Author |
Topic |
LudensovPotrcko
Average Member
681 Posts
Member since 05/06/2018 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
Ted Miller
Average Member
739 Posts
Member since 28/10/2021 |
Posted - 28/05/2022 : 09:37:00
|
super naslovnica, konačno malo straha i zabrinutosti na Zagorovom licu od strane Piccinelija, Ferri je to majstorski ugradio u Zagorov lik |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 28/05/2022 : 11:38:20
|
Samo u Zagoru, prvi prototipovi egzoskeleta za skladistenje robe iz "Aliens"-a. Preskakao sam recenzije i misljenja o ovome, ali cu ipak procitati i stvoriti svoje misljenje. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 28/05/2022 : 12:18:47
|
Banalizovanje, nacizovanje i "gartanje" Helingena,raz*ebavanje Vindiga (Bozelija) kao poslednjeg mulca, neprirodni dijalozi i napumpane ekspozicije, loša ideja povratka starog lika samo povratka radi i još gora razrada (raz*ebavanje Nolite, dakle), konstantni transfer srama, te sterilna i statična kopija negdašnje grafike.
Sve što u današnjem uredništvu Zagora ne valja, revno složeno u samo jednu priču.
Preporuka! |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 28/05/2022 12:22:46 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 28/05/2022 : 12:42:25
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Banalizovanje, nacizovanje i "gartanje" Helingena,raz*ebavanje Vindiga (Bozelija) kao poslednjeg mulca, neprirodni dijalozi i napumpane ekspozicije, loša ideja povratka starog lika samo povratka radi i još gora razrada (raz*ebavanje Nolite, dakle), konstantni transfer srama, te sterilna i statična kopija negdašnje grafike.
Sve što u današnjem uredništvu Zagora ne valja, revno složeno u samo jednu priču.
Preporuka!
Huh! Gadno. Ne znam od kada nisam kupio Zagora kiosk izdanje, (valjda je i stoljece proslo), ali ovu cu knjizicu uzeti zbog ove fascinantno dobre 'Nathanove' copertine. Sto je vise gledam, sve mi je bolja. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 28/05/2022 : 13:23:20
|
Nema misterija, ovo je jedan od Terminatora iz budučnosti. |
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
|
|
Duke Zill
Senior Member
Croatia
1077 Posts
Member since 23/05/2015 |
Posted - 28/05/2022 : 13:40:19
|
Nadam se da u priči ima više SF elemenata, kao u "Hellingenovom nasljeđu", nego objašnjavanja i profesorova bubanja u prsa kao u "Ludom doktoru". Lakše probavljam Helligenove robote i indijanske terminatore od samog "novog" Hellingena |
|
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 28/05/2022 : 14:26:39
|
quote: Originally posted by ivanl
Preporuka!
Huh! Gadno. Ne znam od kada nisam kupio Zagora kiosk izdanje, (valjda je i stoljece proslo), ali ovu cu knjizicu uzeti zbog ove fascinantno dobre 'Nathanove' copertine. Sto je vise gledam, sve mi je bolja.
Tako sam i ja kupio gomilu sveščica samo zbog korica. Najčešće Villine . |
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9403 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18896 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 28/05/2022 : 15:30:14
|
Procitao u Veselom, sasvim ok priča a volim Verni&Sedioli tandem.. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14008 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
Posted - 28/05/2022 : 21:13:10
|
Jos malo pa je i ova patnja svrsena. Sedmi i osmi Hellingen su gledano u kontekstu vremena objavljivanja najgori dijelovi do sada. Nadajmo se da deveti nikada nece ugledati svijetlost dana. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18896 Posts
Member since 02/06/2008 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 29/05/2022 : 07:30:08
|
Nije. Ovo je nastavak nastavka. Direktni nastavak je br.600 Dan invazije pa sledeće 4 sveske (otprilike) i objašnjava naširoko šta se sa Hellingenom desilo posle Dvoboja u svemiru, ali i pre samog serijala. Ova priča se nadovezuje na nju.
Ako čitaš Zagora selektivno, u skokovima, don't even bother. A ako ti neki demoni ne daju mira, te si baš baš željan Hellingena, bojim se da ćeš morati pročitati i tu prethodnu avanturu i posle unajmiti egzorcistu da pošalješ te demone u p*zdu materinu.
edit: ustvari, možda možeš da se i poštediš muka oko prethodnog nastavka. Bure je stoički prepričao sve šta se ranije desilo. |
|
Edited by - PijaniPatak on 29/05/2022 07:39:46 |
|
|
Ted Miller
Average Member
739 Posts
Member since 28/10/2021 |
Posted - 29/05/2022 : 08:39:31
|
obožavam PijanogPatka :D nemam pojma kakve su epizode nakog dvoboja u svemiru koji mi je bio vrhunski i moj prvi sustret sa Hellingenom a ostalo sto sam procitao je sad pred kojih pola godine, prvi susret Zagora i Hellingena u Zagor original(u boji) br 18 ako se ne varam. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 29/05/2022 : 09:04:01
|
@PijaniPatak: Haha hvala na informaciji. Ma nisam baš dugo čitao Zagora pa mi se ovo učinila zgodna prilika za kupiti poneki broj na kiosku, pogotovo jer baš volim Dvoboj u Svemiru, al mislim da nemam volje unazad sad tražiti skenove tog broja 600 i prvo čitati tu priču. Možda jednom, ako me baš uhvati želja. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 29/05/2022 : 09:47:41
|
Preporuka!
najbolji komentar ikad na ovo dno ‘modernog’ Zagora … |
|
|
stripnik
Average Member
767 Posts
Member since 30/12/2010 |
Posted - 29/05/2022 : 10:56:35
|
O; Fck, Koliko lijepo složenih riječi i rečenica. Pomislio bi čitalac da se radi o kritici velikog znanstvenog rada.
Pa, fck, radi se o Zagoru kojega, ako čitaš, čitaš zabave i ugode radi. Zašto konstantno tražite veliku umjetnost u Zagoru? On je tu zabave radi.
Kako se opustiti u zabavi ako stalno očekuješ nešto za što znaš da se neće dogoditi. Povremeni bljeskovi inspiracije i umjetnosti nisu dovoljni da Zagor postane ono što bi vi htjeli.
On je nastao davno. U vrijeme Westerna i Spaghetti Westerna. Da bi zabavio, čak i inspirirao tadašnje teeneger-e, odnosno nas.
Tu dozu inspiracije nemoguće je doživjeti kao 56-godišnjak.
Zato, ako se možeš zabaviti uz Zagora, zabavi se. Ne bi trebalo tražiti danas inspiraciju koju je davao nekada davno.
Preporuka!
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
mmihoci
Senior Member
1096 Posts
Member since 01/02/2018 |
Posted - 29/05/2022 : 12:56:57
|
Nema šanse da me neki tamo tip iz Društva neanonimnih alkoholičara odvrati od Zagora. Tak i onak vide samo "dno" ili "dno dna", valjda neke bačve (ili Bureta). |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4314 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 29/05/2022 : 13:02:07
|
@stripnik: Najkraće rečeno- u krivu si. Ali ne odlukom nego neznanjem. Ali ok, bar ćeš dobiti bodove od tellera i još dvoje troje ljudi.
Ne možeš fanovima koji godinama prate Zagora reći da je Zagor takav kakvog ga se ti sjećaš od prije 20-30 godina. Zagor je jednom periodu u devedesetima napredovao i crtežom i scenarijem tako da je to moglo parirati stripovima na globalnoj razini. Ali još od početka dvijetisućitih, dolaskom urednika kojemu je jedini cilj hraniti svoje dječačke fiksacije počinje strmoglavi pad, uz naravno pokoji bljesak.
Ovaj Hellingen je bezsadržajan toliko snažno da ne uspjeva nagraditi čitatelja čak ni ljušturom nekih od ranije poznatih motiva. Bure je tu nadišao samoga sebe.
Tko se želi raniti nek čita, siguran sam da će se naći i neki forumaši kojima će se svidjeti jer će im ove kritike sniziti standarde i očekivanja. Ali ako netko želi čitati neku noviju baš dobru Burattinijevu priču neka radije pročita Sudnji dan. Uff a i ta je izašla prije desetak godina :D |
Bok, kako si.
|
Edited by - Cromwell on 29/05/2022 13:02:29 |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 29/05/2022 : 14:13:34
|
quote: Originally posted by jasa
Preporuka!
najbolji komentar ikad na ovo dno ‘modernog’ Zagora …
Bravo Patak Volio bi da nisi u pravu, ali ovaj uradak bolan je šamar za sve zagorovce. |
|
|
Topic |
|