Author |
Topic |
Milac
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
90 Posts
Member since 27/06/2003 |
Posted - 22/08/2021 : 10:40:23
|
Prije svega svaka čast za trud i rad! Malo pojašnjenje za DD60 "Frankenštajn" u izdanju Dnevnika tj Zlatne serije: DD60 je najavljen u DD59 ZS "Safara" međutim nije nikada izašao u regularnom izdanju Dnevnika. Ova epizoda je kupljena od Bonelija i pripremljena je za štampu međutim zbog tadašnje situacije nije došlo do izdavanja. DD60 je ipak izašao u Srbiji veoma malom tiražu i kao polupiratsko izdanje, koje je u kolekcionarskim krugovima danas veoma cijenjeno. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38036 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
Sarghan
stripovi.com suradnik
Croatia
1798 Posts
Member since 26/01/2011 |
Posted - 22/08/2021 : 23:31:41
|
quote: Originally posted by Milac
Prije svega svaka čast za trud i rad! Malo pojašnjenje za DD60 "Frankenštajn" u izdanju Dnevnika tj Zlatne serije: DD60 je najavljen u DD59 ZS "Safara" međutim nije nikada izašao u regularnom izdanju Dnevnika. Ova epizoda je kupljena od Bonelija i pripremljena je za štampu međutim zbog tadašnje situacije nije došlo do izdavanja. DD60 je ipak izašao u Srbiji veoma malom tiražu i kao polupiratsko izdanje, koje je u kolekcionarskim krugovima danas veoma cijenjeno.
Ovo boldano. Koliko sam upoznat (a neka me netko slobodno ispravi ako sam u krivu), taj broj nikad nije službeno/legalno objavljen u istom formatu kao i zadnjih nekoliko brojeva zlatne serije (npr. DD ZS 57-59 koji su, ako se ne varam, objavljeni samo na teritoruju Srbije). Nadalje, kako se na sajt u 99% slučajeva ne postavljaju naslovnice (polu)piratskih izdanja, vjerujem da upravo iz tog razloga taj broj nikada nije ni dodan.
quote: Originally posted by corto33
Ne znam ima li smisla to raditi kad već uglavnom sve postoji. Morski ažurira usporedni popis Bonellija svaki mjesec: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=40049&whichpage=6
Na stranu što je ovo samo popis Dylanovih edicija u odnosu na popise SVIH Bonelli junaka koje morski redovno ažurira, glavna svrha ovog popisa (ali i glavni razlog zašto sam ovo išao raditi) su poveznice/linkovi na glavni site/forum.
Takoreći, cilj je da na jednoj stranici imamo cijelu "bazu informacija" o Dylanu Dogu pohranjenu na stripovi.com dostupnu na jednoj stranici topica, pri čemu mislim i na što je moguće više dostupnih komentara o pojedinim epizodama (recenzija + komentari recenzija + komentari ispod naslovnica epizode u svim edicijama + (glavna) forumska tema/topic za diskusiju.
Meni ovo osobno olakšava kad tražim neki detalj (npr pri pisanju recenzije) da ne moram gubiti 5+ minuta vremena i kopati po siteu i forumu sa preko 5 otvorenih tabova dok ne dođem do jedne male informacije.
|
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17003 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 23/08/2021 : 09:57:34
|
quote: Originally posted by Sarghan
Prije svega svaka čast za trud i rad! Malo pojašnjenje za DD60 "Frankenštajn" u izdanju Dnevnika tj Zlatne serije: DD60 je najavljen u DD59 ZS "Safara" međutim nije nikada izašao u regularnom izdanju Dnevnika. Ova epizoda je kupljena od Bonelija i pripremljena je za štampu međutim zbog tadašnje situacije nije došlo do izdavanja. DD60 je ipak izašao u Srbiji veoma malom tiražu i kao polupiratsko izdanje, koje je u kolekcionarskim krugovima danas veoma cijenjeno.
Ovo boldano. Koliko sam upoznat (a neka me netko slobodno ispravi ako sam u krivu), taj broj nikad nije službeno/legalno objavljen u istom formatu kao i zadnjih nekoliko brojeva zlatne serije (npr. DD ZS 57-59 koji su, ako se ne varam, objavljeni samo na teritoruju Srbije). Nadalje, kako se na sajt u 99% slučajeva ne postavljaju naslovnice (polu)piratskih izdanja, vjerujem da upravo iz tog razloga taj broj nikada nije ni dodan.
Pa ima ovo https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/dylan-dog-dd-pi-1-frankenstajn/11926/0/, neko je davno dodao. |
|
|
Sarghan
stripovi.com suradnik
Croatia
1798 Posts
Posted - 23/08/2021 : 10:16:21
|
quote: Originally posted by delboj
Pa ima ovo https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/dylan-dog-dd-pi-1-frankenstajn/11926/0/, neko je davno dodao.
To je ovih 1% Ali nisam odmah povezao da je Milac mislio na taj broj. Koliko sam upoznat, taj i još jedan piratski broj su dodani na sajt jako davno za potrebe recenzija dok još nisu postojale (domaće) naslovnice za legalna izdanja, a kasnije je odlučeno da se se neće postavljati naslovnice piratskih izdanja na sajt. Da se mene pita, ja bih ta dva piratska broja maknuo sa sajta.
Uglavnom, i dalje ne bih stavljao (polu)piratska izdanja u popis iz gore navedenih razloga.
|
|
|
Milac
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
90 Posts
Member since 27/06/2003 |
Posted - 23/08/2021 : 10:40:56
|
quote: Originally posted by delboj
Pa ima ovo https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/dylan-dog-dd-pi-1-frankenstajn/11926/0/, neko je davno dodao.
To je ovih 1% Ali nisam odmah povezao da je Milac mislio na taj broj. Koliko sam upoznat, taj i još jedan piratski broj su dodani na sajt jako davno za potrebe recenzija dok još nisu postojale (domaće) naslovnice za legalna izdanja, a kasnije je odlučeno da se se neće postavljati naslovnice piratskih izdanja na sajt. Da se mene pita, ja bih ta dva piratska broja maknuo sa sajta.
Uglavnom, i dalje ne bih stavljao (polu)piratska izdanja u popis iz gore navedenih razloga.
Malo je ovdje specifična situacija - neko je izdao ovaj broj na svoju odgovornost bez izdavačke kuće i urednika, ne iz razloga piratizovanja i ostvarivanja zarade bez poštovanja autorskih prava već da bi se potpuno pripremljeno izdanje na neki način dovelo do čitalaca. U tome momentu su prekinute sve veze Dnevnika sa Bonelijem, vladala je hiperinflacija i sve ostalo što nije dobro, malo ko je imao interesa i volje da išta objavljuje tako da izdavanje "Frankeštajna!" u takvom okruženju i uslovima je bio kao neki strip podvig. Ne bih ovo izdanje nazvao piratskim zbog svih tih okolnosti. To je ono što znam vezano za posljednji broj DD u Dnevniku, ne mogu garantovati da su ovo tačne informacije Ako neko od forumaša ima pouzdanije informacije vezane za DD60 i ovo njegovo izdanje bilo bi interesantno da ih podjeli. |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7501 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 27/08/2021 : 06:03:15
|
Tek sam sada ovo vidio Sargahane!
Vrhunski posao! Naklon do poda!!
P.S. Poveznicu na ovaj popis bi trebalo stavljati kao link u zanimljivosti Dylanovih recenzija, kao što ja i Reem stavljamo linkove na naše popise kod recenzija Malog Rendžera. Možda ne bi bilo loše da Reem za početak stavi poveznicu na prvu Dylanovu epizodu, a kasnije kako koja nova recenzija bude izlazila (ili po željama i vremenu)...
|
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
|
|
Sarghan
stripovi.com suradnik
Croatia
1798 Posts
Posted - 29/08/2021 : 18:07:00
|
Dodani Almanah straha i Magazin
quote: Originally posted by Spock
P.S. Poveznicu na ovaj popis bi trebalo stavljati kao link u zanimljivosti Dylanovih recenzija, kao što ja i Reem stavljamo linkove na naše popise kod recenzija Malog Rendžera. Možda ne bi bilo loše da Reem za početak stavi poveznicu na prvu Dylanovu epizodu, a kasnije kako koja nova recenzija bude izlazila (ili po željama i vremenu)...
Ne znam, istovremeno mi to i ima i nema smisla. Neka sve završim do kraja godine pa ću onda razmisliti ima li potrebe za time. |
Edited by - Sarghan on 29/08/2021 18:07:18 |
|
|
Sarghan
stripovi.com suradnik
Croatia
1798 Posts
|
Sarghan
stripovi.com suradnik
Croatia
1798 Posts
Posted - 26/09/2021 : 11:57:24
|
Dodani Color fest, Pripovjesti sutrašnjice, Superbook, Ostala One-shot i specijalna izdanja i Kratke priče
|
Edited by - Sarghan on 26/09/2021 20:28:33 |
|
|
elSaik
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
44 Posts
Member since 11/12/2009 |
|
Sarghan
stripovi.com suradnik
Croatia
1798 Posts
|
Sarghan
stripovi.com suradnik
Croatia
1798 Posts
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
Sarghan
stripovi.com suradnik
Croatia
1798 Posts
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Posted - 13/02/2022 : 22:46:11
|
Ma ne bih se ni ja njega sjetio da nisam negdje zapamtio da je to njegovo. Ovo ne nacrtao tim nekim modernijim stilom na tragu Cavenaga i s dosta drugih utjecaja. A nije ni toliko crtao da ga se može zapamtiti. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Sarghan
stripovi.com suradnik
Croatia
1798 Posts
Posted - 19/02/2022 : 13:22:00
|
Dodane Narativne linije (Sporedne edicije) i Pregled svih naslovnica/edicija po izdavačima |
Edited by - Sarghan on 19/02/2022 16:06:14 |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Posted - 07/03/2022 : 20:58:44
|
Razmišljao sam, da li bi među narativne linije spadala i ona o vješticama? Noći punog mjeseca - Cagliostro! - Maelstrom!? |
|
|
Sarghan
stripovi.com suradnik
Croatia
1798 Posts
Posted - 07/03/2022 : 21:17:49
|
quote: Originally posted by Deers
Razmišljao sam, da li bi među narativne linije spadala i ona o vješticama? Noći punog mjeseca - Cagliostro! - Maelstrom!?
Hmm, prije bih stavio triologiju Noći punog mjeseca (#3) - Posljednji uštap (#72) - Vođa čopora (Maxi6a) jer su u pitanju direktni nastavci.
Koliko se sjećam, Cagliostro je na neki način negativcem povezan s Noćima punog mjeseca, a Maelstrom je skroz nepovezana s Noćima (koji doslovno ima nastavak).
Ustvari, sad si mi dao za misliti, pokušavam se sjetiti je li Kim imala izraženiju ulogu između Maelstroma i Xabarasa/U ime oca i ništa mi ne pada na pamet... |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Posted - 09/03/2022 : 21:54:44
|
Mislim da nije. Da, nategnuto je to što sam naveo i osim sestara Blücher nema veće veze. |
|
|
Sarghan
stripovi.com suradnik
Croatia
1798 Posts
Posted - 12/03/2022 : 12:35:31
|
Dodani: - Popis važnih tema/topica i linkova - Tekstovi, intervjui i članci - Kronološki popis izlaženja talijanskih izdanja - Tiziano Sclavi - popis radova.
Ovime sam (sadržajno) kompletirao sve što sam htio dodati u ovaj topic, tako da će od sada pa na dalje biti samo redovno ažuriran.
Ako imate prijedloge/želje što bi se još moglo dodati, napišite pa ću vidjeti je li to izvedivo. |
Edited by - Sarghan on 12/03/2022 12:49:00 |
|
|
Space Marine
Senior Member
Croatia
1293 Posts
Member since 08/09/2013 |
Posted - 16/03/2022 : 18:48:41
|
Mali prijedlog...
Kod kao narativnog luka Planeta Mrtvih su navedeni samo specijali...nigdje ne vidim priče iz Giganta i kolorfesta koje su dio istog svemira....možda bi bilo fora imati te priče i specijale kronološki skupa poredane kao neki master popis o Planeti Mrtvih u serijalu. |
Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay. |
|
|
Sarghan
stripovi.com suradnik
Croatia
1798 Posts
Posted - 17/03/2022 : 16:07:35
|
quote: Originally posted by Space Marine
Mali prijedlog...
Kod kao narativnog luka Planeta Mrtvih su navedeni samo specijali...nigdje ne vidim priče iz Giganta i kolorfesta koje su dio istog svemira....možda bi bilo fora imati te priče i specijale kronološki skupa poredane kao neki master popis o Planeti Mrtvih u serijalu.
Da, prvobitno sam samo kopirao narativnu liniju od Recchionijevog perioda, ali ovo tvoje ima više smisla. Takoreći, razmišljam možda čak izbaciti i Maxi ediciju jer tu stvarno nema nikakvog narativnog luka s obzirom na to kako se ta edicija kasnije nastavila razvijati.
Uglavnom, ažurirao sam sekciju Planet Mrtvih po tvom prijedlogu.
Hvala na prijedlogu i ako ti još nešto slično/korisno padne na pamet, slobodno javi.
-------------
Također, dodao sam u taj post i Popis Crossover/team-up priča. Razmišljao sam i popisati Dylanova pojavljivanja u drugim stripovima, ali sam odustao od toga jer nije bilo direktno vezano za Dylanov serijal pa sam naveo samo punokrvne crossover/team-up priče. |
Edited by - Sarghan on 17/03/2022 16:08:08 |
|
|
Topic |
|