forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tex 155 - Crveni vukovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

legaz
Senior Member

Serbia
2429 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 27/08/2018 : 10:28:14  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by Curunir

u usporedbi s Nizzijem, koji je u ovom razdoblju debelo prevladavajuci, ovo je remek-djelo.
samo za sebe, tezak prosjek s mnogo uspona i padova.
nazalost, svrsetak je turobno los i debelo kvari ukupan dojam.
crtez nista posebno. pa neka je i Font - nema robovanja autoritetima.

Svaka ti ka' Njegoševa.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12587 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 27/08/2018 : 10:54:02  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
ovaj strip ču čitati veoma polako, guštat ču u svakoj sličici, pogotovo ovakve, gdje kaže život indijanaca, selo itd,...

pregledati svaki detalj na sličici, jedva čekam da to stigne!!!!!!!

Tex svake toliko izbaci strip koji me totalno oduševi. Npr Kanadski Pobunjenici, Stižu Ruralesi,...!!!!!!

Ovo ja zovem spektakel!!!!!!!!!

Inače nisam "texovac" ali ovakve epizode so "must have"!!!!!!

Ovo je pravi Western, prerijski indijanci,...kud češ bolje!!!!! nadam se samo da nemam prevelika očekivanja pa da na kraju ne bude neki smor od priče.......
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15840 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 27/08/2018 : 11:25:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
I mene je ovo zaintrigiralo masu. Ali Curunir kaze, da postoje sanse za razocarenje... A vidjet cu...Dosad mi je Alfonso Font uvjek bio zakon, i na Texu dakako. Ostaje da se vidi.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12587 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 27/08/2018 : 12:23:46  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by ivanl

I mene je ovo zaintrigiralo masu. Ali Curunir kaze, da postoje sanse za razocarenje... A vidjet cu...Dosad mi je Alfonso Font uvjek bio zakon, i na Texu dakako. Ostaje da se vidi.

mene brine King Warrior-ov komentar kod recenzije:

Prica je imala potencijal, zamjerka je ta jer se nije drzala centralne teme o sukobu dvojice Indijanaca. Sve je pocelo kako treba, onda odjednom se radnja premjesta u grad, glavne uloge preuzimaju vec izlizani negativci poput korumpiranog serifa i bezobraznog posrednika, koji se bogate na racun Indijanaca. Taj dio me je na momente smorio. Djelimicno se zaboravlja na Indijance, i tek u finisu epizode oni opet dolaze u nesto vecoj mjeri do izrazaja, pa cak je i taj dio srozan prevelikom dozom patetike. Steta, zaista bi bilo bolje vidjeti ovu pricu da su kojim slucajem Cejen i Paun dominirali radnju tokom cijele epizode.
01.04.2015
08:44:00 sati
King Warrior
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14506 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 27/08/2018 : 15:59:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Zato je najbolje da svatko stvori dojam za sebe. Vjerujem rijetkima.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19407 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 27/08/2018 : 16:45:33  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Uzdajte se use i u svoje klju...pardon ukus.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7913 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 27/08/2018 : 18:11:22  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by Curunir

u usporedbi s Nizzijem, koji je u ovom razdoblju debelo prevladavajuci, ovo je remek-djelo.
samo za sebe, tezak prosjek s mnogo uspona i padova.
nazalost, svrsetak je turobno los i debelo kvari ukupan dojam.
crtez nista posebno. pa neka je i Font - nema robovanja autoritetima.

Nema realnijeg komentara od ovog, sve je točno.
Osim možda ovog djela s crtežom, Font je i dalje iznad prosjeka u odnosu na neke druge crtače ali isto tako ja ga nikad nisam diza u nebesa kao hrpa ostalih forumaša. A i s vrimenom mu je crtež posta slabiji.
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

536 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 27/08/2018 : 19:57:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by 1Euro

ovaj strip ču čitati veoma polako, guštat ču u svakoj sličici, pogotovo ovakve, gdje kaže život indijanaca, selo itd,...

Tex svake toliko izbaci strip koji me totalno oduševi. Npr Kanadski Pobunjenici, Stižu Ruralesi,...!!!!!!

Ovo je pravi Western, prerijski indijanci,...kud češ bolje!!!!! nadam se samo da nemam prevelika očekivanja pa da na kraju ne bude neki smor od priče.......

auuu, pa kako sad to, takav ljubitelj westerna nije texovac ??????
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12587 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 28/08/2018 : 09:39:04  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by Džedson

auuu, pa kako sad to, takav ljubitelj westerna nije texovac ??????

to se i ja pitam.....Tex me nikada nije nešto posebno privukao, ali istini na volju nisam mu ni davao dosta šanse....Recimo od Maloga Rendžera sam pročitao puno stripova, čak i od Kapetana Mikija (kao mlađi), a Texa sam nekako zaobišao.
Ali stvari se mijenjaju, npr Kena Parkera isto tako nisam volio pa mi je sada super, isto i Judas npr....čak ni Mister no mi se nije sviđao kao tinejdžeru a sada mi je jedan od najboljih.
Texa pročitam samo tu i tamo,....možda i to promjenim s vremenom.
Jedino Zagora čitam konstantno
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 28/08/2018 : 10:03:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Dobri su Crveni vukovi. ;)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15840 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 28/08/2018 : 11:55:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Meni je uvijek crtez izvlacio slabiju pricu i scenario. Pa strip i jest prvenstveno vizualni medij. Koliko samo izvanrednih prica nisam mogao procitati zbog loseg crteza? Tako da ne bi trebao sumnjati u Alfonsa Fonta. Pa on je samo takva marka.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

536 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 28/08/2018 : 12:38:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote

to se i ja pitam.....Tex me nikada nije nešto posebno privukao, ali istini na volju nisam mu ni davao dosta šanse....Recimo od Maloga Rendžera sam pročitao puno stripova, čak i od Kapetana Mikija (kao mlađi), a Texa sam nekako zaobišao.
Ali stvari se mijenjaju, npr Kena Parkera isto tako nisam volio pa mi je sada super, isto i Judas npr....čak ni Mister no mi se nije sviđao kao tinejdžeru a sada mi je jedan od najboljih.
Texa pročitam samo tu i tamo,....možda i to promjenim s vremenom.
Jedino Zagora čitam konstantno

zanimljivo. možda bi te zanimao i magični vjetar ako voliš opis života indijanaca. mislim, ja ga nisam čitao nego samo listao, ali po čuvenju...

što se texa tiče, bar je on pouzdan western, uvijek isporuči standardno. jedino nizzi je volio daviti sa krimićima.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15840 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 28/08/2018 : 14:08:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Magicni Vjetar; najbolji western serijal ikad. Meni mozda drazi cak i od Blueberrya. I sto je najvaznije majstori su ga crtali. Frisenda, Ortiz, Milazzo...da spomenem samo neke.
Najveca preporuka za nekog ko ga nije citao, a voli western.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12587 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 28/08/2018 : 18:13:56  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
od Magičnog sam pročitao mislim da prva četiri broja i svidjelo mi se, tako da možda pročitam još nekog!

Istina je i to, da ako bi htio sve pročitati sve što želim, to bi me koštalo brdo novca, pa onda redovno kupujem samo Zagora na kiosku, a ostalo tu i tamo nešto pronađem i pročitam.
Poslednje što sam kupio je bio komplet Kena Parkera od System Comicsa (22 stripova + 6 specijalaca) i sada trenutačno čitam ovo.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15840 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 28/08/2018 : 21:20:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote

od Magičnog sam pročitao mislim da prva četiri broja i svidjelo mi se, tako da možda pročitam još nekog!

Istina je i to, da ako bi htio sve pročitati sve što želim, to bi me koštalo brdo novca, pa onda redovno kupujem samo Zagora na kiosku, a ostalo tu i tamo nešto pronađem i pročitam.
Poslednje što sam kupio je bio komplet Kena Parkera od System Comicsa (22 stripova + 6 specijalaca) i sada trenutačno čitam ovo.

Za Magicnog velika preporuka. Ako su ti se svidjela prva 4 broja, nemas brige, jer se radnja poslje samo zahuktava. Sve vise i vise. I sto je najvaznije serijal je uredno i vjesto zavrsen. Sve legne na svoje mjesto sa pametnim krajem. Gdje ces ljepse...
P.s. koliko si platio tog Kena od Systema?

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12587 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 29/08/2018 : 11:13:40  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by ivanl

Za Magicnog velika preporuka. Ako su ti se svidjela prva 4 broja, nemas brige, jer se radnja poslje samo zahuktava. Sve vise i vise. I sto je najvaznije serijal je uredno i vjesto zavrsen. Sve legne na svoje mjesto sa pametnim krajem. Gdje ces ljepse...
P.s. koliko si platio tog Kena od Systema?

mislim da oko 45 eura (ukupno sa poštarinom, do Hrvatske-poste restante)
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15840 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 29/08/2018 : 13:25:13  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ma pitam, jer sam svoj glanc komplet prodao za 200 kuna. Nisam vise imao gdje s njim i LMS kompletom, i dao ih u bescjenje...sad mi je i krivo.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 29/08/2018 : 13:29:01  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Pa ne možeš uvijek zaraditi, ponekad moraš pomoći drugima da popune kolekciju.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15840 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 29/08/2018 : 14:44:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ma ni nakraj pameti mi nije bila zarada, vec sindrom Marti Misterije, sa nedostatkom prostora. Pa stoga duplo ili ono losije izgledom stavljam na 'bubanj'. Ali kao da mi komad mene samog odnose...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12587 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 29/08/2018 : 16:14:56  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
meni je ostao samo Brončano lice još za pročitati i onda kraj....Lms sam več prije sve pročitao, isto tako i onaj Fibrin broj 80 (poslednji Ken) sada čitam System i ostao mi je još samo brončano lice....možda nabavim neke LMS Kenove pa da još jedanput pročitam neke epizode, koje sam malo več zaboravio....
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17097 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 29/08/2018 : 18:37:44  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Kraj možda jeste malo razvučen i na rubu (pretjerane) patetike, ali u kompletu se doista radi o jednom od boljih Texova... Uostalom, svatko neka sudi za sebe. Meni je odličan!
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4906 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 29/08/2018 : 20:21:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by velka031

Kraj možda jeste malo razvučen i na rubu (pretjerane) patetike, ali u kompletu se doista radi o jednom od boljih Texova... Uostalom, svatko neka sudi za sebe. Meni je odličan!

Plus 1 brate

sangue navajo
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 29/08/2018 : 20:23:05  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
procitajte prva dva nastavka i nema problema
combo, kakav je ovaj andreuci sto ide u ll?

Edited by - kasper on 29/08/2018 20:23:49
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17097 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 29/08/2018 : 21:17:29  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by kasper
[br]procitajte prva dva nastavka i nema problema
combo, kakav je ovaj andreuci sto ide u ll?

Haha, može i tako
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 29/08/2018 : 22:02:20  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
nikad mi nece biti jasno zasto je taj treci takav kakav jeste. vc je imao uzasnu stampu, pa cu rado uzeti prva dva od ludensa
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000