Author |
Topic |
frano
Advanced Member
Croatia
6704 Posts
Member since 25/05/2003 |
Posted - 30/03/2023 : 11:52:08
|
Bez podbadanja gledano...
Kao konzumerist ovog stripa, nekoliko me trenutaka dodirnulo. Nebum sad nabrajao. Djeluje mi da priča kao cjelina nije još ufatila zmaja za rep, kak bi rekli kinezi. Ali, hvata ritam.
Fali mi Kordejevih moćnih noćnih scena. S debelim sjenama. Ovo je za sada većinom sam rutinerski nagruvano.
Al, ima likovnih trenutaka, da se razmemo. Uglavnom perverznih.
Današnje generacije su ono ... malo hladne. Ne znam šta ih jos može uzbuditi... Egzorcizam?
Kauboji, ružni i slinavi... To više ni tulipana Tarantina ne dira :)
Ja se tu još samo nadam bu se pravednik Bass ritnuo.
Aj bok.
|
|
|
don_draper
Advanced Member
4367 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 13/05/2023 : 12:08:00
|
Prva priča nazvana Bryce je zapravo epizoda u kojoj saznajemo puno toga o prošlosti glavnog lika. Na jedan dojmljiv način i uz dosta dobre pripovjedne tehnike je ovo prikazano i ostaje mi u pamćenju kao najbolja epizoda ovog serijala. Ima tu klasične Bassove rastrganosti između dva svijeta, gorčine i melankolije. U svakom slučaju esencijalna epizoda i dolazi kao osvježenje i dobrodošao prekid od non-stop akcije. Da se ne zavaravamo, ima i ovdje akcije i događanja, ali emocionalni teret je ovdje ipak nenadmašiv. 5/5
Druga epizoda vraća maršala na dužnost. Ovaj put protiv čitave bande odmetnike u potjeri za osebujnom Mindy Maguire. Na tom putu osim odmetnika srest će i jednu osobu iz njemu poznate obitelji. Ovdje ima svega, ljudske slabosti, čežnje, mržnje, ali i kompromisa. Naknado sam saznao da je i ovo osobna posveta te je samim time dobilo na težini. Vrlo dinamično i uz neočekivane obrate te s vrlo solomonskim rješenjem za završetak, ovo je klasični neklasični western u realizaciji Kordej-Macan dueta. Nije na razini prve priče, ali uz jako dobar likovni izražaj, osobnu posvetu i vrlo dobar tijek radnje i ovo je za svaku pohvalu. 4.5/5
4.knjiga nakon 6 epizoda s dosta oscilacija, dolazi u pravu formu i daje želje i naznake za nastavljanjem. Vrlo dobro iskorišteno vrijeme za produbiti likove, baš onako na tragu prijašnjih knjiga. Jednog dana ću se uhvatiti čitanja cijelog serijala, vrlo vjerojatno kada izađe i 5.knjiga. Izjava je dovoljno indikativna da mi se ovaj serijal prilično sviđa. |
I sell the fact that I can't be bought |
Edited by - don_draper on 13/05/2023 12:15:42 |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12524 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
kuzman
Junior Member
Croatia
347 Posts
Member since 25/02/2021 |
Posted - 03/01/2024 : 10:26:12
|
Mislim da nije bilo. Vidio sam to na torrentima al nisam skinuo. Jel gledao tko? Valja li išta? Zašto glavnu ulogu ne igra bijelac radi političke korektnosti kad već imamo crne patuljke i vilenjake u jednoj drugoj seriji? |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12924 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 03/01/2024 : 10:37:32
|
quote: Originally posted by izivko
Ne znam je li se već govorilo, ima i tv serija o ovom Crnji.
quote: Originally posted by kuzman
Zašto glavnu ulogu ne igra bijelac radi političke korektnosti kad već imamo crne patuljke i vilenjake u jednoj drugoj seriji?
Momci, viri vam rasizam. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12524 Posts
Posted - 03/01/2024 : 14:16:59
|
Ne obraćaj pažnju Bushido, ne gledaj u svakoj riječi rasizam.
Friško sam pročitao 5. i 6. album pa samo citiram Macana. |
Have mercy |
|
|
Tonto
Advanced Member
8303 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 03/01/2024 : 14:53:14
|
Mislim da nije bilo. Vidio sam to na torrentima al nisam skinuo. Jel gledao tko? Valja li išta? Zašto glavnu ulogu ne igra bijelac radi političke korektnosti kad već imamo crne patuljke i vilenjake u jednoj drugoj seriji?
Tako je. Treba stati tome na kraj, poznato je dobro da ne postoje crni vilenjaci, zna se koje su boje kože pravi vilenjaci. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12524 Posts
Posted - 19/05/2024 : 21:37:47
|
Bass: "Sama sloboda ne znači ništa ako nema respekta" - istina, ili Mindy: "Zašto sam ubila smrdljivog Bernharda? Jer me zaprosio!" - genijalno, i "Kao žena nikad nisam bila slobodna, uvijek sam morala otplaćivati dugove"
Dobar je Macan, uvijek ima što za reći. A dobar je i 8. album, lagana i emocionalna priča. Završetak mi nije bio uvjerljiv ali mi se svidio. Nisam znao za posvetu dok nisam ovdje pročitao. Ali sam prepoznao Macana.
Zagonetni osmijeh onog prosjaka na završetku obećava... |
Have mercy |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 19/05/2024 : 22:41:40
|
Mislim da nije bilo. Vidio sam to na torrentima al nisam skinuo. Jel gledao tko? Valja li išta? Zašto glavnu ulogu ne igra bijelac radi političke korektnosti kad već imamo crne patuljke i vilenjake u jednoj drugoj seriji?
hahaha,sjajno!!
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by izivko
Ne znam je li se već govorilo, ima i tv serija o ovom Crnji.
Zašto glavnu ulogu ne igra bijelac radi političke korektnosti kad već imamo crne patuljke i vilenjake u jednoj drugoj seriji?
Momci, viri vam rasizam.
i šta je tu problem? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 19/05/2024 22:42:31 |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3281 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 20/05/2024 : 00:32:59
|
Koja je to logika, zbog jedne glupe woke serije kao što je ROP sad treba i nešto kao Bass da bude glupo da bi se kao revanširali. Niti ista produkcija niti servis niti autori. |
|
|
kuzman
Junior Member
Croatia
347 Posts
Member since 25/02/2021 |
Posted - 20/05/2024 : 08:26:10
|
Nemam ništa protiv crnaca ni crnih glumaca. Naprotiv neki od omiljenih glumaca su mi Denzel Washington,Laurence Fishbourne,Samuel L.Jackson... Da ne nabrajam dalje. Uglavnom imam problem s nametanjem,političkom korektnosti, woke, cancel i sl. gluparijama. Što se tiče serije Rings of Power, gledao sam i mogu reći da serija nije bogzna što, a moglo bi se reći da su crni glumci bolji dio serije. E sad zašto su im dali uloge vilenjaka i patuljaka, a ne neke druge ne bi znao. Recimo onaj crni vilenjak, odličan glumac ali ja ga više vidim u nekoj ulozi negativca. Da ne offtopičarim previše volim western i Maršal Bass(strip) mi je zanimljiva priča kao i crtež Igora Kordeja.
|
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 20/05/2024 : 11:51:10
|
Vi ljudi shvaćate da ovo što sad rade ustvari kompenziraju za gomile i gomile uloga koje su igrali isključivo bijelci? Nema potrebe zazivati da bijelci glume nebjelačke uloge, samo uzmite neki stari film i guštajte do mile volje.
John Wayne Mongol? Sjajno! Mickey Rooney Japanac? Izvrsno, dajte još! Laurence Olivier crnac? To!
Da toga nije bilo, ne bi bilo ni ovoga danas. O opravdanosti možemo do sutra, ali bar imate gomilu filmova po vašem guštu, bez ijednog Azijata ili, nedajbože, crnca. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
mmihoci
Senior Member
1094 Posts
Member since 01/02/2018 |
Posted - 20/05/2024 : 13:35:13
|
Bez premca najbolja "crnačka" uloga napisna za bijelca je od Ben Stillera u Tropic Thunder.
A Robert Downey Jr. ju je odigrao maestralno. Toliko dobro da ga je Akademija neopravdano zaobišla za tu ulogu s Oscarom.
A Marlon Brando kao Japanac Sakini u "The Teahous of the August Moon", ajoj, kad se toga sjetim.
|
|
|
mmihoci
Senior Member
1094 Posts
Member since 01/02/2018 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8028 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
Tonto
Advanced Member
8303 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 21/05/2024 : 00:21:55
|
Ova serija je zasnovana na knjizi Taylora Sheridana, nigde se ne spominje Macanov i Kordejev strip. Taylor Sheridan je i executive producer. A Taylor Sheridan je dobro poznat ljubiteljima vesterna, napisao je scenario za filmove Hell or High Water, Sicario i Wind River, poslednji je i rezirao. A u poslednje vreme je najpoznatiji kao tvorac serije Yellowstone sa Kevinom Kostnerom u glavnoj ulozi, koja se takodje kao i Marshal Bass pusta na Paramount+ a kod nas (pricam za Srbiju, ne znam za Hrvatsku) se prikazuje na striming servisu Showtime-a, i Paramount i Showtime drze isti ljudi, ne znam da li je tu ovaj kupio onoga ili se desio ,,merger``. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8028 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 21/05/2024 : 01:30:14
|
quote: Originally posted by going going
Ova serija je zasnovana na knjizi Taylora Sheridana, nigde se ne spominje Macanov i Kordejev strip.
Zašto bi pominjali strip? |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 21/05/2024 : 06:14:57
|
Ma napisao sam to čisto da bude jasno da je zasnovano na knjizi Taylora sheridana što može nekome da bude garant nekog kvaliteta.I čisto da ne bude zabune da ima neke veze da stripom jer pišemo o seriji koja nema nikakve veze sa stripom(osim glavnog lika, istorijsku ličnost) na temi o kordejevom i macanovom stripu a ne u opštoj temi za serije. |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6265 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 24/05/2024 : 13:37:16
|
quote: Originally posted by Tonto
Kim Basinger kao vanzemaljka...
|