto da smo se "pronašli". Da bih i taj oslonac izgubio prošlog novembra. I sad sam opet na početku, ali ovoga puta na novom.
No more good guy, što bi rekli braća Ameri.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 08/09/2015 : 21:55:43  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Svi mi izgleda trazimo nesto,a opet ispada da trazimo sebe..mrzim se zbog toga, pa opet necu stati niti posustati..bol,bijes, i prkos me nece odvesti nikuda, ali ce me makar odrzati dovoljno zivim da nastavim
Put..jebiga..

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 08/09/2015 : 22:04:25  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ne zaboravi da je potraga za sobom, preispitivanje i traženje puta rezervisano samo za inteligentne osobe. ;)
Znaš kako je čika Dostojevski rekao: da li je bolja jeftina sreća ili tiha patnja?

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 08/09/2015 : 22:05:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote

Što je to oslonac? Zašto se oslanjati na druge, kad su uglavnom prolazni..ovdje se moram nadovezati na početnu temu ovdje, radilo se o smrti i prihvaćanju smrtnosti, naše i nama dragih i bliskih ljudi.. Da li, oslanjajući se na druge, znamo, prihvaćamo, i priznajemo da sami nismo dovoljno snažni i/ili bježimo od odgovornosti da to budemo? Jedno je vezano s drugim - negiramo, bježimo od suočavanja sa smrću kao prirodnim i neminovnim okončanjem ljudskog života i oslanjamo se na prolaznost jer smo zatvarali oči pred njom i tako se odjednom našli nespremni nositi se s nečim što nam je stalno bilo pred očima, i odjednom se nađemo sami sa sobom - kao teretom koji nam je preostao, da se sami s njim nosimo.
I onda ja na temi "Evolucija" izjavim da sam ja svoj bog, što nije šala, premda može zvučati kao dobra zajebancija. Ali, tko je bog i što je bog u vjerovanju? I zašto vjerovati u njega, ne u sebe? Zašto se oslanjati na njega, nekoga, bilo koga, umjesto da izgradimo sebe na sliku njegovu, uostalom, nije li i u religiji bog stvorio čovjeka na sliku svoju? Zašto bi nam tada ipak oduzeo nešto od slike svoje i to onu najvažniju svoju esenciju? Ako nas je na sliku svoju stvorio, nije li onda mislio - eto ti, čovječe, postoji i budi sebi dostatan, budi jak, moćan, pametan i svoj i o nikome ne ovisi jer slika moja je i slika tvoja.. S vremenom su se ljudi udaljili - ne od boga, već sebe samih i postali slabi, povodljivi, površni i sve su zaboravili jer su iz sebe ispraznili to božansko, taj "teret" da budu pravedni, ljubazni, blagi, svoji, snažni i za sebe odgovorni, sebi dovoljni, da bi se davali drugima, te da bi pri tom još dovoljno sebe imali... uglavnom se svelo samo na - daj..daj..daj!..a ponekad niti hvala..
Tada netko umre, tko nam je bio važan, bio oslonac, naša snaga i onda sebično slijedi ono skoro pa kako se usudio? Sigurno ste barem jednom čuli na sprovodima da tugujući plačući pokojnika ispraćaju riječima - zašto si me napustio..kako ču ja sad bez tebe sam/sama...
Po meni je to čak sebično, ni u smrti osoba nema mira da u miru počiva. Zar nije dovoljno davala? Pa pusti ju, brate da se odmori, da ode, da svemirom luta, ode do tog raja ili se kao energija tek poigra na nebu u paleti prekrasnih boja u jednoj od Aurora Borealis..Njihovo vrijeme je došlo, to što mi nismo bili spremni to nije njihova, već naša stvar, a nabija im se kompleks krivice što su umrli.
Sa strahovima se treba suočiti, treba naučiti da je od postanka smrt jedino ispunjeno obećanje koje nam život daje, ali nam ipak daje dovoljno vremena da se odvojimo od svih oslonaca, da sazrijemo u vlastita božanstva koja će se na kraju nečijeg puta za sve dobro i lijepo zahvaliti i dostojanstveno otpustiti. Balkan ima problem sa dostojanstvom i viškom potrebe za dramom i patetikom i zrelošću uopće. Balkan je jedno tvrdo mjesto kamenih gena gdje veliku moć ima religija i veliku ulogu igra u ljudskim životima, kao neiscrpnom vrelu svih pomoći, olakšanja i oslanjanja. Da se malo više vjeruje u sebe, umjesto u drugoga - bilo koga ili pak samog boga, bilo bi manje sebičnosti i patetike i drame svih fela..sve je to jedno..previše je religije u životima a premalo vjerovanja.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 08/09/2015 : 22:06:40  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne zaboravi da je potraga za sobom, preispitivanje i traženje puta rezervisano samo za inteligentne osobe. ;)
Znaš kako je čika Dostojevski rekao: da li je bolja jeftina sreća ili tiha patnja?

heh..da

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 08/09/2015 : 22:12:40  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Vidis nakon 20 godina braka koji se trenutno nalazi u rusevinama , ja vise nemam izbora do odabira tihe patnje..jeftina sreca me vise ne zanima..opet sam..i sa sobom pred ogledalom..malo ofucan, ali jos uvijek spreman za fajt

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 08/09/2015 : 22:27:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
U svom životu sam naučila da je važno živjeti sada i ovdje, ovaj trenutak i ono što u njemu imaš za reći, nikad ne ostavljaj za sutra..sutra dolaze nove emocije..nove riječi, i njih sutra reci, pa makar bile iste kao jučer, i sutra ih ponovi.. Radi se o ljubavi i osjećajima koje ne držimo u sebi jer za njih je sutra možda kasno jer sve je prolazno..
Ono što najviše razara, i zbog čega oni koji ostaju ne pronalaze mir i ne mogu otpustiti nekoga iz svog, ili zbog smrti - njegovog života, to je osjećaj krivice, kajanje..naše vlastito kajanje zbog bezbroj propuštenih stvari, riječi, sitnica..
To - sada i ovdje - nikada nije lako jer su ljudi tvrdi, zatvoreni, prkosni i kada netko ode, tada se slome. To je ta sebičnost u nama zbog koje nema niti otpuštanja jer nas, kad je kasno pogode emocije i one izađu van ili gore u nama.. Vrijeme žalovanja nije vrijeme u kom preboljeti treba nekoga već upravo vrijeme potrebno za oprostiti sebi za sve što nam padne na pamet da smo mogli ali nismo na vrijeme, a sada je kasno.. Kad netko ode, ljudi žale sebe, ne one kojih više nema. ( proćitati Nathan Never - U ponoru pamčenja)
I to je sebično i nezrelo.
Zato sam ja toliko otvorena i svakom kažem što mislim, onog trenutka kada to mislim. Moć sadašnjeh trenutka izgleda, ljudima je nesaglediva.
Sve što se može i treba učiniti i reći kada je za to vrijeme, na vrijeme, jedini je put do mira u nama, dostojanstvenog otpuštanja iz svog života nekoga tko nam je mnogo značio jer - Ljubav je u puštanju - ne držanju i zadržavanju. Ljubav, neopterećena nama sebičnima.

Edited by - Just_Charlie on 08/09/2015 22:33:10
Go to Top of Page

melkajk
Average Member

509 Posts

Member since 07/10/2011

Posted - 08/09/2015 : 23:20:03  Show Profile Show Extended Profile  Send melkajk a Private Message  Reply with Quote
Citala Tollea?

“Yesterday is but a dream,
Tomorrow is only a vision.
But today well lived makes every yesterday a dream of happiness, and every tomorrow a vision of hope.”
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 08/09/2015 : 23:50:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by melkajk

Citala Tollea?

Pošla sam vidjeti tko je to..ne, nisam ga čitala. Zar nisam dovoljna količina štiva sama sebi? I ljudi oko mene? Nije ti to ništa velika mudrost, već ju ljudi učine mudrošću i nekom mističnom vještinom i to mi ide na živce..
I ja bi svakom biću oduzela struju i tv i internet i zatvorila ga u osamu toliko dugo dok ne shvati da nema u što gledati pa počne sebe gledati i u sebe zaviri.. oni koji ne bi pukli, bi preživjeli. I to je dobar početak.

Edited by - Just_Charlie on 08/09/2015 23:51:24
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 09/09/2015 : 09:56:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Sinoc sam ovdje ispustila naglasiti da je ono sto sam pisala odavno u meni, zeljelo je iz mene van jos na prvoj stranici teme kad je tema bila umiranje ali nisam to napisala jer bih djelovala bescutnije no sto mozda djelujem sada.:)

Sve ima svoje mjesto i vrijeme no ipak se moji postovi ne odnose ovdje na nikoga, iako se svatko moze pronaci u njima.
Ponekad s pravom, ponekad ne. To je pravilo globalizacije.

Zbog drugih pazim na vrijeme, sve ostalo je odavno proslo kroz mene. :)

Go to Top of Page

melkajk
Average Member

509 Posts

Member since 07/10/2011

Posted - 09/09/2015 : 11:06:10  Show Profile Show Extended Profile  Send melkajk a Private Message  Reply with Quote
Ma htio sam ti samo cestitati na zrelosti.
Ako si sve to sama spoznala, zasluzujes divljenje.
Neki dijelovi teksta neodoljivo vuku na knjigu.

But today well lived makes every yesterday a dream of happiness, and every tomorrow a vision of hope.”

Edited by - melkajk on 09/09/2015 11:08:04
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 09/09/2015 : 12:26:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma htio sam ti samo cestitati na zrelosti.
Ako si sve to sama spoznala, zasluzujes divljenje.
Neki dijelovi teksta neodoljivo vuku na knjigu.

Svaku recenicu koju sam u zivotu napisala mogu rastumaciti primjerom iz svog zivota, kako sam do nje dosla i sto je najvaznije, zbog cega sam naucila kako treba zivjeti.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 09/09/2015 : 17:21:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Charlie je uistinu napredovala i sve vas pretekla..laganini slobodnim stilom..
Vidim sto vidim, znam sto znam...cuvajte leda

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 09/09/2015 : 17:24:34  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Pa kaze

Go to Top of Page

melkajk
Average Member

509 Posts

Member since 07/10/2011

Posted - 09/09/2015 : 17:59:46  Show Profile Show Extended Profile  Send melkajk a Private Message  Reply with Quote
Zadnjih nekoliko dana me Charlita uvjerila da je najkompletnija i emocionalno najzrelija osoba na forumu. S tim da me ovih nekoliko zadnjih postova ''dotuklo'' u pozitivnom smislu.
Mislim da I živi to što propovijeda.
Hah, ja ionak oduvijek držim da su žene superioran spol... ;)

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 09/09/2015 : 18:06:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zadnjih nekoliko dana me Charlita uvjerila da je najkompletnija i emocionalno najzrelija osoba na forumu. S tim da me ovih nekoliko zadnjih postova ''dotuklo'' u pozitivnom smislu.
Mislim da I živi to što propovijeda.
Hah, ja ionak oduvijek držim da su žene superioran spol... ;)

Zivim, da.:)
Vjeruj mi melkajk, potvrda tome je sto sam sama ..
Mene je tesko voljeti..smatram se jednostavnom, svijetu sam komplicirana.:)

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 09/09/2015 : 18:16:30  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Samoanaliza..bojim se te predodbe..
Jesam li toliko lojalan i jesam li toliko tvrd da na oba oka zmirim..?
Nisam, no ..jesam .
Jebem ti ..moram se resetirati..pod hitno i odmah--i volim te ..lezim u blatu paraliziran..
Nije lako kad te .........Bas ......

Edited by - mr murdoc on 09/09/2015 20:29:25
Go to Top of Page
Page: of 14 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000