forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 COMICATOR 22.-24.04.2022.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

Peyo
Advanced Member

Croatia
10354 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 06/05/2022 : 09:45:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
@NESVRSTANI

Koji si ti anarhišt .

Lijepo ja govorim ljudima: Nemojte na more, tamo žive Dalmatinci.

Uzalud !
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 06/05/2022 : 09:46:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

Ali da, uglavnom smo samo proučili gdje se nalaze lokacije, za sve ostalo smo došli totalno nepripremljeni. Mi smo, za razliku od Dee-ja, znali pronaći ulaz u palaču, ali mislili smo da se plaća kao Dubrovačke zidine

Nisi skroz u krivu, dodatno se plaća ulaz u Dioklecijanove podrume, tamo di je Daenerys držala zmajeve

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 06/05/2022 : 09:50:36  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Aco

Vidim ovi dečki u youtube videu neki opaki frajeri, sa najvišim očekivanjima. Vidi se da imaju najmanje 100+ festivala posjećenih. Ne sviđa im se lokacija, restoran, hrana, cijene hrane, prostor ispred striparnice, jadni morali čekat vani...Ne sviđa im se Split, ne sviđaju im se gosti odnosno premalo ih je. Spominju se "lokalci", "dalmoši", "tovari", loše moderirano sve, loša organizacija itd.

Prijedlog organizatorima Comicatora - dogodine napravit tribinu sa ovom dvojicom frajera, jer sigurno imaju puno toga zanimljivog za ispričat. Sve znaju. Čak znaju i to kako izdavači razmišljaju, te da je Bernard zakasnio 20 godina sa integralima Lucky Lukea.
Prijedlog izdavačima - zaposlite ovu dvojicu.

Svaki početak je težak.Tko god je ikad pokušavao napravit ovakav događaj, zna koliko je to ogroman posao i koliko nepredvidljivih situacija treba riješavati. Mislim da je sjajna stvar za SPlit da nakon striparnice ima i jedan ovakav događaj i nadam se da će zaživjeti i da će bit i idućih izdanja.

Bez kritika nema napretka, o kojem god da polju govorimo. Pa čak je i Markos nekad davno objektivno kritizirao CRŠ dok je festival još bio u povojima.

https://www.stripovi.com/magazin/izvjestaj-sa-crs-a/26/

Go kneel and weep
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26828 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 06/05/2022 : 09:52:32  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
ajde,smirimo se...studirko i drogsy su pozitivci.
uostalom,doći će oni i dogogine:)

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 06/05/2022 : 09:54:31  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

quote:

Znači highligt festivala je loše moderirana tribina sa izdavačima, na kojoj su samo kenjali lokalci?

Meni jest

Virova ili ne, lokalce da kenjaju su zvali organizatori, jer su se bojali da neće bit nikoga.
Atmosferu u kojoj se kenja Marko voli puno više od ispitivačko'tribinske atmosfere. Za Bernarda san poprilično siguran da isto ka i Marko više voli da se kenja, nego da se ispituje.
U takvoj atmosferi će i prosječni Zagor fan bez izraženih socijalnih vještina dobit više informacija nego na urednoj, moderiranoj tribini.
Isto tako, zahvaljujući jednome lokalnon kenjatoru ste dobili extra uru vrimena tribine.
Bez zajebancije, fascinantna mi je nekultura ljudi koji dođu u Split a nemaju pojma osnovne informacije o gradu. Razumin donekle nekog Čileanca, ali kad vidin naše sjevernjake da traže ulaz u Dioklecijanovu palaču bude mi polutužno i polusmišno. Ovo se ne odnosi na DeeCaya, on je kulturno prijavio svoj problem, pa ga se za ruku odvelo do ćevapa od 30Kn(Jer koliko lud moraš bit da u centru Splita naručiš ribu?), i pokazalo mu se sva 4 ulaza u palaču.

Kad i ako drugi put dođeš, imaš forum, imaš PM, dobit ćeš i broj mobitela, pa se javi. Doć u Split ka svemirac ti je loša opcija.

Ja ljetujem na Krku, za mene je Dalmacija drugi kontinent
Ali da, uglavnom smo samo proučili gdje se nalaze lokacije, za sve ostalo smo došli totalno nepripremljeni. Mi smo, za razliku od Dee-ja, znali pronaći ulaz u palaču, ali mislili smo da se plaća kao Dubrovačke zidine
Ali dobro, ovo je bilo probijanje leda, plus nisam dobio batine od nikog.

I Jere, nemoj uzimati Slavenove politički nekorektne komentare previše ozbiljno, voli i on kenjati

Većina iznesenih kritika stoji.
Ne volin da se neosnovano kenja po gradu i ljudima.
To je ono šta mi smeta.

Da bi po nekome gradu kenja nije dovoljno 2 dana provest u njemu.
Evo je san recimo cili život živija sa predrasudon da su purgeri pičke.
Tek nakon 2 godine života u Zagrebu san skužija da to nije predrasuda nego realno stanje stvari.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18881 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 06/05/2022 : 09:55:50  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Hercule Poirot

quote:
Originally posted by RAKOSI4

quote:
Originally posted by Hercule Poirot

Ako sam dobro shvatio Ludens/Strip Agent je najavio kako ima papira do kolovoza, a nakon toga, kud koji, mili moji...

Odakle ti ta sumorna informacija

Poslušaj na linku razgovor

Najave. Navodno Bernard ide s Bluberryem i Taličnim u integralima 3/1 Kad već ovo može, mogao je i Štrumpfove u istom obliku.

Navodno su riješena prava za izdanje Marka preostalih NEOBJAVLJENIH epizoda na kiosku.

Pohvale Šunjiću na pokušaju dogovora s Egmontom za izdanje Disneya
.

ako se ovo ostvari, pohvale Bernardu i Marku na ustrajnosti..
Bernardu da odradi Komandanta Marka do kraja, a Marku Šunjiču da konačno Disney dobije mesto koje zaslužuje u ovom regionu na kojem je imao uvijek puno ljubitelja..
samo da se to ostvari..
za integrale Taličnog je ipak malo kasno sad kad je Čarobna zahuktala...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

13993 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 06/05/2022 : 10:16:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
@Telleru,sve je ostalo na pokušaju... Egmont je, izgleda, uljuljkan u vlastite vizure uspješnosti.
Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1482 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 06/05/2022 : 10:20:36  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote
Jel egomont išta izdaje osim onih dječjih knjiga, pepa pig i inih stvari uopće?

Upalo mi je u uho na ovom videu da momak kaže kako je Bure umoran i da će Rauch biti nasljednik... Ne veselim se baš, nije mali Jacopo loš, ali da bude vodeća kreativna snaga, jao, jao...
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6195 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 06/05/2022 : 10:26:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bez kritika nema napretka, o kojem god da polju govorimo. Pa čak je i Markos nekad davno objektivno kritizirao CRŠ dok je festival još bio u povojima.

Naravno. Uvijek može bolje a kritike i sugestije su dobrodošle. Ali jedno su kritike, a drugo pljuvačina bez razloga. Mislim, onako po gradu, ljudima, lokacijama, hrani...bez ijedne riječi pohvale ? Nije uredu.
Ljudi su nešto pokrenuli , i to praktički iz nule. Treba ih podržati. Ukazati na objektivne nedostatke te pohvaliti ono što je bilo dobro.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 06/05/2022 : 10:29:29  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

@NESVRSTANI

Koji si ti anarhišt .

Lijepo ja govorim ljudima: Nemojte na more, tamo žive Dalmatinci.

Uzalud !

Nisan anarhist, samo san nekulturan.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 06/05/2022 : 10:38:59  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Aco

quote:

Naravno. Uvijek može bolje a kritike i sugestije su dobrodošle. Ali jedno su kritike, a drugo pljuvačina bez razloga. Mislim, onako po gradu, ljudima, lokacijama, hrani...bez ijedne riječi pohvale ? Nije uredu.
Ljudi su nešto pokrenuli , i to praktički iz nule. Treba ih podržati. Ukazati na objektivne nedostatke te pohvaliti ono što je bilo dobro.

očitno ne razumeš hrvaški najboljše. nikjer nisva pljuvala po organizatorjih in na koncu sva zaključila da je za prvič bilo v redu. Hrana v Cortu Malteseu res je za en kurac, ampak to nima nobene veze s festivalom. Kar se tiče grada in ljudi, mislim da je očitno, makar v mojem primeru, da se hecava.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7273 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 06/05/2022 : 10:46:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by prop_ovednik

Jel egomont išta izdaje osim onih dječjih knjiga, pepa pig i inih stvari uopće?

Svašta. Primjerice Dune i Witchera.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26828 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 06/05/2022 : 10:57:52  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by prop_ovednik

Upalo mi je u uho na ovom videu da momak kaže kako je Bure umoran i da će Rauch biti nasljednik... Ne veselim se baš, nije mali Jacopo loš, ali da bude vodeća kreativna snaga, jao, jao...

Po meni,urednik ne bi nužno treba biti pisac a pogotovo ne pisac na serijalu kojeg uređuje.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6195 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 06/05/2022 : 11:03:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
quote:

očitno ne razumeš hrvaški najboljše.

Razumijem odlično. Nisam nigdje napisao da se pljuvalo po organizatorima. Točno, na kraju ste u 10s rekli da je bilo dobro za prvi put. Sve ok.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 06/05/2022 : 15:10:41  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Aco

quote:

očitno ne razumeš hrvaški najboljše. nikjer nisva pljuvala po organizatorjih in na koncu sva zaključila da je za prvič bilo v redu. Hrana v Cortu Malteseu res je za en kurac, ampak to nima nobene veze s festivalom. Kar se tiče grada in ljudi, mislim da je očitno, makar v mojem primeru, da se hecava.

Obrok u Corto Malteseu te baš pogodija.
Po vašin komentarima bi se reklo da je Columbova striparnica na kraj svita, a striparnica je u jednoj od najpoznatijih splitskih ulica. 4 minute hoda od HNK i vrha Marmontove ulice, 7 minuta od Rive i 8 minuta od Peristila. Na rubu zone do koje imaš pristup auton.
Restoran Corto Maltese nije najsritnije misto, ali nije u nekakvoj mračnoj uskoj uličici, nego vjerovatno najširoj ulici u samome centru. Pandora, restoran priko puta je Vege restoran istoga vlasnika.
I nisu iza Palače, nego iza ribarnice.
O hrani koju služe iman više-manje isto mišljenje ka i ti.
Ali ne pada mi na pamet pljuvat restoran koji za razliku od 80% "od danas do sutra" splitskih ugostiteljskih objekata radi već godinama, uvik je pun, i na svin portalima ima top prosječne ocjene.
Jebi ga, to šta san ja više za sarme i zagrebački je moj problem.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 06/05/2022 16:38:49
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26828 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 06/05/2022 : 15:18:04  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Osim toga ne zaboravimo da je restoran Corto bija sponzor.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

13993 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 06/05/2022 : 16:21:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Meni je ovaj dvojac bio skroz zanimljiv za slušanje. Slagali se ili ne s njihovim tvrdnjama, ali su skroz zanimljivi za poslušati.
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2749 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 06/05/2022 : 16:25:05  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Osim toga ne zaboravimo da je restoran Corto bija sponzor.

Dogodine će sponzor bit i Paulina, da gladnuji ne zajebavaju.
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 06/05/2022 : 16:41:54  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Po vašin komentarima bi se reklo da je Columbova striparnica na kraj svita, a striparnica je u jednoj od najpoznatijih splitskih ulica. 4 minute hoda od HNK i vrha Marmontove ulice, 7 minuta od Rive i 8 minuta od Peristila.

Govorim iz perspektive turista koji nikad nije obišao Split. Sve je to na jako kratkim zračnim linijama, ali nama je trebao gps prva dva puta obilaska Columba, a i taj treći put smo slabo zapamtili rutu i uspjeli skrenuti u neki dead end. No općenito je poželjno da se sva događnja odvijaju na istom mjestu, jer ovako dosta ljudi, koji su bili na crtanju kod Columba, nije imalo volje poslije obići Pandoru (i obrnuto). Prednost odvijanja svih događaja na istom mjestu je ta što ostavljaju dojam nekog događanja jer bi više ljudi bilo na okupu. Ovako je to sve bilo rascjepkano. Mi nismo čak posjetili ni izložbu Alema Ćurina jer nam se nije dalo tražiti di je to. U Zagrebu čak i ta mnogima omražena Tvornica kuture ispunjava te "everything in one spot" uvjete jer em imaš solidno veliki bar za tribine i kvizove, em imaš onu veliku halu za koncerte gdje se može odvijati burza stripova i potpisivanje autora plus još se da nagurati kakva minorna izložba.

Ja ne poznajem Split, pa ne mogu baš davati prijedloge za lokaciju, ali predlažem da idući Comicator bude održan na Poljudu

Go kneel and weep
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 06/05/2022 : 17:19:39  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Po vašin komentarima bi se reklo da je Columbova striparnica na kraj svita, a striparnica je u jednoj od najpoznatijih splitskih ulica. 4 minute hoda od HNK i vrha Marmontove ulice, 7 minuta od Rive i 8 minuta od Peristila.

Govorim iz perspektive turista koji nikad nije obišao Split. Sve je to na jako kratkim zračnim linijama, ali nama je trebao gps prva dva puta obilaska Columba, a i taj treći put smo slabo zapamtili rutu i uspjeli skrenuti u neki dead end. No općenito je poželjno da se sva događnja odvijaju na istom mjestu, jer ovako dosta ljudi, koji su bili na crtanju kod Columba, nije imalo volje poslije obići Pandoru (i obrnuto). Prednost odvijanja svih događaja na istom mjestu je ta što ostavljaju dojam nekog događanja jer bi više ljudi bilo na okupu. Ovako je to sve bilo rascjepkano. Mi nismo čak posjetili ni izložbu Alema Ćurina jer nam se nije dalo tražiti di je to. U Zagrebu čak i ta mnogima omražena Tvornica kuture ispunjava te "everything in one spot" uvjete jer em imaš solidno veliki bar za tribine i kvizove, em imaš onu veliku halu za koncerte gdje se može odvijati burza stripova i potpisivanje autora plus još se da nagurati kakva minorna izložba.

Ja ne poznajem Split, pa ne mogu baš davati prijedloge za lokaciju, ali predlažem da idući Comicator bude održan na Poljudu

Od Columba do Corta se tribaš spustit do kazališta, i onda Marmontovon do ribarnice. 6 minuta pješke. U obrnuton smjeru 8 minuta jer je uzbrdo.
Kako si se uspija izgubit?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 06/05/2022 17:20:05
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 06/05/2022 : 18:40:13  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Vidio bih tebe u tom labirintu

Go kneel and weep
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26828 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 06/05/2022 : 19:45:04  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Dogodine šator na rivu.
Kad mogu jahtaši onda mogu i stripaši🙂

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

DK24
Average Member

Croatia
622 Posts

Member since 24/04/2020

Posted - 06/05/2022 : 20:24:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DK24 a Private Message  Reply with Quote
Studirko dvojac na nepredvidljivom putu od Columba do Corta.

[url=https://postimages.org/][/url]

Edited by - DK24 on 06/05/2022 20:26:53
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26828 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 06/05/2022 : 20:44:54  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
😀

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

studirko
Starting Member

2 Posts

Member since 17/07/2021

Posted - 06/05/2022 : 23:24:00  Show Profile Show Extended Profile  Send studirko a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav svima!

Ne volim komentirati (što se vidi i po broju mojih postova) i neću komentirati stvari koje je u klipu rekao Marko, ali želim samo objasniti jednu stvar.

quote:

Znači highligt festivala je loše moderirana tribina sa izdavačima, na kojoj su samo kenjali lokalci?
Odličan festival.
Al kaže ovaj crni lepi dečko da je to do kulture.
Drago mi je da van je bilo lipo.
Dođite nam opet.

Pogodilo me što se krivo shvatilo ovo za kulturu, nisam mislio ništa loše, samo da su dalmatinci malo slobodnijeg pristupa i to je to. Da su svi introverti kao ja tribina ne bi trajala 5 min.

U klipu sam rekao da je meni najbolji dio festivala bilo druženje i zezancija s ljudima tamo, pa bi bio oksimoron da nešto zamjeram ikome :D. Jedino sam Columbu zamjerio što mu nisam mogao ostaviti više love u trgovini :D

Još je netko komentirao "Šta se ova reportaža nije mogla malo sažet? Sat vrimena traje.". Jbg, nije ovo ni bila reportaža nego dojmovi, da radim prilog za HRT drugačije bi to napravili :D

Ako netko misli da nešto s moje strane nije bilo ok neka mi slobodno kaže bez ikakve ljutnje s moje strane, samo mi je stvarno jadno što su komentari kao da sam išao vrijeđati ljude koji su bili i više nego dobri prema meni dok sam bio tamo.

Klip je sniman da napravi reklamu festivalu. Da je na kanalu veća publika napravio bih i prije festivala neku najavu, samo sumnjam da bi mojih parsto pogleda (koji su većina iz Srbije) išta značilo.

Ako posluži zdravlje vidimo se tamo i iduće godine, pa tko se sjeti cijele ove situacije neka se javi da platim pivo, ako treba i u Cortu ;)
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000