Author |
Topic |
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1696 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 17/03/2023 : 14:32:32
|
quote: Originally posted by alexts
Da li je to pomeranje boje na svim stranama? Da li je u svim albumima? Da li je i u prvom integralu? Ako je bilo i u prvom, trebalo je upozoriti na vreme.
Šta ako su dobijeni već "slepljeni" fajlovi boje i crnog, takvi? Ili nisu?
Mogu samo da kažem da pomeranje NIJE BAŠ NA SVIM stranama uočljivo. Da, bilo je ovoga i u prvom integralu, mrzi me da upoređujem, ali mislim na mnogo manje mesta. Pa šta ima ko koga da “upozorava”? Valjda kad odštampaš nešto, uzmeš da pogledaš kako je ispalo, kako je urađeno. Ono, ako ništa drugo, bude ti krivo i makar se potrudiš da bude bolje sledeći put. Ja znam da treći integral neću da kupim. Ne bih ni ovaj da sam mogao da pogledam, ali je zapakovan, umotan u plastiku. |
|
|
alaniusfordius
Senior Member
1022 Posts
Member since 10/04/2017 |
Posted - 17/03/2023 : 15:37:33
|
Ja sam na brzaka prelistao prve integrale Badija i Jakarija i nisam primetio problem.
Pogledacu veceras detaljnije a nadam se da ipak nije problem na celom tirazu - ujedno to je i pitanje za forumase koji se razumeju u pripremu i stampu - da li je moguce da ovako nesto bude problem samo na pojedinacnim primercima? Ima li smisla traziti bolji primerak?
Kunta Kinte, nisam siguran da sam te razumeo najbolje - problem je prisutan na svim stranama samo je ponegde manje uocljiv? |
|
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1696 Posts
Member since 25/09/2007 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 17/03/2023 : 19:15:47
|
Nisu valjda sve stranice ovakve :-( |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
john connor
Senior Member
Serbia
2700 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
|
john connor
Senior Member
Serbia
2700 Posts
Posted - 18/03/2023 : 21:53:50
|
Moraces da sacekas neku tribinu.
Golconda nije ustalila kvalitet, tehnicki je hit or miss. Zaliv Kanua je jedno od najlepsih izdanja godinama unazad, bas veliki format, kvalitetan povez, papir, prevod sjajan, bez ijednog tipfelera, dizajn takodje. Po meni sjajno izdanje po odlicnoj ceni, i lepse nego Fibrina kolorka, gde mu je Prunje pandan. Sa druge strane imamo Duh Tokija, nisam skoro u rukama drzao neko losije izdanje, razocaranje, po ne bas zanemarljivoj ceni. |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3280 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 18/03/2023 : 22:59:11
|
quote: Originally posted by john connor
Sa druge strane imamo Duh Tokija, nisam skoro u rukama drzao neko losije izdanje, razocaranje, po ne bas zanemarljivoj ceni.
Nadam se da nije gore od Lokomotivinog Džima Katlasa. Korice rascvetane, uvez očaj, ali zato cena paprena. |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2700 Posts
Posted - 18/03/2023 : 23:22:02
|
Lokomotivu za sada preskacem, pa ne znam. Ovo je bilo 1600din, otprilike pandan su Gideon/Royal 300 Cuda, koji su meni sjajno uradjeni trejdovi, a ovo ne daj Boze, od korica, papira, poveza, a font presitan, nisam uspeo dve strane da procitam, nesto slicno nisam video. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8000 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 18/03/2023 : 23:36:09
|
Ne bi bilo loše ovde malo porazgovarati o tehničkim karakteristikama izdanja Golconde.
Pomenuti Zaliv kanua, meni ima deformisane korice.
LMS sa Kerčevim Blekom mi je više od pola odštampan sa jako bledim stranama, praktično nečitljiv. Gde baš taj broj, u kom mi je crtež jako bitan. Mislio sam da ga kupim ponovo, ali nisam hteo po četvrti put da kupujem isti strip (srećom, imam ga u albumu).
Spajdermeni, sa kioska, su kvalitetno odrađeni, ali mislim da je boja za nijansu pretamno odštampana, a u kombinaciji sa izvorno tamnim scenama to može da bude nezgodno. U fontu ima malih štampanih slova, a kako je format manji od USA, to nije dobro za čitljivost.
Mane treba da se otklanjaju. |
|
|
panda
New Member
Serbia
255 Posts
Member since 30/10/2011 |
Posted - 19/03/2023 : 17:53:56
|
Prvi integral Badija nisam jos uvek procitao, ali sam ga prelistao sad i ovog problema tamo nema. U Jakariju #1 nazalost ima koliko volis
Znaci cekamo drugo izdanje? |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Posted - 19/03/2023 : 19:21:04
|
quote: Originally posted by panda
Prvi integral Badija nisam jos uvek procitao, ali sam ga prelistao sad i ovog problema tamo nema. U Jakariju #1 nazalost ima koliko volis
Znaci cekamo drugo izdanje?
Ima nesto malo ali nije strasno... Ako se ne ispravi broj 2 definitivno odustajem. Opet ocekujem da se golkonda oglasi . |
Juznjak! Tex Willer.
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21111 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 22/03/2023 : 02:14:15
|
quote: Originally posted by Red Marquis
Sa druge strane imamo Duh Tokija, nisam skoro u rukama drzao neko losije izdanje, razocaranje, po ne bas zanemarljivoj ceni.
Nadam se da nije gore od Lokomotivinog Džima Katlasa. Korice rascvetane, uvez očaj, ali zato cena paprena.
moj priemerak Katlasa je skroz dobar. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
alaniusfordius
Senior Member
1022 Posts
Member since 10/04/2017 |
Posted - 22/03/2023 : 15:05:15
|
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by Red Marquis
Nadam se da nije gore od Lokomotivinog Džima Katlasa. Korice rascvetane, uvez očaj, ali zato cena paprena.
moj priemerak Katlasa je skroz dobar.
Kakav ti je Badi? |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1945 Posts
Member since 24/10/2019 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8000 Posts
Posted - 22/03/2023 : 16:37:09
|
quote: Originally posted by AleksandarN
Moj primerak Badija je super, ne znam cemu ovolika frka...
Misliš, da tvoj primerak ne valja, bila bi zaslužena frka, ovako ako drugi imaju falične primerke, ko ih j... |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1945 Posts
Posted - 22/03/2023 : 16:46:11
|
Misliš, da tvoj primerak ne valja, bila bi zaslužena frka, ovako ako drugi imaju falične primerke, ko ih j...
Bas tako.
p.s.vidim da drma kriza jer jos ne radi DW forum... |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8000 Posts
Posted - 22/03/2023 : 17:36:19
|
Misliš, da tvoj primerak ne valja, bila bi zaslužena frka, ovako ako drugi imaju falične primerke, ko ih j...
Bas tako.
p.s.vidim da drma kriza jer jos ne radi DW forum...
Aleksandre, bukvalno si tako rekao - u čemu je frka, kad je moj primerak dobar? Nije ti jasno, zašto se neko buni što njegov primerak, koji je platio ne valja. Iz toga sledi, nije te briga ni za koga, osim za sebe.
Takvi ljudi postoje, ali se ne hvališu javno time, ako nisu baš bezobzirni.
Džabe ponavljaš kao papagaj, i da radi DW forum, ti si zbog ovakvih stvari (i gorih) izbačen od tamo, ovde se malo prikrivaš, ali priroda uvek izbija na površinu. |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Posted - 22/03/2023 : 17:55:44
|
Ja i dalje cekam odgovor iz uredništva Golkonde a vredelo bi da konačno objasne o cemu se radi? Nemoguce je da niko ne cita kritike.. Jos koji dan iscekivanja na bilo koji odgovor .. |
Juznjak! Tex Willer.
|
Edited by - cronos six on 23/03/2023 23:19:41 |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1945 Posts
Posted - 22/03/2023 : 18:36:09
|
Bas tako.
p.s.vidim da drma kriza jer jos ne radi DW forum...
Aleksandre, bukvalno si tako rekao - u čemu je frka, kad je moj primerak dobar? Nije ti jasno, zašto se neko buni što njegov primerak, koji je platio ne valja. Iz toga sledi, nije te briga ni za koga, osim za sebe.
Takvi ljudi postoje, ali se ne hvališu javno time, ako nisu baš bezobzirni.
Džabe ponavljaš kao papagaj, i da radi DW forum, ti si zbog ovakvih stvari (i gorih) izbačen od tamo, ovde se malo prikrivaš, ali priroda uvek izbija na površinu.
Bas tako.
p.s.nisam izbacen, obrisao sam sve postove i cao. Pitaj brojadina, njega sigurno bolje sluzi pamcenje. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2141 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 22/03/2023 : 19:09:18
|
Necu reci nesto puno vise nego da mi je drago da ovde imas bolji imidz nego sto si imao tamo. Dobro i za tebe i za druge. Secam se naravno da si obrisao svoje postove tamo ali da li je pao koji ban pri kraju nisam siguran. Uglavnom iako je bio koji nije bio dozivotan :)
Valjalo bi da se golkonda javi u vezi ovih problema sa Badijem da ne bude buke vise nego nuzno. Kad se izbaci nesto na trziste mora se stojati i iza rezultata bili oni dobri ili manje dobri |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
Edited by - matori paraliticar on 22/03/2023 19:09:44 |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
|
cronos six
Advanced Member
Serbia