Author |
Topic  |
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 11/07/2022 : 22:13:04
|
Dobro, neke od tih su stvarno zajebancije, dok ove koje nisu... bome zanimljivo! :D
Za Eternauta znam da se nekima nije pretjerano dopao, ali da bi nekome stao u top 3 najgore, to jos nije bilo.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33479 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 11/07/2022 : 22:15:04
|
Meni je Eternaut baš super, jedan od stripova koji se najduže čitaju, ali i sa nestrpljenjem iščekuje svaka nova stranica! Svakako je početak najbolji dio stripa, a mogao je i biti nešto kraći. |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
|
Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts
Member since 28/08/2011 |
Posted - 11/07/2022 : 22:28:50
|
quote: Originally posted by Poli
Za Eternauta znam da se nekima nije pretjerano dopao, ali da bi nekome stao u top 3 najgore, to jos nije bilo.
Odavde se izbacivalo i za mnogo manje prestupe. |
Tri ljuta moderatora suzbijala spam. Jedan dobi povišicu, ostade ih dva... |
 |
|
SSM
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1004 Posts
Member since 13/10/2002 |
Posted - 12/07/2022 : 17:11:38
|
Evo javno se izvinjavam sto mi je Eternaut bio ultra dosadan i sto ga nisam uspio zavrsiti jer me smorio :D Ako mogu zamijeniti karticu, onda je mijenjam sa Betmenom ili Supermenom :) |
No one gets out of childhood alive. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 13/07/2022 : 00:41:23
|
Kako sam vec i kazao; idu ovi nevaljali, od strane clanova foruma, izabrani stripovi u minusu, ka jednoj krasnoj top 20 listi stripova ikad! |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
Jozzinelli
Senior Member

1672 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 13/07/2022 : 04:22:19
|
quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by Poli ... i mislim da je ovaj topic zaista bio potreban i zlata vrijedi! 
Kome je bio potreban i zašto zlata vrijedi?
Nekome bi on trebao biti orijentacija? Za što?
Iz njega se izvlače kvalitetni zaključci?
Ja sam iz ovog topika uvideo jednu činjenicu u vezi ivanl-a, samo još nisam siguran koji bi bio tačan zaključak... Pošto on tvrdi da ima ogromnu kolekciju stripova izašlih na ovim prostorima, i da je pritom sve pročitao, a na listu je stavio samo junake iz ZS/LMS, koja bi onda od sledećih tvrdnji bila ispravna:
- Ipak nema izdanja u kojima su izlazila britanska smeća od stripova
- Ima ih, ali ih ipak nije čitao, uprkos tvrdnji da je sve iz svoje kolekcije pročitao
Postoji još jedna opcija, ali bi ona bila krajnje nepovoljna za njega:
- Ima ih, čitao ih je, ali su mu bolji od Bonelija. To bi onda značilo da nema ukusa, kao i svi oni kojima je sinonim za nekvalitetne stripove Boneli, a ne Fleetway...
Šta je najgore što je izlazilo u ZS i LMS? Pa oni western dodaci, koji su bili smuljani upravo u britanskoj kuhinji.
|
Mek Koj nema alternativu |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Posted - 13/07/2022 : 06:09:13
|
Pa da se ti jos malo ne trebas muciti misliti i razbijati glavu oko te problematike, ja cu te postedjeti i otkriti ti par detaljcica;
Sranja ma kraju LMS, ZS sam redovno preskakao, jos kao klinac isto kao i sranja nagomilana po revijama tipa EKS i Denis. I to davno , nekad, onda... Kao i sranja u superherojstini.
A dalo bi se i tu praviti liste i spiskove naravno. Od X Mena, do Shang Chi-ja. Od Johnnja Pantera, (ili Cougara). Od onih budalastina u Horror reviji do sve sile westerna za popunjavanje prostora. Od onih malih formata Vjesnika tipa Pobjeda do apsolutnih favorita gluposti Mirka i Slavka. I tako dalje. Lista bi bila podugacka.
Hvala na brizi Jozzineli, nema potrebe. Imam procitanih stranica stripa za sobom vise nego teenager sampion ulazaka na Tik Tok.
A Miki, onaj rendzer, mi je i dalje prvak loseg stripa i to bas iz razloga sto je toliko popularan, pa i dan danas kod ozbiljnih konzumenata stripa.
Jos jednom fala in, na brizi. Ne moras se vise brinuti. Ne brinem ni ja sto si ti iscitao. A ljudi ce kao ljudi uvijek izlaciti svoje zakljucke, bez obzira sto ti, Poli, Peyo, primjerice ili ja budemo pisali i stavljali u svoje liste...
|
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 13/07/2022 : 07:28:02
|
Mislim da je kvalitetna analiza britanske komercijalne produkcije stripova 1960-ih i 70-ih, nešto zašta Jozzinelli, sa svojim isključivim, površnim i "rasističkim" pristupom prema toj produkciji, očigledno nije kompetentan.
I ja sam mnoge od tih stripova preskakao, ili sam ih površno čitao u ranijem detinjstvu (dakle, pre 40-ak i više godina) i nisam im se vraćao, ali dovoljno je podsetiti se da (još) starije generacije čitalaca (od pre Bonelija, u nas), koje su odrastale na Crtanim romanima (UK produkcija) uglavnom imaju znatno bolje mišljenje o ovim stripovima od Bonelija, a posebno se u tome ističu domaći strip-autori tih generacija (dakle, kompetentni ljudi, poput Kerca i dr.) koji su prepoznavali, pre svega, kvalitetne crtače u toj produkciji. |
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7130 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 13/07/2022 : 07:45:30
|
E, hvala, Jozo, ne volim baš krenuti u napad. Pričekam da netko otvori vrata i onda ulijećem. Znači, Ladiću, smrdiš, smrdiš do Tokija, samo neće ljudi da se zamjeraju... Čovječe, visiš na forumu, dovoljno je analizirati kad si pisao. Fizički ne možeš dokazati da si nešto čitao zadnjih mjesec dana otkako kao misionar radiš za Libellus. Kad si neki dan napisao da si, čini mi se, upravo pročitao Morgana Losta, izvalio sam se na guzicu. Odakle ti on pade na pamet? Još, kao, sve u kolekciji "višekratno pročitano". Kad sam to vidio, a s obzirom na to da navodno svašta kupuješ jer na svakoj najavi prvi uletiš i kažeš "Jeeee", "Super, ovo se čekalo" i sl., rekao sam si "E sad je dosta, da mu netko hoće klempu opaliti pa da ga išamaram.". Operi te prste koji su natipkale svakakvih laži. Pišem za sebe, ali mislim da predstavljam mišljenje većine. Idemo, drugi red, juuuriiiš!! |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 13/07/2022 07:59:11 |
 |
|
Edi B
Average Member

.jpg)
Croatia
816 Posts
Member since 21/05/2020 |
Posted - 13/07/2022 : 09:36:47
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
E, hvala, Jozo, ne volim baš krenuti u napad. Pričekam da netko otvori vrata i onda ulijećem. Znači, Ladiću, smrdiš, smrdiš do Tokija, samo neće ljudi da se zamjeraju... Čovječe, visiš na forumu, dovoljno je analizirati kad si pisao. Fizički ne možeš dokazati da si nešto čitao zadnjih mjesec dana otkako kao misionar radiš za Libellus. Kad si neki dan napisao da si, čini mi se, upravo pročitao Morgana Losta, izvalio sam se na guzicu. Odakle ti on pade na pamet? Još, kao, sve u kolekciji "višekratno pročitano". Kad sam to vidio, a s obzirom na to da navodno svašta kupuješ jer na svakoj najavi prvi uletiš i kažeš "Jeeee", "Super, ovo se čekalo" i sl., rekao sam si "E sad je dosta, da mu netko hoće klempu opaliti pa da ga išamaram.". Operi te prste koji su natipkale svakakvih laži. Pišem za sebe, ali mislim da predstavljam mišljenje većine. Idemo, drugi red, juuuriiiš!!
@Dwayne od danas si moj idol, napokon je netko odlucio barem pokušati prekinuti ovu psihičku torturu koja vec godinama traje a svi šute i pokoravaju se aroganciji i bahatosti nekog tamo superčovjeka koji je uvijek i u svemu najbolji i jedini zna sve i jedini ima sve. A šta se najava tice, također teško preseravanje. P.s. nije "višekratno pročitano" nego "višekratno iščitano" i šta je najzanimljivije, nakon svih tih pustih iščitavanja i dalje su glanc novi, kao iz tiskare, i to jedinu njemu, pravo malo božje čudo na djelu. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 13/07/2022 : 09:53:03
|
E, hvala, Jozo, ne volim baš krenuti u napad. Pričekam da netko otvori vrata i onda ulijećem. Znači, Ladiću, smrdiš, smrdiš do Tokija, samo neće ljudi da se zamjeraju... Čovječe, visiš na forumu, dovoljno je analizirati kad si pisao. Fizički ne možeš dokazati da si nešto čitao zadnjih mjesec dana otkako kao misionar radiš za Libellus. Kad si neki dan napisao da si, čini mi se, upravo pročitao Morgana Losta, izvalio sam se na guzicu. Odakle ti on pade na pamet? Još, kao, sve u kolekciji "višekratno pročitano". Kad sam to vidio, a s obzirom na to da navodno svašta kupuješ jer na svakoj najavi prvi uletiš i kažeš "Jeeee", "Super, ovo se čekalo" i sl., rekao sam si "E sad je dosta, da mu netko hoće klempu opaliti pa da ga išamaram.". Operi te prste koji su natipkale svakakvih laži. Pišem za sebe, ali mislim da predstavljam mišljenje većine. Idemo, drugi red, juuuriiiš!!
Hajde malo lakše sa epitetima. Ivanl je strašan spamer, to stoji. Ali bez uvreda i pogotovo bez imena i prezimena. Hvala. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Posted - 13/07/2022 : 10:41:34
|
quote: Originally posted by Edi B
@Dwayne od danas si moj idol, napokon je netko odlucio barem pokušati prekinuti ovu psihičku torturu koja vec godinama traje a svi šute i pokoravaju se aroganciji i bahatosti nekog tamo superčovjeka koji je uvijek i u svemu najbolji i jedini zna sve i jedini ima sve. A šta se najava tice, također teško preseravanje. P.s. nije "višekratno pročitano" nego "višekratno iščitano" i šta je najzanimljivije, nakon svih tih pustih iščitavanja i dalje su glanc novi, kao iz tiskare, i to jedinu njemu, pravo malo božje čudo na djelu.
Dragi moj solinski kapo s rike, nek i tebi netko bude idol. Znas ono; ti si nas idol, a sada idi! Inace tesko je, jako tesko biti uopce covjek. Kamoli supercovjek. Hijena je vec biti lako.
Ti, Dwayne, posto ti je moderatura blago zaprijetila prsticem, da ti ja kazem par stvari jer si bar tri pravila prekrsio...
Prvo, veze nemam tko si ti, nikad nista nisam imao s tobom a vidim evo ti pratis moje upise.
Da Morgan Lost, dobro se sjecas, nekidan iscitan. Stajao neke godine, pa dosao na red. Inace citam kad sakupim cijele takve serijale. To mi je obicaj. Kao i ponavljanje cjelokupnih dugih serijala, ono tipa, 250 Zagora iz suca.
Ja sam ljubazno celjade i ne vrijedam nikoga, pa necu ni tebe. To mi je ispod casti. Bojim se da i ne razumijes neke stvari i mogu zamisliti da ti je cudno da neko procita i do 500 stranica dnevno. Nadalje sati upisa na ovom forumu te takoder cude. Ti ne mozes pojmiti da je neko na drugom mjestu svijeta. Kad je tebi primjerice, za ici zorom na WC, nekome je vrijeme odmora poza obida. To ti se zovu vremenske zone. A neko moze biti i u Australiji sa razlikom od cak 12 sati.
Nadalje, sam stavljas u svoj upis da ne grizes prvi, ali ides u par redova iza copora po svoj komadic mesa. (Apropo hijena, takoder) Ono, nevjerovatno ti je to priznanje. Svaka cast! Razmisli malo.
I da ti kazem, mene iskreno zalosti kad vidim stanja poput tvog. Iako bi ti rado pomogao ne bi znao kako cu. I sto bi trebao... zaista bi volio da je svakom dobro, da je zdrav i sretan, ali nazalost nisu svi.
Zasto ne uzivas u stripovima na mjestu za stripove? Zasto ne gustas u zivotu? S obitelji, ekipom...i cim vec? I jos se sramotis javno, ja mislim da ti to ne treba. Prekratko smo ovdje da se povlace lesine po prasini. Sasvim prijateljski savjet. |
Edited by - ivanl on 13/07/2022 10:45:33 |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10637 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 13/07/2022 : 10:46:42
|
quote: Originally posted by alexts
Mislim da je kvalitetna analiza britanske komercijalne produkcije stripova 1960-ih i 70-ih, nešto zašta Jozzinelli, sa svojim isključivim, površnim i "rasističkim" pristupom prema toj produkciji, očigledno nije kompetentan.
I ja sam mnoge od tih stripova preskakao, ili sam ih površno čitao u ranijem detinjstvu (dakle, pre 40-ak i više godina) i nisam im se vraćao, ali dovoljno je podsetiti se da (još) starije generacije čitalaca (od pre Bonelija, u nas), koje su odrastale na Crtanim romanima (UK produkcija) uglavnom imaju znatno bolje mišljenje o ovim stripovima od Bonelija, a posebno se u tome ističu domaći strip-autori tih generacija (dakle, kompetentni ljudi, poput Kerca i dr.) koji su prepoznavali, pre svega, kvalitetne crtače u toj produkciji.
Ovo su poznati autori koji su radili za Fleetway:

https://bookpalace.com/bpb/Larriganpeek/2/
Neki od Breccinih radova iz Crtanih romana (nešto od toga je kasnije reprintirano u mini strip west-u i još ponegdje) su mi ostali u sjajnom sjećanju kao vrhunski western stripovi. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Posted - 13/07/2022 : 11:01:30
|
Englezi su cuda znali raditi u stripovima naseg djetinjstva frende. Tipa Dan Dare, Daleka planeta, Storm, Modesty Blaise, (pogotovo, friska je kao da je danas nacrtana/pisana)... pa sve do Bolanda i Judge Dreada.
No 'najamnici' u Fleetwayu su mahom odradivali gazu za malo novaca crtajuci lose stripove za siroke mase bez da ih je ikad bilo vise briga za iste jednom kad su digli olovku s tih tabli.
Isto tako i scenaristi. Brze bi bolje zaboravili sto su napisali, ili jos bolje uvjek isto sprancali.
Ovi mahom pobrojeni slavni crtaci imali su svoje epizode kod Engleza, vise ili manje dobre, ali novac je novac, a racuni se moraju platiti, odatle i 'najamnistvo'. |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10637 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7130 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 13/07/2022 : 11:10:45
|
Sa "smrdiš" nisam vrijeđao, odnosno nije mi bila namjera vrijeđati jer ne mislim bukvalno.
Sa svojim "imam milijun stripova, sve iščitano", ja mislim da je situacija s pozicije prosječnog forumaša jasna: 1) ako ćeš prihvatiti da ima veliku kolekciju i da je sve "iščitano" vrijeđa inteligenciju. Vrijeđa skoro čitav forum: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47437&whichpage=1 Uđi i posvjedoči gdje kupuješ vremenski stroj, a poll mi je užasno postavljen, kako je Obi napisao.
2) ako misliš da nema... hah, onda laže. Ne mogu drukčije reći.
Znači, ili vrijeđa ili laže. Nema tu trećeg. Ali, i u laži treba imati granice. Da ih nisi probio, i dalje bih ti bio nepoznat. Ovako, s bezbroj upisa postane iritantno.
Ja kao hijena? Pa, možda, ali ne par redova iza već odmah iza generala Joze. Nisam vođa po prirodi. A vidi sramote, priznajem to. To je tebi čudno, kad istinu ne trpiš.
U nadi da ćeš se pribrati, ja ću na kraju samo reći: "Po plodovima ćete ih prepoznati".
P.S. Zahvaljujem jurišniku Ediju, ali Jozzinelli je general. A ovaj jedan, prepoznat će se on, što me, kao, "podržava" porukom 👎. Izađi i posvjedoči. |
loading...
|
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Posted - 13/07/2022 : 11:15:39
|
quote: Originally posted by Peyo
U LMS-u i ZS-u su uglavnom bili objavljivani slabiji radovi, ali u Crtanim romanima se znalo naći izvanrednih stvari.
Slabo se sjecam sadrzaja Crtanih romana, pamtim samo da su bili iste klamane knjizice kao Laso, Doc Holluday, Sejn...
Ali ovih iza Marka, Bleka i ekipe se itekako sjecam kao groznog trasha i sunda. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Posted - 13/07/2022 : 13:20:23
|
Sa "smrdiš" nisam vrijeđao, odnosno nije mi bila namjera vrijeđati jer ne mislim bukvalno.
Sa svojim "imam milijun stripova, sve iščitano", ja mislim da je situacija s pozicije prosječnog forumaša jasna: 1) ako ćeš prihvatiti da ima veliku kolekciju i da je sve "iščitano" vrijeđa inteligenciju. Vrijeđa skoro čitav forum: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47437&whichpage=1 Uđi i posvjedoči gdje kupuješ vremenski stroj, a poll mi je užasno postavljen, kako je Obi napisao.
2) ako misliš da nema... hah, onda laže. Ne mogu drukčije reći.
Znači, ili vrijeđa ili laže. Nema tu trećeg. Ali, i u laži treba imati granice. Da ih nisi probio, i dalje bih ti bio nepoznat. Ovako, s bezbroj upisa postane iritantno.
Ja kao hijena? Pa, možda, ali ne par redova iza već odmah iza generala Joze. Nisam vođa po prirodi. A vidi sramote, priznajem to. To je tebi čudno, kad istinu ne trpiš.
U nadi da ćeš se pribrati, ja ću na kraju samo reći: "Po plodovima ćete ih prepoznati".
P.S. Zahvaljujem jurišniku Ediju, ali Jozzinelli je general. A ovaj jedan, prepoznat će se on, što me, kao, "podržava" porukom 👎. Izađi i posvjedoči.
Evo ovako, u mirnom tonu probajmo. Ja sam ti za svaku polemiku, raspravu i rijesenje istih. Vrijedao si i to je to. Nicim izazvan. Za tvoje frustracije ja ti ne mogu biti kriv. To sto tebe nesto iritira nije moj problem. Nece nikad ni biti. To sto ti nesto ne zelis pojmiti, shvatiti i prihvatiti takoder nije moj problem.
Citam masu. Citam cijeli zivot. Citam gomile, hrpe, kamione stripova. Citam vjerovatno najvise ovdje na forumu. Mozda Markos malo vise jer on mora iscitati i sranja pa odluciti sto ce izdati, ja pak procitam sve sto on izbaci a kako mi je njegov ukus okej tako mi je njegovih cca 95 % albuma dobro. Tako nekako i ne citam puno losih stripova. Bar ne nepoznatih. Da, procitao sam sve svoje stripove. Da, mnoge u duplo. Da, dosta njih i visekratno.
Nije moj problem sto ti je to cudno.
I meni pisu privatno mnogi clanovi ovog foruma, gotovo svakodnevno. Traze savjet, daju podrsku...svskome uredno i ljubazno odgovorim. Puno ih je...
I za sami kraj, necemo se valjda razvlaciti vise, kazao bih ti dobronamjerno;
Kad ujutro ustanes, da li si zadovoljan onim sto imas? Ili nezadivoljan onim sto nemas?
Ne moras mi odgovoriti. Stoj dobro i veselo, i ne trebamo obavljati vise nikakvu prepisku.
Na mjestu za pricu o stripovima, pricajmo o istima, i to je to.
|
 |
|
SSM
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1004 Posts
Member since 13/10/2002 |
Posted - 13/07/2022 : 13:42:17
|
ivanl zna skrenuti sa teme, to je tacno, ali ja nisam odavno citao (a clan sam 20 godina i citam forum svakodnevno) tako pozitivne komentare o stripu i o strip izdavacima generalno - ne samo Libellusu. Ono, da se prepoznati ljubav prema stripu pa je lakse preci preko diskusija o hrani i moru, pola tog vokabulara svakako ne razumijem :D |
No one gets out of childhood alive. |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 13/07/2022 : 13:49:03
|
quote: Originally posted by SSM
ivanl zna skrenuti sa teme, to je tacno, ali ja nisam odavno citao (a clan sam 20 godina i citam forum svakodnevno) tako pozitivne komentare o stripu i o strip izdavacima generalno - ne samo Libellusu. Ono, da se prepoznati ljubav prema stripu pa je lakse preci preko diskusija o hrani i moru, pola tog vokabulara svakako ne razumijem :D
Ljude neka osoba nečin iznervira, stave je u ladicu, i onda sve šta ta osoba kaže ili napiše gledaju kroz tu istu iznerviranu prizmu. Ladića san par puta nagazija jer je dosadan kad 100 puta piše isto, i nervira me njegovo totemiziranje LMa, ali Ladić je prva liga lik i mislin da je zaboravija više stripova nego su neki u životu pročitali. Ne triba Ladiću odvjetnik, al ne propuštan priliku za zaradit. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6319 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 13/07/2022 : 14:07:15
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Ladića san par puta nagazija jer je dosadan kad 100 puta piše isto, i nervira me njegovo totemiziranje LMa, ali Ladić je prva liga lik i mislin da je zaboravija više stripova nego su neki u životu pročitali.
E točno to, i meni nekad povuče živac, ali ne smatram ga lošim likom.
Ono što mislim da većina zamjera ivanl-u je njegovo "razmetanje", pod navodnicima jer ne mislim da on to radi namjerno. Ako netko jedva spaja kraj s krajem i živcira ga konstantno poskupljivanje stripova, onda stav "uzet ću, ne pitaju jest ni pit" zvuči kao bahaćenje. "Ima se, može se". Ponavljam, mislim da ivanl ne piše to iz zle namjere, ali da zna tako izgledati, pa - zna. Ili napisati nonšalantno da trošiš 2000+ kuna na ručak u nekoj konobi, nisu to stvari koje treba javno iznositi. Super što si to možeš priuštiti, ali gomila ljudi ne može pa će te doživjeti kao bahatog razmetljivca.
Nikakve zle namjere nemam, samo pokušavam razjasniti situaciju. Mene ni najmanje ne zanima je li ivanl stvarno pročitao svoje stripove, ali ako kaže da jeste, nemam mu razloga ne vjerovati. Pobogu, čovjek ima pola godine odmora, nije da nema vremena :D
I da, ne sumnjam ni najmanje da je veliki zaljubljenik u strip. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
 |
|
Jozzinelli
Senior Member

1672 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 14/07/2022 : 06:07:43
|
quote: Originally posted by ivanl
Da, procitao sam sve svoje stripove.
quote: Originally posted by ivanl
Sranja ma kraju LMS, ZS sam redovno preskakao, jos kao klinac isto kao i sranja nagomilana po revijama tipa EKS i Denis.
Znači, ipak nisi.
Ispada kao lična prozivka, ali moja poenta je bila na tome što si čak i ti, kao veliki kolekcionar, koji je, uz to, sve svoje stripove pročitao (ili bar većinu), na svoju listu stavio Boneli, odnosno EsseGesse junake, koje po navici svrstavamo zajedno.
Stvar je u tome da me nervira to stalno isticanje Bonelija kao nečeg najlošijeg od stripova objavljivanih kod nas, kad su britanski stripovi mnogo gori, a bilo je i njih, bogami, dosta u izdanjima 60-ih i 70-ih, donekle i 80-ih. (U ZS/LMS su se ti dodaci, nažalost, održali do kraja izlaženja, uvek je bila sreća kad je u dodatku neki "normalan" junak, čak i ako nije ni taj vrhunski strip, sve je bilo bolje od onog britanskog western šunda - čast pojedinim izuzecima među njima.)
E, sad, neki kao opravdanje navode to da taj britanski treš nisu ni čitali, a Bonelijeve i srodne im junake jesu. Pa sad recite iskreno, da li je bolji onaj strip koji je naivan i ima, da tako kažemo, "glupih" scena, ali je u toj svojoj naivnosti ipak čitljiv i dobar za puštanje mozga na pašu, ponekad će nas i nasmejati tim scenama; ili je bolji onaj strip, koji nam je totalno nezanimljiv, počev od toga kako je zamišljen lik i radnja u stripu, preko crteža, koji nas odbije na samo jedan pogled (čak i ako je u suštini dobar, ali kad ocrtava nezanimljivu tematiku), pa i do priče, ako uopšte pokušamo da čitamo, smoriš se beskrajno nakon jedne ili dve table.
Recimo, navodio sam drugde ranije, Mandrak je isto prepun glupih treš-scena, ali je ipak čitljiv, zanimljiv je kao lik, za razliku od nezanimljivih junaka, koje su Englezi ne znam na koji način uspevali da osmisle. Pa i Mandraka retko ko navodi na ovakvim listama, ali se zato uvek sete Bonelijevih junaka.
|
Mek Koj nema alternativu |
 |
|
Topic  |
|
|
|