Author |
Topic |
fandango
Senior Member
1612 Posts
Member since 10/06/2004 |
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Member since 10/04/2003 |
|
vukozec
Advanced Member
4966 Posts
Member since 17/08/2013 |
|
fandango
Senior Member
1612 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38067 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 14/01/2020 : 11:19:19
|
Hm, nisam znao da je moguce isti film staviti i među kandidate za najbolji film i za najbolji "strani" (international) film (Parazit).
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 14/01/2020 : 12:00:38
|
quote: Originally posted by Poli
Hm, nisam znao da je moguce isti film staviti i među kandidate za najbolji film i za najbolji "strani" (international) film (Parazit).
Amour? Život je lijep? Roma lani? |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4648 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 14/01/2020 : 12:54:07
|
quote: Originally posted by fandango
I nasi Makedonci nominirani za najbolji dokumentarac.
I ne samo tamo, vec I za najbolji strani film!!!!!! |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38067 Posts
Posted - 14/01/2020 : 13:29:47
|
quote: Originally posted by tinton
Amour? Život je lijep? Roma lani?
Hm, stvarno nisam zapazio, mislio sam da su pobjedili samo u jednoj od te 2 kategorije.
Ali teoretski je moguce da isti film pobjedi u obe 2 kategorije (mada komisija u praksi to ne bi dopustila).
Ta "international" kategorija je kao neka utjesna nagrada jer se zna da Jenkiji forsiraju "domaci" film. Mada, sta tacno svrstava neki film u tu kategoriju "International", odakle je redatelj, producent, kakav jezik je u filmu, odakle je vecina glumaca, kod koje tvrtke je izasao... ako je posljednje tu moze biti neka strana tvrtka a unutra sami Amerikanci.
|
|
Edited by - Poli on 14/01/2020 13:31:43 |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7311 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 14/01/2020 : 13:36:36
|
Ukoliko strani film pobijedi u kategoriji za najbolji film, a izgubi u onoj za strani, znači li to da je pobjednik u kategoriji stranog bolji od općenito najboljeg filma? :P |
And like that... he's gone. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38067 Posts
Posted - 14/01/2020 : 14:01:00
|
quote: Originally posted by vice
Ukoliko strani film pobijedi u kategoriji za najbolji film, a izgubi u onoj za strani, znači li to da je pobjednik u kategoriji stranog bolji od općenito najboljeg filma? :P
|
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 14/01/2020 : 14:43:25
|
The Irishman bih prije nominovao za Zlatnu malinu. Hrpa staraca koji bi da ožive stare dane iz vremena Kuma. De Niro, Pacino i Pesci su tri glumca koji su možda još uvijek u stanju da odlume dobro, pa i vrhunski, ali ne uloge ovakvog tipa u njihovim godinama.
Očajni specijalni efekti podmlađivanja glavnih aktera. Ne možeš ti od babe napraviti đevojku. Priča zamorna, film predug. Kao što rekoh, najbolje ga opisati kao užasno loša kopija Kuma.
Osim toga, Scorsese je užasno naporan sa veličanjem italijanske mafije, mislim da je on njihov najveći fan. Imao je boljih i loših filmova, ali muka mi više kada vidim Italijana mafijaša u njegovom filmu.
Moji favoriti:
Najbolji film - Parasite najbolji glumac - Joaquin Phoenix
Za ostale mi je svejedno. |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 14/01/2020 : 16:36:52
|
Moram da pogledam jos 1917. u bioskopima je kod nas.
Ja samo navijam da Tarantino za Bilo jednom u Holivudu ne dobije nista. Od mog omiljenog reditelja sad sam potpuno postao ravnodusan na njegove nove filmove.
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Posted - 14/01/2020 : 17:58:05
|
Amour? Život je lijep? Roma lani?
Hm, stvarno nisam zapazio, mislio sam da su pobjedili samo u jednoj od te 2 kategorije.
Ali teoretski je moguce da isti film pobjedi u obe 2 kategorije (mada komisija u praksi to ne bi dopustila).
Ta "international" kategorija je kao neka utjesna nagrada jer se zna da Jenkiji forsiraju "domaci" film. Mada, sta tacno svrstava neki film u tu kategoriju "International", odakle je redatelj, producent, kakav jezik je u filmu, odakle je vecina glumaca, kod koje tvrtke je izasao... ako je posljednje tu moze biti neka strana tvrtka a unutra sami Amerikanci.
Pa strani jezik, koliko znam. Mislio sam da se tako i zove kategorija. |
|
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7311 Posts
Posted - 14/01/2020 : 19:12:26
|
Inače, moran pohvalit 1917. Iluzija neprekinutog kadra te stavlja u ulogu svjedoka, a ne samo gledatelja, dok je film poetski naturalizam, u svoj svojoj oksimoronskoj divoti.
Moj favorit je ipak Parasite.
Za sporednog glumca Pitt.
Za glavnog Joaquin.
Deakins za kinematografiju.
Ostalo nadopunim kad razmislim. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38067 Posts
Posted - 14/01/2020 : 20:07:08
|
Pa strani jezik, koliko znam. Mislio sam da se tako i zove kategorija.
A koliko % jezika mora biti engleskog? Mislim, da se neki americki film ne zezne ako stranci previse pricaju na svom jeziku. Zato je takticki bolje da i Arapi i busmani i aboridzini i brazilski indiosi svi govore Engleski, da film slucajno ne padne u kategoriju "strani" film. Sasavi su ti jenkiji.
|
|
|
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3023 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Posted - 14/01/2020 : 20:41:45
|
A koliko % jezika mora biti engleskog? Mislim, da se neki americki film ne zezne ako stranci previse pricaju na svom jeziku. Zato je takticki bolje da i Arapi i busmani i aboridzini i brazilski indiosi svi govore Engleski, da film slucajno ne padne u kategoriju "strani" film. Sasavi su ti jenkiji.
Poprilično sam siguran da je određen točni postotak stranog/engleskog jezika koji mora biti korišten, ali ne da mi se sada guglati.
|
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
vice
stripovi.com suradnik
7311 Posts
Posted - 14/01/2020 : 21:08:48
|
Poprilično sam siguran da je određen točni postotak stranog/engleskog jezika koji mora biti korišten, ali ne da mi se sada guglati.
Više od 50%. |
|
|
don_draper
Advanced Member
4350 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 14/01/2020 : 21:28:00
|
Nisam sve gledao, ali prilican zicer je Phoenix za glavnu musku, Pesci za sporednu, Tarantino za scenarij (ipak je u pitanju film o Hollywoodu) te Mendes za redatelja Kategorija za naj film je zapravo 1917 vs Parasite, kad se sve zbroji i oduzme |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25298 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 15/01/2020 : 00:21:31
|
Evo mojih predviđanja. Proših godina sam bio prilično dobar u ovome. 😉
Najbolji film
„Once Upon a Time in Hollywood“ „1917“ „The Irishman“ „Little Women“ „Jojo Rabbit“ „Joker“ „Marriage Story“ „Parasite“ „Le Mans 66“
Reditelj
Martin Scorsese – „The Irishman“ Bong Joon Ho – „Parasite“ Sam Mendes – „1917“ Quentin Tarantino – „Once Upon a Time in Hollywood“ Todd Phillips – „Joker“
Glavna muška uloga
Adam Driver – „Marriage Story“ Leonardo DiCaprio – „Once Upon a Time in Hollywood“ Joaquin Phoenix – „Joker“ Jonathan Pryce – „The two Popes"“ Antonio Banderas – „Dolor y gloria"
Najbolja ženska uloga
Scarlett Johansson – „Marriage Story“ Saoirse Ronan – „Little Women“ Charlize Theron – „Bombshell“ Renée Zellweger – „Judy“ Cynthia Erivo – „Harriet“
Sporedna muška uloga
Tom Hanks – „A Beautiful Day in the Neighborhood" Anthony Hopkins – „The two Popes" Al Pacino – „The Irishman“ Joe Pesci – „The Irishman“ Brad Pitt – „Once Upon a Time in Hollywood“
Sporedna ženska uloga
Laura Dern – „Marriage Story“ Scarlett Johansson – „Jojo Rabbit“ Kathy Bates – „Richard Jewell“ Florence Pugh – „Little Women“ Margot Robbie – „Bombshell“
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 15/01/2020 00:22:38 |
|
|
fandango
Senior Member
1612 Posts
Posted - 15/01/2020 : 08:18:32
|
Evo i mojih predvidjanja, ali ja sam notorno poznat po tome da nikad nista ne pogodim:
Najbolji film: Joker Najbolji redatelj: Tarantino Najbolji glumac: Joaquin Phoenix Najbolja glumica: Renée Zellweger Najbolji sporedni glumac: Pesci ili Brad Pitt Najbolja sporedna glumica: Laura Dern Najbolji adaptirani scenarij: Irac Najbolji originalni scenarij: Marriage Story Najbolji strani film: Parazit Najbolji dugometrazni animirani: Missing Link 1917. ce dominirati u tehnickim kategorijama, za kameru Deakins sigurno dobiva |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 15/01/2020 : 09:27:52
|
Da bih mogao da ostavim neka predviđanja, moram da pogledam još „Little Women“, „Jojo Rabbit“, „Marriage Story“ i „Parasite“. Od ostalih iz kategorije Best Picture najbolji su „Once Upon a Time in Hollywood“ i „1917“.
Čini mi se da Tarantino ima ove godine dobre šanse u kategorijama "Best Picture" i za režiju. Takođe, koliko god dobar bio Joe Peschi, volio bih da Pitt to uzme.
I Sam Mendes je sa "1917" napravio dobar posao. Režija i pogotovo kamera Rogera Deakinsa su vrhunski i mislim da tu film ima najveće šanse. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
Topic |
|