forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 najbolji Marvel cinematic universe film do sada
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 02/05/2018 : 11:42:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

I onda mi doleti Bushido, koji veli da rating sistem u americi ne srozava kvalitetu filmova. To, ko da bi reko da je cenzura OK.

Eh, sada bi ja tebe trebao pitati da mi to dokažeš na konkretnom primjeru, ali bojim se da će to završiti jednako kao i rasprava o Star Wars franšizi i raznolikosti.

I ne, ne mislim da je cenzura ok.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 02/05/2018 : 11:43:36  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Nisam ni mislio raspravljati. Već smo to raspravili. Samo sam se te sjetio. ;)
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 02/05/2018 : 11:45:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki

Također, oni Spidermani koje je radio Sam Raimi nisu dio ovog marvelovog filmskog svijeta?
Zbog Asha vs Evil Dead sam pregledavao gdje je sve svoje prste imao Sam Raimi, pa sam ga primjetio kao glavnog za sva tri djela Spidermana....meni osobno je odmah bio prepoznatljiv njegov način rada po Spidermanu 2 koji mi je do sada najbolji film o Spidermanu...

MCU čini 19 novih filmova snimljenih u zadnjih 10.tak godina (ustvari točno 10 godina danas ) - svi su povezani (nabrojani su svi u prvom postu gore). Raimi dakle ne.
Baš gledam 3 sezonu Asha-a.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 02/05/2018 13:19:23
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 02/05/2018 : 11:46:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki

Inače, što se tiče Deadpoola:
1. 100% sam siguran da će Deadpool 2 biti bolji film od svih gore navedenih.
2. 100% sam siguran da će Deadpool 2 po zaradi nadmašiti svaki film sa gornjeg spiska:)

1. Deadpool je odličan, moguće da će i drugi biti.
2. Ne.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 02/05/2018 : 11:51:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Oki

U biti najbolji marvelovi junaci na filmu su upravo oni na koje marvel nema filmska prava, a to su Deadpool i Wolverine....a to me sjeti da još nisam pogledao Logana kojeg je mnogo ljudi nahvalilo.

Da, to je to.

Dobar je Logan. Nije remek djelo, ali baš je bilo osvježavajuće gledati film o superjunaku koji nije nužno za tinejdžere koji u americi ne smiju gledati film ako se u njemu previše puta upotrijebi riječ fuck. Čuti "fuck" četiri puta u dva sata je teško iskustvo. Takve stvari bi pokvarile američku omladinu.

I onda mi doleti Bushido, koji veli da rating sistem u americi ne srozava kvalitetu filmova. To, ko da bi reko da je cenzura OK.

Ljubitelj sam naravno i filmova van MCU-a. Deadpool me oduševio, ali i Thor 3 je podjednako zabavan i smiješan. Mora se sve to pogledati da bi se dobilo na težini, karakterizaciji likova, mitologiji. Ili pratiš ili ne.
Logan mi je ok., ali nije me oborio s nogu. Nešto mi je bilo van karaktera u tom filmu.

Edited by - Obi-wan on 02/05/2018 11:52:42
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 02/05/2018 : 11:53:12  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Normalno da Deadpool nema šanse probiti zaradu Avengersa. Deadpool je R rated i zbog toga u startu ovi tinedjžerski filmovi imaju nepoštenu prednost... jer su se podredili cenzuri. Izbacili sve što bi i malo moglo zasmetati, između ostalih, i svećeniku u komisiji koja određuje rating.
Go to Top of Page

FelipeKajetano
New Member

256 Posts

Member since 01/06/2016

Posted - 02/05/2018 : 12:25:04  Show Profile Show Extended Profile  Send FelipeKajetano a Private Message  Reply with Quote
Jbt obožavam Evil Dead filmove ali Ash vs Evil Dead mi je neopisivo smeće, narativno. Nigdje veze, ništa nema veze s ničim. Jedini razlog zbog kojeg gledam je Bruce Campbell.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 02/05/2018 : 12:42:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by FelipeKajetano

Jbt obožavam Evil Dead filmove ali Ash vs Evil Dead mi je neopisivo smeće, narativno. Nigdje veze, ništa nema veze s ničim. Jedini razlog zbog kojeg gledam je Bruce Campbell.

Gledam i ubijem pola sata poslije posla dok pijem kapućino...
Nemam ni snage za više od pola sata toga odjednom. No, moraš priznati da ima neviđenih scena.

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 02/05/2018 : 13:57:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by FelipeKajetano

Meni je Rogue One bio vrh film, najbolji od novih Star Wars filmova, Force Awakens vrlo dobar rehash originalnih Star Warsa, a Last Jedi nešto posve drugačije. Prosječan Star Wars film. Infinity War uvjerljivo najbolji MCU film. Ne možeš ne uživati u tom filmu. Idem gledati po treći puta u subotu. PS nadam se da će 3D umrijeti u najgorim mukama i nikada se više ne vratiti u kino dvorane.

Kod mene je situacija ovakva:

IV , V , VI - pravi Star wars
I - dosta naivno i loše režirano
II , III - može proći, ima tu epike, nije kao stara tri, ali dobro
VII - nisam bio načisto, postavio je temelje, sve je ovisilo o nastavku
Rogue one - solidan film, nije to baš to, malo mi je falilo jedija, ali dobro
VIII - jebite se
IX - nadam se da će biti otkazano
Solo - pogrešan odabir glumca, ne izgleda mi dobro, nadam se da nisam u pravu

Edited by - Obi-wan on 02/05/2018 13:59:50
Go to Top of Page

Mac
Average Member

Bosnia and Herzegovina
576 Posts

Member since 28/09/2008

Posted - 02/05/2018 : 14:03:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mac a Private Message  Reply with Quote
CA: Civil War
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 02/05/2018 : 16:03:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Ovaj odabir mi je postao preteška odluka.
U zadnje vrijeme su toliko porasli kvalitetom, postavili nove standarde blockbustera, i sve mi je jedan draži od drugoga u nekim segmentima.
Ako moram reći onaj koji mi je baš broj 1, to bi možda ipak bili Guardians of the Galaxy, jer su me istinski oduševili i pogledao sam ih najviše puta.
No baš sam upravo opet pogledao predivni Black Panther (koji je došao u videoteke) i odličan mi je kao i prvi put, a namjeravam opet veličanstveni Ininity War za koji tjedan.
Ne znam, odluka je sve teža i teža, većinom ih dijele nijanse.

Obi-Wan, zamjeram ti ne stavljanje GOTG2 na listu.
Vjerojatno ne bi pobijedili, kao što si reko, ali svejedno su bolji od npr. Captain America - The first Avenger, Thor, Iron Man 3 (i od Ant-Man i Doctor Strange, ali oni zasad imaju samo jedan filmski predstavnik pa njih razumijem).
Tak da si ih trebao staviti umjesto Captain America - The first Avenger, jer on ionako ima 2 puno bolja nastavka na listi.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 02/05/2018 : 16:14:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

U zadnje vrijeme su toliko porasli kvalitetom, postavili nove standarde blockbustera, i sve mi je jedan draži od drugoga u nekim segmentima.
Ako moram reći onaj koji mi je baš broj 1, to bi možda ipak bili Guardians of the Galaxy, jer su me istinski oduševili i pogledao sam ih najviše puta.
No baš sam upravo opet pogledao predivni Black Panther (koji je došao u videoteke) i odličan mi je kao i prvi put, a namjeravam opet veličanstveni Ininity War za koji tjedan.

Vjerojatno ne bi pobijedili, kao što si reko, ali svejedno su bolji od npr. Captain America - The first Avenger, Thor, Iron Man 3 (i od Ant-Man i Doctor Strange, ali oni zasad imaju samo jedan filmski predstavnik pa njih razumijem).
Tak da si ih trebao staviti umjesto Captain America - The first Avenger, jer on ionako ima 2 puno bolja nastavka na listi.

Ima tu i dosta subjektivnost kod procjene kvalitete. Meni Black Panther iz nekog razloga nije legao. Sutra pogledam opet pa ću vidjeti. Prvi Captain mi se sviđa, ovo za jednog predstavnika si pogodio. Thor i Iron Man nisam htio izbacivati po 2 iz serijala. I ostade Guardians 2. Mogao sam možda Ultrona izbaciti, ali eto...

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7329 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 02/05/2018 : 16:46:04  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Eh, sada bi ja tebe trebao pitati da mi to dokažeš na konkretnom primjeru, ali bojim se da će to završiti jednako kao i rasprava o Star Wars franšizi i raznolikosti.

I ne, ne mislim da je cenzura ok.

Konkretnih primjera ima doslovno mali milijun, al evo ti jedan iz glave: Robocop (2014) - PG-13?!!! A radi ga redalj Elitne postrojbe? Ne samo kako je utjecalo na kvalitetu već i box office zaradu - 64% gledatelja bili su muškarci preko 25, kojima bi slobodan R rating sigurno pristajao.

I da, da je Deadpool PG-13, film ne bi bio ni blizu dobar.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 02/05/2018 : 16:57:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

Konkretnih primjera ima doslovno mali milijun, al evo ti jedan iz glave: Robocop (2014) - PG-13?!!! A radi ga redalj Elitne postrojbe? Ne samo kako je utjecalo na kvalitetu već i box office zaradu - 64% gledatelja bili su muškarci preko 25, kojima bi slobodan R rating sigurno pristajao.

Remake Robocopa ne bi bio bolji s predikatom R. Taj je film imao problema s pričom, likovima i akcijskim scenama. Više psovki i krvi ne bi tu puno pomoglo.

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7329 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 02/05/2018 : 17:49:10  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Remake Robocopa ne bi bio bolji s predikatom R. Taj je film imao problema s pričom, likovima i akcijskim scenama. Više psovki i krvi ne bi tu puno pomoglo.

U krivu si. Padilha bi sigurno napravio mnogo bolji film da je imao potpunu slobodu, u koju ulazi i MPAA. Bi li to bio odličan film? Nema šanse, original je nenadmašan. Bi li bio bolji? Definitivno.

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7329 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 02/05/2018 : 17:51:26  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Golub

Inače, iznenađen sam koliko forumaša hejta ili malo zna o MCU-u.

Ako misliš na mene, ne hejtam, a i ne bih rekao kako malo znam. :)

Infinity War mi nije legao, i jbg.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 02/05/2018 : 18:15:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

U krivu si. Padilha bi sigurno napravio mnogo bolji film da je imao potpunu slobodu, u koju ulazi i MPAA. Bi li to bio odličan film? Nema šanse, original je nenadmašan. Bi li bio bolji? Definitivno.

Padilha je inače dobar redatelj, ali je bio loš izbor za ovaj film.

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7329 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 02/05/2018 : 18:29:31  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Studio i odluke koje se donose iz čistog profita će uništiti i najboljeg redatelja. Čovjek koji je nevjerojatnom preciznošću i brutalnošću prikazao problematiku favela i brazilske korupcije nije dobar za tvrdokorni film o svemu tome plus kibernetičkom pravedniku? E svašta.

Edited by - vice on 02/05/2018 18:31:05
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 02/05/2018 : 18:46:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Studio i odluke koje se donose iz čistog profita će uništiti i najboljeg redatelja. Čovjek koji je nevjerojatnom preciznošću i brutalnošću prikazao problematiku favela i brazilske korupcije nije dobar za tvrdokorni film o svemu tome plus kibernetičkom pravedniku? E svašta.

Pa da, meni je njegov stil najbolje došao do izražaja u dijelovima filma koji nemaju veze s radnjom. Dakle, vijesti i TV-komentari Jacksonovog lika. Ostatak je bio daleko od njegovih najboljih filmova. On ima nekakav dokumentaristički stil koji jednostavno nije odgovarao ovakvoj vrsti filma.

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7329 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 02/05/2018 : 18:51:10  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Poanta je, tražiš neki konkretan dokaz, dobiješ ga, i onda samo kažeš - ne slažem se. Ne možemo tako pričat. Film bi bio bolji s R ratingom, točka. A ti sad krećeš o tome kakav je film i da mu grafičko nasilje i slobodan jezik ne bi pomogli. Jako loša argumentacija.

I ne, ne bih se složio kako je Padilhov stil neprilagodljiv. Već je u nastavku Elitne postrojbe vidljivo kako lijepo slaže strukturu priče, i film pretvara u napeti triler, što prvi dio nije bio.

Edited by - vice on 02/05/2018 18:54:03
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7329 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 02/05/2018 : 19:07:38  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
MPAA je sustav koji ograničava kreativnu slobodu stvaralaštva. Ono što PG-13 radi horrorima je ne samo sramotno, već i glupo. Akcijski filmovi također nikad ne bi trebali podilaziti ratingu, osim ako od starta nije zamišljen kao obiteljski, zabavni film s akcijskim elementima (za što se npr. Rock specijalizirao).

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 02/05/2018 : 19:10:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Golub

Inače, iznenađen sam koliko forumaša hejta ili malo zna o MCU-u.

Ako misliš na mene, ne hejtam, a i ne bih rekao kako malo znam. :)

Infinity War mi nije legao, i jbg.

Na samom početku topica se javlja par ljudi kojima su sve to loši filmovi, a ne znaju ni što je MCU niti šta tu ide...
A ukusi su različiti. Uvijek se cijeni kada čovjek kaže da mu se nešto nije svidjelo pa i zašto je tako. A ne odmah kao Supermark - da ništa ne valja i da sam trebao staviti Deadpoola i X-men jer su ti najbolji.
Ni meni nije legao Black Panther ali ne usuđujem se reći da ne valja.
Doduše za The last jedi se usuđujem reći da ne valja.

Edited by - Obi-wan on 02/05/2018 19:15:38
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 02/05/2018 : 19:31:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Što se Robocop remakea i R ratinga tiče, niti u jednom trenutku nisam pomislio da mi u filmu fali eksplicitnog nasilja, jebanja ili prostačenja.

Ali pomislio sam da mi fali karakterizacije likova i nekakve zanimljive priča.

Da su tom filmu popravili priču, scenarij, likove, dobili bi puno bolji film.

Da su tom filmu dali R rating, dodali sexa i nasilja, dobili bi jednako loš, ali R rated film.

A da su mu popravili priču, scenarij, likove i još k tome dodali R rating, e onda bi tek dobili najbolju verziju tog filma.

No da Avengersima, Spider-Manu, Captainu i ostalima stave R rating, dobili bi ono što ne želimo, što im nikako ne odgovara.

Zna se koji filmovi trebaju biti R i koji ne i točka.

Ali to da R čini dobar film i da mu je samo to dovoljno, ma ni blizu, ni u najgorim noćnim morama.

quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by Windwalker

Ima tu i dosta subjektivnost kod procjene kvalitete. Meni Black Panther iz nekog razloga nije legao. Sutra pogledam opet pa ću vidjeti. Prvi Captain mi se sviđa, ovo za jednog predstavnika si pogodio. Thor i Iron Man nisam htio izbacivati po 2 iz serijala. I ostade Guardians 2. Mogao sam možda Ultrona izbaciti, ali eto...

Ok, to je tvoja lista.
Jer objektivno su GOTG2 bolji od prvog Cap-a, iako ni on nije loš film, naprotiv.
Ali za skoro svime kaj je došlo kasnije, kaska.

Edited by - Windwalker on 02/05/2018 19:41:02
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 02/05/2018 : 19:42:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Poanta je, tražiš neki konkretan dokaz, dobiješ ga, i onda samo kažeš - ne slažem se. Ne možemo tako pričat. Film bi bio bolji s R ratingom, točka. A ti sad krećeš o tome kakav je film i da mu grafičko nasilje i slobodan jezik ne bi pomogli. Jako loša argumentacija.

Pa moja poanta je otpočetka bila da remake Robocopa ne bi bio bolji s predikatom R. Taj film ima većih nedostataka od manjka krvi i psovki.

Dakle, ne bih rekao da je to konkretan dokaz.

Više psovki i krvi neće neki film nužno učiniti boljim, pogotovo ako je film u svojim ključnim elementima loše postavljen.

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7329 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 02/05/2018 : 19:59:53  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pa moja poanta je otpočetka bila da remake Robocopa ne bi bio bolji s predikatom R. Taj film ima većih nedostataka od manjka krvi i psovki.

Dakle, ne bih rekao da je to konkretan dokaz.

Više psovki i krvi neće neki film nužno učiniti boljim, pogotovo ako je film u svojim ključnim elementima loše postavljen.

Bio bi bolji.

Dakle, ti stojiš pri tome da MPAA nikada, ni na koji način nije i neće utjecati na kvalitetu filmova?

Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000