Author |
Topic |
anto
Advanced Member
Serbia
21122 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12516 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 22/10/2019 : 16:58:57
|
Esteban je izvrstan, ali baš izvrstan album, bar meni osobno. Ne vidim što vam je tu tako loše, stvarno. Baš čudno. |
Trouble will find me |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21122 Posts
Posted - 22/10/2019 : 17:00:26
|
quote: Originally posted by Markos
Esteban je izvrstan, ali baš izvrstan album, bar meni osobno. Ne vidim što vam je tu tako loše, stvarno. Baš čudno.
Nisi ni ti u pravu - izvrstan je mlaka reč za kvalitet Estebana. A izivko je sa ovom tvrdnjom opasno narušio svoj kredibilitet za preporučivanje. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 22/10/2019 : 17:05:25
|
quote: Originally posted by anto
Esteban je izvrstan, ali baš izvrstan album, bar meni osobno. Ne vidim što vam je tu tako loše, stvarno. Baš čudno.
Nisi ni ti u pravu - izvrstan je mlaka reč za kvalitet Estebana. A izivko je sa ovom tvrdnjom opasno narušio svoj kredibilitet za preporučivanje.
nisi ni ti |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12516 Posts
Posted - 22/10/2019 : 17:21:41
|
Nisi ni ti u pravu - izvrstan je mlaka reč za kvalitet Estebana. A izivko je sa ovom tvrdnjom opasno narušio svoj kredibilitet za preporučivanje.
Zna se dogoditi. Kad se sjetim samo Garulfa. Kako sam samo tu fulao.
Trenutno čitam Urban od Brunschwiga i Riccija (Uskoro na preporukama). Kako je to dobar strip, grom gromova, možda bolji i od Universal Wara, nisam ga još završio, a zadnji album još nije ni objavljen. A jednom davno sam, koliko se sjećam, rekao da ne valja. |
Have mercy |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 23/10/2019 : 05:48:50
|
quote: Originally posted by izivko
Zna se dogoditi. Kad se sjetim samo Garulfa. Kako sam samo tu fulao.
Trenutno čitam Urban od Brunschwiga i Riccija (Uskoro na preporukama). Kako je to dobar strip, grom gromova, možda bolji i od Universal Wara, nisam ga još završio, a zadnji album još nije ni objavljen. A jednom davno sam, koliko se sjećam, rekao da ne valja.
https://www.bedetheque.com/serie-29156-BD-Urban.html
Ovako na prvu Urban izgleda jako dobro. Samo nigdje nemogu nać skenove...ako neko ima nek mi ih PM-a.
|
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2278 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 23/10/2019 : 08:37:12
|
Meni je Matthieu Bonhomme odličan crtač, gušt je gledati njegove stripove i svaki svojim crtežom digne zaklasu. Baš zbog njega su mi Markiz od Anoanna i Čovjek koji je ubio Taličnog Toma dobri, jer je korektne scenarije izdigao vrhunskim crtežom. Esteban mi je također eye candy ali mi je nešto slabiji od ova dva - što ne znači da je loš. Ok je. Bonhommeov crtež je ispeglan, lijep za oko, a likovima daje neku dobroćudnu crtu (to pogotovo odgovara Taličnom Tomu gdje ni nema završnog obračuna - na kraju si svi međusobno oproste i izgrle se) pa mislim da neće dobro pasati u suroviji Nurijev svijet.. ali možda me iznenadi. S druge strane, Valle je as drugog kalibra. Kad sam prelistavao Katangu, zgražao sam se nad golemim nosevima i dugim čeljustima i mislio: pa šta je ovo, mila majko? Ali je čovjek svojim crtežom vrhunski dočarao priču i dao životnost likovima. Nema pretpanih stranica, pozadina za koje se iz aviona vidi da su skinute s fotografija ni drvenih likova što zna biti u BDu. Dobro odrađen posao.. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21122 Posts
Posted - 24/10/2019 : 00:06:17
|
quote: Originally posted by kasper
mogao bi marko da pronadje 'novog' nurija, sad kad je ovoga ispucao
Naći će se nešto već...
Trenutno čitam Urban od Brunschwiga i Riccija (Uskoro na preporukama). Kako je to dobar strip, grom gromova, možda bolji i od Universal Wara, nisam ga još završio, a zadnji album još nije ni objavljen. A jednom davno sam, koliko se sjećam, rekao da ne valja.
pa ja nešto mirišem da bi ovaj Brunsvig mogao biti hit;mislim da sam to već spomenuo negde.
Moć nevinih,iako počinje kilavje,mi je top. Kad pogledam bibliografiju,vidim nekoliko izuzetno zanimljivih serijala (Urban,L'esprit de Warren,Lloyd Singer,Holmes (1854/†1891?),Le sourire du clown,La mémoire dans les poches,Makabi);pored 2.(kojeg ćemo uskoro videti u Kolorci) i 3. ciklusa Moći nevinih.
Isti sam osećaj imao i za Vilfreda Lupana,i objavi bogami Markos štošta od njega (+ Okean ljubavi od Besne kobile,sjajan naslov). Samo su ostali Alim le tanneur,Azimut i Traquemage |
Edited by - anto on 24/10/2019 00:23:36 |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12516 Posts
Posted - 24/10/2019 : 12:55:37
|
mogao bi marko da pronadje 'novog' nurija, sad kad je ovoga ispucao
Naći će se nešto već...
pa ja nešto mirišem da bi ovaj Brunsvig mogao biti hit;mislim da sam to već spomenuo negde.
Moć nevinih,iako počinje kilavje,mi je top. Kad pogledam bibliografiju,vidim nekoliko izuzetno zanimljivih serijala (Urban,L'esprit de Warren,Lloyd Singer,Holmes (1854/†1891?),Le sourire du clown,La mémoire dans les poches,Makabi);pored 2.(kojeg ćemo uskoro videti u Kolorci) i 3. ciklusa Moći nevinih.
Isti sam osećaj imao i za Vilfreda Lupana,i objavi bogami Markos štošta od njega (+ Okean ljubavi od Besne kobile,sjajan naslov). Samo su ostali Alim le tanneur,Azimut i Traquemage
I eto "novog" Nuryja. Usudio bi se reći ovaj (Brunschwig) je i bolji. Svestraniji, originalniji, zanimljiviji... Barem sudeći po onome što sam ja pročitao. |
Have mercy |
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4810 Posts
Member since 26/12/2009 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38075 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 07/02/2020 : 14:08:58
|
Dobra bombetina ova Katanga.
Mozda je BJUF malo epskiji, ali ovo je direktnije, brutalnije (mozda je Vallee cak malo pretjerivao na nekim mjestima - bas voli da vidi vilice kako lete, cak i tamo gdje lete u drugu stranu kao kod samoubojstva placenika), a i krvavo sexy. Uf, cudan opis ali eto.
Dobro je vidjeti da ni Nury ni Vallee ne posustaju i da nisu jos za staru saru.
Aktualna prica i za danasnja vremena.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 15/06/2020 : 05:45:07
|
Procitao Katangu, Nurija vec duze vreme jako cenim i volim njegove scenarije i ni ovog puta nije razocarao. Bas jak strip, surov, krvav, direktan, udara gde treba, odlican kraj! Nuri ima neki osecaj za filmsku atmosferu i ,,cool" momente, u svakom stripu ih ima. U svakom slucaju apsolutna preporuka, tvrda prica!
10/10
Uskoro se konacno bacam i na BJUF, stoji na polici ali nikako da ga se dohvatim. I sledi nabavljanje preostalih Nurija u neko dogledno vreme nadam se (Ja sam legija, Zlato i krv, Sin sunca).
|
|
|
Mozes77
New Member
100 Posts
Member since 12/11/2020 |
Posted - 24/11/2020 : 21:16:25
|
Nury & vallée-Katanga
Strip koji govori o placenicima, borbi oko prevlasti nad rudnicima dijamanata i pojedincima koji se zele obogatiti u teskim vremenima.Veoma kvalitetno napisan strip koji trazi da se cita do kraja, a kada se do njega dodje bude ti zao sto nema jos.Kraj stripa je isvrstan i realan, ne bih ga mogao zamisliti drugacije. Crtez je pomalo karikaturalan i nije mi u pocetku odgovarao mada sam se vremenom privikao i mislim da bas ,,lezi" ovoj prici. Ocena je 9/10,ovo mi je jedan od drazih stripova koje sam procitao.
Strip me je podsetio na ovaj film: https://youtu.be/iV_QgKJFZP0
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 24/11/2020 : 23:33:39
|
Slazem se, odlicna je Katanga i odlican je Nury! Mozese nabavi Tajler Krosa ako mozes, to je vrhunski strip. I svi ce ti preporuciti i Bilo jednom u Francuskoj, ja ne mogu, jer ga jos uvek nisam procitao ali verujem da je mozda i najbolji od svih Nuryevih naslova. |
|
|
Mozes77
New Member
100 Posts
Member since 12/11/2020 |
Posted - 25/11/2020 : 10:14:29
|
Bilo jednom u Francuskoj cu sigurno uzeti , a za Tejler Krosa cu jos videti.Od Nurya me zanima sve osim ,,Smrt caru!" i ,,Staljinova smrt". |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5415 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 25/11/2020 : 10:19:40
|
dobar je tajler, pazari dok ima ne zaboravi zlato i krv
Ovo pod obavezno...The best of Nuri 👍 |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2702 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 25/11/2020 : 15:39:45
|
Katanga je odlicna, izdanje odlicno, sto je Fibrin standard vec...
Jedina mana, sto se mene tice, je da mi nije za ponovna citanja, zato je nisam ni zadrzao...
Bilo jednom u Fra, vec druga prica, slojevit strip, dok jos da vidim za Zlato i Tajlera... |
Edited by - john connor on 25/11/2020 15:40:12 |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10348 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
vukozec
Advanced Member
4966 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 25/11/2020 : 17:16:42
|
Nury rangiran (update liste koju sam ranije stavio):
1. Bilo jednom u Francuskoj 2. Tyler Cross 3. Katanga 4. Silas Corey 1 & 2 5. Staljinova smrt 6. W.E.S.T.* 7. Atar Gull 8. Smrt Caru! 9. Zlato i Krv 10. Sin sunca
*WEST sam pročitao prva 3 albuma. Provjerit ću Chrisa Kylea čim stignem.
|
|
|
vukozec
Advanced Member
4966 Posts
Member since 17/08/2013 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21122 Posts
Posted - 25/11/2020 : 17:27:28
|
nisam još pročitao Staljina (stoji mi na gomili),Silasa (trebao bih ga uzeti u naredna dva meseca) i Smrt caru (kupuje se na proleće),ali slažems se sa Vukozecom,osim što bih Zlato i krv stavio nešto poviše. Očekujem da u nardenih godinu,dve Markos izbaci integral WEST-a,kao i Šarlotu imperatoricu (gde imam visoka očekivanja;ostao je da se objavi teći,završni deo).
I hvala Markosu što nam je podario sve ove stripove,Bog da mu da zdravlja još 50,a i više godina. |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2278 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 25/11/2020 : 17:45:14
|
Evo moje:
1. Katanga 2. Tyler Cross 3. Zlato i krv 4. Chris Kyle 5. BJUF 6. Atar 7.Smrt caru 8. Staljin 9. Sin sunca 10.WEST 11. Silas |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38075 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Topic |
|