Author |
Topic  |
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6454 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 25/06/2021 : 08:24:45
|
@maelstrom:BMK za VČ, ali čisto razmišljam...sija li ti ikad sunce? Čitajući tvoje postove dobijam dojam da si ljut na sve i svakoga, imaš li neke pozitivne riječi za nekoga/nešto? |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27658 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19573 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 25/06/2021 : 11:25:05
|
Neki sve svoje nezadovoljstvo i frustracije lece na Veselom.. Veseli Četvrtak ima tuzne citatelje... Jedino se slazem za Talicnog, mogli bi ga nekom prepustit... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 25/06/2021 : 12:51:06
|
Covjek je u pravu 100% zbog ovih kritika..ne izdajete junake, prepustite ih drugima..sta ih imate drzati bezveze ako ih niko ne kupuje....previse to ide sporo, neredovno...ne valja to...kad sam neki dan vidio spisak radnika, sta ih se uhljebilo samo tamo u redakciji, kao u nekoj drzavnoj firmi...a stripova nigdje, osim zagora i dilana... |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6454 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 25/06/2021 : 13:38:18
|
Ma sve 5, ali većina postova su o tome što kod koga nije dobro. Sve stoji, ali može i tu i tamo malo pozitive. Evo i meni je npr bzvz što je ZS svaki drugi strip Zagor, ali jbg, ljudi očito glasaju novčanicima. Ja si kupim one brojeve za koje mislim da će mi se svidit iz ZS (niš drugo od VČ ne kupujem). Da li će naša piskaranja i pljuvanje po forumu išta promjeniti u odnosu na stvarnost tj na prodaju robe (stripova), e pa to neznam, ali po dosada viđenom, sumnjam. I sam sam tu malo kriv jer sam s vremenom postao alergičan na ČK izdanja tiskana u Simbolu, ali ne pišem o tome kilometarske postove. No, toliko od mene o ovome. Neću dalje.
|
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 25/06/2021 13:38:50 |
 |
|
maelstrom
Senior Member

1262 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 25/06/2021 : 14:21:35
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
@maelstrom:BMK za VČ, ali čisto razmišljam...sija li ti ikad sunce? Čitajući tvoje postove dobijam dojam da si ljut na sve i svakoga, imaš li neke pozitivne riječi za nekoga/nešto?
Gledaš na stvari iz pogrešnog ugla.
Ja retko pišem na forumu jer stvarno nemam vremena da izdvajam više vremena za to i zato kada napišem nešto gledam da za to imam debeli razlog, a to je konstruktivna kritika.To što su mnogi alergični na to i ne žele da čuju drugačije mišljenje, nije moj problem.Ne vidim poentu da se ulogujem samo da bih napisao "Super,odlično, samo napred". Naravno, nikada neću kritikovati nešto za šta mislim da ne postoji razlog, kao što vidiš svaku kritiku detaljno obrazložim.
Kada bih pisao više bavio bih se više i nekim drugim stvarima, ali stvarno nemam vremena. |
 |
|
maelstrom
Senior Member

1262 Posts
Posted - 25/06/2021 : 14:22:42
|
quote: Originally posted by jaki
Ako gazdi kladionice obrću samo 50 puta veću lovu onda je VČ debelo na konju.
E neka si napisao ovu mudroliju, mora da ti je sada jedno 50 puta ulepšan dan, bravo za tebe. |
 |
|
maelstrom
Senior Member

1262 Posts
Posted - 25/06/2021 : 14:24:07
|
quote: Originally posted by teller
Neki sve svoje nezadovoljstvo i frustracije lece na Veselom.. Veseli Četvrtak ima tuzne citatelje... Jedino se slazem za Talicnog, mogli bi ga nekom prepustit...
Ti Telleru uslikaj poneki strip iz tvoje kolekcije, naročito one koje spominješ da dupliraš, tripliraš, pa ćemo onda da pričamo. |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts
Member since 05/08/2018 |
|
mesar
Junior Member

408 Posts
Member since 27/04/2015 |
Posted - 25/06/2021 : 15:46:15
|
Pa ne kupuje samo Teller dvostruko i trostruko,kupujem i ja.Poznajem nešto prijatelja koji tripliraju i šta je tu čudno..alo..više volimo stripove nego vi. |
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5157 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 25/06/2021 : 15:59:40
|
quote: Originally posted by mesar
Pa ne kupuje samo Teller dvostruko i trostruko,kupujem i ja.Poznajem nešto prijatelja koji tripliraju i šta je tu čudno..alo..više volimo stripove nego vi.
   |
 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14538 Posts
Member since 28/11/2017 |
Posted - 25/06/2021 : 16:38:04
|
quote: Originally posted by Dexters
Ne zna teller uploadati slike. Riječ je o starijem gospodinu.
... S kojim se potpuno slažem. Dajte Taličnog nekome drugome. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19573 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 25/06/2021 : 16:39:53
|
Stripovi su nažalost postali skup hobi.. Meni pravo zadovoljstvo pruza samo strip kupljen na kiosku. Iskreno draži mi je Zagor original za 4 eura od Libellus knjige zagora za 25 eura... Valjda navika iz mladosti.. Uz solidna primanja nije mi nikakav problem odvojiti 80 eura mjesečno za kiosk izdanja, dao bog zdravlja da potraje pa ne pusim, ne pijem, na bančim,nemam neke prevelike apetite u životu da bi bio ciclija kad su stripovi u pitanju.. Meni je draži nov Mali Rendzer od porcije cevapa i piva, a nije da si ne mogu i zderacinu priustit.. Sve je stvar prioriteta u životu.. Meni su stripovi zadovoljstvo več 40 godina i dok budem živ želim jih kupovati, citati i posedovati.. A onda.. otom potom.. Texa, Zagora i Tellera uzmem trostruko, ostalo po dva primjeraka, Dilana samo po jedan jer mi vise nije neko zadovoljstvo... Sad sto to ne slikam i podelim sa vama ne znači da lažem.. Em se mi to ne da niti sam se ikad hvalio time.. Glancer u kolekciju, drugi primjerak za citanje, a tamo gdje uzmem i treci.. ma nek se nade za starijeg gospodina sa 300 eura mirovne koji rado cita a skupi su mu stripovi.. Svoje veselje sam uvijek rado podjelio sa drugima.. i bio veselo da nas jos ima..
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 25/06/2021 16:43:05 |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4910 Posts
Member since 26/12/2009 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5261 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 25/06/2021 : 17:42:45
|
može netko staviti sken najave naslovnice Nove ZS 31 ? (sljedeći br.) |
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
mmihoci
Senior Member

1194 Posts
Member since 01/02/2018 |
Posted - 25/06/2021 : 17:56:45
|
Stripovi su nažalost postali skup hobi.. Meni pravo zadovoljstvo pruza samo strip kupljen na kiosku. Iskreno draži mi je Zagor original za 4 eura od Libellus knjige zagora za 25 eura... Valjda navika iz mladosti.. Uz solidna primanja nije mi nikakav problem odvojiti 80 eura mjesečno za kiosk izdanja, dao bog zdravlja da potraje pa ne pusim, ne pijem, na bančim,nemam neke prevelike apetite u životu da bi bio ciclija kad su stripovi u pitanju.. Meni je draži nov Mali Rendzer od porcije cevapa i piva, a nije da si ne mogu i zderacinu priustit.. Sve je stvar prioriteta u životu.. Meni su stripovi zadovoljstvo več 40 godina i dok budem živ želim jih kupovati, citati i posedovati.. A onda.. otom potom.. Texa, Zagora i Tellera uzmem trostruko, ostalo po dva primjeraka, Dilana samo po jedan jer mi vise nije neko zadovoljstvo... Sad sto to ne slikam i podelim sa vama ne znači da lažem.. Em se mi to ne da niti sam se ikad hvalio time.. Glancer u kolekciju, drugi primjerak za citanje, a tamo gdje uzmem i treci.. ma nek se nade za starijeg gospodina sa 300 eura mirovne koji rado cita a skupi su mu stripovi.. Svoje veselje sam uvijek rado podjelio sa drugima.. i bio veselo da nas jos ima..
Nije vas strah da ovi "glanceri" kad ih jednom otvorite a ono neka štamparska brljotina? Nije mi se jedanput dogodilo da naletima na takve greške. Zato svaki strip koji kupim obavezno pregledam (ili pročitam makar i sve kopije). |
 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14538 Posts
Member since 28/11/2017 |
Posted - 25/06/2021 : 17:59:00
|
quote: Originally posted by Combatrock
VC nek objavi prodaju i tiraze. Mr No debeli ne donosi pare, cvrc.
U pravu si, a najbolji dokaz bit će Pergamov uspjeh s Pilotom  Jedva čekam!    |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17120 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 25/06/2021 : 20:55:50
|
 |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12286 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 25/06/2021 : 21:09:56
|
Ja sam siguran da su se odlicno prodavale Kolekcionarske knjige Mister NOa i to mi nije jasno sto ne izdaju barem jednu godisnje, jer se svaka knjiga relativno brzo rasprodala. Pa i Marti Misterija i Zagor se vrlo brzo rasprodaju. Sto se tice Mister No debeljuca nek i povecaju cenu za 200 dinara, na tiraz od 500 komada, to je dodatna zarada od 200 X 500 = 100 000 dinara.
|
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4910 Posts
Member since 26/12/2009 |
|
tomas.hokenberi
Average Member

Serbia
528 Posts
Member since 31/07/2017 |
Posted - 25/06/2021 : 23:12:01
|
quote: Originally posted by going going
Ja sam siguran da su se odlicno prodavale Kolekcionarske knjige Mister NOa i to mi nije jasno sto ne izdaju barem jednu godisnje, jer se svaka knjiga relativno brzo rasprodala. Pa i Marti Misterija i Zagor se vrlo brzo rasprodaju. Sto se tice Mister No debeljuca nek i povecaju cenu za 200 dinara, na tiraz od 500 komada, to je dodatna zarada od 200 X 500 = 100 000 dinara.
Shvatas li da ako uporede ulozeni trud i tu "ogromnu dodatnu zaradu od 100.000 din" da ce doci do iste odluke a to je da im se ne isplati. 700 strana Mr No treba prevesti, upisati tekst, pripremiti za stampu. To je minimum 3 covek/meseca. Sve da ih placaju na nivou minimalne plate, a nadam se da ih placaju barem 2 puta vise, to je > 100.000 neto, a negde 160.000 bruto za minimalac, a realno barem 320.000 troskova za plate. Pa cena stampe, pa licenca, pa troskovi distribucije, pa plate urednika, (dobro to se razbije na vise izdanja) ispadne trosak tu barem 600.000 din. Da bi se to iole isplatilo, odnosno da bi to opravdali pred investitorima, morali bi da prodaju barem za 1.200.000 din. Podeli to sa 500 primeraka i dobices cenu od 2400 din, a to nece mnogi hteti da plate i nece prodati ni tih 500, barem ne brzo. A vlasnici sigurno ne ocekuju zaradu od toga za 4 godine nego najdalje za 4 meseca.
Mnogo vise im se isplate kiosk izdanja Zagor i Dilan Dog, prihod po primerku je manji, ali su manji i troskovi a tirazi znacajno veci i obrt brzi. |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9282 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 26/06/2021 : 00:05:53
|
quote: Originally posted by tomas.hokenberi
Shvatas li da ako uporede ulozeni trud i tu "ogromnu dodatnu zaradu od 100.000 din" da ce doci do iste odluke a to je da im se ne isplati. 700 strana Mr No treba prevesti, upisati tekst, pripremiti za stampu. To je minimum 3 covek/meseca. Sve da ih placaju na nivou minimalne plate, a nadam se da ih placaju barem 2 puta vise, to je > 100.000 neto, a negde 160.000 bruto za minimalac, a realno barem 320.000 troskova za plate. Pa cena stampe, pa licenca, pa troskovi distribucije, pa plate urednika, (dobro to se razbije na vise izdanja) ispadne trosak tu barem 600.000 din. Da bi se to iole isplatilo, odnosno da bi to opravdali pred investitorima, morali bi da prodaju barem za 1.200.000 din. Podeli to sa 500 primeraka i dobices cenu od 2400 din, a to nece mnogi hteti da plate i nece prodati ni tih 500, barem ne brzo. A vlasnici sigurno ne ocekuju zaradu od toga za 4 godine nego najdalje za 4 meseca.
Mnogo vise im se isplate kiosk izdanja Zagor i Dilan Dog, prihod po primerku je manji, ali su manji i troskovi a tirazi znacajno veci i obrt brzi.
Šta je onda problem da kažu da im se ta izdanja ne isplate i da ih neće više izdavati?
Pa da neko drugi, krene da izdaje MM, MrNo ili Dilana i šta već, od prvog broja, u integralima ili kako već kome odgovara?
Valjda nikad nije bio osnovni problem u tome što se nešto njima ne isplati, nego što to nešto ne ustupaju nikom drugom i na taj način su nelojalna konkurencija drugima, a veliki problem potencijalnim čitaocima i kolekcionarima takvih izdanja. |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12286 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 26/06/2021 : 01:45:10
|
Kako im se onda isplatilo i kako su stizali da objave ovoliko kolekcioanrskih knjiga u dobra stara vremena?
2008.godine su poceli sa kolekcionarskim izdanjima i izasle su prve dve knjige biblioteke Zagor
2009.godine izasle su -Zagor knjige #3-#9 dakle 7 Zagor knjiga -Dylan Dog knjige #1-#4 znaci 4 DD knjiga Albumi: -Barselona u svitanje -Do viđenja gospodine -Mali princ -Poslednji dan na smrt osuđenog -U kažnjeničkoj koloniji -Ubistva u ulici Morg
2010.godina -Biblioteka Zagor #10-#14 dakle 4 Zagorovih knjiga -Biblioteka Dilan Dog #5-#12 dakle 8 Dilanovih knjiga -Biblioteka Mister No 1 -Biblioteka Teks 1
2011.godina -Biblioteka Zagor 15 - 17 znaci 3 Zagorovih knjiga -Biblioteka Dylan Dog 13-15 znaci 3 dd knjiga -Biblioteka Mister No 2 i 3 -Biblioteka Tex 2
2012.godina -Biblioteka Zagor 18-19 -Biblioteka Dylan Dog 16 - 18 -Biblioteka Mister No 4 i 5 -Biblioteka Tex 3 i 4
2013.godina -Biblioteka Zagor 20-22 -Biblioteka Dylan Dog 19-21 -Biblioteka Mister No 6 -Biblioteka Tex 5 -Biblioteka Martin Mystere 1
2014.godina -Biblioteka Zagor 23 i 24 -Biblioteka Dylan Dog 22 i 23 -Biblioteka Mister No 7 -Biblioteka Tex 6
2015.godina -Biblioteka Zagor 25 -Biblioteka Martin Mystere 2
2016.godina -Biblioteka Zagor 26 i 27 -Biblioteka Dylan Dog 24 i 25 -Biblioteka Mister No 8 -Biblioteka Tex 7
Od 2016. nema novih knjiga Biblioteke Tex i Mister NO
2017.godina -Biblioteka Zagor 28 -Biblioteka Dylan Dog 26 -Biblioteka Martin Mystere 3
2018.godina -Biblioteka Zagor 29 -Biblioteka Dylan Dog 27
Nakon 2018. za sada nema novih DD knjiga
Dakle do 2017. su se vrlo dobro drzali. Kako su uspevali toliko izdanja da izbace od 2009 do 2014.godine? Kako im se tada isplacivalo? |
 |
|
maelstrom
Senior Member

1262 Posts
Posted - 26/06/2021 : 02:37:02
|
quote: Originally posted by alexts
quote: Originally posted by tomas.hokenberi
Mnogo vise im se isplate kiosk izdanja Zagor i Dilan Dog, prihod po primerku je manji, ali su manji i troskovi a tirazi znacajno veci i obrt brzi.
Šta je onda problem da kažu da im se ta izdanja ne isplate i da ih neće više izdavati?
Pa da neko drugi, krene da izdaje MM, MrNo ili Dilana i šta već, od prvog broja, u integralima ili kako već kome odgovara?
Valjda nikad nije bio osnovni problem u tome što se nešto njima ne isplati, nego što to nešto ne ustupaju nikom drugom i na taj način su nelojalna konkurencija drugima, a veliki problem potencijalnim čitaocima i kolekcionarima takvih izdanja.
Konačno da neko napiše ono o čemu ja pišem već odavno.U Veselom četvrtku iz čiste ljubomore, zluradosti i pakosti ne žele da bilo ko preuzme ijedno izdanje za koje oni imaju prava.I do sada se nije desilo od 2008. godine da je bilo ko u Srbiji preuzeo neštošto su oni započeli, a obustavili su dosta toga, samo naravno neće da priznaju to, ali to je svakako istina i realnost. A busaju se non-stop kako su "stub oslonac srpske strip scene", dakle doslovno citiram njihove reči i kako brinu za boljitak iste.Na koji to način brinu?
OK na kraju krajeva sve, neka rade šta hoće, čak i ako firma nije njihova već gazde Mocarta, ali brate mili neka već jednom za svagda prestanu da bulazne i pričaju gluposti, izmišljotine i ostale laži i kako su oni u svemu naj,naj.Daleko su oni odavno od tako nečega. |
 |
|
Topic  |
|