Author |
Topic |
|
SPQRoma
Average Member
Italy
939 Posts
Member since 30/06/2015 |
Posted - 01/08/2017 : 10:47:11
|
U pretrazi sam pokušao naći ovu temu, ali osim Druune i ostalih bRezobraznih topika nisam uspio naći, tako da ako postoji ista ili slična tema, molim moderatore da ih spoje i da mi ne zamjere.
Dakle, u izdanju System Comicsa do sada su izašla četiri broja Serpierija.
1. Šaman
2. Lakota
3. Crvenokošci
4. Džon i Meri
Vaši utisci?
|
HOKA-HEY |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38131 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 01/08/2017 : 11:37:26
|
Pa, kad je naslov topica "Serpieri (System Comics)", onda slobodno stavi i naslovnice Drune ovdje, da budu svi njegovi stripivi ovde. Ili da se "prepravi naslov u nesto tipa Serpieri western (System Comics)".
Da budem ontopic, nisam jos citao pomenuta cetiri izdanja. Ali me zanimaju, (no, ocigledno ne dovoljno kad jos nisu dosli u prvi plan blitzkrieg puljenja za stripovima). Mislim da ni cena nije preterana za SC (meko koriceno, ne System Comicsovo ) izdanje, a o prevodu ne mogu nista reci.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
SPQRoma
Average Member
Italy
939 Posts
Posted - 01/08/2017 : 11:43:00
|
Jbg, izdanje se zove Serpieri, ne mogu ja da izmišljam i stavljam nešto drugo (western...). :)
Ja sam pročitao sve četiri broja, nisu loši, ali zato crtež razbija, što je i logično. Kratke pričice, bez neke pretjerane radnje. |
HOKA-HEY |
|
|
Mrkva
Senior Member
1184 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 01/08/2017 : 13:30:12
|
Zgodno, ali zaboravljivo. Ko random epizoda Bonanze, samo sto nije ispunjeno istom vrstom patetike i nema "velikih" pouka. Crtez super, ali prepreprevise natrpan za moje"citalacko" oko. Obozavam samo gledati u te slicice dugo i bas uzivam: no ne mogu ga citati onako kako ja inace citam, relativno brzo. Sve ovisi sto covjek trazi u trenutku citanja :) |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15788 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 01/08/2017 : 14:28:40
|
Nema tu nikakve filozofije i velike poruke. Ovdje je na djelu crtać virtuoz i to je sve. Opet kažem, strip je vizuelni medij i ovdje se to vidi na djelu, u punoj crtačkoj snazi. i to je to... Serpieri! |
Los cukar na fritulama! |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6280 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 01/08/2017 : 14:33:23
|
quote: Originally posted by ivanl
Nema tu nikakve filozofije i velike poruke. Ovdje je na djelu crtać virtuoz i to je sve. Opet kažem, strip je vizuelni medij i ovdje se to vidi na djelu, u punoj crtačkoj snazi. i to je to... Serpieri!
Kontradiktoran si |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15788 Posts
Posted - 01/08/2017 : 14:55:04
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
quote: Originally posted by ivanl
Nema tu nikakve filozofije i velike poruke. Ovdje je na djelu crtać virtuoz i to je sve. Opet kažem, strip je vizuelni medij i ovdje se to vidi na djelu, u punoj crtačkoj snazi. i to je to... Serpieri!
Kontradiktoran si
E viš, kad koristiš tipkovnicu s kvaćicama iznad slova, nakon dugo vremena, onda ti se ovo događa. Umrtve ti mozak ovi smartphonvi, tableti, samsunzi, i phonovi, sranja... u dalekom bijelom svijetu... |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6280 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 01/08/2017 : 15:28:19
|
Ma NHF, ja te samo malo zezam, zato sam i stavio smajlija, ja sam zadnja osoba na ovom forumu koja bi trebala nekom popovat oko pravopisa :D |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15668 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 01/08/2017 : 18:23:26
|
tpkaj uvijek -- c ---ne možeš omanut |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
cerichus
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1623 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 01/08/2017 : 19:11:56
|
Imam ovo izdanje. Crtež fantastičan, priče onako (treba uzeti ipak u obzir i vrijeme nastajanja). System šlampavo odradio - papir neadkvatan, crtež probija na drugu stranu, blijed otisak... Zna li neko da li je ovo originalno išlo u koloru? Nekako mi fali boja uz Serpierijev crtež. |
Elvis has just left the building! |
|
|
Mrkva
Senior Member
1184 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 01/08/2017 : 19:22:48
|
quote: Originally posted by cerichus
Imam ovo izdanje. Crtež fantastičan, priče onako (treba uzeti ipak u obzir i vrijeme nastajanja). System šlampavo odradio - papir neadkvatan, crtež probija na drugu stranu, blijed otisak... Zna li neko da li je ovo originalno išlo u koloru? Nekako mi fali boja uz Serpierijev crtež.
E upravo ovo! Daleko od toga da se kuzim, ali imam sindrom umornog oka zbog nedostatka boje. |
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Member since 19/02/2010 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15788 Posts
Posted - 02/08/2017 : 11:12:41
|
Da, ove si slike postavio kad smo pricali o Druni prije dva mjeseca... Inace bas sam procitao, zadnja dva albuma ove Serpieri collection, i sjecam se da su neke epizode davno izlazile kod nas. Crno bjele. Ne znam vise u kojoj reviji. (Ko ce sve pamtiti). Taljansko izdanje nisam nikad imao u rukama, i neznam da li je bilo kolorno. Davno je Serpieri ovo crtao, 77,78 i 79 mislim. Iako nisu dubokoumne price, vec se tu vidi sva crtacka raskos i umjece. Pravi genijalac. Sto se System comics izdanja tice, bilo bi bolje da je hc, ali onda bi isle prituzbe o skupoci, nepotrebnom luksuzu... papir i otisak: malo vise truda je trebalo, ali ko zna kako su "skinuli" epizode. S nekog skena, sigurno nisu s originalnih radova. Gore je jedan clan rekao kako se crtez nazire sa stranice na drugu stranicu... kod mojih 4 albuma, to nije slucaj. Sve skupa, meni se svida ovaj trud Sytema da prikupi radove ovog vrsnog majstora, i samo naprijed. Da bog da sve objavili od "starog lava"...
|
|
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 02/08/2017 : 20:11:38
|
quote: Originally posted by ivanl Inace bas sam procitao, zadnja dva albuma ove Serpieri collection, i sjecam se da su neke epizode davno izlazile kod nas. Crno bjele. Ne znam vise u kojoj reviji. (Ko ce sve pamtiti).
U Vjesnikovom Maxiju je bilo par priča, u broju 10 je priča Mi-que'nape'ska, koja se verovatno nalazi u jednom od ovih izdanja... Zanimljivo je da je otisak bolji u Maxiju nego u ovim albumima, bar koliko sam ih ja prelistao, najverovatnije su skinuti sa nekih skenova, kao što kažeš... I u originalu su izgleda išli u crno-belom otisku, sudeći po izdanjima na bedeteci: https://www.bedetheque.com/serie-35345-BD-Lakota.html
Sad, ne znam kakve dubokoumne priče očekujete u westernima, pogotovo što su ovo kraće priče, ova u 10. broju Maxija za mene ima dovoljno "veliku pouku" (da upotrebim Mrkvin izraz) kada stari Indijanac izgovara na kraju:
- Nismo shvaćali način borbe bijelih ubojica, mi smo bili drugačiji. Duboko smo osjećali čudesni smisao života i možda je to razlog što ste vi pobijedili.
|
Mek Koj nema alternativu |
Edited by - Jozzinelli on 02/08/2017 20:12:51 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15788 Posts
Posted - 03/08/2017 : 00:58:11
|
quote: Originally posted by Jozzinelli
quote: Originally posted by ivanl Inace bas sam procitao, zadnja dva albuma ove Serpieri collection, i sjecam se da su neke epizode davno izlazile kod nas. Crno bjele. Ne znam vise u kojoj reviji. (Ko ce sve pamtiti).
U Vjesnikovom Maxiju je bilo par priča, u broju 10 je priča Mi-que'nape'ska, koja se verovatno nalazi u jednom od ovih izdanja... Zanimljivo je da je otisak bolji u Maxiju nego u ovim albumima, bar koliko sam ih ja prelistao, najverovatnije su skinuti sa nekih skenova, kao što kažeš... I u originalu su izgleda išli u crno-belom otisku, sudeći po izdanjima na bedeteci: https://www.bedetheque.com/serie-35345-BD-Lakota.html
Sad, ne znam kakve dubokoumne priče očekujete u westernima, pogotovo što su ovo kraće priče, ova u 10. broju Maxija za mene ima dovoljno "veliku pouku" (da upotrebim Mrkvin izraz) kada stari Indijanac izgovara na kraju:
- Nismo shvaćali način borbe bijelih ubojica, mi smo bili drugačiji. Duboko smo osjećali čudesni smisao života i možda je to razlog što ste vi pobijedili.
da Maxija se sjecam. Ali bilo ih je jos na ovim prostorima, provjericu... |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8063 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
SPQRoma
Average Member
Italy
939 Posts
Posted - 18/12/2017 : 17:04:41
|
Peti broj, meni možda i najbolji. Prva priča, koje uopšte nema na naslovnici, je vrh. Ni druga nije loša, ali prva razvaljuje. |
HOKA-HEY |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18909 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 18/12/2017 : 21:05:37
|
Nisam jos kupio..ali imam u planu..kolor?...steta,mozda ga i obojim za sebe.. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
shalilo6
Average Member
Croatia
554 Posts
Member since 30/03/2017 |
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 19/06/2018 : 02:29:56
|
procita sam LAKOTA,vrhunski crtez,fantasticno izvedena prica o Ludom konju i Custeru Sad se bacam na ostalih 4 albuma kad bi bar jednu pricu za Zagora nacrta...snovi... |
GALLIENO FERRI
|
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11527 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
|
Topic |