Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|
LudensovPotrcko
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
704 Posts
Member since 05/06/2018 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/3(3).jpg)
14130 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/images.jpg)
Bosnia and Herzegovina
17195 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 14/02/2023 : 17:19:06
|
Ponekad se i u ovoj revoluciji natapa na neku solidnu priču, pa makar i s pretjerivanjima. Ono što mi je prvo upalo u uči je psovka, nekako mi djeluje neprimjereno za strip kao što je Dilan Dog da se u tekstu nađe rečenica "I nek se jebe!" (ne znam kako je u Ludensovom izdanju) I ako je revolucija, možda je malo previše. Prikaz metoda koje se koriste u školi prevazilazi priče o strogosti iz 19. vijeka. Nešto ne vjeurjem da danas sa svim ovim ljudskim i dječijim pravima postoje mladi Evropljani (tj. Evropljanke) koji pristaju da trpe bič na času i sve ostale razne surovosti. Atmosfera je više dampirovska, a što se tiče nacista nije prvi put da se Dilan sreće s njima, tako da to nije čudno. Malo je čudnije da Dilana vidimo u nekom odijelu i s đozlucima, kao i da ga salijeću neke klinke i da prvi put vidimo Raniju bez marame... A na kraju se nagovještava i ljubavni trougao! |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Lucy Liu
Average Member
![](AvatarUpload/Steampunk1(1).jpg)
Croatia
709 Posts
Member since 14/09/2007 |
|
Ted Miller
Average Member
![](AvatarUpload/tex profile.jpg)
765 Posts
Member since 28/10/2021 |
|
velka031
Advanced Member
![](AvatarUpload/zagor2(2).jpg)
Croatia
17048 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Altairfan
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](AvatarUpload/avatar653003_2(2).gif)
470 Posts
Member since 12/12/2019 |
|
Koresh
stripovi.com suradnik
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
2995 Posts
Member since 18/09/2004 |
|
kiky
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/kiky.jpg)
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 19/02/2023 : 17:16:27
|
a što ja moram sam, na kraju, da si posložim i zaokružim priču? tko? gdje? kako? i zašto? i to na temelju gomile elemenata pobacanih po priči, ali niti u jednom (krajnjem) trenutku sjedinjenih u nekakvo takvo-kakvo razjašnjenje?
gigi simeoni je smor prepun bedastih i balavih priča. nije niti čudno da je, u posljednje vrijeme, najviše angažiran na maxi ediciji. |
|
Barker
Advanced Member
![](AvatarUpload/100 Days Off.jpg)
Fyro Macedonia
4666 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 19/02/2023 : 22:51:36
|
I meni nikako nije jasno po kom osnovu se ljudima dopada Simeoni. Price su mu u rangu od ocajnih do jedva prolaznih. Crtez je tako- tako, ni dobar ni los. Pricalo se da je sklonjen iz DD tima nadam se da je tacno, ali mislim da i dalje pise za regularnu seriju :/ |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
maddjuro
Average Member
![](AvatarUpload/Mr._Sparkle.gif)
673 Posts
Member since 08/01/2008 |
|
Dr.GonZo
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](avatars/w601061892323.4668.jpg)
Croatia
1212 Posts
Member since 31/03/2002 |
Posted - 05/03/2023 : 18:00:26
|
quote: Originally posted by maddjuro
Počne super, sa određenim "suspiria" ugođajem; ali brzo je upropraste
Da i mene je početak podsjetio na ''Suspiriu'' (a i naslovnica smrti me podsjetila na film ''Cemetery Man'')...i lijepo je bilo napkon vidjeti neko dijabolično čudovište (scena sa frižiderom) i dobar šokatni prikaz ubijene osobe...
al me iznenadilo kad je Dylan spomenuo Texa Willera (''-Možda nisam Tex Willer, ali jamčim ti da sam pogodio nešto u toj kući'') na 61 str. ...
Jel još tko primjetio tu izjavu?
p.s. - kako Dylan zna tko je Tex Willer? |
https://www.youtube.com/@HororFilmPlaygroundpredstavlja/videos - HororFilm Playground predstavlja |
Edited by - Dr.GonZo on 05/03/2023 18:02:24 |
|
Deers
Advanced Member
![](AvatarUpload/bud spencer glava.gif)
Croatia
9464 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 05/03/2023 : 20:34:11
|
quote: Originally posted by Dr.GonZo
quote: Originally posted by maddjuro
Počne super, sa određenim "suspiria" ugođajem; ali brzo je upropraste
Da i mene je početak podsjetio na ''Suspiriu'' (a i naslovnica smrti me podsjetila na film ''Cemetery Man'')...i lijepo je bilo napkon vidjeti neko dijabolično čudovište (scena sa frižiderom) i dobar šokatni prikaz ubijene osobe...
al me iznenadilo kad je Dylan spomenuo Texa Willera (''-Možda nisam Tex Willer, ali jamčim ti da sam pogodio nešto u toj kući'') na 61 str. ...
Jel još tko primjetio tu izjavu?
p.s. - kako Dylan zna tko je Tex Willer?
Pa, dijele univerzum ![](icon_smile_big.gif)
|
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
Deers
Advanced Member
![](AvatarUpload/bud spencer glava.gif)
Croatia
9464 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 05/03/2023 : 20:41:24
|
Nije to toliko loše, atmosferična epizoda ali, opet Simenoni priča priču kao da svi znamo što i kako razmišlja. Ajde, što ubojstva sa početka ne objasni ali niti ne da nikakav hint kako i što i zašto su izvedena. Nacisti su u ovoj priči skor najmanji klišej. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|