Author |
Topic |
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 01/02/2018 : 19:44:12
|
Još tjedan dana do Olimpijskih igara. Eto topik, da možemo da slavimo medalje. Na prošlim Olimpijskim igrama, Slovenija je uzela 8 medalja!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=hI0E4a4x8qo
Slovenija:
Zbroj Medalja, OI 2018:
-biatlon na 20 km - SREBRNA MEDALJA (Jakov Fak)
-paralelni veleslalom u daskanju na snijegu - BRONCA (Žan Košir)
|
Edited by - 1Euro on 24/02/2018 13:01:58
|
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Posted - 01/02/2018 : 19:52:40
|
Koliko sportaša šaljete na Olimpijske igre? Slovenija šalje 71 sportaša, mislim da ovoliki broj još nikada nismo poslali na Zimske Olimpijske igre.
Zastavonoša če biti Vesna Fabjan, tekačica na snijegu, prošle Olimpijske igre je bila brončana. Među kandidatima se spominjalo i Jakova Faka, no on je kasnije sam odustao, jer su ga neki ljudi izvređali putem novina i interneta, jer je več nosio Hrvatsku zastavu i Hrvat je itd,....šteta, žao mi je momka, mislim da je ok momak i sigurno nije zaslužio da ga se ovako tretira. Pošto je ovo bio prvi puta, da navijači sami odabiru ko če nositi zastavu, bilo bi zanimljivo vidjeti, koliko glasova bi dobio, možda bi čak pobjedio na glasanju, jer dosta ljudi ga voli i lijepo su ga prihvatili. Ali budala ima svugdje, pa šteta što je odustao od kandidature. Prije par dana Olimpijski Komite Slovenije, organizirao je oproštajnu zabavu za sve koji putuju na Olimpijske igre i Jakov Fak je dobio mislim da pljesak jednu minutu, najviše o dsvih, pljeskali su mu svi bivši sportaši, i ovi sadašnji i predsednik države i predsednik Olimpijskog Komiteja itd,... |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17128 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31267 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 01/02/2018 : 20:57:14
|
Hrvatska s 20 olimpijaca na ZOI u Pjongčangu
Na XXIII. Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu (9. - 25. veljače 2018.) Hrvatsku će predstavljati 20 olimpijaca i olimpijki u četiri sporta. To je nakon Torina 2006. godine, najveći broj hrvatskih sportašica i sportaša na jednim ZOI.
ALPSKO SKIJANJE (10) Leona Popović, Ida Štimac, Andrea Komšić, Lana Zbašnik Natko Zrnčić Dim, Filip Zubčić, Matej Vidović, Istok Rodeš, Elias Kolega, Samuel Kolega
BOB (5) Dražen Silić, Benedikt Nikpalj, Mate Mezulić, Antonio Zelić, Đulijano Koludra
SKIJAŠKO TRČANJE (4) Vedrana Malec, Gabrijela Skender Edi Dadić, Krešimir Crnković
SANJKANJE (1) Daria Obratov
Očekivano, alpsko skijanje je s deset olimpijaca i olimpijki najzastupljeniji sport, ali brojni su i predstavnici nordijske inačice skijanja. Struka HSS-a procijenila je da izvorni biatlonac Krešimir Crnković zaslužuje preostalu (četvrtu) olimpijsku vizu iz srodnog mu sporta - skijaškog trčanja. Jednako tako i trener bobista Ivan Šola definirao je kadar za ZOI, pa su sigurni članovi bob dvosjeda Dražen Silić i Benedikt Nikpalj. Oni će biti okosnica i četverosjeda, u kojem će im se pridružiti Mate Mezulić i Antonio Zelić. Umjesto ozlijeđenog Martina Marića, Šola je kao pričuvnog člana boba angažirao iskusnog Đulijana Koludru, s kojim je u posadi iz 2002. i započeo priču o hrvatskom olimpijskom bobu. Službeni ispraćaj hrvatskih olimpijaca na ZOI u Pjongčang bit će upriličen u utorak, 30. siječnja 2018. godine (u 20 sati), u zagrebačkom hotelu Westin, a tom prigodom bit će predstavljena i oprema tvrtke 4F, novog sponzora HOO-a. Cjelokupan događaj izravno će prenositi Sportska televizija. |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31267 Posts
Posted - 01/02/2018 : 20:59:05
|
Ne znam tko će nositi zastavu, nekako mislim kako će to bit Natko!
Medalja je čisti SF, možda u najidealnijem scenariji Natko u kombinaiji ili Zubčić u veleslalomu! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31267 Posts
Posted - 01/02/2018 : 21:00:48
|
Pa morala bi Slovenija do medalje, skijanje, Fak, skakači, za ostale ne znam, ali ima se čemu nadati!
quote: Originally posted by 1Euro
Još tjedan dana do Olimpijskih igara. Eto topik, da možemo da slavimo medalje. Na prošlim Olimpijskim igrama, Slovenija je uzela mislim da 6 medalja!!!!
Ove godine mislim da nečemo uzeti ni jednu, ali nikada se ne zna....najviše se veselim Hokeju, skokovima, možda ski cross, deskanju,....valjda čemo usvojiti barem jednu medalju....kakva očekivanja imate ostali?
|
|
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16464 Posts
Member since 01/07/2008 |
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Posted - 02/02/2018 : 09:33:02
|
quote: Originally posted by Caleb
Je l' ucestvuje ruski hokej tim? Ili su i oni izbaceni?
mislim da hoče, ali ne znam da li če igrati pod Ruskom zastavom ili pod onom nekom posebnom zastavom "Olimpijskih Igara". Inače baš sam jučer pročitao, da je Ruski Olimpijski Komite pobjedio sa nekakvom tužbom protiv MOK-a (mednarodni olimpijski komite) i d aoni mogu više sportista poslati, jer nisu svima dokazali doping itd,...tako da ovo u vezi Rusije još nije sasvim gotovo, niti broj sudionika, niti u vezi sa zastavom,...vidjet čemo. Mislim da Rusi čak igraju hokej u skupini sa Slovenijom |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31267 Posts
Posted - 02/02/2018 : 09:36:31
|
Da, tako nešto sam i ja čuo ili pod svojom ili pod zadtavom MOO će Rusi u hokeju nastupiti. Inače, misluo sam kako u hokeju nema dopinga, a ono lani bio jedan igrač Medveščaka dopingiran, znači doping ke svuda, a Rusi su stvarno pretjetali! |
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Posted - 02/02/2018 : 09:59:13
|
evo i spisak naših sportista koji če nastupiti na Olimpijskim igrama:
Seznam slovenskih športnikov na OI v Pjončangu 2018:
Alpsko smučanje: moški: Boštjan Kline Martin Čater Klemen Kosi Miha Hrobat Žan Kranjec Štefan Hadalin
ženske: Ana Drev Tina Robnik Meta Hrovat Ana Bucik Maruša Ferk
Smučarski skoki: moški: Jernej Damjan Peter Prevc Tilen Bartol Anže Semenič Timi Zajc
ženske: Urša Bogataj Špela Rogelj Nika Križnar Ema Klinec
Smučanje prostega sloga: Filip Flisar
Deskanje: moški: Rok Marguč Žan Košir Tim Mastnak Tim Kevin Ravnjak Tit Štante
ženske: Gloria Kotnik Kaja Verdnik
Smučarski teki: moški: Miha Šimenc Janez Lampič
ženske: Katja Višnar Alenka Čebašek Vesna Fabjan Nika Razinger Anamarija Lampič Manca Slabanja
Biatlon: moški: Jakov Fak Klemen Bauer Miha Dovžan Mitja Drinovec Lenart Oblak
ženske: Urška Poje Anja Eržen
Nordijska kombinacija: Vid Vrhovnik Marjan Jelenko
Sankanje: Tilen Sirše
Hokej: Luka Gračnar Matija Pintarič Gašper Krošelj Blaž Gregorc Sabahudin Kovačevič Aleš Kranjc Žiga Pavlin Matic Podlipnik Jurij Repe Mitja Robar Luka Vidmar Boštjan Goličič Andrej Hebar Žiga Jeglič Anže Kuralt Jan Muršak Aleš Mušič Ken Ograjenšek Žiga Pance David Rodman Marcel Rodman Robert Sabolič Rok Tičar Jan Urbas Miha Verlič |
|
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Posted - 03/02/2018 : 21:42:55
|
opet iskorištavanje Olimpijskih igara za vlastitu promociju....ne sviđa mi se to, kako se uvijek nađe netko tko č ese sprdati iz Olimpijskih igara, najprije oni Jamajčani, pa Eddie Edvards, pa Vanesa Mae, pa sada ove,....mislim da nije fer do ozbiljnih sportista i Olimpijskih igara uopšte. Ja Olimpijske igre uzimam jako ozbiljno i one su meni največi sportski događaj (rame uz rame sa svijetskim prvenstvom u nogometu) a sve ostalo su drugo razredna natjecanja,...Pravi sportaš je onaj koji usvoji Zlatnu Olimpijsku medalju, to su legende, sve ostalo je amaterizam i biznis.
Kakvi su uopšte uvjeti za kvalificirati se na Olimpijske igre, kada to može svatka budala da se kvalificira? Kako su uopšte ove Nigerijke došle na OI? I zašto? Šta če njima OI? Nemaju nikakve šanse za medalju ili neki rezultat, zašto uopšte gube vrijeme sa tim.
Nije fer, da se iskorištava OI za jednu takvu promociju, kako su npr napravili oni Jamajčani, pa snimili film o tome itd,...dok pravi pobjednici imaju probleme. Npr Eddie Edvards je više novca zaradio od Nikenena, koji je u jednom trenutku prodao svoje zlatne medalje, kako bi preživio, radio kao striptizer, konobar,... |
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4820 Posts
Member since 26/12/2009 |
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Posted - 06/02/2018 : 19:22:27
|
psk nudi kvotu 300 ako Hrvatska uzme medalju na OI ili čak kvotu 600 ako uzme zlatnu.
Gdje imate najviše šansi za medalju? U kom sportu? |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31267 Posts
Posted - 06/02/2018 : 19:53:00
|
Šansa za medalju je minimalna, eventualno Dim u kombinaciji, ali ove je godine loš i veleslalom Zubčić, ostali ni promil šanse! |
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 06/02/2018 : 20:28:44
|
quote: Originally posted by 1Euro
psk nudi kvotu 300 ako Hrvatska uzme medalju na OI ili čak kvotu 600 ako uzme zlatnu.
Gdje imate najviše šansi za medalju? U kom sportu?
U Tokiju 2020. su najveće šanse, ništa prije toga. A ovdje su nam šanse mrvicu veće nego Nigeriji. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Topic |
|