Author |
Topic  |
jaki
Advanced Member

Croatia
27667 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 22/02/2023 : 14:56:57
|
quote: Originally posted by john connor
Nije rat, to je nastavak antipergama...ali ljudima to ne smeta, Vc je ispravan, nije u Udruzi zabranitelja. To sto zabranio Pergam, kao BiH izdavaca, valjda nije problem, samo Fibra vazna...opet selektivno...
Pa nije isto.. Pergam je kupio prava za BIH i imao na umu srpsko tržište + HR. U BIH bi se prodao samo manji dio. Fibra glavninu prodaje ima u HR a nešto i u Srbiji. Fibra ima dosta naslova u svom katalogu koja srpski izdavači nemaju licencu pa su isto bojkotirana i ta za koju nema baš nikakve osnove. To Pergam nije ima.Njima su svi naslovi bili zauzeti u SR i HR. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 22/02/2023 : 15:00:09
|
quote: Originally posted by alexts
quote: Originally posted by Paka01
Amazon i BD ne prodaju u Srbiji, nego prodaju u Srbiju.
Ali AlanFord je taj koji prodaje "u Srbiji", a on ne može da bude vlasnik (ili ne) prava koja Colt pominje. Samo izdavači.
A sem toga Englezi nemaju padeže - Srbiju/Srbiji 
Da da, ali Alan Ford radi uvoz službenim kanalima i zatim prodaje ta izdanja iz Srbije u Srbiju. Taj uvoz je ono što udruženje pokušava blokirati Međutim, izvršiš li narudžbu direktno preko Fibrinog webshopa, paket ti ide iz Hrvatske u Srbiju, od izdavača stripova direktno ka kupcu. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8234 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 22/02/2023 : 15:10:01
|
striposlavija je izdržala 30-ak godina više od jugoslavije nije to mali uspjeh kako će dalje, to ćemo vidjeti
|
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2436 Posts
Member since 13/01/2020 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
DzekDenijels
Senior Member

.jpg)
Serbia
2632 Posts
Member since 26/07/2009 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17720 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 22/02/2023 : 17:50:40
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Premda da se razumijemo, prvom mi se diže kosa na glavi kad neko kaže da jedni ne razumijemo druge.
Mi se razumijemo, ali vidim da djeca sad razumiju sve manji broj riječi. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26054 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 22/02/2023 : 19:12:59
|
quote: Originally posted by blueberry9
quote: Originally posted by henry
Ja sam čuo da direktor Uprave carina igra preferans sa Borom svakog drugog utorka tako da, sve je moguće
Ja sam cuo drugu pricu, da portir Uprave carina tarslaci zenu pacovske pizde. Mada, nisam poverovao da taj portir moze da sredi blokadu...
Dal si ti normalan da vređaš ovako? Sledeći put ide kazna, možda i preskočim neku. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
blueberry9
New Member

246 Posts
Member since 14/11/2016 |
Posted - 22/02/2023 : 19:32:53
|
quote: Originally posted by manhunter
Ja sam čuo da direktor Uprave carina igra preferans sa Borom svakog drugog utorka tako da, sve je moguće
Ja sam cuo drugu pricu, da portir Uprave carina tarslaci zenu pacovske pizde. Mada, nisam poverovao da taj portir moze da sredi blokadu...
Dal si ti normalan da vređaš ovako? Sledeći put ide kazna, možda i preskočim neku.
Izvinjavam se. Evo, ispravio sam.
Ja sam cuo drugu pricu, da portir Uprave carina jebe suprugu predsednika Udruge. Mada, nisam poverovao da taj portir moze da sredi blokadu... |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26054 Posts
Posted - 22/02/2023 : 19:37:51
|
I ostatak nije u redu, i ti to dobro znaš. Prestani sa ovim pizdarijama, inače ću ti i ovaj profil zaključati. |
|
Edited by - manhunter on 22/02/2023 19:38:59 |
 |
|
blueberry9
New Member

246 Posts
Posted - 22/02/2023 : 19:42:31
|
I ostatak nije u redu, i ti to dobro znaš. Prestani sa ovim pizdarijama, inače ću ti i ovaj profil zaključati.
Samo sledim primer izrazavanja koje upotrebljava moderacija. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 22/02/2023 : 19:45:17
|
I ostatak nije u redu, i ti to dobro znaš. Prestani sa ovim pizdarijama, inače ću ti i ovaj profil zaključati.
Zar nije Poglavica samo privremeno baniran? Ili sam ja krivo shvatio da je blueberry Poglavica? |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
blueberry9
New Member

246 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26054 Posts
Posted - 22/02/2023 : 19:52:31
|
quote: Originally posted by tinton
Zar nije Poglavica samo privremeno baniran? Ili sam ja krivo shvatio da je blueberry Poglavica?
Privremeno može da se produži, nikakav problem. |
|
 |
|
blueberry9
New Member

246 Posts
|
anam
New Member

247 Posts
Member since 23/08/2022 |
Posted - 22/02/2023 : 20:27:28
|
Evo jedna ideja ekipi iz Srbije. Možda malo bez veze ali valja razmisliti i takve opcije. Opcija 1: skupe se narudžbe i novci te jedan iz ekipe sve naruči i plati (kartica najisplativija za inostranstvo...dnevni limiti kartice pa plati se kroz par dana - banke velika provizija ne preporučujem). Sve ide do njega ...carina i ostalo se plati i raspodijeli u postocima naručenog (Fibra ima poštarinu preko 30 kg mukte pa taj trošak otpada)...ekipa sastane se i podijeli naručeno. Pa u većim gradovima će se skupiti 30kg stripova... Opcija 2: Dogovori se s Fibrom da svi koji naruče-plate a onda se stripovi stave po strani i jednom mjesečno ili 1x u 2-3 mjeseca netko od ekipe dođe i pokupi naručeno i preveze kao privatna osoba (malo skuplje jer ide gorivo i cestarina...ok na veću količinu...) ili netko tko se vraća preko Zagreba pokupi...pa preveze...ili kad se skupi kilaža po paketima šalje na adrese po dogovoru. ...maksimalno se mogu koristiti izdanja na akciji i eto troškova u granicama podnošljivog.
|
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 22/02/2023 : 20:36:33
|
Zar stvarno netko živi u iluziji da stripofile triba podučavati kako doći do stripova? Ode obitavaju oni koji su iskopali zakopano, pronašli nepronašlo… Oni koji su prošvercali i ono što se ne šverca… Bonita povećava narudžbe kutija jer je Balkanski trokut vječna misterija… |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26054 Posts
Posted - 22/02/2023 : 20:43:44
|
Podučavate ljude koji nađu Nasilje u Darkvudu u glanc stanju na nekom tavanu kako da prošvercuju Fibru preko Dunava?
:D |
|
 |
|
john connor
Advanced Member

Serbia
3009 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 22/02/2023 : 20:46:54
|
Dal si ti normalan da vređaš ovako? Sledeći put ide kazna, možda i preskočim neku.
Uopste nije normalno ovakvo vredjanje. Ovo nije za opomenu, nego za max ban. |
 |
|
DzekDenijels
Senior Member

.jpg)
Serbia
2632 Posts
Member since 26/07/2009 |
Posted - 22/02/2023 : 21:27:52
|
quote: Originally posted by Renky
Zar stvarno netko živi u iluziji da stripofile triba podučavati kako doći do stripova? Ode obitavaju oni koji su iskopali zakopano, pronašli nepronašlo… Oni koji su prošvercali i ono što se ne šverca… Bonita povećava narudžbe kutija jer je Balkanski trokut vječna misterija…
Apsolutno... |
Carpe diem |
 |
|
Manny
Average Member

572 Posts
Member since 21/08/2011 |
Posted - 22/02/2023 : 21:36:37
|
quote: Originally posted by anam
Evo jedna ideja ekipi iz Srbije. Možda malo bez veze ali valja razmisliti i takve opcije. Opcija 1: skupe se narudžbe i novci te jedan iz ekipe sve naruči i plati (kartica najisplativija za inostranstvo...dnevni limiti kartice pa plati se kroz par dana - banke velika provizija ne preporučujem). Sve ide do njega ...carina i ostalo se plati i raspodijeli u postocima naručenog (Fibra ima poštarinu preko 30 kg mukte pa taj trošak otpada)...ekipa sastane se i podijeli naručeno. Pa u većim gradovima će se skupiti 30kg stripova... Opcija 2: Dogovori se s Fibrom da svi koji naruče-plate a onda se stripovi stave po strani i jednom mjesečno ili 1x u 2-3 mjeseca netko od ekipe dođe i pokupi naručeno i preveze kao privatna osoba (malo skuplje jer ide gorivo i cestarina...ok na veću količinu...) ili netko tko se vraća preko Zagreba pokupi...pa preveze...ili kad se skupi kilaža po paketima šalje na adrese po dogovoru. ...maksimalno se mogu koristiti izdanja na akciji i eto troškova u granicama podnošljivog.
Problem sa bilo kojom opcijom ličnog prenosa preko granice (za robu skuplju od 100e) ili veće narudžbine poštom u Srbiju, jeste što carinici imaju diskreciono pravo da procene robu drugačije i često u tim individualnim narudžbinama ukupan dodatan trošak bude toliki da zasedne kupovina. Tako da sem pravog legalnog uvoza, sve ostalo će se svesti na entuzijaste kojih ne manjka u svetu stripa, ali će to daleko biti od onog što nam treba ili na šta je Fibra navikla. |
 |
|
blueberry9
New Member

246 Posts
Posted - 22/02/2023 : 21:47:01
|
quote: Originally posted by john connor
Uopste nije normalno ovakvo vredjanje. Ovo nije za opomenu, nego za max ban.
Ja sam zadovoljan dosadasnjim radom moderatora. mankunter je strog, ali i pravedan. Taj start jedva da je bio i za zuti karton, a kamo li za crveni. |
Edited by - blueberry9 on 22/02/2023 21:52:18 |
 |
|
Saale
Starting Member
76 Posts
Member since 26/09/2022 |
|
Topic  |
|