Author |
Topic  |
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Member since 09/11/2010 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 13/01/2016 : 08:50:27
|
bogami,koliko vidim po im slikama i nije baš jeftino đentlmen biti.te odijela po mjeri,te kožne rukavice i skupi satovi,te njegovana frizura i brada,pedikura i manikura...a vidi mene.počešljam se jedino kad u svog zetora sa otvorenom kabinom sjednem i projurim kroz selo,još ak kiša padne pa se i operem.
|
Vamos a la playa tralalalala |
 |
|
Just_Charlie
Advanced Member

.jpg)
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 13/01/2016 : 08:58:25
|
Vecina ovoga na temi ne cini gentlemana. To je sve vanjstina. Tek predodžba.. Ovo bi vise bili usminkani narcisi koji na izgled paze vise od zena.. Veci gentleman i prirodniji moze biti netko pijan i rascupan u starim trapericama. Za komplekse ovih nema nikad dovoljno prave i savrsene zene. 
|
~ Prvo suputnik onda put ~
|
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 13/01/2016 : 09:03:58
|
e baš to.evo već 6 stanica gejmetro slika likova koji vole samo sebe.a nijedna koja bi iole pokazivala bar neki znak kavalirštine prema ženi. bolje preimenovat topik u: još samo jedan korak do Iskoraka
|
 |
|
Just_Charlie
Advanced Member

.jpg)
8578 Posts
Posted - 13/01/2016 : 09:26:17
|
E, tako je..veci gentleman mozes biti ti, prljav od razgrtanja djubra po njivi, u svom zetoru, ako naidjes na mene promrzlu i gladnu kako hodam po blatnjavom putu pa se zaustavis i ponudis mi da me povezes u onome sto jedino imas i popnem se ja zahvalna u kabinu a ti bi pri tom najradije da me za rit ustipnes ali se suzdrzis od toga, vec se toplo ponudis da mi skuhac caj da se ugrijem kod tebe i osusim od kise, jos se sazalis pa umjesto samo sebi, serviras i meni na staroj dasci narezane slanine i cvaraka i domaceg pecenog kruha, ponudis i meni jednu domacu rakiju, ti usput podrignes jer ti je izletjelo, pa me nasmijes da bi se opravdao..i tako vrijeme prolazi, kisica rominja, sumrak pada, ja u toplom, nahranjena i napojena..u peci vatrica pucketa..i ne treba ti jos puno da pristanem da se stisnem i uz tebe pod starom perinom. Uf.
Prica druga. Ovi gentlemani sa slike ne bi se ni zaustavili ma koliko ja kisnula. Blatnjave mi cipele i sve bih im zaprljala. Najvise njihovu sliku o njima samima.
U kojoj pricci se gentleman sakrio? Gospodo? :) |
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 13/01/2016 : 09:32:07
|
quote: Originally posted by igor 12
e baš to.evo već 6 stanica gejmetro slika likova koji vole samo sebe.a nijedna koja bi iole pokazivala bar neki znak kavalirštine prema ženi.
kako da ne, vidi onoga sto sjedi na stepenicama i kako je obucen, valjda je vani hladno pa je ovako ugrijao stepenice za nju kada se ona vrati sa cevapima i pivom po koju ju je poslao
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 13/01/2016 : 09:51:16
|
Tonka tim slikama malo fura dandy stil koji je sam po sebi dosta dekadentan i većini nedostupan, međutim integralni je dio džentlmenštine pa ima mjesta za njega na ovom topicu. Ovdje se međutim, otvara interesantno pitanje: čini li odijelo čovjeka ili ne? Po meni, odijelo ne čini čovjeka (gentlemana), ali je bitan dio njegove ukupne slike. Gentleman se prvo postaje iznutra, kroz odgoj, usvojene navike, manire i stavove, kroz zadobivanje mentaliteta čovjeka koji obraća pažnju na sebe i na druge oko sebe. Sigurno nije bez mana i pogrešaka, ali gentleman je čovjek kraj kojega je ugodno živjeti. To su stvari koje se ne mogu kupiti novcem.
Odijelo dolazi kao nadogradnja. Skladno/neskladno odijelo odražava unutarnji stav čovjeka prema samome sebi i zbog toga šalje snažnu poruku o onome tko ga nosi. Mislim da je ono vrlo važno i svaki čovjek bi trebao držati do njega, bio bogat ili siromašan, ali u suštini je bitno što čovjek nosi u sebi, a ne na sebi.
Tonka, samo piči dalje po slikama.
|
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
Edited by - Amos on 13/01/2016 09:53:41 |
 |
|
Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts
Posted - 13/01/2016 : 09:52:45
|
quote: Originally posted by Just_Charlie
E, tako je..veci gentleman mozes biti ti, prljav od razgrtanja djubra po njivi, u svom zetoru, ako naidjes na mene promrzlu i gladnu kako hodam po blatnjavom putu pa se zaustavis i ponudis mi da me povezes u onome sto jedino imas i popnem se ja zahvalna u kabinu a ti bi pri tom najradije da me za rit ustipnes ali se suzdrzis od toga, vec se toplo ponudis da mi skuhac caj da se ugrijem kod tebe i osusim od kise, jos se sazalis pa umjesto samo sebi, serviras i meni na staroj dasci narezane slanine i cvaraka i domaceg pecenog kruha, ponudis i meni jednu domacu rakiju, ti usput podrignes jer ti je izletjelo, pa me nasmijes da bi se opravdao..i tako vrijeme prolazi, kisica rominja, sumrak pada, ja u toplom, nahranjena i napojena..u peci vatrica pucketa..i ne treba ti jos puno da pristanem da se stisnem i uz tebe pod starom perinom. Uf.
Prica druga. Ovi gentlemani sa slike ne bi se ni zaustavili ma koliko ja kisnula. Blatnjave mi cipele i sve bih im zaprljala. Najvise njihovu sliku o njima samima.
U kojoj pricci se gentleman sakrio? Gospodo? :)
Svaka ti je na mjestu. |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
 |
|
Just_Charlie
Advanced Member

.jpg)
8578 Posts
Posted - 13/01/2016 : 10:16:57
|
Iako su vremena danas neka druga, ne treba dignuti ruke od pravih vrijednosti na putu do srece. Janko Matko kao pisac zauzima posebno mjesto u mojoj mladosti, zbog toga i zauvijek u mom zivotu. Svim generacijama lreporucam cijeli njegov opus a na ovoj temi bih istaknula i preporucila svima roman "Moć zemlje". Proguglajte, ako o njemu ne znate..
http://www.youtube.com/watch?v=50SZp6XsWcY&feature=youtube_gdata_player
..jer niman postole da u njima krenem kroz tvoje snove.."
Nisu vazne postole. Vjerujte. 
|
|
 |
|
Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Posted - 13/01/2016 : 10:34:44
|
Osjecam da mi je duznost kao autoru topica napisati sto mislim. Dakle za mene je gentleman covjek koji prije svega pokazuje to " gentleman " djelima. Takav covjek ce postivati svakoga i svacije stavove bilo da je odvjetnik ili bezkucnik,a posebno ce postivati i pomagati one koji su fizicki ili na neki drugi nacin slabiji od njega samoga. Takoder takav ce covjek paziti na svoje ponasanje, higijenu, ucenost, obucu i odjecu...takav covjek ce raditi svaki dan na sebi i izgradivati svoj karakter...o ponasanju prema zenama opet drugi par hlaca... E sada u danasnje vrijeme je sve izokrenuto ono sto je normalno postalo je nenormalno i obratno tako i to " gentleman " Normalno je da osoba koja se smatra gospodinom gleda samo sebe i nikoga drugoga, gospodin je prema damama samo da bi se ustekao u uticnicu,novac pod svaku cijenu itd... Osobno mogu reci da vecina ovdje zna da sam donedavno bio velika kontra ponasanju i svemu sto covjeka cini gentlemanom. Pravopis, gramatika mi nije na najvisoj razini, upravo suprotno, imao sam izljeve bijesa, prijetnje fizickim obracunima, rijecnik ocuvaj me dragi Boze i mnogo jos toga...ali ono sto mogu reci da se svaki dan trudim da radim kao sto sam gore napisao i da se mjenjam po pitanju svega, ukratko receno trudim se i naginjem da postanem gentleman.To znaci da gad bi vidio bezkucnika ne bi skinuo svoj kaput i dao mu jer mi je to jedini kaput koji imam, ali bi sigurno skinuo kosulju i dao mu novaca sto imam po depovima... Nadalje... Sigurno da je potrebno i novaca za takve stvari jer spoj osobina koje sam gore naveo, ponasanja i fino odredene obuce i odjece cini gentlemana u potpunosti na svim poljima. Sat,odjelo,kosulje,tregeri,hlace sve to kosta...recimo da starstas od nule sa nekih 10 000 kn bi bio sasvim solidan po pitaju odjece a i to se moze rastegnuti kroz godinu malo po malo...
Takoder smatram da gentleman ne moze biti svatko posebno poradi karaktera, ponasanja i odrzavanja samog sebe kako fizicki tako psihicki...nakupovat se raznih satova, odjela itd moze svatko kad-tad bilo odjednom bilo periodicno...a posebno pravi gentleman ne moze biti vecina muskaraca poradi zena jer bar 80 % muskih gledaju samo " kako se ustekat u uticnicu " to nikako nisu gentlmeni niti imaju ikakev veze s time.
Nadalje nikakve ja gay slike ne stavljam ovdje niti gledam na to da budem gentleman sa skupim satovima, odjelima, robom a nisam u stanju uputiti barem toplu rijec covjeku koji na ulici prosi ili da prodem kao pored zida kad je u pitanju starija osoba koja se vidno muci sa stvarima koje nosi...takoder necu od sebe raditi budalu pa svakome na koga naidem pomagati...zan se " osjetiti " situacija kad je pomoc potrebna 
A vidim da neki samo gledaju povrsno na ovih 6 stranica pa nisu pregledali neke stvari pa da ih opet stavim i podsjetim. 
 |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Posted - 13/01/2016 : 10:36:50
|
quote: Originally posted by Amos
Tonka tim slikama malo fura dandy stil koji je sam po sebi dosta dekadentan i većini nedostupan, međutim integralni je dio džentlmenštine pa ima mjesta za njega na ovom topicu. Ovdje se međutim, otvara interesantno pitanje: čini li odijelo čovjeka ili ne? Po meni, odijelo ne čini čovjeka (gentlemana), ali je bitan dio njegove ukupne slike. Gentleman se prvo postaje iznutra, kroz odgoj, usvojene navike, manire i stavove, kroz zadobivanje mentaliteta čovjeka koji obraća pažnju na sebe i na druge oko sebe. Sigurno nije bez mana i pogrešaka, ali gentleman je čovjek kraj kojega je ugodno živjeti. To su stvari koje se ne mogu kupiti novcem.
Odijelo dolazi kao nadogradnja. Skladno/neskladno odijelo odražava unutarnji stav čovjeka prema samome sebi i zbog toga šalje snažnu poruku o onome tko ga nosi. Mislim da je ono vrlo važno i svaki čovjek bi trebao držati do njega, bio bogat ili siromašan, ali u suštini je bitno što čovjek nosi u sebi, a ne na sebi.
Tonka, samo piči dalje po slikama.
Nema rijeci kojom da se izrazim stoga slika govori vise od tisucu rijeci 
 |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Posted - 13/01/2016 : 10:40:09
|
Takoder mislim da sto kaze amos dandy stil si vecina moze i prisutiti... ok kaput od nekih 1500-2000 kn nije neki dandy stil ali nije ni bas jeftino...odrecite se dva mijeseca alkohola ili cigarete i imate jedan pristojan komad...moze se kad se hoce... |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Posted - 13/01/2016 : 10:42:39
|
Iizuzetno mi je drago kad vidim postove igora ( nesto izmedu humora i sarkazma iako mi to ne pase bas ) a pogotovo charlie i amosa koji su me obogatili za nesto " vise " sto nisam znao. |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 13/01/2016 : 11:52:12
|
ne kužim i dalje.jel trebam obuć ermenegildo zenda odijelo,navuć najskuplje pačotice,stavit pet kila gela u kosu,otić na pješački,uvatit neku babu za ruku(pa makar se i otimala)i prevest je prek ceste?pa sve to mogu i u starim trapkama i spitki
|
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia