Dugo sam planirao na Island živjeti, zbog prirode, možda i odem ništa još nije nemoguće.
Ma nije samo priroda, društvo je uređeno,tuđi rad poštuju i isto tako naplate,socijalno zbrinu obitelji s djecom...uglavnom puno bolji uvjeti nego u lijepoj našoj.
Island je fenomenalan, bio sam tamo cetiri puta, vise-manje kao turist. To kako je njima drustvo uredjeno, to mi Balkanci mozemo samo sanjati. Vidi samo kako su novi Ustav napisali nakon krize, na principima direktne demokracije - na izborima su birali ekipu koja ce ga napisati pa su u tom komitetu bili recimo i jedan farmer, jedan student, nastavnici, itd.
Najljepse mi je bilo kad smo vozili oko otoka pa po pustoj cesti na stereu navines Sigur Rós - e tu sam im tek skuzio muziku. Prije me uopce nije ulovilo.
E sad ste me bas navinuli, idem odmah zvat zenu da pitam kad cemo opet na Island!
Ova Mitologije Amerika,ispod nje je izvorno eng izdanje. S desne strane su dvi kombinacije mitologija sa svih strana svita, gornja hr donja eng. (različiti autori). S live strane je odlična knjiga o Egiptu,bogovi ,religija,običaji itd.
You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Iako stara sad več 35 godina, jedna od najboljih knjiga o slavenskoj mitologiji, bez raznoraznih špekulacija i fantazija, je Slovanska mitologija in verovanje od Damjana J,Ovseca - nažalost samo na slovenskom jeziku.
The Slavic Myths - Charney je inače fini dečko, amerikanac, odrastao u Europi, oženio slovenku i več nekoliko godina živi u Kamniku. Malo previše pop za moj ukus, ali piše zanimljive i pametne stvari.