Author |
Topic |
alexts
Advanced Member
Serbia
8032 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 29/07/2022 : 16:25:04
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Također, općenito ne volim koristiti izraz "smeće" kako bi opisao nečiji kreativni rad, bez obzira koliko bio nekvalitetan. Mislim da to nitko ne zaslužuje.
Naravno, sem što je primitivno, uglavnom dolazi od ljudi koji nikad u životu nisu ni pokušali da se bave nekom kreativnom delatnošću.
A Jozzinelli, po XY-ti put, primenjuje svoju staru, lošu i istrošenu "taktiku", da ostavi ogroman poslednji post u nekoj raspravi, ne bi li stvorio iluziju da je u pravu sa svojom "završnom reči".
A nije.
Čak ni za čuvenog Johnny Cougar-a. Kerac je lepo rekao - drugorazredni i glupav. Kad se za strip kaže da je "glup", misli se da nije "inteligentan", ni "intelektualan". Džoni Panter je sportski strip, za mlađi uzrast - i stvarno, to je vrsta zabave u kojoj ništa posebno "pametno" nema.
Da ne ulazim sad u to, koliko je sport uopšte "pametan" ili (anti)intelektualan, da ne bih sam upao u druge vrste predrasuda i rasprava. U svakom slučaju, Professional (American) wrestling i slične stvari, teško se mogu nazvati pametnim, a to ne znači da je publika moronska, već ljudi željni lake zabave i performansa.
Pa zašto ne i takvih sportskih stripova, kao lake zabave.
Panter je sa zanatske strane, u najgorem slučaju - prosečan.
Fleetway nije pokazivao u "tim vremenima" želju da im stripovi imaju neku umetničku vrednost, već ih je pravio kao narodsko, populističko štivo, za razliku od evropskih stripova tog vremena (minus Boneli), pa i Marvela, koji je neretko imao veće ambicije.
Ovi britanski stripovi su izlazili crno-belo, u revijama na malo strana - otuda politika kuće da crtež bude zgusnut, sa puno kadrova, šrafura i crnih površina. To se nekom sviđa ili ne - uzmi il' ostavi, a ne žali se sad posle 40 godina.
Skid Solo (pominjani) je strip u epizodama, po 2-3 strane, služio za popunjavanje prostora u Eksu i uopšte. (Opet sportski žanr - auto-trkački) |
Edited by - alexts on 29/07/2022 18:53:49 |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2142 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 29/07/2022 : 23:44:15
|
Jel se pravilno kaže : Nije svaki strip za njega? Ili : Nije on za svaki strip?
(Ne mislim na Njega, nego uopšteno...) |
Resistance is futile. |
|
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 30/07/2022 : 21:40:14
|
Alex, ti si svoje rekao:
quote: Originally posted by alexts
I ja sam mnoge od tih stripova preskakao, ili sam ih površno čitao u ranijem detinjstvu (dakle, pre 40-ak i više godina) i nisam im se vraćao
Sad možeš da drviš do prekosutra, ništa ti ne vredi, argumentovano sam te nadgovorio i pre početka rasprave...
To se nekom sviđa ili ne - uzmi il' ostavi, a ne žali se sad posle 40 godina.
Vidiš, ja te revije sigurno ne uzimam zbog britanskih gluposti, već zbog kvalitetnijih stripova koji su objavljivani u njima. Znači, ako uzmem reviju zbog Astera Blistoka ili nekog drugog junaka, zašto moram da trpim da uopšte vidim taj britanski grozan, zgusnuti crtež unutar revije? Šta treba da radim, da pocepam strane sa njima? Ali šta ako su na suprotnoj strani istog lista gde je i ovaj bolji strip? Pa čak i u tom slučaju ostaje na koricama glupava faca Džonija Pantera, koju moram da trpim zato što je objavljen u istoj reviji...
Pitanje je zašto su naši uopšte objavljivali tone i tone tog britanskog smeća? Postoje, kako ti kažeš, "populistički" stripovi, ali ovi britanski vređaju inteligenciju čitalaca samom svojom pojavom. Valjda su tadašnjoj vlasti odgovarali takvi stripovi za zaglupljivanje naroda, umesto da objavljuju nešto što stvarno vredi, a britanskim kapitalistima odgovaralo je da izvoze svoje smeće i izvan granica UK, zašto da samo njihovi čitaoci budu zaglupljeni?
E, ali ono najgore je što niko sem mene i, eto, Baneta Kerca ne navodi te stripove kao loše, svi se hvataju samo za Boneli. Odgovor je u tome što ih ni vi, drveni advokati, niste čitali, što sasvim dovoljno govori o kvalitetu istih.
|
Mek Koj nema alternativu |
|
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Posted - 30/07/2022 : 21:49:58
|
quote: Originally posted by Tonto
Jasno je meni da cu ovdje biti u manjini. Bolland je hiperrealist kojem nedostaje srca, duse, poleta i razigranosti, bas ono sto opaljeni dredov scenarij treba. Ajde jos je na dredu dobar, na killing joke mi je ubijboze dosadan, krut i statican.
Meni se Boland najviše svideo u "Bolandovim stripovima" (prvoj polovini, koju je crtao u tom realističkom stilu).
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8032 Posts
Posted - 31/07/2022 : 01:17:27
|
quote: Originally posted by Jozzinelli
E, ali ono najgore je što niko sem mene i, eto, Baneta Kerca ne navodi te stripove kao loše, svi se hvataju samo za Boneli.
Bane je rekao da su drugorazredni (ne trećerazredni) - pogledaj svoje citate. Za Pantera se čudio koliko je bio popularan. A bio je, svidelo se to tebi, njemu ili bilo kome.
Jeste pomenuo izraz koji je sinonim za tvoje "smeće" koje ponavljaš kao papagaj, ali ljudi kažu svašta u žaru diskusije, ne zaklanjaj se iza njega.
Naravno da je bilo i loših, ali popularni Džoni, Kandža i Pauk, to nisu bili. A o boljim epizodama Dreda, da ne pričam.
Imaš ovde moj prikaz Dredovog albuma:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=48499&whichpage=2 |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12924 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 31/07/2022 : 02:12:21
|
E, ali ono najgore je što niko sem mene i, eto, Baneta Kerca ne navodi te stripove kao loše, svi se hvataju samo za Boneli. Odgovor je u tome što ih ni vi, drveni advokati, niste čitali, što sasvim dovoljno govori o kvalitetu istih.
Nikad nisam tvrdio da su britanski stripovi koji su objavljivani po jugoslavenskim revijama bili dobri.
Moj je problem što se nepotrebno generalizira, pa se praktički sve što su objavljivali Fleetway, IPC i Amalgamated Press okarakteriziralo kao "britansko smeće". Štošta je od tog "britanskog smeća" bilo kvalitetno, ali neki od tih kvalitetnijih naslova vjerojatno nisu objavljivani u jugoslavenskim revijama jer bi bili noćna mora za tadašnje jugoslavenske cenzore. Charley's War je jebeno remek-djelo, ali mogu smisliti nekoliko potencijalnih razloga zbog kojih mu neki tadašnji partijski aparatčik ne bi dao zeleno svjetlo za objavljivanje. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Posted - 31/07/2022 : 04:20:51
|
Bane je rekao da su drugorazredni (ne trećerazredni) - pogledaj svoje citate. Za Pantera se čudio koliko je bio popularan. A bio je, svidelo se to tebi, njemu ili bilo kome.
Pogledaj ti bolje te citate, rekao je "stupidni drugorazredni stripovi", nemoj da citiraš samo ono što tebi odgovara i da tumačiš njegove izjave kako tebi odgovara. Prvo si rekao da treba čuti i mišljenje nekog starijeg poput njega, a kad si video njegove izjave, sad kao "ljudi kažu svašta u žaru diskusije"... Nije on diskutovao kao sad ja s tobom, nego je čovek samo mirno izneo svoje mišljenje da hrpu britanskih stripova smatra nečim najgorim u svetu stripa.
Takođe je rekao za Džonija da je "jedan od deset najglupljih koji postoje", a taj citat si (namerno?) izostavio.
To što je bio popularan govori nešto i o tadašnjoj čitalačkoj publici.
Ali to što braniš stripove za koje sam tvrdiš da si ih preskakao ili površno čitao, taj fenomen je teže objasniti, osim nekim skrivenim namerama da ukažeš kako su Boneli stripovi ipak nešto najlošije objavljeno kod nas, što je, naravno, pokvareniji način uticanja na javno mnjenje nego da ih direktno napadaš.
Uostalom, takve suptilne, političarske fazone si pokazao u ovoj izjavi:
Fleetway nije pokazivao u "tim vremenima" želju da im stripovi imaju neku umetničku vrednost, već ih je pravio kao narodsko, populističko štivo, za razliku od evropskih stripova tog vremena (minus Boneli), pa i Marvela, koji je neretko imao veće ambicije.
Pazi ovo, Marvel nije bio "populistički", već je "neretko imao veće ambicije"?! Koje, bre, crne ambicije? Kako da zgrnu što više love od čitalaca? Vrtenje ukrug po nekoliko negativaca, koji nikad ne poginu, kako bi mogli da se iznova i iznova vraćaju, da bi se u beskraj štancovale sveske i prodavale naloženoj čitalačkoj publici. To su te veće ambicije?
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8032 Posts
Posted - 31/07/2022 : 12:53:00
|
rekao je "stupidni drugorazredni stripovi",
Takođe je rekao za Džonija da je "jedan od deset najglupljih koji postoje", a taj citat si (namerno?) izostavio.
Koliko znam engleski - stupidni i glupav/gluplji su iste stvari, a ja ne da to nisam izostavio, nego u gornjem postu posvetio čitav pasus ovom atributu, u kontekstu Pantera i sportskog stripa. Pratiš li ti diskusiju uopšte? |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8032 Posts
Posted - 31/07/2022 : 13:07:44
|
Jozzinelli, vidim u kom pravcu vodiš diskusiju - znači maske su pale, ne pričamo o britanskom stripu i Fleetwayu, nego je prava tema
Marvel vs. Bonelli (iz 1970-ih i malo pre i posle)
Pa da, ti se lakše osećaš u raspravi kad povlačiš manipulativno/selektivno izabrane citate autoriteta (Kerac), da bi sakrio nedostatke sopstvenih argumenata i neubedljivost, a kad ti ni to nije dovoljno, setio si se da dozoveš "konjicu" u pomoć, a to je 3/4 ovog foruma (a to je oko 15000 ljudi! plus stinky) koji vole Bonelija, protiv mene u raspravi, ne bi li, koliko-toliko, bio ravnopravan.
Pa dobro, izgleda da nemam izbora, sem da kažem šta mislim
Marvel je u tom periodu za Boneli bio kao Vagner, Mocart i Betoven u odnosu na muziku koju ti slušaš -Bora Drljača, Dobrivoje Topalović, Lepa Brena (sam dopiši).
Spajdermen, Šang Či, Tor, Surfer, Dok Sevidž i dr. su bili fenomenalni, a Kapetan Miki, Karabina Slim, Kit Teler, Komandant Mark i Blek loši stripovi.
Jesi li zadovoljan za kraj (početak?)?
|
|
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Posted - 05/08/2022 : 03:50:50
|
@alexts
Marvel si u priču ubacio ti, ne ja. Ja sam samo ukazao da takav perfidan, političarski način usputnog provlačenja konstatacija na temi o nečem drugom dovodi do toga da ljudi neće obraćati pažnju na to, samim tim će ostati kao nepobitan aksiom, nepodložan kritici. A nije tako.
Dakle, to što su neki stripovi "populistički", ne znači nužno da su loši, šta god neko podrazumevao pod tim. Marvelovi stripovi jesu pravljeni za široke narodne mase, bez nekih ambicija ka visokim umetničkim dostignućima. Vidim da mnogi imaju problema sa čitanjem Esencijala Čarobne knjige, verovatno zbog tog visokog intelektualnog dometa prikazanog u njima? To što su kasnije unapređivali priče i stremili ka nečem većem, sigurno nije bilo primarno zbog umetničkih ambicija, već zbog zahteva tržišta, jer nije ni publika više htela da čita jednu te istu priču, koja se vrti ukrug. Jasno je da želiš da prikažeš sebe kako si još od detinjstva bio na većem intelektualnom nivou od onih koji su odrastali na ZS/LMS a ti si, eto, odrastao na Eksu. Ali to ima stvar samo sa ukusom, ne i sa intelektom.
Marvelovi stripovi su po pitanju crteža (zavisi od autora do autora) i još nekih parametara svakako kvalitetniji od Bonelija (sa čime se Bonelijevci neće složiti) ali tvrditi da samo zbog toga predstavljaju neku visoku umetnost je, u najmanju ruku, preterano. Mislim da je glavna stvar koja smeta ljudima kod Marvelovih stripova (ili uopšte kod superherojskih) ta "jednoobraznost", odnosno to što su junaci većinom kostimirani, maskirani, sa dvostrukim identitetima, supermoćima, usled mutacije ili čega već. To svakako smara u većim količinama, osim ako nisi zakleti ljubitelj takvog (pod)žanra.
E, sad, iako ti pokušavaš da prikažeš kako je moj cilj bio ponovno vrtenje prežvakanog sukoba Marvel vs Boneli, to nije tačno, samo pokušavam da dekonstruišem tvoje ničim izazvano branjenje britanskog smeća, koje ni sam nisi čitao. Usput sam ukazao na tvoj pokušaj da Marvel prikažeš kao kuću visoke umetnosti, a njihovi stripovi jesu "populistički", svidelo se to tebi ili ne. Bez obzira što si njihov veliki ljubitelj, nazovi stvari pravim imenom, nemoj da se pozivaš na neke umetničke ambicije.
Poenta je da su i Marvel i Boneli čitljivi, u zavisnosti šta ko više voli, ali da je treća kategorija "populističkog" stripa - Fleetway i ostalo što potpada u britanski treš, velikom većinom nečitljivo smeće, a retko se spominje u ovakvim topicima. Dakle, ostaje pitanje, zbog čega braniš ono što ni tebe nije zanimalo da čitaš?
|
Edited by - Jozzinelli on 05/08/2022 04:09:57 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8032 Posts
Posted - 05/08/2022 : 07:38:20
|
@alexts
Dakle, to što su neki stripovi "populistički", ne znači nužno da su loši, šta god neko podrazumevao pod tim. Marvelovi stripovi jesu pravljeni za široke narodne mase, bez nekih ambicija ka visokim umetničkim dostignućima. Vidim da mnogi imaju problema sa čitanjem Esencijala Čarobne knjige, verovatno zbog tog visokog intelektualnog dometa prikazanog u njima? To što su kasnije unapređivali priče i stremili ka nečem većem, sigurno nije bilo primarno zbog umetničkih ambicija, već zbog zahteva tržišta, jer nije ni publika više htela da čita jednu te istu priču, koja se vrti ukrug.
Poenta je da su i Marvel i Boneli čitljivi, u zavisnosti šta ko više voli, ali da je treća kategorija "populističkog" stripa
Bojim se da te amnezija hvata - lično ti si dosta učestvovao u topiku na DW forumu Marvel u ex-YU, pa bi trebalo da znaš da Dok Sevidž, Loganov beg, Ratovi zvezda, Šang Či, Sinovi Tigra, Bruce Lee biografija, Šerlok Holms, Drakula, Dan trifida, Frankenštajnovo čudovište, Zvezdane staze, Konan, Crvena Sonja, Ka-Zar, Zombi, Galaktika, Man-Thing, Odiseja 2001, SF & Horor kratki stripovi, nisu jedna te ista priča - u smislu super-heroja tipa Spajdermen, Derdevil i sl. A čak i Spajdermen i naprimer Tor ili Srebrni Letač, koji jesu super-heroji, nemaju previše sličnosti. Pominjem ovde stripove koji su kod nas objavljivani, ali to je dovoljno da se podsetimo da je u Marvelu bilo tada, sasvim dovoljno tematsko-žanrovskih različitosti, a ne samo ista priča, gde se menjaju samo super-negativci i heroji, kako pokušavaš da prikažeš (falsifikuješ?).
Takođe, praviš grešku u koracima, kakve prave samo laici i deca. Sećam se kad smo bili klinci, pa mi je drugar objašnjavao, kako Star Wars i mnogi drugi holivudski filmovi ne mogu da imaju umetničku vrednost, jer se prave prvenstveno da bi doneli novac.
Ne bi smeo da brkaš kompaniju i kreativne ljude koji za nju rade. Kompanija i njeni vlasnici uvek gledaju biznis, zato i postoje - kako povećati prodaju i profit. Autori su tu, koji zapošljeni u tim kompanijama pokušavaju, od slučaja do slučaja, da iskažu svoju kreativnost, pa i u skladu sa sposobnostima, da u sadržaje ubrizgaju umetničku vrednost. Ni jedan poslovođa i menadžer kompanije ne može, na duži rok, da uguši pravi autentični umetnički talenat i kreativnost, niti im je to primarni cilj, ako postoji zarada. |
Edited by - alexts on 05/08/2022 16:05:21 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8032 Posts
Posted - 05/08/2022 : 08:02:08
|
S druge strane, ako nije u pitanju jedan od najvećih svetskih izdavača stripa, kroz koga "prolazi" ogroman broj značajnih autora, nego mala kompanija u Italiji, sa nekoliko naslova, logično je da u maloj kompaniji u maloj zemlji, cirkulacija velikih talenata i nije neka. Takođe, politika malog izdavača je da gura svoju priču. Ko je hteo nešto kreativniji i umetnički izazovniji rad, imao je 1970-ih u Italiji mnoštvo drugih izdavača i revija da ga ostvari. I realizovali su ga. Zato i danas imamo sjajne knjige Topija, Mikelucija, Prata, Batalje, Kavacana, Magnusa, Giardina i drugih velikih italijanskih umetnika, koje reprintuju njihove stripove iz tog perioda. |
Edited by - alexts on 05/08/2022 09:13:53 |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2142 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 05/08/2022 : 09:59:06
|
... Poenta je da su i Marvel i Boneli čitljivi, u zavisnosti šta ko više voli, ali da je treća kategorija "populističkog" stripa - Fleetway i ostalo što potpada u britanski treš, velikom većinom nečitljivo smeće, a retko se spominje u ovakvim topicima. Dakle, ostaje pitanje, zbog čega braniš ono što ni tebe nije zanimalo da čitaš?
Ovo je zanimljivo posmatranje. Svi smo čitali i Marvela i Bonelija, i imali (imamo) izbor kakav se poželeti može. A britanskog popularnog stripa gotovo da nema. Nije se prosto primio kod nas ili?
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 05/08/2022 10:11:26 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8032 Posts
Posted - 05/08/2022 : 10:50:52
|
quote: Originally posted by borg
... Poenta je da su i Marvel i Boneli čitljivi, u zavisnosti šta ko više voli, ali da je treća kategorija "populističkog" stripa - Fleetway i ostalo što potpada u britanski treš, velikom većinom nečitljivo smeće, a retko se spominje u ovakvim topicima. Dakle, ostaje pitanje, zbog čega braniš ono što ni tebe nije zanimalo da čitaš?
Ovo je zanimljivo posmatranje. Svi smo čitali i Marvela i Bonelija, i imali (imamo) izbor kakav se poželeti može. A britanskog popularnog stripa gotovo da nema. Nije se prosto primio kod nas ili?
Pa Britanija nikad nije bila svetska sila, kad je strip u pitanju. Imali su neke solidne novinske stripove i to im je bilo najbolje.
Danas, u post-Alan Mur eri, češće se pominju britanski autori, posebno scenaristi, zbog te njihove "invazije" na Ameriku, najviše u DC.
Inače, u strip sile, redosledno, računali smo USA, Francusku & Belgiju, Italiju, posle njih Španiju (za Japan se više čulo, jer nije bilo njihovih stripova), pa Britanija tek dosta iza pomenutih (a ni naše podneblje nije bilo za bacanje). |
Edited by - alexts on 05/08/2022 10:52:05 |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13156 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 05/08/2022 : 11:00:49
|
haha, dobri moj alexts, jozo te provalio otprve. SVE ovo je samo prolog (doduše, umješno skuckan, to ti priznajem) da nam JOŠ JEDNOM očitaš bukvicu i kako ti nisi primarno bonelli fan, već strip legenda koja je odrasla na Eksu. da, ti si taj, zaprepašćuješ svojom smjelošću, dok su drugi klinci tupo zurili u bleka, ti si, nedodriljiv i volšeban apsolvirao Dok Sevidž, Loganov beg, Ratovi zvezda, Šang Či, Sinovi Tigra, Bruce Lee biografija, Šerlok Holms, Drakula, Dan trifida, Frankenštajnovo čudovište, Zvezdane staze, Konan, Crvena Sonja, Ka-Zar, Zombi, Galaktika, Man-Thing itd. itd. to je to, ajd ključaj topic. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8032 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13156 Posts
Member since 29/12/2001 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3463 Posts
Member since 17/02/2014 |
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31029 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 28/08/2022 : 22:06:35
|
Još jedan strip koji mi teško ide čitanje: "Balada o Halo Jones", došao do stranice 47, ne znam koliko ću još uspjeti se natjerati, totalno nije moj tip stripa! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 28/08/2022 : 22:08:27
|
quote: Originally posted by tex2
Još jedan strip koji mi teško ide čitanje: "Balada o Halo Jones", došao do stranice 47, ne znam koliko ću još uspjeti se natjerati, totalno nije moj tip stripa!
Probaj izgurati bar to prvo poglavlje, u drugom kreće kvalitetnije štivo. Mislim, razlika nije baš toliko radikalna, no osjeti se. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31029 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 28/08/2022 : 22:14:35
|
Rijetko kad odustanem, sad nakon smrti prijateljice bude valda zaokret, ali vokabular koliko god bio jedinstven je dosta naporan, budem vidio što slijedi... |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
vukozec
Advanced Member
4968 Posts
Member since 17/08/2013 |
|
naker
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 28/08/2022 : 23:24:23
|
Slobodno prekrižite prvi album jer to nema veze sa životom, prava priča počinje sa drugim, a pogotovo sa trećim albumom.
Gospođica Jones je jedna od najlepše osmišljenih ženskih likova u svetu stripa |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5303 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 28/08/2022 : 23:40:07
|
quote: Originally posted by Paka01
quote: Originally posted by tex2
Još jedan strip koji mi teško ide čitanje: "Balada o Halo Jones", došao do stranice 47, ne znam koliko ću još uspjeti se natjerati, totalno nije moj tip stripa!
Probaj izgurati bar to prvo poglavlje, u drugom kreće kvalitetnije štivo. Mislim, razlika nije baš toliko radikalna, no osjeti se.
Nekada sam imao vremena i živaca pročitati u cjelosti svašta očekujući nešto, ali danas sigurno ne bih izdržao ni 47 strana koje je tex2 očito teškom mukom prožvakao jer sam dobro zapamtio da je ovo bljuvotina od stripa. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18893 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 29/08/2022 : 04:49:32
|
Jozzinelli, vidim u kom pravcu vodiš diskusiju - znači maske su pale, ne pričamo o britanskom stripu i Fleetwayu, nego je prava tema
Marvel vs. Bonelli (iz 1970-ih i malo pre i posle)
Pa da, ti se lakše osećaš u raspravi kad povlačiš manipulativno/selektivno izabrane citate autoriteta (Kerac), da bi sakrio nedostatke sopstvenih argumenata i neubedljivost, a kad ti ni to nije dovoljno, setio si se da dozoveš "konjicu" u pomoć, a to je 3/4 ovog foruma (a to je oko 15000 ljudi! plus stinky) koji vole Bonelija, protiv mene u raspravi, ne bi li, koliko-toliko, bio ravnopravan.
Pa dobro, izgleda da nemam izbora, sem da kažem šta mislim
Marvel je u tom periodu za Boneli bio kao Vagner, Mocart i Betoven u odnosu na muziku koju ti slušaš -Bora Drljača, Dobrivoje Topalović, Lepa Brena (sam dopiši).
Spajdermen, Šang Či, Tor, Surfer, Dok Sevidž i dr. su bili fenomenalni, a Kapetan Miki, Karabina Slim, Kit Teler, Komandant Mark i Blek loši stripovi.
Jesi li zadovoljan za kraj (početak?)?
koje ti nebuloze pišeš... Skuliraj se sa svojim pajkicamenima! to da dolazi iz Amerike ne znači da je dobro.. ionako iz USA ne dolazi ništa dobro... samo fastfud sranje...gazirana piča,brza jela sa okusom plastke, pajkenmeni stripovi,Trampovi ludaci.. vidiš koga izaberu za predsednika, vidiš kakav je to narod... Nisam previše za Japance ali mange su za superpajkenmene zakon od stripa! Kapiraš ili ti corona uzela ukus za sva vremena? |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 29/08/2022 04:56:22 |
|
|
Topic |
|
|
|