6. kolovoza 1945. atomska bomba uništava Hirošimu. Katastrofa povijesnih razmjera okončava rat, uvodeći čovječanstvo u novo doba. Ali u kakvim se okolnostima bomba proizvela? Što je dovelo do njezina bacanja? I zašto baš na Hirošimu? Koji su protagonisti, znani i neznani, sudjelovali u toj drami? Kakve su bile posljedice eksplozije? Kakvu su sudbinu iskusile žrtve? Od rudnika uranija u Katangi, preko Japana, Njemačke, Engleske, Norveške, do SSSR-a i SAD-a; od laboratorija u Los Alamosu do tihooceanskih bombardera, ovo je...
NEVJEROJATNA, ISTINITA PRIČA O ATOMSKOJ BOMBI!
Orka 47 • Bomba • 472 stranica • C/B • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Laurent-Frederic Bollee • Alcante • Crtež Denis Rodier • Prijevod Tony Šercer • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 20.5.2021. • Cijena 250 Kn
Bome djeluju zanimljivo i ostali naslovi u bibliografiji ovog scenarista. Terra Australis i Matsumoto npr. Bude li ovaj strip dostojan svoje teme i visokih očekivanja, Markose očekuj da te gnjavimo oko tih naslova ;)
Mene Bomba prije svega intrigira dužinom: 472 stranice. To bi moglo značiti da je pisac inspiriran i da ima puno za reći. Ono što odbija je školski crtež, koji podsjeća na edukativne stripove i dosadna, nemaštovita naslovnica. Da na satu likovnog u 8mom razredu bude tema atomska bomba, vjerovatno bi 70% učenika nacrtalo ovakvu naslovnicu.
Tko zna, možda je priča super zanimljiva pa joj ne treba mašta i inspiracija da je obogate. Možda pregledno iznesene činjenice budu dovoljne. Vidjet ćemo.
I meni je ovo najzanimljiviji naslov u ovoj mini turi. Vidim u preview da je pokazana i diverzija na Norsk Hydro. To je jedna od najpoznatijih operacija SOE u WW2.
Ja sam pročitao cca 100 strana privjua od 150 i meni je ovaj strip vrh. Nisam htio dalje, čekam papir. :) Autor je to napravio odlično, napeto zanimljivo, crtež odličan i baš mi je drago da je c/b jer mi to nekako najpaše uz ww2 temu. A i ideja sa naratorom je baš vrhunska.
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far...
Dosta sam se nagledao dokumentaraca o ovoj temi i načitao literature tako da je ovo definitivno najiščekivaniji strip u ovoj turi... Samo svaki Fibrina tura u Rijeku dođe sa zakašnjenjem kao da smo u Novom Zelandu... Prije stigne u Alan Ford nego do nas. Diskach, ajmo sutra na Pedrosu pa uzet i ovu turu jer tko će čekat da stigne kod nas... Ako neće brdo Muhamedu...
Dosta sam se nagledao dokumentaraca o ovoj temi i načitao literature tako da je ovo definitivno najiščekivaniji strip u ovoj turi... Samo svaki Fibrina tura u Rijeku dođe sa zakašnjenjem kao da smo u Novom Zelandu... Prije stigne u Alan Ford nego do nas. Diskach, ajmo sutra na Pedrosu pa uzet i ovu turu jer tko će čekat da stigne kod nas... Ako neće brdo Muhamedu...
eh, pa u af bude grabez kad dodje fibra, vas par tamo u rijeci mu dodjete statisticka greska
Tek sada vidim ovo, mah, meni se nigdje ne žuri.. Imam što čitat i gledat dok ne kupim nove stripove.
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far...
Tek sada vidim ovo, mah, meni se nigdje ne žuri.. Imam što čitat i gledat dok ne kupim nove stripove.
Pedrosa u Zagrebu... To sam mislio prije svega. A ostatak usput kad bi već bili tamo.