Author |
Topic |
teller
Advanced Member
Slovenia
18962 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 16/11/2022 : 10:52:56
|
quote: Originally posted by Djole
Aha, dakle, ti misliš da imaju potrebu da ovime skreću pažnju sa LMS. A zašto? Objavljivali ga ili ne, zašto bi morali da zamajavaju javnost i skreću pažnju sa nečega što ni nije formalno najavljeno?
Isto i za specijal: objavljuju specijal Zagora u specijalnoj ZS da bi skrenuli pažnju sa toga što ga ne objavljuju kao specijal Zagora? Kako to ima smisla?
Mislim da ne bi trebalo primenjivati opšta mesta političkog diskursa na strip izdavaštvo, jer naprosto ne funkcionišu.
potpuno točno.. Ako vlastnik licence i prava to dozvoli, zasto taj special nebi izašao kod VČ ko Specijal Zlatne Serije... Po tome ni Zlatne Serije VČ nebi bilo kad bi se moralo uniformiranost izdavat.. Malo dodaš nostalgije i evo garantovanog uspjeha.. Zasto Veselom zamerit da hoce uspjet sa prodajom.. Ovo mi je logičnije od 13 verzija Nasilja u Darkvudu... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
feniks
Senior Member
1923 Posts
Member since 08/05/2004 |
Posted - 16/11/2022 : 11:13:36
|
Vrlo brzo nakon glasine (vijesti, informacije) da će Veseli četvrtak pokrenuti LMS u katalogu Narodne bibliteke Srbije pojavio se katalogizirani Teks veliki format tiraž 1.000 komada izdanje LMS. Namjeravao sam da kupim dotični naslov ali nešto se odužio izlazak. |
|
|
feniks
Senior Member
1923 Posts
Member since 08/05/2004 |
Posted - 16/11/2022 : 11:16:35
|
Аутор - особа Bonelli, Giovanni Luigi, 1908-2001 = Бонели, Ђовани Луиђи, 1908-2001 Muzzi, Virgilio, 1923-2010 = Муци, Вирђилио, 1923-2010 Наслов Teks Viler. Tajna zlatnog rudnika / [tekst Đanluiđi Boneli ; crtež Virđilio Muci ; prevod Jelena Galebović] Јединствени наслов Mano Gialla. српски језик Врста грађе стрип URL медијског објекта одрасли, озбиљна (није лепа књиж.) Језик српски Година 2022 Издавање и производња Beograd : Veseli četvrtak, 2022 (Beograd : Simprint) Физички опис 336 str. : ilustr. ; 30 cm Други аутори - особа Galebović, Jelena, 1968- = Галебовић, Јелена, 1968- Збирка Lunov Magnus strip ; 1 ISBN 978-86-6361-140-5 Напомене Prevod dela: Mano Gialla Tiraž 7.000. УДК 741.5 COBISS.SR-ID 62992905
Pogriješio sam |
|
|
SPQRoma
Average Member
Italy
952 Posts
Member since 30/06/2015 |
Posted - 16/11/2022 : 12:23:32
|
Pa da. Kažu nisu oni to "zvanično" najavili. A izašlo na COBISS-u. Najavili su i prije jedno pet godina Best of Bonelli, pa ni od toga ne bi ništa. |
HOKA-HEY |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 16/11/2022 : 12:36:14
|
quote: Originally posted by SPQRoma
Pa da. Kažu nisu oni to "zvanično" najavili. A izašlo na COBISS-u.
Nekada davno, davno, u DW, neka izdanja smo cipovali kao neka druga kako bismo iznenadili publiku (i, jelte, konkurenciju). Ne znam i ne kažem da je to ovde slučaj, ali kobis nije ni zvanična najava, a ni nepogrešiv izvor informacija.
quote: Originally posted by SPQRoma
Najavili su i prije jedno pet godina Best of Bonelli, pa ni od toga ne bi ništa.
E, to je već tačno, to je svakako bila zvanična najava. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26949 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 16/11/2022 : 15:32:43
|
Izvesno je VČ hteo da u svom LMS radi s junacima na koja drži prava... Možda su ZS Specijali taj LMS revisited.
U svakom slučaju, meni je jako drago da se pojavila kakva-takva konkurencija u vidu Golconde, koja jako lepo radi LMS, a i da natera malo VČ da se trgne... Posebno nakon one gluposti s muljavom štampom Revolucije 3, za koju su se napravili da se nije desila.
Texone, Mister No debeljuce, možda Mister No Maxi na A4 formatu, jer su samo dve knjige... A možda i u ZS Specijalima, koga briga, samo da izađe. |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7730 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 16/11/2022 : 17:18:46
|
Ovo ne bih uzeo od vč da je izašao kao specijal, jer uzimam ludens specijale od zagora..ovako upakovan u ovu ediciju ću vjerojatno uzeti, a i mnogi će tako, tako da ima logike ovaj potez vč..sad je pitanje hoće li biti i B korica...na prethodnoj stranici se spominje korice B od mister no specijala...ali još uvijek ne znamo hoće li to ići u redovnoj ZS ili ovim specijalima.. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17032 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 16/11/2022 : 17:52:06
|
quote: Originally posted by jaki
Samo neka bude što više edicija pa makar i "lažnih".
Ma tako je, stvarno smo postali čangrizave babe. Zamjeram VČ-u aljkavost i što obećanja i najave potežu lakše nego Tex revolver (debeljuce najviše) i arogantnost u komunikaciji, ali mora im se priznati da ipak neki k rade. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26949 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 16/11/2022 : 18:44:36
|
Ljudi su izdali više od tisuću kiosk stripova! Svi mogu biti bolji pa i VČ ali ipak su oni uz LU/SA kraljevi kioska. A kiosk stripovi nam trebaju. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5314 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 16/11/2022 : 20:06:35
|
Ljudi su izdali više od tisuću kiosk stripova! Svi mogu biti bolji pa i VČ ali ipak su oni uz LU/SA kraljevi kioska. A kiosk stripovi nam trebaju.
Ne bih stavljao VČ u isti koš sa LU/SA jer moje mišljenje je da je VČ uprkos svemu daleko ozbiljniji izdavač stripova od ovih naših. |
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3018 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 16/11/2022 : 20:23:31
|
quote: Originally posted by Oki
Ljudi su izdali više od tisuću kiosk stripova! Svi mogu biti bolji pa i VČ ali ipak su oni uz LU/SA kraljevi kioska. A kiosk stripovi nam trebaju.
Ne bih stavljao VČ u isti koš sa LU/SA jer moje mišljenje je da je VČ uprkos svemu daleko ozbiljniji izdavač stripova od ovih naših.
Po cemu? |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18962 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 16/11/2022 : 20:27:00
|
quote: Originally posted by roby05
Ne bih stavljao VČ u isti koš sa LU/SA jer moje mišljenje je da je VČ uprkos svemu daleko ozbiljniji izdavač stripova od ovih naših.
Po cemu?
to i mene zanima! |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7730 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 16/11/2022 : 21:44:41
|
quote: Originally posted by Gil-galad
Izvesno je VČ hteo da u svom LMS radi s junacima na koja drži prava... Možda su ZS Specijali taj LMS revisited.
U svakom slučaju, meni je jako drago da se pojavila kakva-takva konkurencija u vidu Golconde, koja jako lepo radi LMS, a i da natera malo VČ da se trgne... Posebno nakon one gluposti s muljavom štampom Revolucije 3, za koju su se napravili da se nije desila.
Texone, Mister No debeljuce, možda Mister No Maxi na A4 formatu, jer su samo dve knjige... A možda i u ZS Specijalima, koga briga, samo da izađe.
Steta samo sto je VC uzeo sve glavne boneli junake: zagora, texa, dilana, mister noa, martija, marka, dampira, dragonera, pa nije bas golcondi ni ostao bas neki izbor, ali ipak oni sa boljim ritmom, manjom cijenom, samo jednom koricom rade jako dobar posao. |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11560 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5314 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 17/11/2022 : 06:58:56
|
quote: Originally posted by teller
Po cemu?
to i mene zanima!
Pa za početak, pogledajmo samo ediciju iz naslova topica, izdanje što starih što novih stripova u retro izdanju sa naslovnicama domaćih autora…pa LU/SA tako nešto nisu sposobni uraditi nikad! A ono najglavnije…počev od Slobodne Dalmacije, pa do Ludensa i Strip agenta-koliko god sam se u devedesetima radovao povratku stripova na kioske, toliko je to bio hladan tuš koji me je tamo negdje od 2000-te do 2010-te natjerao da se ostavim čitanja stripova, a razlog je bio prijevod koji su radile babe poput Ane Gašpar, Elizabete Garber i sl čijih se imena ne mogu ni sjetiti, prijevod koji u nekim stripovima poput Dylana nije imao veze sa radnjom u pojedinim epizodama, prijevod koji nije imao lektora (a nemaju lektora ni danas), tako da svojom nepismenošću čitatelju svako malo ubijaju radost čitanja i onda se netko čudi što mi je neki puta draže pročitati strip na srpskom jer ovi iz VČ barem prijevod odrade kao pismeni ljudi. |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6900 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 17/11/2022 : 08:07:09
|
Kod Veselog četvrtka je sigurno da na par edicija rade zaljubljenici u strip. Ako se ne varam, prozirna senka na Martyju čak ispravlja greške Talijana. Uz prijevod ima onaj dio koji se zove prilagodba. Ne samo bukvalno prevođenje. Ludens je tu 0.
|
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 17/11/2022 08:07:38 |
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3018 Posts
Posted - 22/11/2022 : 18:57:54
|
quote: Originally posted by teller
Po cemu?
to i mene zanima!
Pa za početak, pogledajmo samo ediciju iz naslova topica, izdanje što starih što novih stripova u retro izdanju sa naslovnicama domaćih autora…pa LU/SA tako nešto nisu sposobni uraditi nikad! A ono najglavnije…počev od Slobodne Dalmacije, pa do Ludensa i Strip agenta-koliko god sam se u devedesetima radovao povratku stripova na kioske, toliko je to bio hladan tuš koji me je tamo negdje od 2000-te do 2010-te natjerao da se ostavim čitanja stripova, a razlog je bio prijevod koji su radile babe poput Ane Gašpar, Elizabete Garber i sl čijih se imena ne mogu ni sjetiti, prijevod koji u nekim stripovima poput Dylana nije imao veze sa radnjom u pojedinim epizodama, prijevod koji nije imao lektora (a nemaju lektora ni danas), tako da svojom nepismenošću čitatelju svako malo ubijaju radost čitanja i onda se netko čudi što mi je neki puta draže pročitati strip na srpskom jer ovi iz VČ barem prijevod odrade kao pismeni ljudi.
Ludens/Strip Agent je apsolutni kralj izdavanja kiosk stripova! Nemam nista protiv VČ-a,daleko od toga,ali to je tako. Mozemo jedino raspravljati o prijevodu,istina,ali nije ni presudno. Domaci autori?Ne vidim nesto jako dobro u tome...Isto kao sa 13 razlicitih naslovnica ZS 13,gdje je bilo razno raznih "crteza". Mislim da Golconda sa svojim LMS-om radi puno bolji i ljepsi posao. Da ne govorim o zapocetim pa stopiranim KI Texa,Mr.No-a,Zagora....,u odnosu na LU/SA sa vec nekolicinom zavrsenih izdanja.Ima i kod njih "nepravilnosti",ali bitno manje. Retro izdanja su ta koja su bila presudna za komplet strip scenu.
|
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25430 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3018 Posts
Posted - 22/11/2022 : 19:57:20
|
quote: Originally posted by manhunter
Ja VČ nikada neću oprostiti Blažinu.
A dobro...svi oni imaju neke svoje nedostatke...netko vece,netko manje. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25430 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 22/11/2022 : 20:21:42
|
A dobro...svi oni imaju neke svoje nedostatke...netko vece,netko manje.
Nema tu veće manje... Blažina je jedan jedini, neponovljivi.. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17099 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 22/11/2022 : 20:56:15
|
Blažina je jedan jedini, neponovljivi..
On je oda- bran.
Mislim da ga ni neka oda njemu posvećena ne bi od- branila. |
Edited by - delboj on 22/11/2022 20:56:53 |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2725 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 22/11/2022 : 22:09:38
|
Potpis. Nikada.
@eoby05 ali ovakve nebuloze pojedinih forumasa, da im prevod nike bitan?! No comment. |
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3018 Posts
Posted - 22/11/2022 : 23:05:29
|
quote: Originally posted by john connor
Potpis. Nikada.
@eoby05 ali ovakve nebuloze pojedinih forumasa, da im prevod nike bitan?! No comment.
Naravno da je bitan...Prijevod kod LU/SA sigurno nije "najsretniji",u VC je bolji,istina,ali sve drugo je na drugoj strani. Zagor sve moguce i nemoguce ,PSDZ,Ken,Tex,Kit,Blek,Alan Ford...znaci kiosk izdanja,nesto vec rijeseno,nesto traje jos i sto je jako bitno,kronoloski od prvog broja. Istina je i da i ovdje imamo "prekinutih" izdanja,ali po svemu sudeci,mozda je najveci zal za Markom,iako su razlozi za to bili drugacije prirode. Ipak,mislim da je VC najvecu gresku napravio sa stopiranjem puno izdanja,kao "debelih" Texa,Mr.Noa,Talicnog Toma,Martija... |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 23/11/2022 : 12:51:49
|
Mislim da bi se tesko moglo vise zasrati prijevod nego je to uspelo LU/SA. Jedino ako taj "prijevoditelj" uopste ne govori jezik sa kojeg "prijevodi", nego koristi Google Translate. :D A i tu bi znao ponekad ubaciti bolju variantu, sto je zalostno.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Topic |
|