Author |
Topic  |
Vlladimir
Senior Member

2045 Posts
Member since 26/08/2009 |
Posted - 24/06/2021 : 11:54:09
|
Al s druge strane, kad se pogleda koliko izdanja veseli izbaci na godišnjem nivou, i da ono i što izlazi - ne kasni, to i nije tako loše.
Bitno je da izlazi. neko nema ni to. |
Ana Tomaskovic kraljica! |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27658 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19573 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 24/06/2021 : 12:33:52
|
I onda se neki cude da ima toliko Zagora.. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Vlladimir
Senior Member

2045 Posts
Member since 26/08/2009 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19573 Posts
Posted - 24/06/2021 : 13:29:59
|
quote: Originally posted by Vlladimir
Šta fali Zagoru?
 Ništa.. uz Kit Tellera i Texa nesto najbolje od stripova ikad.. Samo su ga neki kao prerasli i otisli na puno realnijeg i ozbiljnijeg.. Betmena.. I sad se osecaju vazniji i postali veliki poznavatelji strip kulture..  |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Damir82
New Member

135 Posts
Member since 02/06/2019 |
Posted - 24/06/2021 : 13:38:00
|
quote: Originally posted by teller
quote: Originally posted by Vlladimir
Šta fali Zagoru?
 Ništa.. uz Kit Tellera i Texa nesto najbolje od stripova ikad.. Samo su ga neki kao prerasli i otisli na puno realnijeg i ozbiljnijeg.. Betmena.. I sad se osecaju vazniji i postali veliki poznavatelji strip kulture.. 
Upravo tako,bravo |
 |
|
J.Stickman
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
399 Posts
Member since 28/10/2009 |
Posted - 24/06/2021 : 15:04:21
|
Zlatnu Seriju posmatram kao neku vrstu stripovskog magazina. Ima tu različitih junaka, starih i novih priča pa se s nekima podsjetim na naivni period ili vidim šta je novo od priča u Italiji. Recimo mene su oduševili ova priča Miran Čovjek, zagorova avantura Sindrom Belzebul te sva tri Deadwood Dicka, zanimao me i loš nastavak saradnje Dylana i Dampyra te neke stare priče poput Nasilja u Darkwoodu koje nisam čitao, a zanimalo me da vidim o čemu je tu riječ. Priče iz baze drugdje su također zanimljive. Tako da, što se mene tiče, Zlatna Serija je dobra edicija koja varira kvalitetom, vjerovatno zbog toga što često ubacuje starije priče ali sve u svemu, sasvim mi odgovara. Ima tu malo nostalgije ali i solidnog miksa starih i novih priča. Dovoljno mi je za opušteno čitanje. |
https://www.instagram.com/avet_rio_gribaje/ |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19573 Posts
Posted - 24/06/2021 : 15:20:34
|
quote: Originally posted by J.Stickman
Zlatnu Seriju posmatram kao neku vrstu stripovskog magazina. Ima tu različitih junaka, starih i novih priča pa se s nekima podsjetim na naivni period ili vidim šta je novo od priča u Italiji. Recimo mene su oduševili ova priča Miran Čovjek, zagorova avantura Sindrom Belzebul te sva tri Deadwood Dicka, zanimao me i loš nastavak saradnje Dylana i Dampyra te neke stare priče poput Nasilja u Darkwoodu koje nisam čitao, a zanimalo me da vidim o čemu je tu riječ. Priče iz baze drugdje su također zanimljive. Tako da, što se mene tiče, Zlatna Serija je dobra edicija koja varira kvalitetom, vjerovatno zbog toga što često ubacuje starije priče ali sve u svemu, sasvim mi odgovara. Ima tu malo nostalgije ali i solidnog miksa starih i novih priča. Dovoljno mi je za opušteno čitanje.
 |
|
 |
|
giant
Average Member

Slovenia
927 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 24/06/2021 : 15:46:58
|
Da stavim i ja ovde komentar od nekoliko postova nazad obavljen odgovor VC-a oko objavljanja junaka u zlatnoj seriji (Mr.No i Pibd) koji se slabo prodaju: od tih nekoliko stotina prodanih primjerka po junaku moramo uzeti u obzir, da nisu svi kupili samo po jedan primjerak, nego više, ovisno od broja alternativnih korica. Neki samo po jedan, neki po 2, 3... Hoću reči, da možda za izdavača to niti nije toliko bitno, ali odmah dobijemo iz ove predpostavke, da je realni broj čitalaca mnogo manji nego je broj prodanih primjeraka. Ipak mi je tu malo čudno, jer pretpostavljam, da kupci ZS stripova (recimo da ih je 90%)kupuju sve junake iz ove edicije, jer skupljaju komplet ediciju. Otkud sad takva razlika? |
Invincible shield |
Edited by - giant on 24/06/2021 16:52:52 |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17668 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 24/06/2021 : 17:11:35
|
quote: Originally posted by jaki
To samo na kiosku. Koliko ih kupe striparnice i knjižare?
Da, možda je to samo na kiosku. Mora biti bar još 100 kupaca van Srbije koji te stripove ne kupuju na kioscima. |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12286 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 24/06/2021 : 18:28:10
|
B korice odredjenih brojeva Zlatne serije su rasprodate. Mislim da B korica ide u 500 primeraka. Ali rasprodate su samo Zagorove epizode i mozda jos jedna ili dve B korice drugih junaka (Teks Kazna za oholog pukovnika, Marti i Dilan Team up, PIBD 2 {?}, prvi Dilan u Zlatnoj) ali ovo za Mister NOa i PIBD i Martija je stvarno porazavajuce.
Ocigledno da kolekcionari i redovni strip pratioci odnosno oni koji prate Bonelli produkciju, kao sto sam ja i vecina ljudi s ovog foruma odnosno s ovog topika, kupuju sve brojeve Zlatne serije ali vecinom B korice. Dok A korice kupuju ,,kežual'' čitaoci, odnosno oni koji biraju koj broj kupuju. Ja sam i prvih 15ak brojeva kupovao i A korice, ali sam odustao, sad cu uzeti samo Dedvuda u A koricama jer mi se svidjaju Mastuantonove naslovnice ali za sve ostalo drzim se B korica. A ponekad uleti i neka C. |
 |
|
stojsins
New Member

Serbia
125 Posts
Member since 15/02/2018 |
Posted - 24/06/2021 : 18:49:26
|
quote: Originally posted by going going
Dok A korice kupuju ,,kežual'' čitaoci, odnosno oni koji biraju koj broj kupuju.
Evo, ja se prepoznao  Imam 6-7 brojeva nove ZS, kupujem šta mi se sviđa, i samo B koricu. |
Every minute of the future, is a memory of the past... |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17668 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 24/06/2021 : 19:19:35
|
quote: Originally posted by going going
Dok A korice kupuju ,,kežual'' čitaoci, odnosno oni koji biraju koj broj kupuju.
Ja kupujem isključivo A korice, a imam sve brojeve. |
 |
|
Anto_123
Average Member

788 Posts
Member since 16/01/2015 |
Posted - 24/06/2021 : 19:28:39
|
Ja prvo krenuo kupovati samo A , pa samo B a sad imam sve A i B te popriličan broj C korica.Da budem točniji jedino nisam kupio onaj Zagorov BOX tu sam ciljano uzeo 3 koje su mi se dopale i orginalnu, i opet ću nabaciti da su nas zakinuli za orginalnu u retro štihu.Nikada nisam uspio nabaviti orginalnu iz ZS-je ,a sada su preskupe.Ne znam to za prodaju ali evo ja sam kupim za sebe A,B i ako ima C + za kolegu B/C. a vjerujem da nas ima još poprilično.Glavni razlog zašto kupujem, jednostavno je , tu nema tajni NOSTALGIJA BRATE većinu i ne pročitam jer sam već čitao u drugim edicijama , ima, ima magije u toj žućanoj trakici koja me zove je...a.  |
 |
|
gogs.321
Junior Member

Croatia
422 Posts
Member since 13/02/2011 |
Posted - 24/06/2021 : 21:04:14
|
Nisam casual čitatelj da biram što kupujem. Imam sve brojeve Zlatne Serije, ali samo naslovnicu A. Naslovnica B(žuta traka) budi nostalgiju, ali bi me puno koštalo da kupujem i nju. I ovako mi puno novaca odlazi na Ludens kiosk izdanja(Zagor, Zagor Extra, Zagor Maxi, Zagor Specijal, Zagor Kolor, Zagor Original, Kapetan Miki, Mali Rendžer, Tex, Tex Maxi, Tex Kolor, Tex Klasik, Dampyr Maxi i Specijal). Pa Čarobna Knjiga sa The Best of Marvel, Darkwood izdanja sa Marvel junacima, nešto Fibre(Batman). Da mi žena zna koliko love dajem na stripove, dobio bih razvod braka. |
 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14538 Posts
Member since 28/11/2017 |
Posted - 24/06/2021 : 21:24:26
|
quote: Originally posted by gogs.321
Nisam casual čitatelj da biram što kupujem. Imam sve brojeve Zlatne Serije, ali samo naslovnicu A. Naslovnica B(žuta traka) budi nostalgiju, ali bi me puno koštalo da kupujem i nju. I ovako mi puno novaca odlazi na Ludens kiosk izdanja(Zagor, Zagor Extra, Zagor Maxi, Zagor Specijal, Zagor Kolor, Zagor Original, Kapetan Miki, Mali Rendžer, Tex, Tex Maxi, Tex Kolor, Tex Klasik, Dampyr Maxi i Specijal). Pa Čarobna Knjiga sa The Best of Marvel, Darkwood izdanja sa Marvel junacima, nešto Fibre(Batman). Da mi žena zna koliko love dajem na stripove, dobio bih razvod braka.
Znam o čemu pričaš  |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 24/06/2021 : 21:30:42
|
quote: Originally posted by gogs.321
Nisam casual čitatelj da biram što kupujem. Imam sve brojeve Zlatne Serije, ali samo naslovnicu A. Naslovnica B(žuta traka) budi nostalgiju, ali bi me puno koštalo da kupujem i nju. I ovako mi puno novaca odlazi na Ludens kiosk izdanja(Zagor, Zagor Extra, Zagor Maxi, Zagor Specijal, Zagor Kolor, Zagor Original, Kapetan Miki, Mali Rendžer, Tex, Tex Maxi, Tex Kolor, Tex Klasik, Dampyr Maxi i Specijal). Pa Čarobna Knjiga sa The Best of Marvel, Darkwood izdanja sa Marvel junacima, nešto Fibre(Batman). Da mi žena zna koliko love dajem na stripove, dobio bih razvod braka.
Teško da bi ga "dobio". Vjerojatno bi joj prepisali svu imovinu i još bi imao alimentaciju |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
gogs.321
Junior Member

Croatia
422 Posts
Member since 13/02/2011 |
|
jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3492 Posts
Member since 26/08/2005 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19573 Posts
Posted - 25/06/2021 : 00:14:10
|
Kupujem i A i B, a ponekad i C naslovnicu... Zamerke na ZS su loš tempo, ostalo je ok. |
|
 |
|
J.Stickman
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
399 Posts
Member since 28/10/2009 |
Posted - 25/06/2021 : 00:16:33
|
Naslovnice kupujem po principu kako mi se koja svidi. Volim Gajićeve i Talajićeve, a najbolje su mi Kordejeve za Deadwood Dicka i Stvor koji Vreba u magli od Živkovića. A jedino što sam baš birao je Bizijeva naslovnica za Sindrom Belzebul. Naslovnicu B za Kandraksa nismo našli pa je dobro došla i ona originalna. Ima tu još dobrih crteža. Poput B korice priče o Junaku i Tajne Nemoguće Sjekire od Gajića. Uglavnom ima se tu dosta toga izabrati, a neke bih naslovnice domaćih autora baš volio vidjeti kao poster na zidu. |
https://www.instagram.com/avet_rio_gribaje/ |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12286 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 25/06/2021 : 00:33:29
|
quote: Originally posted by J.Stickman
... a neke bih naslovnice domaćih autora baš volio vidjeti kao poster na zidu.
Slazem se! |
 |
|
maelstrom
Senior Member

1262 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 25/06/2021 : 02:22:00
|
Zanimljivo je da nikome ne pada na pamet da bar u nekoj meri na pad prodaje utiče i činjenica kako se u Veselom četvrtku ponašaju prema svojim kupcima.Dakle reč je o njihovom bahatom i nadasve uobraženom odnosu, a takođe i u veoma lošoj izdavačkoj politici.
Koliko puta smo mogli da čujemo i od njih i od određenih njihovih drvenih advokata poštapalice u stilu "Ako ti se ne sviđa,a ti nemoj kupovati i gotovo". Možda su ih neki eto i poslušali, ne želi svaki čovek da bude nužno mazohista i da dopušta da od njega nužno prave budalu i još mu se podsmevaju i gledaju ga sa neke samoubeđene i izmišljene stripovsko-umetničke visine.
E pa dragi moji, da li se to reda radi samo tako kaže ili kada treba svoditi računa odjednom takvi kao ne postoje? Nismo li samo na fejsbuk stranici Veselog četvrtka više puta mogli pročitati od raznih kupaca kako izjavljuju da odustaju od njihovih izdanja iz tih i tih razloga. Kada je njih briga za mušterije i kada im večito odgovaraju sa ironičnim dosetkama, šta drugo može i da se očekuje. Setimo se samo i one priče od prošle godine kada su kukajući maltene najavili gašenje strip scene i da je kao pitanje da li će stripova uopšte i biti (naravno nijedna druga izdavačka kuća nije ni spomenula bilo šta slično).Srećom, pa je reakcija većine ljudi na to bila pravilna i da se prepoznalo šta su ovi time u stvari hteli postići, posle su munjevito ućutali i prestali sa tom pričom.
A da ne pričam da na sve to se polako, a sve više i više, pojavljuju i neka konkurentna izdanja onim izdanjima Veselog četvrtka za koja su mislili da imaju monopol, možda ne toliko u Srbiji (mada kada gledamo ograničeni novčanik i neka različita Bonelli izdanja mogu da budu konkurencija), ali eto u Hrvatskoj pa sada i Bosni.I dotični izdavači su daleko pouzdaniji i ne odnose se prema mušterijima ni približno kao ovi u Veselom četvrtku.
Takođe, neke podatke treba uzimati sa debelom rezervom.Ako se nešto slabo prodaje, pa zašto onda to izdaješ jednom u 2 godine i usput plaćaš i dalje prava za to, samo da ih neko drugi ne bi preuzeo?Kakva je to poslovna politika? Zašto plaćaš prava za Taličnog Toma koji bog te pita od kada nije izašao i za Umpah-Paha od kojeg ni jedan jedini broj nismo videli? Nešto tu debelo smrdi.
A smrdi u stvari to što njih uopšte i briga šta će biti sa firmom kada ionako nije njihova već gazde kladionice i zato, može im se, hoće im se, rade ono šta im se svidi, žive kao bubreg u loju uz ostala njihova zaposlenja, tu je uvek Zagor da popuni neke rupe da situacija ne izgleda baš katastrofalno da gazda eventualno ne bi na sve obratio pažnju jer ovako verujem da mu se realno fućka zato što mu kladionice sigurno obrću jedno 50 puta veću lovu. |
 |
|
Topic  |
|