Author |
Topic  |
Zeljko Ferri
Senior Member

.jpg)
Serbia
1304 Posts
Member since 15/12/2004 |
Posted - 30/08/2016 : 11:13:40
|
quote: Originally posted by hrvoje23
quote: Originally posted by Zeljko Ferri
Voleo sam Donatelija <3
Meni je i dalje odličan!
Ma i meni je i dalje odlican  Zao mi je sto ga vise nema i sto nema drugih starih crtaca. Vec gledamo nekakvog modernog Zagora koji se meni licno ne svidja. Zato uvek radije uzmem da citam stare epizode iznova nego nove sa nekim tipom u Zagorovoj majici.... |
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 30/08/2016 : 12:26:00
|
quote: Originally posted by Zeljko Ferri
Zao mi je sto ga vise nema i sto nema drugih starih crtaca.
Meni, da budem iskren, nije zao sto neki od njih vise ne crtaju Zagora. Naravno da mi je zao sto "trio fantastiko" Ferri, Donatelli i Pepe vise ne crtaju, ali ostatak nije nikada ni trebao crtati naseg junaka. Ozbiljno, zar se Bignotti, Gamba i Segna mogu porediti sa Piccinelijem, Rubinijem i Nuccijem? Ili Vernijem, Priscom i Della Monicom...Banetom, Torricellijem i Venturijem...Cak mi je i onaj nesrecnik Sedioli kilometrima drazi od nabrojane trojice. |
 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Posted - 30/08/2016 : 12:33:59
|
Meni je bio uzasan, masakrirao je kraj legendarnih epizoda "Svemirska braca" i "Zimska Zmija". Tu se najbolje vidjelo da Zagor nikad nije bio za njega. |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 30/08/2016 : 12:35:30
|
Znao sam da će netko doći braniti Bignottija, mislim bio je jedva ok, dovoljno je vidjeti one priče gdje je uskakao Ferriju (Zimska zmija, Teror šeste planete).
edit: Evo King me pretekao. |
Edited by - solar on 30/08/2016 12:35:54 |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 30/08/2016 : 13:01:46
|
Bignotti je bio solidan u epizodama koje je kompletno sam crtao, tamo gdje je išao u kombinaciji s Ferrijem već se vidjelo da nije ta razina. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19513 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 30/08/2016 : 13:30:23
|
Segna,Gamba i Bignotti su bili vrhunski crtaci...sto god mislili njima. Gambina Siera Blanka je jedan od lijepse nacrtanih Zagora ikad... Bignotti odlican na Mister Noju,to sto je fusao na Zagoru je zato da se Ferriju prilagodio... Segna?..ma legenda..njegovi mutanti u Posljednjem vikingu su skoro da ne zivi a Masaj Killer isto odlican strip... Sedioli,mangantini,darcagnelo,Cassaro su za njih fuseri zivi.
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
|
markotamara
Senior Member

.jpg)
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 30/08/2016 : 13:33:18
|
S Ferrijem u zajednickoj epizodi ni stima, ali je ima svojih dobrih epizoda Ali da nezna crtati ili da je los to su gluposti,dovoljno je to kako je crta Mister no,po meni daleko najbolje od svih,detaljno |
GALLIENO FERRI
|
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
|
mogorovic
Advanced Member

3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
Posted - 30/08/2016 : 14:01:33
|
Stare crtače treba promatrati u vremenskom kontekstu, u vremenu kada su stvarali. Već spomenuta paralela u Donatellijevu ilustracijskom opusu (naslovnice Malog rendžera) sa redovitim crtanjem Zagora, definira ga kao izvrsnog crtača i ilustratora, koji na dnevnim obavezama (Zagor) odrađuje, jednostavno, obavezu u skladu sa zadanim rokovima i razinom crtačke dostatnosti, kakvu mu je izdavač zadao. Ta razina je opet, rezime analize tržišta i zahtjeva tadašnje konzumentske mase. Da je tržište zahtijevalo koloriranog Zagora, poput Dan Dare-a, Daleke planete i sličnih stripova, Donatelli bi, zasigurno, nacrtao (pardon - naslikao) remek djelo od Zagora. Ništa manje kvalitetno od naslovnica Malog rendžera. Samo što bi tada izlazila jedna stranica stripa tjedno... A, to Bonelliju nije bio cilj, nego 96 stranica mjesečno. Barem. Tako gledajte i Bignottija. Viša kvalitativna razina, današnjeg Ville, Rubinija i sličnih, nije bila nasušna potreba publike, a tako niti izdavača 60-ih i 70-ih, a dobrim dijelom i 80-ih godina. Zbog tih razloga ne može se ishitreno nazivati te crtače lošima. Samo zato što su njihovi radovi likovno reducirani, zbog drugih razloga. Da se od njih tražilo, mogli su nacrtati čuda! Uostalom, većina komentatora promatra njihov opus samo kroz Zagora, ili neki drugi njima omiljeni strip. Gotovo svima njima su opusi veći, a Zagor je mnogima bio samo usputna stanica, na koju nisu trošili svoje znanje i talent. Jer zbog tog nisu niti bili na njemu angažirani, već zbog čistog zanatskog učinka. Takvu istinu treba prihvatiti.  |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 30/08/2016 : 14:27:00
|
quote: Originally posted by King Warrior
Zaista mi je neshvatljivo kako se ovakve naslovnice mogu nazvati "kicem", ali ok, svako ima svoje misljenje. Nadam se da ce nas Piccinelli u buducnosti obradovati ovakvim i slicnim naslovnicama:

fantastičan piccinelli! |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Posted - 30/08/2016 : 14:27:47
|
quote: Originally posted by King Warrior
Meni je bio uzasan, masakrirao je kraj legendarnih epizoda "Svemirska braca" i "Zimska Zmija". Tu se najbolje vidjelo da Zagor nikad nije bio za njega.
Sasvim je solidan u epizodama "Vudu",Sjekira i sablja",Zagorove price"...da ne nabrajam sad,jebiga naravno da je Ferri bolji i da je usro Zimsku zmiju ali sta ćeš! Pravo je pitanje sto Ferri nije sam završio tako dobru priču,mozda godišnji??Bolest??Nemam pojma,ali velika šteta budući da mi je to najdraža Zagorova priča!! |
 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Posted - 30/08/2016 : 14:29:10
|
quote: Originally posted by solar
Još uvijek mislim da bi kraj Zimska zmije trebalo dati Nucciu da nanovo odradi.
Kako ce to sad ugraditi kad već svi imamo primjerke di Bignotti crta,kasno je sad za to! |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Posted - 30/08/2016 : 14:35:04
|
quote: Originally posted by Rahazlam
Kako ce to sad ugraditi kad već svi imamo primjerke di Bignotti crta,kasno je sad za to!
Zašto bi bilo kasno, napišeš na korice "special edition" i prodaš bez problema. |
 |
|
Darkwood Monty
New Member

.jpg)
236 Posts
Member since 04/01/2015 |
|
kucak
Average Member

.jpg)
Niue
757 Posts
Member since 03/02/2011 |
Posted - 30/08/2016 : 16:39:35
|
quote: Originally posted by mogorovic
Stare crtače treba promatrati u vremenskom kontekstu, u vremenu kada su stvarali. Već spomenuta paralela u Donatellijevu ilustracijskom opusu (naslovnice Malog rendžera) sa redovitim crtanjem Zagora, definira ga kao izvrsnog crtača i ilustratora, koji na dnevnim obavezama (Zagor) odrađuje, jednostavno, obavezu u skladu sa zadanim rokovima i razinom crtačke dostatnosti, kakvu mu je izdavač zadao. Ta razina je opet, rezime analize tržišta i zahtjeva tadašnje konzumentske mase. Da je tržište zahtijevalo koloriranog Zagora, poput Dan Dare-a, Daleke planete i sličnih stripova, Donatelli bi, zasigurno, nacrtao (pardon - naslikao) remek djelo od Zagora. Ništa manje kvalitetno od naslovnica Malog rendžera. Samo što bi tada izlazila jedna stranica stripa tjedno... A, to Bonelliju nije bio cilj, nego 96 stranica mjesečno. Barem. Tako gledajte i Bignottija. Viša kvalitativna razina, današnjeg Ville, Rubinija i sličnih, nije bila nasušna potreba publike, a tako niti izdavača 60-ih i 70-ih, a dobrim dijelom i 80-ih godina. Zbog tih razloga ne može se ishitreno nazivati te crtače lošima. Samo zato što su njihovi radovi likovno reducirani, zbog drugih razloga. Da se od njih tražilo, mogli su nacrtati čuda! Uostalom, većina komentatora promatra njihov opus samo kroz Zagora, ili neki drugi njima omiljeni strip. Gotovo svima njima su opusi veći, a Zagor je mnogima bio samo usputna stanica, na koju nisu trošili svoje znanje i talent. Jer zbog tog nisu niti bili na njemu angažirani, već zbog čistog zanatskog učinka. Takvu istinu treba prihvatiti. 
Uh, davno nisam pročitao bolji komentar. Bravo majstore. Svi su oni umjetnici, samo što mi olako sudimo i to na razini - bezveznjak ili kralj. Vrlo često bez ikakve utemeljene podloge, samo na razini sviđa ili ne sviđa, a što je u pozadini svega toga - magla za nas, čast izuzecima ako ih ima na forumu. Samo činjenica je da nitko ne bi bio u Bonelliju da ne zna crtati i da nije umjetnik. Pa ima tisuće i tisuće crtača u Italiji i u okruženju. "Radovi su im likovno reducirani iz drugih razloga".. Bravo majstore.. Je li netko od vas, jest sigurno, pogledao Galepove umjetničke slike??? Polako, zakočimo kad idemo kritizirati bez podloge. Još jednom ponavljam - komentar koji pogađa u srž rasprave o crtačima. Svaka čast sto puta majstore |
Ispravljeno! Dok ne smislim nešto bolje.. |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 30/08/2016 : 16:57:06
|
@ King
Svaka čast na istrajnosti i energiji da godinama, sa novim forumašima, zastupaš sve vrednosti "religije" Zagor pa čak i tu negativnu tezu u vezi najproduktivnijeg Bonelli crtača ikada  |
Edited by - Bruce Springsteen on 30/08/2016 16:58:19 |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 30/08/2016 : 17:16:49
|
quote: Originally posted by Rahazlam
Kako ce to sad ugraditi kad već svi imamo primjerke di Bignotti crta,kasno je sad za to!
Lako je zamijeniti primjerke, isto kao što radiš kada je u pitanju tiskarska greška unutar stripa. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Posted - 30/08/2016 : 17:58:37
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
@ King
Svaka čast na istrajnosti i energiji da godinama, sa novim forumašima, zastupaš sve vrednosti "religije" Zagor pa čak i tu negativnu tezu u vezi najproduktivnijeg Bonelli crtača ikada 
Hvala, prijatelju.  Jeste da imam osjecaj da se ponekad vrtimo sa temama, generacije se smjenjuju i noviji fanovi diskutuju vecinom o temama koje smo prosli na novo sa svakom novom generacijom vec x puta, ali nema veze. Kada je Zagor u pitanju nista mi nije tesko.   A tu su jos uvijek svakodnevno aktivni solar, teller, DJ...moji dinosauri i ratni drugovi iz hiljadu i jedne bitke jos iz prosle decenije, pa se jos uvijek ne osjecam na forumu usamljeno. 
Falis nam ti, doktore, i jos nekoliko tipova koji su u toku godina nestali preko noci. Nismo ni mi odisali posebno kvalitetnim diskusijama uvijek, znali smo se medjusobno i pokaciti, ali na kraju krajeva sve nas veze ljubav prema nasem omiljenom junaku. |
 |
|
Darkwood Monty
New Member

.jpg)
236 Posts
Member since 04/01/2015 |
Posted - 30/08/2016 : 18:02:41
|
Bignotti je jedan od Bonelli kapitalaca, na Zagiju nije uvijek ostavljao vrhunski dojam, ali na MrNou mi je bio najbolji i omiljeni. Dovršavati epizode Ferriju u naponu snage je odmah u startu bilo samoubojstvo, ali očito je bila frka sa terminima, jbga... |
 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Posted - 30/08/2016 : 18:32:55
|
King,kad već pričaš o starim diskusijama podsjetio si me na nešto,sjećam se da sam jednom dok sam samo pratio forum pročitao od tebe da Zimska zmija ima glup kraj,tad nisam bio prijavljen na forum,to je bilo negdje 2010,2011 ako se ne varam,vrijeme kad sam počeo pratit forum! Nego,kako to da ti Zimska zmija ima glup kraj,meni je to jedan od najboljih krajeva uopće u cijelom serijalu,a geg sa Chichom mi je odličan,bas ono odličan!! |
 |
|
Topic  |
|