forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 vegetarijanci,vegani i prijatelji životinja!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 23

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 21/02/2016 : 21:02:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Meni je cikla super i bas mi ima dobar ukus,ali brate nebi nikad sok od cikle pio!Rade jedem ciklu!
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 21/02/2016 : 21:06:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
GGG, broj stanovništva se povećava u zemljama u kojima industrijske proizvodnje baš i nema, dok u ovim gdje je taj tip proizvodnje postao sveprisutan broj stanovnika pada.

Što se tiče stresa, složio bih se s izivkom, tada su ljudi čvršći, neke su situacije morali prihvatiti i to im je bilo nekako normalno. Što se tiče posla, sve se radilo laganini i opušteno, bez strke i zbrke koju danas svakodnevno promatramo, uvijek neka žurba i strka.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 21/02/2016 : 22:34:08  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 21/02/2016 : 23:33:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by Kruger

GGG, broj stanovništva se povećava u zemljama u kojima industrijske proizvodnje baš i nema, dok u ovim gdje je taj tip proizvodnje postao sveprisutan broj stanovnika pada.

Što se tiče stresa, složio bih se s izivkom, tada su ljudi čvršći, neke su situacije morali prihvatiti i to im je bilo nekako normalno. Što se tiče posla, sve se radilo laganini i opušteno, bez strke i zbrke koju danas svakodnevno promatramo, uvijek neka žurba i strka.

Uvijek su price o tome da je prije bilo bolje,da su prije ljudi bili sretniji nego danas,manje stresa,zdraviji zivot!Jedino sto danas ljudi najbolje zive i imaju najduzi zivotni vijek!
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 22/02/2016 : 09:34:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
@culture vulture
@GGg

Više manje se slažem sa svime što ste napisali u zadnjim postovima.
Ja sam se u ovaj topic samo uključio u raspravu da kažem da su ljudi koji su na biljnoj ishrani puno zdraviji i žive dulje. Za to naravno imam hrpu dokaza, a tko želi za početak neka pogledam dva dokumentarca i pročita knjigu koju sam naveo. I to je to, jednostavno!

Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 22/02/2016 : 10:06:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by culture vulture

Originally posted by dcopic

Ali vratimo se malo u bližu povijest. Kako mi je istraživanje o toj temi hobi već sam postao dosadan ispitujući starije ljude o prehrani. Čim imam priliku razgovarati sa starijim ljudima, recimo +80 obavezno skrenem temu na njihovu prehranu u mladosti. Tako samu zadnjih pet godina sakupio zanimljive informacije. Većina njih je jela meso i mliječne proizvode jednom tjedno! Neki su jeli i dva-tri puta na tjedan, a neki jednom mjesečno ili samo za praznike. Znači, nema tu nikakve ideologije, odnosno ispada da je svakodnevno dva puta konzumiranje mesa nova ideologija!

Da, moj stari (67 godina) je u djetinjstvu dobivao meso samo nedjeljom. Ali jednostavno zato jer si ga radnička obitelj nije mogla češće priuštiti.
Za punu informaciju trebalo bi spomenuti da se npr. jela svinjska mast namazana na kruh. (Čak i meni je (imam 36 godina) to bio redovit obrok u djetinjstvu.)
Ukratko, jelo se što se imalo, kad se imalo.

I to meso koje jedemo danas nije niti probližno kvalitetno mesu koje su jeli naši stari! To je valjda svima jasno. Danas su životinje mučene, nakljukane antibioticima i hormonima rasta i jedu hranu koja nije dizajnirana za njih. To meso je otrovno, a jede se dva puta dnevno. Sirevi koje možete kupiti u dućanima umjetna su tvorevina, jaja od kokoši slabe su kvalitete zbog istih uvjeta u kojima žive kao i krave npr + nepravilna prehrana. O mlijeku iz trgovine koji pije 99% populacije da i ne govorim. Doktorica Slađana Velkov mu je dala ime Bela mrtva tečnost, što mu točno odgovara.

To je sve točno, ali i opet - ljudi jedu što si mogu priuštiti.
Jeftina hrana najčešće nije kvalitetna, ali za mnoge ne postoji druga opcija.

Lav kada uhvati antilopu prvo će popiti svu krv i pojesti sve iznutrice. Tek kada nema ništa drugo pojest će i čvrsto meso (naše omiljeno) i prevalit će se u travu i ležati satima. Jede svježu i sirovu hranu. Naše meso koje mi jedemo nije niti svježe, otrovno je, staro pitajboga koliko, puno konzervansa, ispada da smo mi strvinari! I nismo jedini. Imamo hijene, pa lešinare. Pogledajte čisto fizičku ljepotu, usporedite hijenu sa tigrom ili lešinara sa orlom, vidite li razliku?

Imamo iskrivljene vrijednosti.

Pa očigledno je da u našemu sistemu nešto ne valja. Godine 1890 imali smo desetak bolesti i dvadesetak nekakvih lijekova. Danas kada je medicina toliko napredovala imamo 10000 bolesti i 500000 (da, dobro ste pročitali, pola milijuna) registriranih lijekova. Naravno, nisu svi najebali. Imamo prehrambenu i farmaceutsku industriju koja zgrče trilijune na naš račun. I naravno nije im dosta, jer su dionička društva i moraju ostvarivati dobit. A kako zdravi ljudi nisu isplativi i na njima ne mogu zaraditi niti pišljivi cent očekujte i dalje povećanje oboljelih i nove bolesti. Pa zar je to vama normalno?!

Tu si već previše skrenuo u neznanstveni, predznanstveni, a pomalo i antiznanstveni pogled na svijet.
Ljepota životinje ne dolazi od toga čime se hrani.
Danas nije više bolesti nego prije, nego ih više prepoznajemo. A i nije baš točno da je 1890-ih bilo tako malo lijekova. I hrpa bolesti nema nikakve veze s prehranom.

Zdrava hrana nije nužno puno skuplja. Evo ti primjer iz moga života. Prošlu jesen sam kao i svake godine nabrao oko 200kg pravih domaćih jabuka i spremio ih za zimu i izdržat će sve do šestog mjeseca. Platio sam ih možda 600kn. Znači oko 3kn za kg. Sve vrste povrća kupujem na jednoj kmetiji koja ima organsku proizvodnju. Znam nekada napuniti i dvije vrećice za desetak eura. Itd, imam još dosta primjera. Uglavnom hrana mi je jedan mali trošak. Stvar je u organizaciji. Svu tu hranu bih više platio u trgovinama i bila bi znatno slabije kvalitete.

He he, nisam ja skrenuo neznanstveni, predznanstveni, a pomalo i antiznanstveni pogled na svijet, kako ti to kažeš!

Brkaš pojmove. Ne možeš uzeti prehrambenu i farmaceutsku industriju kao mjerodavnu znanost. Oni imaju svoje planove, svoju politiku i zanima ih samo dobit. To da danas nije više bolesti nego ih samo više prepoznajemo ne drži vodu. Evo ti primjer sa autizmom. Godine 1980 bilo je jedno dijete na 10000, a danas smo dogurali na 1/50 u nekim državama. Izgleda da je medicina toliko napredovala za oko 20 puta je poboljšala dijagnosticiranje. Samo,bojim se daljnjeg napretka, jer prognoze kažu da ako se ništa ne promjeni da će biti svako deseto dijete biti autistično za desetak godina.

Čuj, ja za sve imam dokaze. Nije ih teško pronaći, postoje, objavljuju se, znanost napreduje iz dana u dan. Rak se lijeći, gotovo sve bolesti se mogu izliječiti, zna se što su cjepiva i što uzrokuju, danas se i zna da je SIDA jedna velika prevara, zna se i sve o hrani, koja je zdravija i bolja za ljude. Zato volim znanost!

Ali ono što radi farmacijska industrija nije znanost, već samo biznis. Evo ti primjer za cjepiva. Prije 25g su amerikanci imali sedam injekcija i unutra 24 doze. To su morali primiti do 18 godine života. Svake godine to raste, jer mora rasti i dobit kompanija. Barem za nekoliko posto godišnje. Tako su prošle godine imali 48 injekcija i u njima oko 60 doza. Za ovu 2016 je ponovno naraslo, sada je potrebno 50 inekcija i u njima je 69 doza. Moram li i spomenuti da će iduće 2017g ta brojka narasti?! A ako pogledam sastav cjepiva i nekoliko stotina sati koje sam potrošio na literaturu i predavanja nije teško zbrojiti 2+2.

Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 22/02/2016 : 10:12:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote

Postoje osobe, ja sam jedan od njih, koje ne mogu gotovo ništa od voća ili povrća jesti kuhano ili pečeno ( krumpir mogu jesti pečen ili kuhan, ali ne sirov, mrkvu sirovu ili kuhanu, ciklu kuhanu, kupus kuhan i sirov, ne mogu se sjetiti jel još što ) Dakle povrće ili voće mogu jesti sirovo bez ikakvih dodataka, tipa ulje ili ocat. Ulje i ocat su za moj želudac smrt, kao pečeno povrće ili voće i većina kuhanog ili pečenog povrća. Svinjska mast mi odgovara.
Iako živim u “ meso-žderačkom “ podneblju ( Slavonija ) mi ne pretjerujemo u mesu, ali mora ga biti. Uz ručak se obično jede: salata, krumpir ili tijesto i nekakvo meso, bez kruha.
Večera ne bi trebala biti, ako ideš spavati u 11 h poslije 9 h, to je po nekakvim sportskim preporukama, iako sam ja amater sportaš. Ne znam kako je to medicinski preporučljivo.

Ovo mi je zanimljivo što si napisao da je ulje smrt za tvoj želudac. Jesi li probao hladno prešana ulja, koja nisu termički obrađena? Zanimalo bi me kako ti želudac reagira na takva ulja? Znam, dosta su skuplja od običnih, teže ih je nabaviti, ali ja koristim samo ta ulja.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 22/02/2016 : 14:37:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote

@culture vulture
@GGg

Više manje se slažem sa svime što ste napisali u zadnjim postovima.
Ja sam se u ovaj topic samo uključio u raspravu da kažem da su ljudi koji su na biljnoj ishrani puno zdraviji i žive dulje. Za to naravno imam hrpu dokaza, a tko želi za početak neka pogledam dva dokumentarca i pročita knjigu koju sam naveo. I to je to, jednostavno!

Da ali to nije istina,ovi filmovi nisu relevantni jel naginju na jednu stranu,tjst veganska kampanja i "prijatelji životinja".Ja tebi sad mogu postavit dokaza kolko oces da to nije tako kako si naveo,takve kvazi dokaze je lako skupit.Veganstvo nema znanstvenu potporu,od pravih znanstvenika a ne od kvazi znanstvenika koji dolaze iz krugova "prijatelji životinja" i slično!
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 22/02/2016 : 15:45:47  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote

Zdrava hrana nije nužno puno skuplja. Evo ti primjer iz moga života. Prošlu jesen sam kao i svake godine nabrao oko 200kg pravih domaćih jabuka i spremio ih za zimu i izdržat će sve do šestog mjeseca. Platio sam ih možda 600kn. Znači oko 3kn za kg. Sve vrste povrća kupujem na jednoj kmetiji koja ima organsku proizvodnju. Znam nekada napuniti i dvije vrećice za desetak eura. Itd, imam još dosta primjera. Uglavnom hrana mi je jedan mali trošak. Stvar je u organizaciji. Svu tu hranu bih više platio u trgovinama i bila bi znatno slabije kvalitete.

OK, ali ako si ti našao zlatnu žilu, ne znači da postoji zlatna žila za svakoga. Nema dovoljno domaćih jabuka po 3 kn za svakog stanovnika Hrvatske. Zašto nema je drugi razgovor, ali činjenica je da trenutno nema. Većina nas, dakle, ili mora jesti jabuke od polietilena ili plaćati 25kn po kili.

Što se tiče autizma, cijepiva i sl. - sve to stoji, i naravno da je zabrinjavajuće, ali je li to u ikakvoj vezi s prehranom, to je bilo moje pitanje.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12966 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 22/02/2016 : 15:57:06  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Ja prošlu jesen kupio 2 tone jabuka, 20 pfeniga kila (0,80 kn), 500 kg kruške, 2 kune po kili.
Sve domaće neprskano. Doduše uglavnom sam to utrošio u rakiju, nešto pravio sok.
Pravio i sirće od divljih jabuka

Govorio nekim ljudima, oni poslušali, došli s vozilom i odvezli za RH. Poslije pravili sok, prva liga.

Sve se može

Have mercy
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12966 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 22/02/2016 : 15:59:42  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Inače jesenas zasadio i svoj voćnjak, 100 stabala na 2 dunuma. Uglavnom šljiva, jabuka, kruška, višnja, trešnja.
Sada na proljeće nešto lješnjaka, aronije, par oraha

Have mercy
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 22/02/2016 : 22:21:04  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Volim ovaj zdravi trend, kao i njegove nezaboravne okuse.
Nakon nezaboravnog okusa ciklosoka (možda bi se rakija dala napraviti), na red je došla kurkuma.
Žena mi u kilu meda sasula najzdraviji novo otkriveni sastojak kurkumu, pa sada nakon patnje sa ciklom imam osječaj da mi je netko sasuo pijesak u med.
Ima neki od tih najzdravije-dugovječnih napitaka i sastojaka da je jestiv?
Ni onaj propolis mi nije napet.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 23/02/2016 : 00:04:57  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
Ali zasto neko postane vegeterijanac.pitanje je...jel to opet iz pukog malogradjanskog komplexa il je stvar frojdovske dubine...

Svi ste culi da su slovenci opiceni na planine i uopste te neke extremne sportove..a zasto

Zasto svaki slovenac vikendom gazi na neku planincugu...

Zato sto se petkom ozdero od alkohola na smrt..pa ko veli.ako sam se ubijo od pica daj da to anuliram tako da se ubijem od pentranja na jelovicu planinu...

Dakle i vegeterijanstvo nije nista drugo do pokusaj da se malo produzi zivot...
ja ga jebem kome smrdi prasetina sa raznja...
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 23/02/2016 : 06:48:19  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
to je sad in pa se rulja puca s tin

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 23/02/2016 : 09:56:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

kurkuma (veoma zdrava, super lijek zapravo!) ti dođe i kao zacin/dodatak, za glavno jelo, supe itd., ovo sa medom ti je ... he he he, jest kao za zdravlje ali trebas dobro pomijesati da ne ostanu grudice i vise manje ces osjecati samo ukus meda

sok od cikle mi je uvijek bio tesko svarljiv, kao i od mrkve ... tu na poslu (uz rucak) ga imamo mozda par puta godisnje, najcesce ga ni ne uzmem

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12966 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 23/02/2016 : 10:16:28  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Da je mrkva zdrava, zec bi bio jak i dugo bi živio.

Have mercy
Go to Top of Page

TomDar
Junior Member

Slovenia
488 Posts

Member since 05/11/2003

Posted - 23/02/2016 : 13:30:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit TomDar's Homepage  Send TomDar an ICQ Message  Send TomDar a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by KRAS

Ali zasto neko postane vegeterijanac.pitanje je...jel to opet iz pukog malogradjanskog komplexa il je stvar frojdovske dubine...

Svi ste culi da su slovenci opiceni na planine i uopste te neke extremne sportove..a zasto

Zasto svaki slovenac vikendom gazi na neku planincugu...

Zato sto se petkom ozdero od alkohola na smrt..pa ko veli.ako sam se ubijo od pica daj da to anuliram tako da se ubijem od pentranja na jelovicu planinu...

Dakle i vegeterijanstvo nije nista drugo do pokusaj da se malo produzi zivot...
ja ga jebem kome smrdi prasetina sa raznja...

Zanimljivo pitanje, zašto se postaje... Eto ja na primer, primerica mene prije 5-6 godina znam da nebi nikako shvatila mene sada. Bio sam mesožder i slično. Ali pošto sam počeo da trčim, počeo sam zapažati, da se osječam bolje, oporavak bolj, mogu dulje i više izdržati, ako sam na biljnoj ishrani. i onda sam naleteo na Scott Jurek, Rich Roll i slične dugoprugaše, koji su bili vegani. Počneš čitati literaturu i probavati sam na sebi i stvarno vidiš da djeluje. Jer kad trebaš puno "dobre" ishrane, za trčanje i izdržljivost, onda vidiš, da mi to bolje odgovara. To ja, osoba ispred 5-6 godina nebi shvatila, jer od stolice do kauča može i na staroj ishrani :)
Zato ne verujem, da je baš neka moda, možda je sada u modi da se sve više govori o tome, ali svi koji su ušli zbog mode, tako če i brzo odpasti... Ali ne osuđujem nikoga, jedi šta ti paše, tako ću i ja šta mi paše... Iako sam probao oboje i vidim, šta mi odgovara, tako da mogu dati mišljenje, šta meni paše...

Moje aukcije: Pocetna od 1kn (brez rezerve)
TomDar official topic: Topic u vezi mojih aukcija

Go to Top of Page

tihomirduras
Senior Member

1847 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 23/02/2016 : 19:59:32  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by izivko

Inače jesenas zasadio i svoj voćnjak, 100 stabala na 2 dunuma. Uglavnom šljiva, jabuka, kruška, višnja, trešnja.
Sada na proljeće nešto lješnjaka, aronije, par oraha

bit će rakana

Edited by - tihomirduras on 23/02/2016 19:59:57
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 23/02/2016 : 21:54:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote

Postoje osobe, ja sam jedan od njih, koje ne mogu gotovo ništa od voća ili povrća jesti kuhano ili pečeno ( krumpir mogu jesti pečen ili kuhan, ali ne sirov, mrkvu sirovu ili kuhanu, ciklu kuhanu, kupus kuhan i sirov, ne mogu se sjetiti jel još što ) Dakle povrće ili voće mogu jesti sirovo bez ikakvih dodataka, tipa ulje ili ocat. Ulje i ocat su za moj želudac smrt, kao pečeno povrće ili voće i većina kuhanog ili pečenog povrća. Svinjska mast mi odgovara.
Iako živim u “ meso-žderačkom “ podneblju ( Slavonija ) mi ne pretjerujemo u mesu, ali mora ga biti. Uz ručak se obično jede: salata, krumpir ili tijesto i nekakvo meso, bez kruha.
Večera ne bi trebala biti, ako ideš spavati u 11 h poslije 9 h, to je po nekakvim sportskim preporukama, iako sam ja amater sportaš. Ne znam kako je to medicinski preporučljivo.

Ovo mi je zanimljivo što si napisao da je ulje smrt za tvoj želudac. Jesi li probao hladno prešana ulja, koja nisu termički obrađena? Zanimalo bi me kako ti želudac reagira na takva ulja? Znam, dosta su skuplja od običnih, teže ih je nabaviti, ali ja koristim samo ta ulja.

Nisam to probao, primijetio sam da mi svinjska mast odgovara, pa kad se ulje izbaci iz umaka onda ni s umakom nema problema. Ali svakako ću ovo zapisati, pa kad se ukaže prilika nabavit ću si to ulje.
Na primjer, ako u dućanu kupim salamu i nekakvo pecivo, pa još sam moram tu salamu moram stavljati u pecivo biti će želudčanih problema, jer pitanje je kad sam prije toga oprao ruke, koliko kvaka dodirnuo, dodirivao novčanice. Pretpostavljam da to ne znači da imam nekakvu lošu bakteriju u želudcu ili možda ipak imama.

Edited by - Kruger on 23/02/2016 21:58:46
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 23/02/2016 : 21:56:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote

Ne znam za vas, ali ja sam mrkvožder, nije mi gadan sok od mrkve, niti mi je mrkva uopće gadna za jesti, baš naprotiv “ udavim “ se jedući je.
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 23/02/2016 : 23:28:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote

Ja sam svežder i volim čvarke i kolače s domaćom masti, ali..možda s razlogom jesam svejedica, da bi ovo više značilo, što sam pametnija ili mudrija.
Ovo je moja hrana kad mi zatreba energija i obnova. Nisam nutricionista da bih znala objasniti tu potrebu, iznenadni prelazak
na ovu neobičnu prehranu, kao lijek i izvor svakog dobra.

Obična riža kuhana na vodi s mrvom soli, čaj, mnogo vode i klamatska alga http://www.eli21.com/afa-klamatska-alga.html su osnova. To jedem sve dok mi treba i dok ne vratim
harmoniju u svaki djelić sebe. Kad osjetim potrebu dodam salatu, kuhanog povrća, nema masti, nema ulja i hraneći se ovako, tada sam naj vitalnija, snažnija i zdravija.
Mogu svjedočiti da sam hraneći se samo rižom imala više snage za vrlo zahtjevne treninge, no od bilo kakvog mesa ili pečene masne svinjetine (od toga imaš tromost, nikako poletnost gazele), štoviše..imala sam još više energije koja se samo nadograđivala, nikako trošila. No, mislim da nije sve samo u hrani, nešto je i u glavi i predrasudama. Jer, dakle, "onaj" video, koji sam stavila, potpuno je istina i to vam jamčim ja.

Mislim je je ovog puta prelazak na ovo što mi je postalo hrana ovih dana konačan. Neću izbaciti ribu i možda jaja jer ribu baš volim.

Ali vjerujte, doista vjerujte, da energija i snaga ne dolaze od mesa. Samo osjećaj sitosti i tromost. Pa si onda još jednom pogledajte onaj video

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 23/02/2016 : 23:47:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Mislim da žene prednjače u modernom kuhinjskom izričaju.
Baš mi nešto krasno zasmrdilo dok sam gledao utakmicu, pa mi nije vrag dao mira i otišao u provjeru.
Kad tamo žena kuha mrtvu brokulu.
Nadam se da osim što izgleda ko kur*c, da ima i takav okus.
Morat ću skoknuti sutra do McDonaldsa da pojedem nešto prije ručka da dobijem inspiraciju za hvaljenje istog.

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 23/02/2016 : 23:52:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by ivi skoj

Mislim da žene prednjače u modernom kuhinjskom izričaju.
Baš mi nešto krasno zasmrdilo dok sam gledao utakmicu, pa mi nije vrag dao mira i otišao u provjeru.
Kad tamo žena kuha mrtvu brokulu.
Nadam se da osim što izgleda ko kur*c, da ima i takav okus.
Morat ću skoknuti sutra do McDonaldsa da pojedem nešto prije ručka da dobijem inspiraciju za hvaljenje istog.

Ajme, sav si vražji!
Čita li te žena ovdje?

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 23/02/2016 : 23:53:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote

Ali je zato jako brz, i to ne samo na nogama.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 24/02/2016 : 00:25:13  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Charlie, da čita, sakuplja ove moje bisere za ogrlicu koju će nositi na promociji tvrdoukoričenih mojih pametovanja koje će izdati Fibra, a ona lektorirati.

Dodsferd, toga se i boje stariji ljudi da ne bi ko zečevi morali tri puta bez vađenja.
Nije dobro za srce.

Go to Top of Page
Page: of 23 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000