Author |
Topic  |
ZoranC
Senior Member

Germany
1933 Posts
Member since 20/09/2010 |
Posted - 26/05/2016 : 15:40:29
|
Uvijek sam ja govorio da nijedan LMS ili ZS ne vrijede vise od 18 kuna, a i to samo zbog nostalgije. Realno, bar meni, 7-10 kuna. Negativan ishod svih ovih "poslovanja" je da su cijene ovih nostalgicnih "nakarada" vjestacki napumpane do eksplozije. Pozitivan efekt svega toga je da se probudila i razmahala strip scena. Tako sam se i ja ponovno vratio stripu i danas ne bih mogao smisliti zivot bez istih. Neka mi ne zamjere svi oni koji su si od LMS i ZS stvorili kumir/idol, ikonu... |
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
Mozen
New Member

Croatia
142 Posts
Member since 28/02/2009 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
chicolopez
New Member

174 Posts
Member since 19/05/2012 |
Posted - 27/05/2016 : 16:24:17
|
quote: Originally posted by ZoranC
Uvijek sam ja govorio da nijedan LMS ili ZS ne vrijede vise od 18 kuna, a i to samo zbog nostalgije. Realno, bar meni, 7-10 kuna. Negativan ishod svih ovih "poslovanja" je da su cijene ovih nostalgicnih "nakarada" vjestacki napumpane do eksplozije. Pozitivan efekt svega toga je da se probudila i razmahala strip scena. Tako sam se i ja ponovno vratio stripu i danas ne bih mogao smisliti zivot bez istih. Neka mi ne zamjere svi oni koji su si od LMS i ZS stvorili kumir/idol, ikonu...
 |
 |
|
chicolopez
New Member

174 Posts
Posted - 27/05/2016 : 16:28:27
|
quote: Originally posted by jang
Bla bla bla.... neki se ovde prave previše pametni
Zašto "bla bla bla"? To je istina samo što neki to ne žele priznati jer ne vidim šta je to bolje u Texu ZS od Texa Lud. A sentimentalnost.... priče za malu djecu. Ako smo toliko sntimentalni zašto ih onda prodajemo. |
 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
Posted - 27/05/2016 : 16:39:09
|
Uvijek sam ja govorio da nijedan LMS ili ZS ne vrijede vise od 18 kuna, a i to samo zbog nostalgije. Realno, bar meni, 7-10 kuna. Negativan ishod svih ovih "poslovanja" je da su cijene ovih nostalgicnih "nakarada" vjestacki napumpane do eksplozije. Pozitivan efekt svega toga je da se probudila i razmahala strip scena. Tako sam se i ja ponovno vratio stripu i danas ne bih mogao smisliti zivot bez istih. Neka mi ne zamjere svi oni koji su si od LMS i ZS stvorili kumir/idol, ikonu...
E moj Zorane, zamjerit' ti mogu jedino oni kojima takvim "pogrdnim" riječima omalovažavaš robu potrebnu za najbitnije dodatne i redovne prihode.  |
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
 |
|
ZoranC
Senior Member

Germany
1933 Posts
Posted - 27/05/2016 : 17:03:16
|
Dobro, svakom svacije. Svi smo mi nasli nekakav sistem u kolekcijama za koje smo se opredijelili. Nisam ja alergican na LMS i ZS. Naprotiv, nabavio bih max desetak brojeva koji nisu ni toliko stari ni precijenjeni, npr. Garlandov bic, Rodjaka Eufrazija, Dani uzbudjenja i sl. Oni me emocionalno vezu za neke dozivljaje sa starim prijateljima koje svake godine sretnem i popricamo. Ja sam alergican na nelogicnost po kojim cijenama se opcenito prodaje (i jos gore, kupuje) ovo povrce.
No, necu vise OT, sorry autoru topica, mada se i ovo dotice teme topica. |
 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Posted - 27/05/2016 : 17:15:15
|
No, necu vise OT, sorry autoru topica, mada se i ovo dotice teme topica.
I te kako! "Tako je (valjda) sve počelo...."  |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15811 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 28/05/2016 : 10:29:08
|
Kao prvo; svaka roba ima svog kupca, Kao drugo; mnogima se svidaju Mercedes ili BMW, ali nemaju sredsava za njih... Kao trece; znate ono da se ,o ukusima ne raspravlja... Ali rekao bi, da bilo kakvi raritetni primjerci, a ocuvani moraju i vrijedit. To su cinjenice. A Ratko je drugovi-gospodo moja takvih imao ohoho. Mnogi od vas ni culi nisu za takve kolekcije i primjerke... Osobno sam super stvari pteko njega nasao. Zato bi bilo bitno da se o sunjivim tranksakcijama napokon nesto i kaze. Al, nista, ko zna taj i suti. Boli ih, za buraniju... ali tako je i u zaozbiljnom zivotu, male ribe se brckaju i vrte ukrug, dok ih one velike ribe mirno i hladnokrvno ne progutaju...
|
Los cukar na fritulama! |
 |
|
emirem
Advanced Member

10825 Posts
Member since 18/01/2010 |
|
kasper
Advanced Member

10909 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Posted - 29/05/2016 : 13:09:08
|
quote: Originally posted by chicolopez
Zašto "bla bla bla"? To je istina samo što neki to ne žele priznati jer ne vidim šta je to bolje u Texu ZS od Texa Lud. A sentimentalnost.... priče za malu djecu. Ako smo toliko sntimentalni zašto ih onda prodajemo.
Izvinjavam se ZoranuC, moj komentar nije bio namenjen njemu, nego komentarima prijr njega. Tamo gdje se ljude optužuje varanja zajedno s Ratkom
|
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

6968 Posts
Member since 15/10/2014 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Posted - 29/05/2016 : 18:35:53
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
I šta smo ovdje zaključili? Može li se nakon rasprave ubaciti anketa?
A - Topic konačno zaključati? B - Ostaviti otvoren? C - Ostaviti otvoren uz ograničenje (zabrana javljanja kritičarima)?
 |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 29/05/2016 : 18:42:24
|
Predlažem osnivanje Stripovskog etičkog sudišta koje bi, po uzoru na Zdravka Tomca i njegovu družinu, presuđivalo dobrotvorima, prevarantima i izdajnicima. |
 |
|
ZoranC
Senior Member

Germany
1933 Posts
Posted - 29/05/2016 : 19:07:12
|
Zašto "bla bla bla"? To je istina samo što neki to ne žele priznati jer ne vidim šta je to bolje u Texu ZS od Texa Lud. A sentimentalnost.... priče za malu djecu. Ako smo toliko sntimentalni zašto ih onda prodajemo.
Izvinjavam se ZoranuC, moj komentar nije bio namenjen njemu, nego komentarima prijr njega. Tamo gdje se ljude optužuje varanja zajedno s Ratkom
Sve u redu, jang, nisam to tako ni shvatio. A nisam ni uvredljiv, vidis da nisam komentirao. |
 |
|
chicolopez
New Member

174 Posts
Posted - 29/05/2016 : 20:39:33
|
Sve u redu, jang, nisam to tako ni shvatio. A nisam ni uvredljiv, vidis da nisam komentirao.
|
 |
|
sumohrvat
Advanced Member

4034 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 31/05/2016 : 03:20:08
|
Mi se možda pravimo pametni jer optužujemo ljude za varanje,ali se i ti praviš glup kad misliš da se nije varalo. Sigurno je Ratko sve sam radio,bez da je itko išta znao. Da je poštenja na ovom sajtu bi za početak ovi šta su Ratku posuđivali lozinke bili trajno izbačeni sa stripovi.com. |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17850 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Posted - 31/05/2016 : 20:38:17
|
quote: Originally posted by sumohrvat
Mi se možda pravimo pametni jer optužujemo ljude za varanje,ali se i ti praviš glup kad misliš da se nije varalo. Sigurno je Ratko sve sam radio,bez da je itko išta znao. Da je poštenja na ovom sajtu bi za početak ovi šta su Ratku posuđivali lozinke bili trajno izbačeni sa stripovi.com.
nisam toliko glup da bi mislio da je na aukcijama uvijek sve čisto. Ali verovatno si pročitao šta je Markos napisao: ekipe koje je uhvatio na varanju je izbacio, za Ratka nije našao dokaze. Zna se a i ljudi su priznali da su mu dali svoja imena za prodaju stripova na aukcijama jer je imao zaključan račun. u stvari i to je prekršaj verovatno. dvojica su priznali i izvinili su se. I sada se verovatno prodaju "njegovi" stripovi na aukcijama. Mene je razpizdila razprava u smjeru da sada plakaju oni koji su harali zajedno s njim i nagomilali brdo love na nepošten način od naivnih kolekcionara, a sada kad su ostali bez novca i sami počeli su plakati po forumu. A da tome nije tako govorim iz osobnog iskustva. |
Edited by - jang on 31/05/2016 20:39:26 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47485 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Posted - 31/05/2016 : 21:54:24
|
quote: Originally posted by lwood
i ti si oštečen?
da. ali cifra je puno manja od Tomdareve ili Ginkove... i čujem da ih ima još sa večim gubicima, tako da... sranje se desi, šta češ. ne isplati se nervirat i najbolje bi bilosve zaboraviti. ja u stvari več jesam ali me ovaj topic opet podsjetio  |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47485 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3277 Posts
Member since 14/09/2010 |