Kako je TrOMISLAWSKI uobičajeno lijen, evo malo detaljnije_
Uscita: 06/10/2015 Soggetto: Tito Faraci Sceneggiatura: Tito Faraci Disegni: José Ortiz, Ugolino Cossu Copertina: Claudio Villa La giustizia di Tex
Ci sono casi in cui la legge degli uomini non arriva a fare giustizia. È in quelle circostanze che serve un uomo come Tex! Prima deve tentare di salvare il giovane Rick Melville da se stesso e dal desiderio di vendetta che lo trascina in una spirale di sangue. Poi cercherà di riscattare da una falsa accusa una banda di ribelli apache.
Naslov i naslovnica dosta obećavaju, Tito Faraci nije loš, ali kud su velikog Ortiza odlučili spojiti s ništavnim Cosssuom. To je pravi kulturocid!
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Vremenski su ovi Tex maxiji od zlata presli srebro i zavrsili ni kvalifikacijama ... steta. Izgleda da je edicija maxi kod Texa onaj otpad, za skart materijal.
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
Nisam mislio na sam naziv maxija. Na tal. originalu piše "2 kompletne i dosad neobjavljene priče" odmah ispod "Tex", iznad broja stranica. Na Ludensovom ne piše
A ja još ni "Sramotnu predstražu" nisam pročitao. Ovaj EURO će mi natovariti još desetak stripova na spisak nepročitanih u kolekciji.
Što se tiče formata "2 u 1" tako mi maxi nije maxi ali kad opet vidiš neke brojeve (mislim i na Zg Maxi) bolje dvije priče s glavom i repom nego jedna nepotrebnim detaljima u sadržaju, da kažem na silu, produžena da dođe do potrebnih 288+ stranica.
Ove današnje najave su mi super, bolje 2-3 nego 10-ak dana prije
Glavno da su oni napisali da je u pitanju ljeto 2016. a to što maxi sadrži dvije priče je potpuno nebitno. U svakom slučaju, barem zbog Ortiza će ovo vrijediti spremiti u kolekciju.