forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovski ratovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

jachamallku
Starting Member

17 Posts

Member since 31/08/2018

Posted - 21/02/2023 : 19:55:36  Show Profile Show Extended Profile  Send jachamallku a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jachamallku

quote:
Originally posted by blueberry9

Dobro, to ocigledno nije prakticno. Ostaje da se nadamo da ce Markos smisliti nesto.

https://www.posta.hr/UserDocsImages/hp/dokumenti/cjenici/2023/Cjenik_postanskih_usluga_u_medjunarodnom_prometu_2023_01_01.pdf

Koliko vidim za sada najjeftinije za 2kg je Praćena pošiljka 2.12.1.35087014 = 15,26 €
Tiskanica može samo u EU.
Dosta šaljem međunarodno pa znam cjenik skoro napamet.
Go to Top of Page

jagodanbg
Advanced Member

3000 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 21/02/2023 : 19:55:48  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Je l' obrisan post sa FB, ja ne mogu više da mu priđem?

Pumpaj
Go to Top of Page

Iluvatar
New Member

Bosnia and Herzegovina
229 Posts

Member since 01/06/2021

Posted - 21/02/2023 : 19:56:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Iluvatar a Private Message  Reply with Quote
Ja se nadam da nece odustati od Sr trzista. Cak i sa nekom najminimalnom provizijom, bitno je da odrzi brend Fibre u toj drzavi. Pa na sajam u Bg, ubio bi 🤭. Ljudi bi se onda vise trudili da nabave nesto od Fibre sto nemaju ili im fali, ako vec imaju Fibru u kolekciji. Pa i kad odu u Hr nabavljali bi...ali bitno je da si prisutan. Nisam marketnski strucnjak, ali to je moje misljenje.

A treba i radi ovih sto mukotrpno rade na zabrani. Vjerujem da bi oni vremenom popustili sa tim. Ono sto je kod scvih yu plemena karakteristicno je da se medjusobno pojebemo brzo da prostite, ne samo pleme protiv plemena nego i unutar plemena..tako da ako Marko bude uporan, nece ni ta sloga toliko dugo.

Edited by - Iluvatar on 21/02/2023 19:59:51
Go to Top of Page

jachamallku
Starting Member

17 Posts

Member since 31/08/2018

Posted - 21/02/2023 : 20:02:39  Show Profile Show Extended Profile  Send jachamallku a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Dobro, to ocigledno nije prakticno. Ostaje da se nadamo da ce Markos smisliti nesto.

https://www.posta.hr/UserDocsImages/hp/dokumenti/cjenici/2023/Cjenik_postanskih_usluga_u_medjunarodnom_prometu_2023_01_01.pdf

Koliko vidim za sada najjeftinije za 2kg je Praćena pošiljka 2.12.1.35087014 = 15,26 €
Tiskanica može samo u EU.
Dosta šaljem međunarodno pa znam cjenik skoro napamet.

Evo još jedan dobar link, dolje pri dnu se izabere država.
https://www.posta.hr/vodic-za-medunarodne-usluge-137/137
Go to Top of Page

Iluvatar
New Member

Bosnia and Herzegovina
229 Posts

Member since 01/06/2021

Posted - 21/02/2023 : 20:06:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Iluvatar a Private Message  Reply with Quote
Moze li se sklopiti neki dil poslovni sa nekom drugom postom za Srbiju? Ne mora hr posta...ima dosta tih regionalnih koje zuje svakodnevno na relaciji Sr-Hr
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

246 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 21/02/2023 : 20:20:02  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Postoji "posiljka za slijepe tezine do 7kg": 0 evra!

Go to Top of Page

blueberry9
New Member

246 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 21/02/2023 : 20:21:41  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Iluvatar

Moze li se sklopiti neki dil poslovni sa nekom drugom postom za Srbiju? Ne mora hr posta...ima dosta tih regionalnih koje zuje svakodnevno na relaciji Sr-Hr

Ima kombi koji radi selidbe! :)
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9281 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 21/02/2023 : 20:21:55  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alaniusfordius

quote:
Originally posted by alexts

quote:
Originally posted by AleksandarN

Meni je Mare iz Alan Forda licno rekao da mu je bora rekao da ce da objavi Rahan-a pa da ga zbog toga ne uvozi. Na koji nacin mu je rekao, nisam pitao.

Pa dobro, bar znamo 50% tvoje priče - da ti je Marko rekao lično, a sad baš da li je Bora Marku rekao lično ili telefonom, telegramom, mejlom, preko chata, preko posrednika, kurira ili na neki deseti način, nije neophodno znati. Da jeste, ti bi pitao, pa zato nisi ni pitao.

Alekse, ne skreci sa teme - prema javno dostupnim podacima izgleda da se Borislav Pantic nije setio Rahana dok nije cuo da ce ga Fibra raditi. Ako je ovo tako vazan naslov za izdavacki portfolio CK-a (da ne kazemo perjanica istog) sto ga ranije nije izdao nego se mlatio sa nekim tamo Zvezdojem i Trbojem?

Ma daj, pa ja sam pisao na DW forumu, pre nego što ga zatvoriše, kako srpski izdavači kad im ja ili neko drugi, predložimo neki naslov, odgovore kako to ne bi imalo prođu, da pišemo o nečemu u šta se ne razumemo. A ako/kad hrvatski to izdaju i vidi se da ima prođu, onda se "dosete" da i oni objave, pa kad vide da i tada imaju neku zaradu, onda pomisle, a šta bi tek bilo da nema konkurentskog izdanja?

Zato sam i pitao gde se pisalo o Rahanu, jer mene ne zanimaju nezvanične priče, jer stvarne razloge znam (borba protiv uspešnije konkurencije, svim sredstvima), ali volim da vidim "zvanične razloge" i neubedljiva poluobjašnjenja, kakva su Komikova ovde navedena.

Objavljivanje Rahana bi bio vrhunac, nikad njega ne bi objavio ni jedan izdavač u Srbiji, najmanje ČK, da ne vide kod drugog (Fibre) da to može da bude komercijalno.

Da žele da rizikuju i da znaju da upakuju vrhunski i promovišu, oni bi objavili Dr. Žistisa, recimo, Rahanovog konkurenta iz SZ-a, to bi bila zdrava konkurencija.

Fibra objavi Besovog Drakulu, a ČK Fernandezovog ili Marvelovog itd.

A ne to isto.

Ako objave isto, zato što značajno izdanje zaslužuje da bude objavljeno na srpskom, a nikako da se "sete prvi" da to urade, onda konkurisati cenom, kvalitetom štampe, prevodom, dizajnom, redovnošću...

U krajnjoj liniji, ako se istovremeno pojave ista izdanja, može i dogovor sa striparnicama da se ne vrši uvoz, ali samo i isključivo za takve preklapajuće slučajeve (što sam već pominjao), nikako za kompletne asortimane izdavača.
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2433 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 21/02/2023 : 20:33:11  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Pitanje je dal će Marko da se cima oko toga, ili će da pusti da se pojedinačno snalazimo?

Vidim da neke online knjižare u Srbiji naplaćuju razumne cene dostave knjiga. Al verovatno imaju povoljne ugovore slanja...

Npr knjižara.com
INOSTRANSTVO
Slanje DHL ekspresnom poštom
Ovde izražene cene date su približno, tačan obračun dobićete prilikom plaćanja na sajtu banke koja vrši konverziju valuta.

Zona 2 - Evropa
Ako naručite od 1 do 4 knjige troškovi isporuke iznose oko €23,50
Ako naručite 5 ili više knjiga €23,50 + €3,76
Dakle, ako poručite od jedne do četiri knjige troškovi isporuke iznose €23,50 , za pet knjiga €23,50 + €3,76 = €27,26 , za šest knjiga €23,50 + €3,76 + €3,76 = €31.02 itd...
Vreme isporuke DHL-om je od 1-2 radna dana (Evropa) ili 2-3 radna dana za ostatak sveta.
Vaša lokalna carina može tražiti da platite dodatne uvozne troškove pa se o tome obavestite pre kupovine.

Al kod bilo koje varijante postoji i faktor carine, koji može i ne mira da vas oklempavi...

Zato, taj kombi za selidbe nekako najbolje zvuči.

Resistance is futile.

Edited by - borg on 21/02/2023 20:37:19
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

246 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 21/02/2023 : 20:37:07  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
Ma DHL i bilo koja druga kurirska sluzba odmah ispada, jer se za svaki, pa i mali paket, mora angazovati neki spediter (obicno sam DHL), i sta vredi sto je carina + PDV na posiljku od 30 evra jos 10 evra, kad je "usluga spedicije" 100 evra (bilo nekad 80, a sada je mozda i vise).

U Srbiji se jedino isplati primati knjige obicnom postom, a ne kurirskim sluzbama, jer onda naplate carinu 10% + PDV 18% za posiljke preko 70 evra (manje-vise :) ili naplate samo carinski pregled 2.5 evra za pakete manje od toga, ili ne naplate nista ako je tiskovina par desetina evra.

BTW, da, naplate carinu 10%, a ne 1% kako bi trebalo, jer posta udara flat rate carinu, ali se zato ne placa spedicija.

Edited by - blueberry9 on 21/02/2023 20:38:31
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2084 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 21/02/2023 : 20:37:44  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by borg

Pitanje je dal će Marko da se cima oko toga, ili će da pusti da se pojedinačno snalazimo?

Vidim da neke online knjižare u Srbiji naplaćuju razumne cene dostave knjiga. Al verovatno imaju povoljne ugovore slanja...

Npr knjižara.com
INOSTRANSTVO
Slanje DHL ekspresnom poštom
Ovde izražene cene date su približno, tačan obračun dobićete prilikom plaćanja na sajtu banke koja vrši konverziju valuta.

Zona 2 - Evropa
Ako naručite od 1 do 4 knjige troškovi isporuke iznose oko €23,50
Ako naručite 5 ili više knjiga €23,50 + €3,76
Dakle, ako poručite od jedne do četiri knjige troškovi isporuke iznose €23,50 , za pet knjiga €23,50 + €3,76 = €27,26 , za šest knjiga €23,50 + €3,76 + €3,76 = €31.02 itd...
Vreme isporuke DHL-om je od 1-2 radna dana (Evropa) ili 2-3 radna dana za ostatak sveta.
Vaša lokalna carina može tražiti da platite dodatne uvozne troškove pa se o tome obavestite pre kupovine.

Ako se ne nadje solucija da odem u AF ili DW, lepo cu da sednem u kola 1 je 2 meseca, povedem verenicu i odemo lepo po stripove u Djakovo ili Zagreb, prosetamo malo i vratimo se. Radije bih vozio do HR nego da se cimam sa nekim sluzbama i porucivanjem...

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx

Edited by - AleksandarN on 21/02/2023 20:43:17
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

246 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 21/02/2023 : 20:40:58  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
Ma nema nista od toga. Mitskih 7 ce se cimati kolima, mitskih 30 ce narucivati sa fibra.hr ako Markos nadje resenje za slanje i carinu, a za sve preko toga mora neko uneti u Srbiju i omoguciti da se kupi licno i/ili online bez nekog narocitog cimanja.
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2084 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 21/02/2023 : 20:43:47  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma nema nista od toga. Mitskih 7 ce se cimati kolima, mitskih 30 ce narucivati sa fibra.hr ako Markos nadje resenje za slanje i carinu, a za sve preko toga mora neko uneti u Srbiju i omoguciti da se kupi licno i/ili online bez nekog narocitog cimanja.

Bice i neki Osmo kod nas za tako nesto, siguran sam.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

Manny
Average Member

572 Posts

Member since 21/08/2011

Posted - 21/02/2023 : 21:52:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Manny a Private Message  Reply with Quote
Ne bi bilo loše kad bi ekipa sa foruma ujedinila snage pa našla rešenje i napravila npr. srbijanski web shop koji ne bi podlegao ucenama i uvozio bi legalno stripove i prodavao ih uz neku zaradu (kao i AF).
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 21/02/2023 : 22:14:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kada se knjige salju u inostranstvo, ne naplacuje se PDV (to je stvar carine zemlje uvoznika) ali mislim da u Hrvatskoj ionako nema PDV-a na knjige. Ali nije to ni bitno, bitno je da je za svaku Fibru koju sam ja u Srbiji platio 30 evra, Markos verovatno dobijao 20 (manje-vise). Tu treba traziti prostora za isplativost.

5%

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Betmen987
New Member

Serbia
187 Posts

Member since 27/10/2020

Posted - 21/02/2023 : 22:28:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Betmen987 a Private Message  Reply with Quote
Možda bi mogla da se organizuje neka grupa koja bi naručivala stripove od fibre na primer, svagok meseca, ili svakog drugog. Plati se sve unapred direktno fibri, po unapred dogovorenim cenama i onda se ti stripovi normalno uvezu u srbiji, plati se carina i izvrsi se primopredaja na dogovorenom mestu u dogovoreno vreme.
Tako funkcionisu ljudi iz pirota odakle sam ja, napravi se "pivska primopredaja" i sve se raslodeli, popije se i svi zadovoljni. Ovo bi bilo verovatno malo komplikovanije zbog grqncie, al nije neizvodljivo ..

Neka neko izda American Vampire...
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 21/02/2023 : 22:35:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Pa ako plaćaš carinu zašto bi bilo komplicirano "zbog granice"?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2817 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 21/02/2023 : 22:36:17  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Samo sto mi ne mozemo da popijemo stripove.

Ali dobra ideja inace. Svako da ponese karanfil kao znak raspoznavanja.

Francuski Bogovi Grafizma
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21802 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 21/02/2023 : 22:46:04  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

quote:
Originally posted by tinton

U ovom zadnjem prikazanom razgovoru iz grupe, Paka postavlja ključno pitanje.
Ako je problem postojao s autorskim pravima, taj dio zabrane bi čak i možda bio legitiman/legalan/opravdan. No to pada u vodu ako se u Srbiji ne smiju prodavati Fibrini stripovi s worldwide pravima. I čini se da nitko od izdavača iz Udruge nije voljan odgovoriti zašto je tako.

Da, nitko ne želi odgovoriti na to.
Namjerno to pitam ispočetka i ispočetka i nikako da dobijem odgovor.

ne želi??
a ko ti to od nas prisutnih može dati odgovor?
koliko znam,Bora i Vuk nisu na temi.

Markose,do neba ti hvala!!!
Go to Top of Page

Betmen987
New Member

Serbia
187 Posts

Member since 27/10/2020

Posted - 21/02/2023 : 22:52:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Betmen987 a Private Message  Reply with Quote
Mislio sam više na komplikovaniju organizaciju slanja i preuzimanja. U Pirotu su to sve prijatelji i poznanici pa je jednostavnije. Ovo bi trebalo da bude dosta precizno isplanirano.

quote:
Originally posted by Renky

Pa ako plaćaš carinu zašto bi bilo komplicirano "zbog granice"?

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21802 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 21/02/2023 : 22:53:48  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladeNS

Samo da vas sve pozdravim, hvala adminu za pomoc oko registracije.

Nazalost iako je NS mali nisam imao priliku da uzivo pitam gospodina Markovica da li svoju herojsku borbu preko nase kicme moze bilo kome da isprica bez da se posvadja ili postane predmet sprdnje i kritike koju zasluzuje maksimalno kao i ostali clanovi kartela. Gosn' Markovic je veoma hitar da obrise komentare, nemam FB ali imam instagram pa sam ga pitao da kao junak objasni svoje spletke i manipulacije. Naravno nista osim obrisanog komentara jer... sta ima da kaze nekome ko ima 47 godina? Mene ne moze da ucenjuje kao Alan Ford... Sreca ima novo izdanje koje reklamira. Autobiografija glodara...adekvatan izbor izdavaca.

Striparnice su postale pretuzno mesto, bio sam u Bulevar Books, zalosno je kad je tako osakacen uvoz. Odem na sajt Alana i Darkwooda, muka mi od tuge sto vidim kakva nam je buducnost.

Citam forum redovno i mnogo sta je pametno napisano. Najvazniji detalj koji treba imati na umu je da Srbija nije pravna drzava i da ovde cak i neki mali seljo koji je odlucio da postane veliki seljo moze da ti upropasti zivot i da ti preti jer nije vazan ni zakon ni pravo ni prava ni bilo sta od onoga o cemu ste svi pisali... Nazalost u takvoj drzavi zivimo. Da je drugacije, dovoljno zaradjuju striparnice da unajme odlicnog advokata i rascivijaju ovu temu, ali to ne resava problem jer ce clanovi kartela uvek imati mogucnost da upropaste striparnice na druge perfidnije nacine i oni su ljudi veoma svesni na cemu su.

Pisao sam lokalnom novinskom portalu radio021 da naprave neki teks na ovu temu. Nisu zainteresovani. Pitao sam i poznanika koji ima veoma poznatu emisiju na jednom od vodecih portala nezavisnih medija... Ovakve teme pored svega sto se desava kod nas nisu ni na dalekom horizontu interesovanja nekog novinara. Nisam odustao jer smatram da neko treba da napise nesto i baci malo svetla na ovu lazljivu i prevaranstku ekipu koja preko ledja kupaca pokusava da profitira u poslu za koji nisu dorasli. Sutra da Fibra prestane da postoji (pu, pu, pu), nista se u njihovim bednim zivotima nece promeniti. I dalje ce da fuserisu i hvataju precice na kvalitetu. I dalje ce da izdaju svake prestupne godine. Jednostavno su nesposobni da rade posao kojim ocigledno zele da se bave iz razonode, i sve je to bilo ok dok sada ne ugrozavaju sve nas ostale svojom megalomanskom zeljom da zarade na necemu sto ne moze da prismrdi kvalitetu koji nudi Fibra.

Da li ja zelim da citam na srpskom (latinici), naravno to bi bio moj prvi izbor. Da li mi smeta da citam na hrvatskom - apsolutno ne. Ali to pokazuje da cu ja uvek dati prednost kvalitetu izdanja i vidljivom ulozenom trudu da se nesto odstampa pre nego sto cu da se priklomnim nekoj jezickoj usporedbi.

jedan od najboljih postova na temi

Markose,do neba ti hvala!!!
Go to Top of Page

Betmen987
New Member

Serbia
187 Posts

Member since 27/10/2020

Posted - 21/02/2023 : 22:53:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Betmen987 a Private Message  Reply with Quote
Iz Pirota takođe poručuju stripove, izostavio sam to da napišem. Raspodele stripove pa popiju po koje 😊

quote:
Originally posted by matori paraliticar

Samo sto mi ne mozemo da popijemo stripove.

Ali dobra ideja inace. Svako da ponese karanfil kao znak raspoznavanja.

Go to Top of Page

Manny
Average Member

572 Posts

Member since 21/08/2011

Posted - 21/02/2023 : 22:55:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Manny a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Betmen987

Možda bi mogla da se organizuje neka grupa koja bi naručivala stripove od fibre na primer, svagok meseca, ili svakog drugog. Plati se sve unapred direktno fibri, po unapred dogovorenim cenama i onda se ti stripovi normalno uvezu u srbiji, plati se carina i izvrsi se primopredaja na dogovorenom mestu u dogovoreno vreme.
Tako funkcionisu ljudi iz pirota odakle sam ja, napravi se "pivska primopredaja" i sve se raslodeli, popije se i svi zadovoljni. Ovo bi bilo verovatno malo komplikovanije zbog grqncie, al nije neizvodljivo ..

Pa svodi se sve opet da treba da postoji pravno lice u Srbiji koje će od Fibre naručiti stripove po cenama po kojima je Fibra inače izvozila u Srbiju (jer samo pravno lice može jednostavno da rešava uvoz), i onda to pravno lice treba da pronađe pravni put da prihoduje od onih kojima daje taj strip. Ukratko, mora da postoji pravno lice-preprodavac.
Go to Top of Page

Betmen987
New Member

Serbia
187 Posts

Member since 27/10/2020

Posted - 21/02/2023 : 23:00:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Betmen987 a Private Message  Reply with Quote
A jel postoji način da fibra organizuje (sad možda preterujem) neki kombi gde će da stavi, ne znam, 396 poručenih stripova i predje vranicu, plati carinu, i to raspodeli ljudima, kao fizičko lice?

quote:
Originally posted by Manny

quote:

Pa svodi se sve opet da treba da postoji pravno lice u Srbiji koje će od Fibre naručiti stripove po cenama po kojima je Fibra inače izvozila u Srbiju (jer samo pravno lice može jednostavno da rešava uvoz), i onda to pravno lice treba da pronađe pravni put da prihoduje od onih kojima daje taj strip. Ukratko, mora da postoji pravno lice-preprodavac.

Go to Top of Page

Manny
Average Member

572 Posts

Member since 21/08/2011

Posted - 21/02/2023 : 23:08:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Manny a Private Message  Reply with Quote
quote:

A jel postoji način da fibra organizuje (sad možda preterujem) neki kombi gde će da stavi, ne znam, 396 poručenih stripova i predje vranicu, plati carinu, i to raspodeli ljudima, kao fizičko lice?

Ne može pravno lice iz Hrvatske da uvozi u Srbiju, mora da postoji pravno lice u Srbiji koje uvozi.
Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.26 seconds. Snitz Forums 2000