Author |
Topic  |
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5137 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 03/02/2018 : 12:12:13
|
kakve su korice , jesu li indetične ZS/LMS-u onako tanke 
Meni je jako bitno da i izlazi sadržaj i priče koje su nekada izlazile.
U tom razdoblju bilo je naslovnica , pa šta se mene tiče i boljih od orginalnih talijanskih naslovnica koje su crtali Dnevnikovi crtači |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 03/02/2018 : 14:01:58
|
Jedno je sigurno jasno, davno se ovako o necemu nije razglabalo, kao o uskrsnuloj Zlatnoj seriji. Pitanja je mnogo. Zanima nas sve... ja bi svakako htio znati repertoar junaka koji ce se pojavljivati. Kao i ritam izlazenja i redosljed... |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
maelstrom
Senior Member

1262 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 03/02/2018 : 14:55:05
|
quote: Originally posted by alexts
quote: Originally posted by maelstrom Meni lično ne treba takva knjiga kao što mi nije trebala ni Majke i očevi iako sam je uzeo kada su je već izdali.Poenta je u nečemu drugome o čemu sam već pisao.Uredništvo Veselog obožava Dilana Doga, a Zagora nikako ne vole i on im je nužno zlo jer ga ljubitelji stripa u globalu ipak vole i ne smeju da ga se odreknu jer bi imali finansijskih gubitaka.Ali zato Zagor kod njih nikada neće imati neki tretman kao što ima Dilan Dog pa eto recimo i obeležavanje jubileja (i to većeg ) na sličan način.
Pa dobro, kad bi situacija bila obrnuta - kad bi neki ljubitelji Zagora formirali izdavačku kuću, ja bih, kao ljubitelj Dilana, bio srećan ako bi u svoj izdavački program uključili i njega, ne bih previše zanovetao zašto i Dilan nema isti "kraljevski" tretman. Sticaj okolnosti je takav da urednici preferiraju jedno, a ne nešto drugo ili neke druge, i to je to.
Mogao bih da se složim sa tobom itekako da oko jedne jako bitne stvari nisi u debeloj zabludi.Ova izdavačka kuća nikako nije u vlasništvu dotične dvojice ljubitelja Dilan Doga već jednog dosta ozbiljnijeg i lovarnijeg "igrača" da se tako izrazim.Samo što oni mogu da žare i pale koliko hoće dok njemu (ili preko nekoga ko će ga uputiti bliže) jednog dana ne padne na pamet da malo detaljnije pogleda neke detalje, brojke i tako dalje. |
 |
|
maelstrom
Senior Member

1262 Posts
Posted - 03/02/2018 : 15:00:28
|
quote: Originally posted by morski
quote: Originally posted by maelstrom
quote: Originally posted by D.J.
Evo još jednod zanimljivog detalja i potvrde.

Znači ništa slično za 50 godina Zagora u Srbiji (jugoslaviji) kao što je bilo sa 30 godina Dilan Doga.Objašnjava dosta neke moje tvrdnje u ranijem delu topika.
Ali zar nisu dosta Kolekcionarska izdanja Zagora?
Meni lično ne treba takva knjiga kao što mi nije trebala ni Majke i očevi iako sam je uzeo kada su je već izdali.Poenta je u nečemu drugome o čemu sam već pisao.Uredništvo Veselog obožava Dilana Doga, a Zagora nikako ne vole i on im je nužno zlo jer ga ljubitelji stripa u globalu ipak vole i ne smeju da ga se odreknu jer bi imali finansijskih gubitaka.Ali zato Zagor kod njih nikada neće imati neki tretman kao što ima Dilan Dog pa eto recimo i obeležavanje jubileja (i to većeg ) na sličan način.
ne znam odakle ti te ideje. knjiga zagora je ubedljivo bolje (u)radjena od knjige dilana doga u izdanju vc-a. drugo, odabrane price, specijali, ciko... ne znam samo kakve zakljucke donosis i na osnovu cega i zasto, na kraju krajeva 
To kako je koja knjiga urađena je očito lični utisak i ne može se uzeti kao bilo kakav argument.Dilan Dog knjiga je maltene bila iskopirana italijanska Grande ristampa, sada je i njoj promenjen dizajn, dakle nije reč ni o kakvoj davanju prednosti Zagor knjizi, taman posla.Inače, od kada je Dilan Dog knjiga počela da izlazi (a to je bilo ipak solidno posle Zagor knjige) njen tempo je ukupno gledano bolji od Zagor knjige, jedino što je u poslednjih par godina to ipak izjednačeno čisto zato jer je tempo i za jednu i za drugu spor.
Nije valjda da Čika uzimaš kao bilo kakav reper, pa to izdanje je Veseli četvrtak odavno ugasio.Eto sam si dao primer kako stvari realno funkcionišu u Veselom četvrtku. |
Edited by - maelstrom on 03/02/2018 15:01:01 |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 03/02/2018 : 15:10:19
|
Tempo ne diktira izdavač nego tržište. A uprkos tempu, KI Zagor je prešao regularni broj 100 dok je Dilan još uvek daleko od toga. Pored toga, plaćaju crtača naslovnica za Zagora dok se kod DD-a posao svodi na plaćanje prava na grafički gotov proizvod. Brojke i logika se ne slažu sa tvojim utiskom ;) |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 03/02/2018 15:12:33 |
 |
|
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 03/02/2018 : 15:17:40
|
Mnogo toga se ne slaže sa njegovim utiskom, logika ponajmanje |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
 |
|
maelstrom
Senior Member

1262 Posts
Posted - 03/02/2018 : 15:23:44
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Tempo ne diktira izdavač nego tržište. A uprkos tempu, KI Zagor je prešao regularni broj 100 dok je Dilan još uvek daleko od toga. Pored toga, plaćaju crtača naslovnica za Zagora dok se kod DD-a posao svodi na plaćanje prava na grafički gotov proizvod. Brojke i logika se ne slažu sa tvojim utiskom ;)
Tu poštapalicu oko toga šta diktira tržište vezano za bilo koje izdanje u bilo kom slučaju smo čuli bilion puta od dotične dvojice iz Veselog tako da ponavljanjem toga samo radiš isto što i oni. Svako ko ume iole da razmišlja kako treba neće to uzeti za bilo kakav argument. Jasno je da tržište dobrim delom diktira neke stvari, ali u slučaju Veselog četvrtka itekako ima prostora koliko vidimo da se ispolje neki lični afiniteti.I nije samo to u pitanju, vidimo da postoje očiti problemi sa štamparijom (e sada mi nikako nije jasno kako neka ozbiljna izdavačka kuća ne može da reši te probleme koji godinama i godinama traju očito), evo pogledajmo samo kada je Teksova Patagonija najavljena, a još je nema u prodaji.
Ne znam da li se šališ oko ovoga da je Zagor preko knjiga stigao do regularnoj broja 100, a Dilan nije, pa znamo svi koliko ranije su Zagor knjige počele da izlaze, praktično već prve, 2008. godine?
Plaćanje Laurentija, bah, to im priznajem, ali da li to baš čini toliku razliku generalno gledano, pa ne bih baš rekao.-Inače, vidim da im se pretrgao od rada, u prošlosti su neke knjige kasnile i zbog kašnjenja njegovih crteža, a to nisam ja izmislio već su upravo neki pisali o tome na ovom forumu.
I da, brojke i logika, ali i pre svega argumenti su itekako u skladu sa mojim utiskom, pre bih rekao da nisu u skladu sa obnevidelim od naleta nostalgije utiskom zbog nove Zlatne serije.   |
Edited by - maelstrom on 03/02/2018 15:25:43 |
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7129 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 03/02/2018 : 15:27:06
|
Ritam i repertoar su vrlo važni. Kome DW ne čupa živce s nepoznatim ritmom JDJP i Julie npr.? Ok, krivi smo mi čitatelji kojih je sve manje pa ne mogu izbacivati svaki mjesec ali ne znam kako ocijeniti da je razlika između dva broja nekad 2 mjeseca a nekad pola godine. Tako je i kod Zlatne serije. Ako će izlaziti svaka dva mjeseca a u nju spadati i Zagor almanah koji će npr. izlaziti svaki treći broj onda... Uglavnom, zanimljivo je živjeti kad se nešto iščekuje mada me ne bi čudilo da odgovor i ne dobijemo. |
loading...
|
 |
|
djukak
Senior Member

2977 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 03/02/2018 : 15:34:21
|
Mogao bih da se složim sa tobom itekako da oko jedne jako bitne stvari nisi u debeloj zabludi.Ova izdavačka kuća nikako nije u vlasništvu dotične dvojice ljubitelja Dilan Doga već jednog dosta ozbiljnijeg i lovarnijeg "igrača" da se tako izrazim.Samo što oni mogu da žare i pale koliko hoće dok njemu (ili preko nekoga ko će ga uputiti bliže) jednog dana ne padne na pamet da malo detaljnije pogleda neke detalje, brojke i tako dalje.
A da ti prestaneš da troluješ i mrziš sve živo. Ako ti se ne sviđa prestani uzimati ili osnuj svoju izdavačku kuću. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
 |
|
vronski 3
Senior Member

2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
Posted - 03/02/2018 : 15:47:30
|
Hajde svako ko u četvrtak kupi ZS stavi fotku sa dotičnim primerkom u rukama i tako napravimo mali foto album vaskrsle Zlatne Serije! |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 03/02/2018 : 15:49:59
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Ritam i repertoar su vrlo važni. Kome DW ne čupa živce s nepoznatim ritmom JDJP i Julie npr.? Ok, krivi smo mi čitatelji kojih je sve manje pa ne mogu izbacivati svaki mjesec ali ne znam kako ocijeniti da je razlika između dva broja nekad 2 mjeseca a nekad pola godine. Tako je i kod Zlatne serije. Ako će izlaziti svaka dva mjeseca a u nju spadati i Zagor almanah koji će npr. izlaziti svaki treći broj onda... Uglavnom, zanimljivo je živjeti kad se nešto iščekuje mada me ne bi čudilo da odgovor i ne dobijemo.
Točno. Dragonera i Dampyra da ne spominjem. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
Kontrast 2
Senior Member

2322 Posts
Member since 12/09/2016 |
Posted - 03/02/2018 : 16:16:06
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Pored toga, plaćaju crtača naslovnica za Zagora dok se kod DD-a posao svodi na plaćanje prava na grafički gotov proizvod.
Čekaj - a kome je to bolje rešenje? Pa ja zbog ovih Laurentijevih škrabotina više i ne uzimam to izdanje. Jesu li čitaoci tražili Laurentija? Nisu - neki intelektualci su želeli da pokažu šta je prava umetnost i kako treba da izgledaju ekspresionističke naslovne strane. Izvini, ali za moj novac - ja ću da određujem kako će nešto da izgleda. A ko me (nas)je pitao za mišljenje? Ko nas i sad pita za nešto? Stalno se tera neki inat čitaocima, a onda su oni krivi. Neće da može... |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14516 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 03/02/2018 : 16:24:41
|
quote: Originally posted by Attila77

prestani da se vrtis hocu da vidim sta pise iza 
Hehe i ja sam si to pomislio nekakav screenshot koliko sam uspio uhvatit sa tableta:

|
Never leave it in the hands of the judges
|
 |
|
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 03/02/2018 : 16:33:41
|
quote: Originally posted by vronski 3
Hajde svako ko u četvrtak kupi ZS stavi fotku sa dotičnim primerkom u rukama i tako napravimo mali foto album vaskrsle Zlatne Serije!
Evo, može odma’
 |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
Edited by - solar on 03/02/2018 17:08:02 |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
SPQRoma
Senior Member

.jpg)
Italy
1065 Posts
Member since 30/06/2015 |
Posted - 03/02/2018 : 16:49:25
|
quote: Originally posted by ivanl ja bi svakako htio znati repertoar junaka koji ce se pojavljivati. Kao i ritam izlazenja i redosljed...
A možda je i bolje da se ne zna? Čisto zbog tog nekog iščekivanja svakog novog broja. Mnogo drugačije je bilo ranije kad se ništa nije znalo, nego sada kad imaš internet i spisak svih predstojećih brojeva. Ja čak ne bih stavio ni najavu sljedećeg broja negdje na zadnjoj strani ili na unutrašnjem dijelu korica. |
HOKA-HEY |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25985 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 03/02/2018 : 17:21:30
|
Mogao bih da se složim sa tobom itekako da oko jedne jako bitne stvari nisi u debeloj zabludi.Ova izdavačka kuća nikako nije u vlasništvu dotične dvojice ljubitelja Dilan Doga već jednog dosta ozbiljnijeg i lovarnijeg "igrača" da se tako izrazim.Samo što oni mogu da žare i pale koliko hoće dok njemu (ili preko nekoga ko će ga uputiti bliže) jednog dana ne padne na pamet da malo detaljnije pogleda neke detalje, brojke i tako dalje.
Ova izdavačka kuća postoji već 10 godina, a od početka je u vlasništvu tog "ozbiljnog igrača". To je barem "javna tajna".
Koliko ja ovde čitam, ti spočitavaš Dušmanu loše finansijsko poslovanje? Ili nešto drugo?
Ti ako već znaš kome pripada VČ, onda znaš da ne treba ulaziti u neka kuloarska tračarenja. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
morski
Senior Member

2668 Posts
Member since 09/08/2014 |
Posted - 03/02/2018 : 17:41:15
|
quote: Originally posted by D.J.
Evo još jednod zanimljivog detalja i potvrde.

Znači ništa slično za 50 godina Zagora u Srbiji (jugoslaviji) kao što je bilo sa 30 godina Dilan Doga.Objašnjava dosta neke moje tvrdnje u ranijem delu topika.
Ali zar nisu dosta Kolekcionarska izdanja Zagora?
Meni lično ne treba takva knjiga kao što mi nije trebala ni Majke i očevi iako sam je uzeo kada su je već izdali.Poenta je u nečemu drugome o čemu sam već pisao.Uredništvo Veselog obožava Dilana Doga, a Zagora nikako ne vole i on im je nužno zlo jer ga ljubitelji stripa u globalu ipak vole i ne smeju da ga se odreknu jer bi imali finansijskih gubitaka.Ali zato Zagor kod njih nikada neće imati neki tretman kao što ima Dilan Dog pa eto recimo i obeležavanje jubileja (i to većeg ) na sličan način.
ne znam odakle ti te ideje. knjiga zagora je ubedljivo bolje (u)radjena od knjige dilana doga u izdanju vc-a. drugo, odabrane price, specijali, ciko... ne znam samo kakve zakljucke donosis i na osnovu cega i zasto, na kraju krajeva 
To kako je koja knjiga urađena je očito lični utisak i ne može se uzeti kao bilo kakav argument.Dilan Dog knjiga je maltene bila iskopirana italijanska Grande ristampa, sada je i njoj promenjen dizajn, dakle nije reč ni o kakvoj davanju prednosti Zagor knjizi, taman posla.Inače, od kada je Dilan Dog knjiga počela da izlazi (a to je bilo ipak solidno posle Zagor knjige) njen tempo je ukupno gledano bolji od Zagor knjige, jedino što je u poslednjih par godina to ipak izjednačeno čisto zato jer je tempo i za jednu i za drugu spor.
Nije valjda da Čika uzimaš kao bilo kakav reper, pa to izdanje je Veseli četvrtak odavno ugasio.Eto sam si dao primer kako stvari realno funkcionišu u Veselom četvrtku.
nisam siguran da li si siguran da nisi dokazao svoju tvrdnju, vec upravo moju. ili ne citas pazljivo ili ti je cilj samo da pricas/napadas, dok ne obrnes 180 stepeni i pocinjes da zastupas stavove strane koju bi trebalo da osporavas. weird.
|
Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9271 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 03/02/2018 : 17:46:21
|
Mogao bih da se složim sa tobom itekako da oko jedne jako bitne stvari nisi u debeloj zabludi.Ova izdavačka kuća nikako nije u vlasništvu dotične dvojice ljubitelja Dilan Doga već jednog dosta ozbiljnijeg i lovarnijeg "igrača" da se tako izrazim.
Nisam u zabludi, ja znam da oni nisu vlasnici. Ali im je očigledno data dovoljna sloboda, pa se svodi na isto.
Tako uvek i funkcioniše relacija vlasnik-urednik ili direktor-urednik, ako je velika kompanija. Ljudi koji rade (uredništvo, redakcija) su ti koji često pokreću inicijative, za nova izdanja, specijalne projekte, sadržaj i sl. a na vlasniku je da im to odobrava ili ne, i da kreira neku širu politiku, da da smernice. Menja ljude ako je nezadovoljan, ne menja ako je zadovoljan... |
 |
|
vronski 3
Senior Member

2374 Posts
Posted - 03/02/2018 : 17:59:07
|
quote: Originally posted by karven
Hajde svako ko u četvrtak kupi ZS stavi fotku sa dotičnim primerkom u rukama i tako napravimo mali foto album vaskrsle Zlatne Serije!
Evo, može odma’

Eto, kolega Karven otvorio sezonu!
Od četvrtka, a ko nabavi i ranije, postavljajmo fotke sa povampirenom ZS!!!! |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12208 Posts
Posted - 03/02/2018 : 18:00:43
|
quote: Originally posted by karven
Evo, može odma’

Jebote one dve devojke iza su isle sa mnom u odeljenje u srednjoj skoli! Kakva neverovatna slucajnost.
Je l ovo uslikano negde na Vracaru ili Neimaru? |
Edited by - going going on 03/02/2018 18:01:07 |
 |
|
vronski 3
Senior Member

2374 Posts
|
dessa
Advanced Member

Serbia
4357 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 03/02/2018 : 18:07:53
|
quote: Originally posted by going going Jebote one dve devojke iza su isle sa mnom u odeljenje u srednjoj skoli! Kakva neverovatna slucajnost.
Zovi ih onda i pitaj šta ide u sledećem broju. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19468 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 03/02/2018 : 18:18:20
|
quote: Originally posted by dessa
quote: Originally posted by going going Jebote one dve devojke iza su isle sa mnom u odeljenje u srednjoj skoli! Kakva neverovatna slucajnost.
Zovi ih onda i pitaj šta ide u sledećem broju.
  |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Topic  |
|