Author |
Topic |
Melusine
Junior Member
350 Posts
Member since 17/05/2017 |
Posted - 24/09/2021 : 09:02:01
|
PRED VAMA JE ZRELI PERIOD ŽAN ŽIROOVOG RADA NA BLUBERIJU. IZUZETAN CRTEŽ NA, PO MIŠLJENJU MNOGIH, NAJBOLJIM I NAJLEPŠE URAĐENIM TABLAMA U ISTORIJI FRANKOBELGIJSKE ŠKOLE STRIPA, U SJAJNIM EPIZODAMA DVA IZUZETNA AUTORA NA VRHUNCU SVOJE KARIJERE!
„BLUBERI“ 4 i 5 na LETEĆEM STARTU po ceni od 1.340 dinara za četvrti i 1.800 dinara za peti tom!
Format 20,8 x 29,7 cm Povez Tvrd Broj strana 168 Štampa Kolor Serijal STARI KONTINENT
PRELISTAJTE OVO IZDANJE: https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Bluberi%204%20prelistavanje.pdf
Format 20,8 x 29,7 cm Povez Tvrd Broj strana 224 Štampa Kolor Serijal STARI KONTINENT
PRELISTAJTE OVO IZDANJE: https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Bluberi%205%20prelistavanje%20LR.pdf
MAJKL STIV DONOVAN BLUBERI je čovek sklon ispadima i upadanju u nevolje. Sin je bogatog južnjačkog plantažera, ali sticajem dramatičnih okolnosti završava u američkoj vojsci, gde brzo dolazi do čina poručnika. Bluberi je osobenjak nemirnog duha, znatiželjan i smeo, sklon avanturi i kocki, često grub i beskompromisan, ali, kad zatreba, pravičan i častan... Dosledan je u izvrdavanju autoriteta i vođenju ličnih ratova, i u svojim avanturama – često u društvu prijatelja, među kojima su Džimi Maklur i Red Nek – susreće se s raznim zloćudnim revolverašima i indijanskim pljačkašima, ali i sa istorijskim ličnostima: Vajatom Erpom, Dokom Holidejom, Džeronimom, Kočizom i drugima.
Bluberi je remek-delo francusko-belgijske škole stripa i, po mišljenju mnogih, najbolji je vestern strip svih vremena. Kroz uzbudljive epizode, koje je većim delom napisao slavni belgijski scenarista Žan-Mišel Šarlije, pratimo kreativni razvoj Žana Žiroa, jednog od najznačajnijih svetskih crtača stripa, od njegove rane faze, u kojoj je još tragao za pravim likovnim izrazom, do vizuelno raskošnih zrelih radova.
Nastao davne 1963, „Bluberi“ i dalje postavlja veoma visoka merila u svom žanru i stripu uopšte.
„BLUBERI“ 4 i 5 na Letećem su startu u okviru JESENJE STRIPOMANIJE u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 1.340 dinara za četvrti tom i 1.800,00 za peti tom, od petka, 24. septembra, do ponedeljka, 4. oktobra 2021. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.500 dinara za četvrti i 2.000 dinara za peti tom, a u ostalim knjižarama 1.999 dinara za četvrti i 2.699 dinara za peti tom.
|
|
Mozes77
New Member
103 Posts
Member since 12/11/2020 |
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3304 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
kasper
Advanced Member
10902 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Largo
New Member
286 Posts
Member since 23/06/2021 |
|
ninel
Senior Member
Serbia
1583 Posts
Member since 16/11/2004 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10418 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12755 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8602 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10418 Posts
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 26/09/2021 : 13:42:07
|
quote: Originally posted by ninel
Stvarno ne razumem urednike, kako mogu da stavljaju na naslovnicu ovaj kič od Čivave Perl, kad ima toliko dobrih Žiroovih ilustracija...
Ova naslovnica kič?! Wtf? Jedna od najprepoznatljivijih naslovnica Bluberija koja se redovno stavlja na sve integrale koji sadrže tu epizodu. S razlogom je tako. |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21274 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 26/09/2021 : 15:55:13
|
ova naslovnica je klasik klasika - bilo koja druga bila bi čist promašaj. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 26/09/2021 : 16:07:10
|
Nisam čitao Bluba nikad, vidim po komentarima po forumu da se početne epizode ne cijene previše jer su "prenaivne", da prava stvar dolazi u kasnijim. Jesu li ovo te kasnije, legendarne epizode? Gdje otprilike dolazi najbolji Bluberi? I najbitnije, vidim da su neke priče u nastavcima, tj. više albuma, da li se u ova dva može uletiti, a da se prije nije ništa čitalo? |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12755 Posts
|
izivko
Advanced Member
Germany
12755 Posts
Posted - 26/09/2021 : 16:10:48
|
quote: Originally posted by swamp thing
Nisam čitao Bluba nikad, vidim po komentarima po forumu da se početne epizode ne cijene previše jer su "prenaivne", da prava stvar dolazi u kasnijim. Jesu li ovo te kasnije, legendarne epizode? Gdje otprilike dolazi najbolji Bluberi? I najbitnije, vidim da su neke priče u nastavcima, tj. više albuma, da li se u ova dva može uletiti, a da se prije nije ništa čitalo?
Moraš sve pročitati, bez preskakanja!
|
Have mercy |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 26/09/2021 : 16:18:12
|
Nisam čitao Bluba nikad, vidim po komentarima po forumu da se početne epizode ne cijene previše jer su "prenaivne", da prava stvar dolazi u kasnijim. Jesu li ovo te kasnije, legendarne epizode? Gdje otprilike dolazi najbolji Bluberi? I najbitnije, vidim da su neke priče u nastavcima, tj. više albuma, da li se u ova dva može uletiti, a da se prije nije ništa čitalo?
Ova saga o konfederacijskom zlatu što počinje u ČK knjizi 5 je odličan uvod i koliko ja znam smatra se najkvalitetnijim dijelom cijelog serijala. Ja sam krenuo čitati točno tu (samo u Bookglobeovom izdanju, jel) bez ikakvih problema. Početak je jedne veće priče, no možeš slobodno krenuti tu. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
Mozes77
New Member
103 Posts
Member since 12/11/2020 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21274 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 26/09/2021 : 16:56:09
|
mislio sam da si ozbiljniji stripofil;ozbiljno. Bluberi se čita od A do Š;sve drugo je glupost. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 26/09/2021 : 17:27:40
|
quote: Originally posted by Paka01
Ova saga o konfederacijskom zlatu što počinje u ČK knjizi 5 je odličan uvod i koliko ja znam smatra se najkvalitetnijim dijelom cijelog serijala. Ja sam krenuo čitati točno tu (samo u Bookglobeovom izdanju, jel) bez ikakvih problema. Početak je jedne veće priče, no možeš slobodno krenuti tu.
Ja bih pomerio pod "obavezno štivo" sekciju dva albuma ranije, odnosno na "Rudnik ludog Nemca". To je iz 4. integrala. Ni četvorodelna priča o Sijuksima i železnici nije za zanemariti (naprotiv, ja je smatram fenomenalnom), što već pomera granicu na početak integrala 3. Prva dva integrala su svakako nešto što nije po svačijem ukusu (meni su pak drage, ali ja sam za Bluba subjektivan), ali iskustvo mi govori da svako ko se navukao na Bluberija od ovih epizoda koje sam pomenuo, uvek se vrati i na te početne priče. |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8602 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 26/09/2021 : 17:38:01
|
Srednja linija/ravan lica prolazi između zuba, a ne preko sredine zuba. Cigara nije mogla da joj toliko odvuče lice i usta u stranu. |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5470 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 26/09/2021 : 17:45:46
|
quote: Originally posted by anto
mislio sam da si ozbiljniji stripofil;ozbiljno. Bluberi se čita od A do Š;sve drugo je glupost.
Bravo Anto, Bluberi se cita od A do Š (Z) |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10418 Posts
Posted - 26/09/2021 : 18:20:04
|
quote: Originally posted by karven Ja bih pomerio pod "obavezno štivo" sekciju dva albuma ranije, odnosno na "Rudnik ludog Nemca". To je iz 4. integrala. Ni četvorodelna priča o Sijuksima i železnici nije za zanemariti (naprotiv, ja je smatram fenomenalnom), što već pomera granicu na početak integrala 3. Prva dva integrala su svakako nešto što nije po svačijem ukusu (meni su pak drage, ali ja sam za Bluba subjektivan), ali iskustvo mi govori da svako ko se navukao na Bluberija od ovih epizoda koje sam pomenuo, uvek se vrati i na te početne priče.
+1 |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12755 Posts
|
BeaGea
Advanced Member
3839 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 26/09/2021 : 18:43:41
|
Mozes ga citati po volji, u tome i je snaga serijala. Pitanje je samo hoces li naici na jako dobre ilu malo slabije epizode, u slucaju da te serijal uopce privuce. Sve su te epizode tu negdje!
|
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
JAH WOBBLE
Average Member
639 Posts
Member since 20/01/2009 |
Posted - 26/09/2021 : 20:03:07
|
Sticajem slučaja, u Stripoteci, prvo sam čitao prvu epizodu a zatim sve ostale hronološki. Već prvom epizodom bio sam oduševljen, tako da je rast kvaliteta prijao i bio nekako prirodan. Baš juče, kada sam naručivao ova dva integrala, pade mi na pamet, "sad počinje ono pravo". Za swamp thing, kreni odavde, da vidiš da li će ti se svideti. Kasnije možeš lako da se vratiš na početne. alexts, oko sokolovo, u pravu si! Nisam to do sada primetio. |
|
|
Topic |
|