forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 BREXIT
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

izivko
Advanced Member

Germany
13024 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 24/06/2016 : 23:34:54  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Evo čitam kako u Njemačkoj vlada velika zbunjenost, kako nitko nije očekivao ovakav rezultat referenduma.
Do zadnjeg trena se vjerovalo, biće sve dobro, razum će pobijediti i sl., i došlo je do onoga što su svi htjeli izbjeći.
To dovoljno govori koliko se političkoj eliti i Briselu jebe za narodom koji ih bira. Žive u nekom drugom svijetu.
Sve glasnija su pitanja ima li EU ikakvu budućnost.

http://www.zeit.de/politik/deutschland/2016-06/deutsche-politiker-referendum-brexit-deutschland-angela-merkel

Have mercy
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 24/06/2016 : 23:56:03  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
U jednom danu Britanci izgubili 120 milijardi funti? Jebeno...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/brexit-u-jednom-danu-kostao-britaniju-vise-od-120-milijardi-funti/902070.aspx
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13024 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 25/06/2016 : 00:22:37  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Nisu samo Britanci izgubili. Gubitak na burzama diljem svijeta je oko 5 bilijuna dolara.
Ali se treba naglasiti koliko su Britanci izgubili

Have mercy
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 25/06/2016 : 00:46:35  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
To su manipulacije kao aukcije stripova.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 25/06/2016 : 00:53:21  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 25/06/2016 : 01:25:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KRAS

engleska, godina 2005, ja negde na putu između birmingema i mančestera.zabolio me zub.svratim u prvi grad.stoke on trent. i pravo na urgentni centar..i tamo u čekaonci vidio sam šta je zapravo engleska.doktor je bio crnac i jedini je normalan izgledo..a ostali, bože me sačuvaj, kao nakaze..i ne sprdam se.ali ja ružnijih ljudi u životu nisam vidio..posle sam saznao kako su nastali pitbulovi.tako što su ukrštavali bliske srodnike i odma mi je bilo jasno zašto su englezi tako ružni...

Mora da je Ceca tresnula koncert u Nottingham-u?

Za koga ja navijam samo je moja stvar.
A ljubav je jedna, jedina...
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 25/06/2016 : 03:57:10  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Nisu samo Britanci izgubili. Gubitak na burzama diljem svijeta je oko 5 bilijuna dolara.

Udba opet podmetje!

Doklen više?

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 25/06/2016 : 06:56:36  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znas kolko me boli za burze..ja sam sinoc imo 54evrova u dzepu i jutros isto toliko
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 25/06/2016 : 06:58:05  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

U jednom danu Britanci izgubili 120 milijardi funti? Jebeno...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/brexit-u-jednom-danu-kostao-britaniju-vise-od-120-milijardi-funti/902070.aspx

Izgubili su lovu koju ionako nisu imali.to su tek brojke na monitoru
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 25/06/2016 : 07:00:31  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:

Veliki je ovo udarac za EU, vjerovatno će ovo značiti i njen skori kraj.
EU (Nijemcima) je bilo jeftinije da su pristali na neke, razumne, britanske uvjete.
Dosta tome je doprinijela politika Angele Merkel, sad to treba pokusati.

U zabludi su oni (Kras) koji tvrde da će u EU sada biti bolje bez Engleza, malo morgen

Ako je baba izvela citav ovaj cirkus sa migrantima samo da se resi engleske..onda.svaka joj cast
A ti bi mogo sa malo vise postovanja da se postavis prema nemackoj..i nije eu yu pa da dozivi kolaps cim jedna drzava proglasi nezavisnost
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 25/06/2016 : 07:31:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message  Reply with Quote
quote:
To dovoljno govori koliko se političkoj eliti i Briselu jebe za narodom koji ih bira.

Nije narod njih u Briselu ni izabrao. Biraju se međusobno kao što sami sebi određuju platu i koji službeni auti da im se kupe i sl.

I am tormented with an everlasting itch for things remote.
I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts.

Edited by - Dranki on 25/06/2016 07:32:07
Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 25/06/2016 : 08:19:54  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 25/06/2016 : 08:20:39  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

To su manipulacije kao aukcije stripova.

da,ta lova fizički ne postoji ka i 90 % love

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13024 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 25/06/2016 : 09:18:50  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KRAS

quote:

Veliki je ovo udarac za EU, vjerovatno će ovo značiti i njen skori kraj.
EU (Nijemcima) je bilo jeftinije da su pristali na neke, razumne, britanske uvjete.
Dosta tome je doprinijela politika Angele Merkel, sad to treba pokusati.

U zabludi su oni (Kras) koji tvrde da će u EU sada biti bolje bez Engleza, malo morgen

Ako je baba izvela citav ovaj cirkus sa migrantima samo da se resi engleske..onda.svaka joj cast
A ti bi mogo sa malo vise postovanja da se postavis prema nemackoj..i nije eu yu pa da dozivi kolaps cim jedna drzava proglasi nezavisnost

Pa ja obožavam Njemačku i Nijemce.

Samo se to ne odnosi na trenutnu garnituru političara koji od Njemačke rade cirkus. Nadam se jačanju AfD-a i njihovom skorom ulasku u vlast

Have mercy
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13024 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 25/06/2016 : 09:20:02  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by andjusticeforall

quote:

Udba opet podmetje!

Doklen više?

Prokletnici!

Have mercy
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13024 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 25/06/2016 : 09:21:08  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dranki

quote:
To dovoljno govori koliko se političkoj eliti i Briselu jebe za narodom koji ih bira.

Nije narod njih u Briselu ni izabrao. Biraju se međusobno kao što sami sebi određuju platu i koji službeni auti da im se kupe i sl.

Ali je narod birao one koji su njih birali

Have mercy
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 25/06/2016 : 09:57:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
kada vidim koliko su se kapitalisti, burzovni mešetari, birokrati, neoliberali i sitni buržuji uznemirili zbog brexita, još mi je i draži rezultat referenduma. jer realno, kome će i jedinom nedostajati EU (ta veštačka, protuljudska izmišljotina) ako ne upravo njima? a drug putin ima da pošteno iskoristi ovu situaciju i ogromnu šansu da poveća (slavenski) utjecaj u europi.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13024 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 25/06/2016 : 10:20:09  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Demokracija u Europi: Europa mora biti još bliža građanima.

Narod je u stanju odlučivati o Europi. Tko nakon referenduma u Britaniji diskreditira demokraciju taj priječi puteve ka demokratskoj Europi.

http://www.zeit.de/politik/ausland/2016-06/demokratie-europa-eu-grossbritannien-brexit-referendum

Tko sada nakon Brexita tvrdi da narod nije u stanju donositi dalekosežne odluke, taj je potpuno u krivu.
Kako ćemo onda vrednovati odluke Škota ili Sjevernih Iraca koji su glasovali za ostanak u EU?

Od 1972 bila su 57 referenduma na nacionalnim razinama koja su se odnosila na pitanja vezana za EU. U 70% slučajeva građani su se izjašnjavali pozitivno odnosno ZA integraciju Europe. U slučaju Brexita rezultat je bio drugačiji. Je li zbog toga trebamo kriviti demokraciju ili EU, onakvu kakva je? Direktna demokracija je zrcalo društva, ona pokazuje njegovo stanje ali nije odgovorna za to isto stanje. Je li glasačko pravo krivo za slaganje parlamentata ili vlada? Hoćemo li ga dovoditi u pitanje na osnovu toga, sviđa li nam se ili ne rezultat glasovanja?...

Neki forumaši se neće sigurno složiti s ovim razmišljanjem i ostaće pri onoj svojoj da partija treba odlučivati a ne narod. Odnosno da glasuju samo pismena gospoda a ne nepismena sirotinja.

Have mercy
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 25/06/2016 : 10:26:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Ma daj bre, pa ko to većinski glasa svojom pameću? Truju ih tabloidi i Mardok godinama i decenijama, pa posle guglaju šta je EU.
Vi očito zanemarujete uticaj propagande. Ljudi nisu inteligentna bića i veoma je lako manipulisati njima. Jednom li je bilo u istoriji.

Demokratija i jedan čovek - jedan glas ima smisla samo tamo gde će onaj koga pitaju zašto glasa kao što glasa dati suvisli odgovor koji nije natukao čitajući ili gledajući propagandni materijal. I glas je odogovornost kao i posao kojim se baviš, ako ne znaš - ne radi ili ne glasaj. Nije ni to za svakog.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 25/06/2016 : 10:34:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Vjerujem, točnije bojim se da su ova dvojica u pravu.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/plenkovic-i-picula-cameron-je-pucao-sebi-u-nogu-i-zbog-toga-ce-patiti-cijeli-svijet/902104.aspx

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17592 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 25/06/2016 : 10:38:01  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Pozdravljam izlazak Velike Britanije iz EU. Ne zanima me kako će biti njima, zanima me kako će biti nama ovdje. Mislim da je ovo jedan veliki korak ka tome da mi ne treba da razmišljamo o ulasku o EU. Šta bismo time dobili? Potpuno opustjelu zemlju za deset godina, svi bi otišli da rade u EU. Ovako može da se životari možda još nešto duže. Sad čujem da čak i Danci pokreću priču o izlasku, ne samo Holanđani, Francuzi, Austrijanci... Slušao sam preksinoć neku analizu, kako britanska elita ne osjeća problem migranata, oni šalju svoju djecu u privatne škole gdje nemaju problema sa sastavom odjeljenja, a iz tih škola se regrutuje 40 % studenata na Oksfordu, što je samo 7 % ukupne studentske populacije. Ta elita živi odvojen život po rasističkim načelima, a ovamo priča o nekoj demokratiji! Pa lako je tako. A kao sredovječni Britanac ne može da prepozna svoju zemlju. Ja im se ne čudim što su tako glasali.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 25/06/2016 : 10:39:29  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Vjerujem, točnije bojim se da su ova dvojica u pravu.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/plenkovic-i-picula-cameron-je-pucao-sebi-u-nogu-i-zbog-toga-ce-patiti-cijeli-svijet/902104.aspx

ma da, patiče cili svit
Zemlja se više neče okričat oko Sunca a Mars i Jupiter če u znak protesta izač iz orbite.
izašli pa šta.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 25/06/2016 : 10:41:38  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by delboj

Pozdravljam izlazak Velike Britanije iz EU. Ne zanima me kako će biti njima, zanima me kako će biti nama ovdje. Mislim da je ovo jedan veliki korak ka tome da mi ne treba da razmišljamo o ulasku o EU. Šta bismo time dobili? Potpuno opustjelu zemlju za deset godina, svi bi otišli da rade u EU. Ovako može da se životari možda još nešto duže. Sad čujem da čak i Danci pokreću priču o izlasku, ne samo Holanđani, Francuzi, Austrijanci... Slušao sam preksinoć neku analizu, kako britanska elita ne osjeća problem migranata, oni šalju svoju djecu u privatne škole gdje nemaju problema sa sastavom odjeljenja, a iz tih škola se regrutuje 40 % studenata na Oksfordu, što je samo 7 % ukupne studentske populacije. Ta elita živi odvojen život po rasističkim načelima, a ovamo priča o nekoj demokratiji! Pa lako je tako. A kao sredovječni Britanac ne može da prepozna svoju zemlju. Ja im se ne čudim što su tako glasali.

opustičete ušli ili ne ušli u eu.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 25/06/2016 : 11:30:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Kako se stvari razvijaju, Britanci bi uskoro mogli na novi referendum - za priključenje EU!

http://www.index.hr/vijesti/clanak/predomislili-su-se-britanci-navalili-na-peticiju-za-novi-referendum-pa-srusili-stranicu/902129.aspx

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 25/06/2016 : 11:33:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Zapravo, bio bih se spreman okladiti da će prije izglasati ponovni ulazak u EU, negoli formalizirati izlazak:

http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/britanija-ima-rok-od-dvije-godine-za-sporazum-o-napustanju-a-nakon-toga-prestaje-biti-clan/4466855/

Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000