forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Gentleman
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 35

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 12/01/2016 : 23:11:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 12/01/2016 : 23:12:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 12/01/2016 : 23:13:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 12/01/2016 : 23:34:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 12/01/2016 : 23:35:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 12/01/2016 : 23:43:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 13/01/2016 : 08:50:27  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
bogami,koliko vidim po im slikama i nije baš jeftino đentlmen biti.te odijela po mjeri,te kožne rukavice i skupi satovi,te njegovana frizura i brada,pedikura i manikura...a vidi mene.počešljam se jedino kad u svog zetora sa otvorenom kabinom sjednem i projurim kroz selo,još ak kiša padne pa se i operem.

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 13/01/2016 : 08:58:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Vecina ovoga na temi ne cini gentlemana.
To je sve vanjstina. Tek predodžba..
Ovo bi vise bili usminkani narcisi koji na izgled paze vise od zena..
Veci gentleman i prirodniji moze biti netko pijan i rascupan u starim trapericama. Za komplekse ovih nema nikad dovoljno prave i savrsene zene.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 13/01/2016 : 09:03:58  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
e baš to.evo već 6 stanica gejmetro slika likova koji vole samo sebe.a nijedna koja bi iole pokazivala bar neki znak kavalirštine prema ženi.
bolje preimenovat topik u: još samo jedan korak do Iskoraka

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 13/01/2016 : 09:26:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
E, tako je..veci gentleman mozes biti ti, prljav od razgrtanja djubra po njivi, u svom zetoru, ako naidjes na mene promrzlu i gladnu kako hodam po blatnjavom putu pa se zaustavis i ponudis mi da me povezes u onome sto jedino imas i popnem se ja zahvalna u kabinu a ti bi pri tom najradije da me za rit ustipnes ali se suzdrzis od toga, vec se toplo ponudis da mi skuhac caj da se ugrijem kod tebe i osusim od kise, jos se sazalis pa umjesto samo sebi, serviras i meni na staroj dasci narezane slanine i cvaraka i domaceg pecenog kruha, ponudis i meni jednu domacu rakiju, ti usput podrignes jer ti je izletjelo, pa me nasmijes da bi se opravdao..i tako vrijeme prolazi, kisica rominja, sumrak pada, ja u toplom, nahranjena i napojena..u peci vatrica pucketa..i ne treba ti jos puno da pristanem da se stisnem i uz tebe pod starom perinom. Uf.

Prica druga. Ovi gentlemani sa slike ne bi se ni zaustavili ma koliko ja kisnula. Blatnjave mi cipele i sve bih im zaprljala.
Najvise njihovu sliku o njima samima.

U kojoj pricci se gentleman sakrio?
Gospodo?
:)

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 13/01/2016 : 09:32:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor 12

e baš to.evo već 6 stanica gejmetro slika likova koji vole samo sebe.a nijedna koja bi iole pokazivala bar neki znak kavalirštine prema ženi.

kako da ne, vidi onoga sto sjedi na stepenicama i kako je obucen, valjda je vani hladno pa je ovako ugrijao stepenice za nju kada se ona vrati sa cevapima i pivom po koju ju je poslao

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 13/01/2016 : 09:51:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Tonka tim slikama malo fura dandy stil koji je sam po sebi dosta dekadentan i većini nedostupan, međutim integralni je dio džentlmenštine pa ima mjesta za njega na ovom topicu.

Ovdje se međutim, otvara interesantno pitanje: čini li odijelo čovjeka ili ne?

Po meni, odijelo ne čini čovjeka (gentlemana), ali je bitan dio njegove ukupne slike.

Gentleman se prvo postaje iznutra, kroz odgoj, usvojene navike, manire i stavove, kroz zadobivanje mentaliteta čovjeka koji obraća pažnju na sebe i na druge oko sebe.
Sigurno nije bez mana i pogrešaka, ali gentleman je čovjek kraj kojega je ugodno živjeti.
To su stvari koje se ne mogu kupiti novcem.

Odijelo dolazi kao nadogradnja.
Skladno/neskladno odijelo odražava unutarnji stav čovjeka prema samome sebi i zbog toga šalje snažnu poruku o onome tko ga nosi.
Mislim da je ono vrlo važno i svaki čovjek bi trebao držati do njega, bio bogat ili siromašan, ali u suštini je bitno što čovjek nosi u sebi, a ne na sebi.

Tonka, samo piči dalje po slikama.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.

Edited by - Amos on 13/01/2016 09:53:41
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 13/01/2016 : 09:52:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Just_Charlie

E, tako je..veci gentleman mozes biti ti, prljav od razgrtanja djubra po njivi, u svom zetoru, ako naidjes na mene promrzlu i gladnu kako hodam po blatnjavom putu pa se zaustavis i ponudis mi da me povezes u onome sto jedino imas i popnem se ja zahvalna u kabinu a ti bi pri tom najradije da me za rit ustipnes ali se suzdrzis od toga, vec se toplo ponudis da mi skuhac caj da se ugrijem kod tebe i osusim od kise, jos se sazalis pa umjesto samo sebi, serviras i meni na staroj dasci narezane slanine i cvaraka i domaceg pecenog kruha, ponudis i meni jednu domacu rakiju, ti usput podrignes jer ti je izletjelo, pa me nasmijes da bi se opravdao..i tako vrijeme prolazi, kisica rominja, sumrak pada, ja u toplom, nahranjena i napojena..u peci vatrica pucketa..i ne treba ti jos puno da pristanem da se stisnem i uz tebe pod starom perinom. Uf.

Prica druga. Ovi gentlemani sa slike ne bi se ni zaustavili ma koliko ja kisnula. Blatnjave mi cipele i sve bih im zaprljala.
Najvise njihovu sliku o njima samima.

U kojoj pricci se gentleman sakrio?
Gospodo?
:)

Svaka ti je na mjestu.

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 13/01/2016 : 10:16:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Iako su vremena danas neka druga, ne treba dignuti ruke od pravih vrijednosti na putu do srece.
Janko Matko kao pisac zauzima posebno mjesto u mojoj mladosti, zbog toga i zauvijek u mom zivotu. Svim generacijama lreporucam cijeli njegov opus a na ovoj temi bih istaknula i preporucila svima roman "Moć zemlje". Proguglajte, ako o njemu ne znate..

http://www.youtube.com/watch?v=50SZp6XsWcY&feature=youtube_gdata_player

..jer niman postole
da u njima krenem
kroz tvoje snove.."

Nisu vazne postole. Vjerujte.

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 13/01/2016 : 10:24:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Savile row je važan prvenstveno zbog toga što je tamo sjedište Kingsmena, ali ne treba zanemariti ni činjenicu da su tamo najbolji krojači na svijetu.

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 13/01/2016 : 10:34:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Osjecam da mi je duznost kao autoru topica napisati sto mislim.
Dakle za mene je gentleman covjek koji prije svega pokazuje to " gentleman " djelima.
Takav covjek ce postivati svakoga i svacije stavove bilo da je odvjetnik ili bezkucnik,a posebno ce postivati i pomagati one koji su fizicki ili na neki drugi nacin slabiji od njega samoga.
Takoder takav ce covjek paziti na svoje ponasanje, higijenu, ucenost, obucu i odjecu...takav covjek ce raditi svaki dan na sebi i izgradivati svoj karakter...o ponasanju prema zenama opet drugi par hlaca...
E sada u danasnje vrijeme je sve izokrenuto ono sto je normalno postalo je nenormalno i obratno tako i to " gentleman "
Normalno je da osoba koja se smatra gospodinom gleda samo sebe i nikoga drugoga, gospodin je prema damama samo da bi se ustekao u uticnicu,novac pod svaku cijenu itd...
Osobno mogu reci da vecina ovdje zna da sam donedavno bio velika kontra ponasanju i svemu sto covjeka cini gentlemanom.
Pravopis, gramatika mi nije na najvisoj razini, upravo suprotno, imao sam izljeve bijesa, prijetnje fizickim obracunima, rijecnik ocuvaj me dragi Boze i mnogo jos toga...ali ono sto mogu reci da se svaki dan trudim da radim kao sto sam gore napisao i da se mjenjam po pitanju svega, ukratko receno trudim se i naginjem da postanem gentleman.To znaci da gad bi vidio bezkucnika ne bi skinuo svoj kaput i dao mu jer mi je to jedini kaput koji imam, ali bi sigurno skinuo kosulju i dao mu novaca sto imam po depovima...
Nadalje...
Sigurno da je potrebno i novaca za takve stvari jer spoj osobina koje sam gore naveo, ponasanja i fino odredene obuce i odjece cini gentlemana u potpunosti na svim poljima.
Sat,odjelo,kosulje,tregeri,hlace sve to kosta...recimo da starstas od nule sa nekih 10 000 kn bi bio sasvim solidan po pitaju odjece a i to se moze rastegnuti kroz godinu malo po malo...

Takoder smatram da gentleman ne moze biti svatko posebno poradi karaktera, ponasanja i odrzavanja samog sebe kako fizicki tako psihicki...nakupovat se raznih satova, odjela itd moze svatko kad-tad bilo odjednom bilo periodicno...a posebno pravi gentleman ne moze biti vecina muskaraca poradi zena jer bar 80 % muskih gledaju samo " kako se ustekat u uticnicu " to nikako nisu gentlmeni niti imaju ikakev veze s time.

Nadalje nikakve ja gay slike ne stavljam ovdje niti gledam na to da budem gentleman sa skupim satovima, odjelima, robom a nisam u stanju uputiti barem toplu rijec covjeku koji na ulici prosi ili da prodem kao pored zida kad je u pitanju starija osoba koja se vidno muci sa stvarima koje nosi...takoder necu od sebe raditi budalu pa svakome na koga naidem pomagati...zan se " osjetiti " situacija kad je pomoc potrebna

A vidim da neki samo gledaju povrsno na ovih 6 stranica pa nisu pregledali neke stvari pa da ih opet stavim i podsjetim.

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 13/01/2016 : 10:36:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Amos

Tonka tim slikama malo fura dandy stil koji je sam po sebi dosta dekadentan i većini nedostupan, međutim integralni je dio džentlmenštine pa ima mjesta za njega na ovom topicu.

Ovdje se međutim, otvara interesantno pitanje: čini li odijelo čovjeka ili ne?

Po meni, odijelo ne čini čovjeka (gentlemana), ali je bitan dio njegove ukupne slike.

Gentleman se prvo postaje iznutra, kroz odgoj, usvojene navike, manire i stavove, kroz zadobivanje mentaliteta čovjeka koji obraća pažnju na sebe i na druge oko sebe.
Sigurno nije bez mana i pogrešaka, ali gentleman je čovjek kraj kojega je ugodno živjeti.
To su stvari koje se ne mogu kupiti novcem.

Odijelo dolazi kao nadogradnja.
Skladno/neskladno odijelo odražava unutarnji stav čovjeka prema samome sebi i zbog toga šalje snažnu poruku o onome tko ga nosi.
Mislim da je ono vrlo važno i svaki čovjek bi trebao držati do njega, bio bogat ili siromašan, ali u suštini je bitno što čovjek nosi u sebi, a ne na sebi.

Tonka, samo piči dalje po slikama.

Nema rijeci kojom da se izrazim stoga slika govori vise od tisucu rijeci

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 13/01/2016 : 10:40:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Takoder mislim da sto kaze amos dandy stil si vecina moze i prisutiti... ok kaput od nekih 1500-2000 kn nije neki dandy stil ali nije ni bas jeftino...odrecite se dva mijeseca alkohola ili cigarete i imate jedan pristojan komad...moze se kad se hoce...
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 13/01/2016 : 10:42:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Iizuzetno mi je drago kad vidim postove igora ( nesto izmedu humora i sarkazma iako mi to ne pase bas ) a pogotovo charlie i amosa koji su me obogatili za nesto " vise " sto nisam znao.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 13/01/2016 : 10:52:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 13/01/2016 : 10:53:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 13/01/2016 : 11:52:12  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
ne kužim i dalje.jel trebam obuć ermenegildo zenda odijelo,navuć najskuplje pačotice,stavit pet kila gela u kosu,otić na pješački,uvatit neku babu za ruku(pa makar se i otimala)i prevest je prek ceste?pa sve to mogu i u starim trapkama i spitki

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 13/01/2016 : 12:09:31  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
i ted bundy je bio gentleman i nadasve šarmantan.

i nasljednik mu

http://q13fox.com/2014/06/12/arrested-serial-rapist-called-himself-the-gentleman-rapist-feared-he-could-be-like-ted-bundy/

Edited by - igor 12 on 13/01/2016 12:10:23
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 13/01/2016 : 12:10:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

ne, ne trebas ako pri tome nemas njegovanu bradu (pri tome ne mislim na bradu Njegovana)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 13/01/2016 : 12:28:10  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
aha.zato ISIL-ovci imaju brade,da mogu prevest žene preko pješačkog

Go to Top of Page
Page: of 35 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000