forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Povremeni post (metoda 16/8)!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

lwood
Advanced Member

Colombia
47500 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 10/07/2020 : 23:02:48  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Zavisi i s čim se inače bavite ili koji tip posla radite.
nije isto pojist hamburger ako 8 sati sidiš isprid kompa ili nekoliko sati roniš.

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29625 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 10/07/2020 : 23:43:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
stripofil, sviđa mi se tvoj zadnji post
dosta pametnog si rekao, a pogotovo bih se složio sa većinom kritika na jelovnik morskog

neću citirati sve samo dio koji se ne slažemo baš:

quote:
Originally posted by stripofil

Po pitanju kortizola neće biti problema ako nisi pod stresom ili imaš drugih zdravstvenih problema. Ovo ti je kao da kažeš da vježbanje nije zdravo. Kod intenzivnog vježbanja generira se ogroman broj slobodnih radikala i dolazi do oksidacijskog stresa, ali to ne znači da ne trebamo vježbati. Imamo druge "alate" koji se brinu za održavanje balansa, poput antioksidanata iz kvalitetne prehrane.

evo kopirao sam s interneta, sa čim se i ja slažem:
"Razina kortizola je najveća ujutro. Mnogi od Vas vole još malo povećati kortizol sa jednom kavicom prije doručka.
Zatim taj kortizol još malo povećati sa treningom natašte misleći da je ovo recept za gubitak masnih naslaga a prava istina je da je to recept za gubitak svega, od mišićne mase, zglobova, bit ćemo iskreni i masnog tkiva, zatim recept je za gubitak visoke razine testosterona i gubitak dobrog rada štitnjače itd."

tekst sam kopirao odavde, nemam pojma tko je ovaj lik pa me nemoj držati za riječ za ostale njegove tekstove, ali tu se slažemo
https://tomislavgustin.com/kardio-trening-kortizol-kava-trening-na-prazan-zeludac/

quote:
Što se tiče mišićne mase, pa ne znam odakle onda meni ovi moji. Potpuno prirodni bez umjetne kemije, steroida i ostalih gluposti.

pa ako te nije sramota, daj koju fotku tu ili u fitness topic, mene zanima kako to izgleda
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29625 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 10/07/2020 : 23:49:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

Koji je tvoj ritam prehrane? Zadnji obrok u danu i prvi obrok?

evo ti malo ideja za razmišljanje (kako bi ameri rekli: food for thought)
jedem 6 obroka dnevno, a tu ne brojim jabuke i sl. kao morski nego prave obroke od 400+ kalorija

prvo što radim kad se dignem je jedem (poslije pranja zubi, naravno)
isto tako, zadnje što radim prije spavanja je također - jedem (i operem zube, naravno)
eto sad je 23.50, ići ću na spavanje za 15min i još nisam večerao, budem uskoro

a zadnji obrok u danu, ova večera što slijedi za koju minutu kad natipkam ovaj post, je obavezno puna masti
večeras jedem jaja, sir, maslinovo ulje i posni sir
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14743 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 11/07/2020 : 00:19:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Mršavljenje i debljanje je čista matematika.
Imao sam dosta problema dok nisam uzeo papir i olovku, zbrojio koliko mi je dnevni unos kalorija da stagniram, na to nadodao ili oduzeo minimalno 500 kcl i to je sva mudrost. Naravno ubrojiš i ono što si aktivnošću potrošio.
Zapamti, ne postoji dijeta, ne postoji magični trik.
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12667 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 11/07/2020 : 07:56:05  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

Imao sam dosta problema dok nisam uzeo papir i olovku, zbrojio koliko mi je dnevni unos kalorija da stagniram, na to nadodao ili oduzeo minimalno 500 kcl i to je sva mudrost. Naravno ubrojiš i ono što si aktivnošću potrošio.

https://www.healthline.com/nutrition/6-reasons-why-a-calorie-is-not-a-calorie#section2

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2543 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 11/07/2020 : 09:43:08  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message  Reply with Quote
Isto se ne slažem sa ovim brojanjem kalorija.
Ljudi bi trebali sasvim zaboraviti pojam kalorije, važno je šta i kako jedeš a ne koliko.

Ja sam isto do nedavno mislio, da je bolje što više obroka dnevno, sad sam sasvim promenio mišljenje.

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29625 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 11/07/2020 : 10:33:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Sve troje ste u pravu
Treba jesti nutrutivno kvalitetne namirnice (one trebaju činiti minimalno 85 % prehrane), ali dok niste u kalorijskom deficitu nema mršavljenja, bez obzira koje namirnice jeli
Isto tako, nema dobivanja mišića dok se ne jedu kvalitetne namirnice i dok niste u kalorijskom suficitu
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17850 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 11/07/2020 : 12:03:40  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
Jedi sto zelis
Al to potrosi taj dan

Ili pazi sto jedes
I umjereno vjezbaj

I manite se propagande o 3 obroka dnevno te 8 izmedju

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 11/07/2020 : 12:14:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Ja se navukao na šećer, svaki dan tučem barem jedan sladoled plus keksi i čokolada.
Još sam skužio da kad nešto duže gledam jedem i u dvanaest, jedan ujutro.
Dođe to sa godinama.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21499 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 11/07/2020 : 15:22:53  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Combatrock

Samo totalni post.

+1

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17850 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 11/07/2020 : 15:29:26  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
Kad me krojacica pita kako uspijevam da stezem stomak dok mi busi rupice na kaisu
Samo kazem prestani jesti

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15811 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 11/07/2020 : 16:44:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Treba jesti sad, i sve. Okej, neka bude kvalitetno... Jer kada ce te? U slijedecem zivotu? Nema toga...sad se ima prilika za gust, i poslije je samo, mrak, vakum, sto ja znam sto...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8929 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 11/07/2020 : 17:17:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Onaj ko redovno j*be i nema potrebu kompenzirati nedostatak centimentara ne razmislja o ovakvim pi*darijama.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29625 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 11/07/2020 : 17:48:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Baš suprotno, Tonto
Onaj tko razmišlja o ovakvim pizdarijama na kraju j*be redovito
Iako se moram ograditi od takvog priglupog razmisljanja da je j*banje uspjeh
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8929 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 11/07/2020 : 18:55:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ok, ok, podrzavam bilo koji nacin na koji frustrirane osobe uspiju prevladati svoje nesigurnosti, svi smo to prolazili u pubertetu. :P

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13806 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 11/07/2020 : 19:44:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
@Kiky - samo naprijed! I pusti ove gluposti da ces s IF-om izgubiti na misicnoj masi. Jedino bih ti preporučio da osim mjerenja tezine uzmes krojački metar i izmjeris struk, ruku itd. i da pratis i te parametre koji su, rekao bih, važniji od kilaze te pratis napredak.

Cini mi se jedino da kod IF-a gledajuci obroke, trebalo bi izbjegavati u istom obroku kombinaciju UH i M, znaci raditi kombinacije obroka P+UH, P+M.

Never leave it in the hands of the judges

Edited by - ReemCP on 11/07/2020 19:45:31
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 11/07/2020 : 21:33:52  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

stripofil, sviđa mi se tvoj zadnji post
dosta pametnog si rekao, a pogotovo bih se složio sa većinom kritika na jelovnik morskog

neću citirati sve samo dio koji se ne slažemo baš:

quote:

Po pitanju kortizola neće biti problema ako nisi pod stresom ili imaš drugih zdravstvenih problema. Ovo ti je kao da kažeš da vježbanje nije zdravo. Kod intenzivnog vježbanja generira se ogroman broj slobodnih radikala i dolazi do oksidacijskog stresa, ali to ne znači da ne trebamo vježbati. Imamo druge "alate" koji se brinu za održavanje balansa, poput antioksidanata iz kvalitetne prehrane.

evo kopirao sam s interneta, sa čim se i ja slažem:
"Razina kortizola je najveća ujutro. Mnogi od Vas vole još malo povećati kortizol sa jednom kavicom prije doručka.
Zatim taj kortizol još malo povećati sa treningom natašte misleći da je ovo recept za gubitak masnih naslaga a prava istina je da je to recept za gubitak svega, od mišićne mase, zglobova, bit ćemo iskreni i masnog tkiva, zatim recept je za gubitak visoke razine testosterona i gubitak dobrog rada štitnjače itd."

tekst sam kopirao odavde, nemam pojma tko je ovaj lik pa me nemoj držati za riječ za ostale njegove tekstove, ali tu se slažemo
https://tomislavgustin.com/kardio-trening-kortizol-kava-trening-na-prazan-zeludac/

quote:
Što se tiče mišićne mase, pa ne znam odakle onda meni ovi moji. Potpuno prirodni bez umjetne kemije, steroida i ostalih gluposti.

pa ako te nije sramota, daj koju fotku tu ili u fitness topic, mene zanima kako to izgleda

Ajde omakne se i meni tu i tamo napisati nešto pametno.

Ako je vjerovati znanstvenicima kava ujutro natašte radi kontra efekt po pitanju kortizola i dolazi do suzbijanja prirodnog kortizola i više se bez kave ne možemo razbuditi. Znači poništava se prirodni efekt i zamjenjuje "ovisnošću". Zato tko pije kavu ujutro i vježba neka radije prvo odradi trening pa zatim popije kavu uz doručak.

Kortizol ujutro je najviši kako si napisao, tu se slažemo, međutim to je normalan proces i ukoliko nema dodatnog stresa neće biti nikakve štete. Naše tijelo odnosno mozak voli rutinu i zato je poželjno "stresne" radnje ubaciti u tu rutinu kako bi se mozak pripremio na njih. Vježbanje je stres, međutim ukoliko postane rutina onda se i taj nivo stresa drastično smanjuje. Meni je jutarnje vježbanje poput pranja zubi. :)
Uzmi recimo veslače, njihovi treninzi počinju u 5h ujutro, trenirao sam jako kratko vrijeme, nema doručka prije, buđenje i na trening i to izrazito intenzivan. Ne bi rekao da veslači nemaju mišićne mase. Nisu kao bilderi, ali to im i nije cilj, kao ni meni.

Naravno nemamo ni svi isti cilj kod vježbanja, meni je sad na prvom mjestu zdravlje, nekada je bilo dobro tijelo, što si stariji to se mijenjaju prioriteti kao i bioritam. Ono što tebi odgovara meni bi možda stvorilo kontraefekt.

Mislim da je jedino univerzalno što se može svima savjetovati da jedu kvalitetne namirnice i umjerene obroke. Sve ostalo je individualno.

Po pitanju fotke žena mi se zabrinula kad je čula da se moram fotkati za forum.
Zezam se, nisam trenutno u najboljem izdanju, imao sam prometnu krajem godine tako da sam proveo šest mjeseci mirujući i tek sam se prošli mjesec vratio treningu i to "dječjoj" verziji 40-50min. dok ne vidim da je sve ok sa vratnom kralježnicom. Nadam se da ću sljedeći mjesec pojačati intenzitet, pa bi onda kroz jesen mogao biti u staroj formi, nadam se. Sada nema smisla plašiti ljude sa fotkom.

quote:

quote:

Koji je tvoj ritam prehrane? Zadnji obrok u danu i prvi obrok?

evo ti malo ideja za razmišljanje (kako bi ameri rekli: food for thought)
jedem 6 obroka dnevno, a tu ne brojim jabuke i sl. kao morski nego prave obroke od 400+ kalorija

prvo što radim kad se dignem je jedem (poslije pranja zubi, naravno)
isto tako, zadnje što radim prije spavanja je također - jedem (i operem zube, naravno)
eto sad je 23.50, ići ću na spavanje za 15min i još nisam večerao, budem uskoro

a zadnji obrok u danu, ova večera što slijedi za koju minutu kad natipkam ovaj post, je obavezno puna masti
večeras jedem jaja, sir, maslinovo ulje i posni sir

Imao sam period sa puno obroka i meni je to dobro funkcioniralo, samo je bilo jako zahtjevno. Treba to sve pripremiti svaki dan, a to zahtijeva vrijeme i to mi je bio problem. Ovo sad mi je puno lakše.

Dobar si kad možeš tako kasno jesti, kad se dižeš ako jedeš u ponoć? :)
Inače tvoja večera je po sadržaju moj standardni doručak s tim da ubacim još malo žitarica. Tvrdi sir izbjegavam, jedino meki sir poput mozzarelle. Svježi sir obavezno, odličan za jetru i odličan izvor proteina. Jaja isto obavezno, a maslinovo ulje je tu nama poput vode. Uz to znam napraviti razne namaze tipa humus, guacamole ili baba ganoush.

Nutella nula bodova, napravim svoju verziju sa lješnjacima. Kikiriki maslac isto napravim sam i bude odličan.

Najveći porok su mi palačinke, njih se ne želim odreći, ali se trudim raditi proteinske ili sa domaćim integralnim brašnom ili heljdinim.

quote:
Originally posted by Tonka24

I da i ne.
Mršavljenje je mnogima cilj, ali ne treba pri tome zanemariti zdravlje.
Obično imaš dva tipa ljudi, prvi su oni koji ne žele ili ne mogu vježbati i onda samo smanje unos kalorija, znači manje jedu jer obično se ljudi ne zamaraju sa zamjenom namirnica, nego samo izbace nešto iz prehrane, a to nešto često bude zdravije od onog što ostave. Na taj način unose manje kalorija, ali unose i manje nutrijenata (proteini, minerali, vitamini, aminokiseline...) i onda mršave, ali si i uništavaju zdravlje. Na prvu to neće primijetiti jer će smanjiti šećer u krvi, kolesterol, opterećenje na muskulaturu, ali na duže staze će krenuti drugi zdravstveni problemi.

Onda imaš drugu grupu ljudi, a to je oni koji vježbaju. Oni obično imaju tri pristupa, prvi je kao kod ove prve grupe, jedem malo manje, vježbam malo više pa sagorijevam više kalorija i mršavim. Opet loš pristup na duže staze.

Druga varijanta bi bila jedem isto, možda i više, ali se ubijam od vježbanja. Sizifov posao i maltretiranje organizma.

Treća varijanta bi bila jedem kvalitetnije, unosim sve nutrijente koji mi trebaju, namirnice koje ubrzavaju metabolizam i vježbam, po meni je ovo najbolja kombinacija.

Tako da većini ljudi ne možeš samo reči izračunaj kalorije jer su oni samo dio jednadžbe ukoliko želiš paziti na svoje tijelo.

quote:
Originally posted by ivi skoj

Ja se navukao na šećer, svaki dan tučem barem jedan sladoled plus keksi i čokolada.
Još sam skužio da kad nešto duže gledam jedem i u dvanaest, jedan ujutro.
Dođe to sa godinama.

Nisi se ti navukao, nego su te oni navukli. To im je i cilj, zašto šećera ima u svakom rafiniranom proizvodu? Kupiš jogurt, obični, unutra žličica šećera. Dokazano je i da šećer stvara ovisnost. Sladoled si barem lako napraviš doma sa pravim voćem.

Za slatko, zblendaš malo kikiriki maslaca, datulju ili grožđice, malo kakaa u prahu, kokosovo ulje, orašaste plodove, sjemenke (suncokret, sezam, buča...) i eto ti super grickalice. Možeš napraviti ploške, možeš loptice.

Navukli su nas da rintamo od jutra do mraka i onda jedemo sranje od hrane jer nemamo vremena za kuhanje i spremanje hrane.

quote:
Originally posted by ReemCP

Jedino bih ti preporučio da osim mjerenja tezine uzmes krojački metar i izmjeris struk, ruku itd. i da pratis i te parametre koji su, rekao bih, važniji od kilaze te pratis napredak.

Apsolutno, vagu gotovo treba zaboraviti. Pa ja sam znao na istoj kilaži varirati od slona do atlete. Ogledalo ti je tu najbolji motivator, prijatelj i pokazatelj rezultata. Vaga je ok za ljude koji su pretili pa isključivo skidaju kile.

Edited by - stripofil on 11/07/2020 21:37:45
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29625 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 11/07/2020 : 21:47:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Uuuu, stripofil, tu si me našao
I ja obožavam palačinke...
Ali ne moraju biti loše, kupiš zobene pahuljice, ubaciš u blender i napraviš od njih zobeno brašno
Umjesto mlijeka mineralna i to je to

Agavin sirup ti je niskog glikemijskog indeksa i ja svoje palačinke mažem posnim sirom i agavinim umakom
A danas imaš i za kupiti one bezkalorijske namaze za palačinke s okusom čokolade ili malina
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19839 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 11/07/2020 : 23:27:59  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Uuuu, stripofil, tu si me našao
I ja obožavam palačinke...
Ali ne moraju biti loše, kupiš zobene pahuljice, ubaciš u blender i napraviš od njih zobeno brašno
Umjesto mlijeka mineralna i to je to

Agavin sirup ti je niskog glikemijskog indeksa i ja svoje palačinke mažem posnim sirom i agavinim umakom
A danas imaš i za kupiti one bezkalorijske namaze za palačinke s okusom čokolade ili malina

Supermark je uspio uništiti čak i palačinke.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8929 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 11/07/2020 : 23:39:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Cudo sto je ovo...

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8929 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 11/07/2020 : 23:59:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ja ću sutra napuniti teleći biftek pancetom i i šampinjonima, a vi mažite zobeno brašno agavinim sirupom.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29625 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 12/07/2020 : 00:09:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Eh, zato ja izgledam tako kako izgledam
A ti tako kako ti izgledaš
Jednostavno
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19839 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 12/07/2020 : 00:28:24  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jednostavno

hahhahaha

Supermarče, preko foruma se ne vidi kako tko izgleda.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8929 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 12/07/2020 : 00:28:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Samo ti izgledaj...

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8929 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 12/07/2020 : 00:33:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:

Jednostavno

hahhahaha

Supermarče, preko foruma se ne vidi kako tko izgleda.

ja ne znam kako je on to zamislio, ali ja imam 74 kg i metar i 76cm.

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000