Author |
Topic |
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 01/08/2018 : 00:28:41
|
Još nije riješio ni ovog Indijanca, a već mu je pogled uperen prema drugom. Zagor je uvijek dva koraka ispred svih :D |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4032 Posts
Member since 22/11/2004 |
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Grabb
Junior Member
340 Posts
Member since 26/03/2018 |
Posted - 01/08/2018 : 08:54:38
|
Stalloneovsko rockyjevska mimika. Sviđa mi se. Kod Grujića je Zagor čovjek od krvi i mesa. Na stranu što ga opet ne pogađaju sa 67,4cm. |
Edited by - Grabb on 01/08/2018 08:57:12 |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5087 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 01/08/2018 : 09:28:27
|
quote: Originally posted by sawitch
Iskreno, posle Banetove, sve ostale retro naslovnice su krs. Ali uzimamo. Mozda Mister Noova moze da prodje.
uglavnom se slažem.. Br. 1 i 2 (Tex i DD) su odlično urađene, 3 i 4 drastično slabije... Ali, "moćna žuta trakica" jača je od svih nas.... Kupujem dalje!
|
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15788 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 01/08/2018 : 09:32:59
|
quote: Originally posted by swamp thing
Obje naslovnice sa Zagorom su dobre, to što neki ljudi ne vole autorovu slobodu da nešto malo drugačije odradi ili namjerno predimenzionira na liku i slično, to je druga priča. Mislim da svi ovi što kukaju vjerovatno bljuju na crteže Korbena, kad ga već gore spomenuh, a čovjek je crtački genijalac. Ali likovi će reći "gle kolika mu je glava", "izgleda kao mongoloid", "kakve su ovo žvrljotine" i sl. Naročito oni koji vole "realističan stil". Kao kod Ferija npr. :D
Corben je majstor, to sto ga neko ne razumije i ne dozivljava, steta je i njegov osobni problem. Ferri realist? Ne bi bas tako okarakterizirao njegov stil. On je bio jedan vrijedan zanatlija, drag i prisan mnogim srcima sa ovih prostora. Ali ne vise od toga, crtacki gledano. U ovim naslovnicama, koje su pustene na volju, sirinu i osobni autorov pecat nema nista lose. Dapace, zanimljivo je vidjeti autorovu interpretaciju nekih strogo ustaljenih nedodirljivih Bonellijevaca. A ako neko nije zadovoljan, tu je uvijek originalna copertina. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15788 Posts
Posted - 01/08/2018 : 09:37:04
|
quote: Originally posted by markotamara
opet Grujić ...
Eh taj Grujic...ni na kraj pameti mu nije bilo da ce se ovako proslaviti. Ni o kome se nije pricalo kao o njemu. Jel stao "stucati" covjek? |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9404 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 01/08/2018 : 09:41:22
|
Grujić je pretpostavljam zajednički naziv za alternativne crtače Zagorovh naslovnica jer se ni prvi ni drugi crtač tako ne zovu ni prezivaju. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18897 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 01/08/2018 : 10:01:46
|
Obje naslovnice sa Zagorom su dobre, to što neki ljudi ne vole autorovu slobodu da nešto malo drugačije odradi ili namjerno predimenzionira na liku i slično, to je druga priča. Mislim da svi ovi što kukaju vjerovatno bljuju na crteže Korbena, kad ga već gore spomenuh, a čovjek je crtački genijalac. Ali likovi će reći "gle kolika mu je glava", "izgleda kao mongoloid", "kakve su ovo žvrljotine" i sl. Naročito oni koji vole "realističan stil". Kao kod Ferija npr. :D
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Posted - 01/08/2018 : 11:13:26
|
quote: Originally posted by Deers
Grujić je pretpostavljam zajednički naziv za alternativne crtače Zagorovh naslovnica jer se ni prvi ni drugi crtač tako ne zovu ni prezivaju.
nije bitno kako se preziva nego kakve su mu naslovnice a one su kao da ih je crtao grujić |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4032 Posts
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
Posted - 01/08/2018 : 16:29:01
|
Meni je ova Zagorova naslovnica potpuno OK, kao i sve ostale dosadašnje ZS sa žutom trakom!
Poenta je da svaki autor daje svoj autortski pečat, i baš je dobro da se dobro poznati junaci malo razikuju od origanala a opet da zadrže svoj identitet.
Kome se ne sviđa, eno mu originalne kiosk varijante... |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15788 Posts
Posted - 01/08/2018 : 16:58:59
|
quote: Originally posted by vronski 3
Meni je ova Zagorova naslovnica potpuno OK, kao i sve ostale dosadašnje ZS sa žutom trakom!
Poenta je da svaki autor daje svoj autortski pečat, i baš je dobro da se dobro poznati junaci malo razikuju od origanala a opet da zadrže svoj identitet.
Kome se ne sviđa, eno mu originalne kiosk varijante...
Skoro pa iste rijeci, u mom postu gore... |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 01/08/2018 : 20:09:07
|
quote: Originally posted by ivanl
Corben je majstor, to sto ga neko ne razumije i ne dozivljava, steta je i njegov osobni problem. Ferri realist? Ne bi bas tako okarakterizirao njegov stil. On je bio jedan vrijedan zanatlija, drag i prisan mnogim srcima sa ovih prostora. Ali ne vise od toga, crtacki gledano. U ovim naslovnicama, koje su pustene na volju, sirinu i osobni autorov pecat nema nista lose. Dapace, zanimljivo je vidjeti autorovu interpretaciju nekih strogo ustaljenih nedodirljivih Bonellijevaca. A ako neko nije zadovoljan, tu je uvijek originalna copertina.
Ma to "realistični stil" se šprdam, obično ljubitelji Ferija znaju na sve crteže koji malo odudaraju od šablonskog komentarišu sa "ne sviđa mi se, ja više volim realističan stil" većina ih nema pojma ni šta priča uopšte Ja Zagora uopšte ne doživljavam, ali su mi retro naslovnjače za njegova dva broja najbolje. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15788 Posts
Posted - 01/08/2018 : 21:19:49
|
Jest. Ljudi obicno dodaju atribut "maestro" za Ferrija, sto je po meni prilicno, reci cu; nategnuto... iako imam originalnu copertinu Ferrija, i cuvam je, ni ja nesto posebno ne dozivljavam Zagora. Od ovih dosad objavljenih, "zamjenskih" naslovnica, meni je Bane najdrazi. Ne najbolji, ali njegov prepoznatljiv i dugovjecni stil mi je najdrazi dosad. Kazu da imaju jos desetak naslovnica spremnih za objavljivanje, ostaje da ih vidimo... |
|
|
Nobody
Senior Member
Slovenia
2195 Posts
Member since 12/03/2002 |
Posted - 02/08/2018 : 10:22:07
|
quote: Originally posted by vronski 3
Kome se ne sviđa, eno mu originalne kiosk varijante...
Konačno komentar napisan sa razumom, i koji ima i moju podršku.
|
kdor ne skače ni Sloven´c |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 02/08/2018 : 11:21:54
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
Aleksa, oprosti nam...
Crtež bi bio sasvim solidan da dotični umjetnik ima barem malo pojma o sjenčenju, ovako je ovo sramota objaviti. Nadam se da ovo nije Grujić, ako jeste, onda se očigledno zajebava sa narodom. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 02/08/2018 : 11:36:38
|
meni se ona Gajićeva naslovnica baš dopala,uprkos Zagorovj neandertalskoj faci - a ova mi je težak šit;ali težak.Jebo i taj autorski pečat.
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4032 Posts
Posted - 02/08/2018 : 12:05:58
|
Grujić
Jel bi me trebalo bit sram što ne znam za tog Grujića kao što nisam znao niti za Gajića ili je ovaj nepoznat lik ? Što je radio od stripa ? |
|
|
Kontrast 2
Senior Member
2308 Posts
Member since 12/09/2016 |
Posted - 02/08/2018 : 12:17:58
|
Pretpostavljam da ljubitelji DD-a (redakcija VČ-a) imaju neku izrazitu želju da zajebavaju čitaoce Zagora. Ova naslovna bi, možda, imala uspeha na takmičenju predškolske dece u crtanju svog omiljenog junaka (da današnja deca uopšte čitaju stripove).
Da je tamo neko ozbiljan - Zagora bi radio Bane, čovek koji je već i uleteo u njegovu crtačku grupu, a Grujića bi mogli da angažuju da da sopstveni pečat njihovom DD-u, kad im je već toliko stalo.
|
|
|
gerilac1
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1453 Posts
Member since 24/08/2013 |
Posted - 02/08/2018 : 13:48:00
|
Sad da mi se nesto pretjerano svidza, i nije slucaj. Ali neka i ovakvih autorski naslovni, jedan autor ce se sigurno afirmisati i probiti u boneli staff. Mislim da Veseli radi dobar potez sa ovim. |
Junak stavlja na kocku cak i prst! |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Posted - 02/08/2018 : 14:13:20
|
quote: Originally posted by sumohrvat
Grujić
Jel bi me trebalo bit sram što ne znam za tog Grujića kao što nisam znao niti za Gajića ili je ovaj nepoznat lik ? Što je radio od stripa ?
grujić ti je sublimacija gajićevih pokušaja da bude pametan Gajić
|
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
Topic |
|