Author |
Topic |
Baobab
Starting Member
Croatia
18 Posts
Member since 29/01/2023 |
Posted - 14/04/2024 : 13:08:32
|
Odličan topic! Od stripova skupljam isključivo Fibru (i eventualno koje strano izdanje), počeo sam pred nekoliko godina kada mi je to postalo financijski moguće pa je ono što sam propustio uglavnom ono što je izlazilo dok sam studirao i bio bez budžeta te nije reprintano. Dosta sam toga skupio i na aukcijama. Na popisu imam samo stripove koje sam pročitao i spadaju mi pod one s najvišom ocjenom:
- Sam Samcat - jedini Chaboute koji mi je pobjegao - Adolf 3 - jedini Tezuka koji mi je pobjegao - Colt Frontier - jedini Toppi koji mi pobjegao - Hodočasnik zvijezda - Ofucani holivudski film |
Edited by - Baobab on 14/04/2024 13:09:24 |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2699 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29370 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 14/04/2024 : 14:15:51
|
Adolf ide reprint ove godine, ali normalan, bez kutije. Sam samcat sam u dvojbi, da li raditi reprint zasebno ili ga spakirati u još jedan omnibus s Muzejom, jedinim kojeg još nisam objavio. Ali ne sviđa mi se što bi onda dio ljudi koji već ima Sam samcat "morao" kupiti isti strip ponovo samo da bi imao i Muzej. A za Sam samcat ponovo samog reprintat, nisam siguran kako bi prošao. Vidjet ću još. |
Trouble will find me |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15785 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 14/04/2024 : 14:50:25
|
quote: Originally posted by teller
sva sam propustia..i nije mi žal nimalo. sa tim novcem uštedenim kupio auto.
Ni jedno jedino nisam propustio...i nije mi zao nimalo. Dapace! A i kupio sam auto. ;) |
Los cukar na fritulama! |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2699 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
1942 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 14/04/2024 : 15:55:34
|
Nista nisam propustio. Ono sto jesam, to sam nabavio. Od Fibre sve imam sto mi treba (vise od 80% Fibrinog kataloga).
Od Sabutea bih uzeo iskljucivo Muzej ako bi izasao samostalno zato sto ostalo imam. Dovoljno me nervira sto cu od Milaca i Bernardia morati da uzmem ceo integral stripova koje imam zbog 2 stripa koja nisu objavljena tj koja nemam. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2123 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 14/04/2024 : 15:57:13
|
Johne, pa ako tako radi, onda doda još 100 strana Ribara...
Ne znam koliko bi Muzej imao strana?
I ja sam pre za samostalnu varijantu Muzeja. Zbog većine kupaca (iako bih lično više voleo zbirnu knjižurinu). A za par godina da idu Omnibus3 i 4...
Ma, kako god Marko odluči. Šabutea uzimam.
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 14/04/2024 16:01:02 |
|
|
kifi
Junior Member
440 Posts
Member since 30/10/2005 |
|
matori paraliticar
Senior Member
2127 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 14/04/2024 : 17:25:37
|
Kililana song (kolorka) je strip koji je zasluzio doci do vise ljudi a slicno bi se moglo reci i za Fulu.
Poceli smo sada malo pisati opsteno ali nista ne sprecava da posle nesto izbrisemo zbog bolje preglednosti. |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
Edited by - matori paraliticar on 14/04/2024 17:26:34 |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10345 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 14/04/2024 : 17:49:49
|
quote: Originally posted by ivanl
Ni jedno jedino nisam propustio...i nije mi zao nimalo. Dapace! A i kupio sam auto. ;)
Tellerov je bolji:
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18870 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 14/04/2024 : 17:54:56
|
quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by ivanl
Ni jedno jedino nisam propustio...i nije mi zao nimalo. Dapace! A i kupio sam auto. ;)
Tellerov je bolji:
znao sam da nisam trebao kačit slike na fb.. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
DK24
Average Member
Croatia
622 Posts
Member since 24/04/2020 |
Posted - 14/04/2024 : 18:38:12
|
sva sam propustia..i nije mi žal nimalo. sa tim novcem uštedenim kupio auto. edit..kupio sam onaj dečji strip Djeca kapitana Granta..uvalio mi Buch a i strip krasi divan crtež…
A da si slučajno kupio svu Fibru, danas bi prodajom svega mogao kupiti još jedno auto
Najviše mi je žao propuštenih Fotografa i Ofucanog holivudskog filma |
|
|
Krober52
Starting Member
3 Posts
Member since 03/07/2022 |
Posted - 14/04/2024 : 19:24:07
|
Fora ideja za temu. Krenuo sam skupljati Fibru prije nešto manje od dvije godine i dokopao sam se nekih stripova za koje mi se čini da ih se danas teško može naći. To mi je dalo nadu da je ipak moguće doći do nekih davno rasprodanih stripova.
Od onih za koje mi se čini da ih je teško naći:
-Blast 1,2,3 - znam da ima integralno izdanje, ali ovo je vjerojatno jedini Fibrin strip kojeg bih volio duplirati -Batman 9 (Zemlja jedan) - ima i drugih rasprodanih Batmana, ali ovaj mi je u top 5 Batmana koje sam pročitao -Gluhe Laste 1 (Rock'n'roll bajka)
Kolorke: 1. Potočići 19. Ljepota tame 21. Astronauti iz budućnosti 34. Naša majka rat 38. Jastreb 41. Kabaret Folies Bergere 43. Treći zavjet 44. Sami (knjiga prva) 83. Petar Pan 127. Dani što nestaju 134. Šahist 137. Maggy Garrisson 146. Ubojica kakvog zaslužuju 159. Vjetar u vrbama 163. Garulfo
-Opskurni gradovi - nemam nužno želju nabaviti sve, ali dva koja mi se čine najteža za naći (a želim ih) bi bili Bedemi Samarisa i Brüsel
Orke: 12. Tiki 19. Hodočasnik zvijezda 37. Kongo 38. Emil, detektiv
Orke specijal: 6. Sam samcat 7. Tri sjene 9. Ples smrti 16. Broj 73304-23-4153-6-96-8 29. Brodeckov izvještaj - valjda sam 10 puta imao priliku nabaviti ovo, ali eto promaklo mi jel sam mislio da ima vremena
-Sin City -Skalpirani 1 -Trgovina 1
Tvrđa: 1. Pačje srce 3. Barbarska princeza 4. Čini i pričini
Zekan: 4. Živa istina 5. Boja pakla 6. Takav je život |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2127 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 14/04/2024 : 19:44:34
|
Evo Krober me prisetio da bi i ja voleo imati Sahistu, nekako nisam bio u toku u periodu kada je izasao i.. :)
Kapiram da neki hoce imati bas fibrino izdanje ali uskoro recimo izlaze Dani sto nestaju od izdavaca Najkula iz Srbije.. ozbiljan izdavac sto se tice kvaliteta izdanja.. Sto se tice Jastreba bice reprinta od Fibre kada autor uradi drugi ciklus (nazalost se ne zna kada ce to biti uradjeno)
Za vjetar u vrbama je bilo price da ce biti reprinta u vecem formatu a sada da li to i dalje vazi i kada bi moglo da bude sprovedeno u stvarnost ne znam (ako se pojavi uzimam, kolorku sam bio preskocio)
Za astronaute iz buducnosti je barem postajala alternativa od Darkwooda.. u pojedinacnim albumima samo umesto asteronaute dobijate kosmonaute :)
Za tri sjene postoji alternativa Tri sene od Komika
Inace eto u nekom idealnom svetu bi si mogli pomoci malo kada znamo sta fali ljudima. Svako od nas mozda ima koji strip koji je trazen a nama i nije nesto preterano drag kod mene je to slucaj sa Ofucanim holivudskim filmom. Da li cu ga se "otarasiti i kada videcu" ali eto.. u nekom idealnom svetu stripovi bi trebali biti kod onih kojih ih najvise cene (mada ne valja biti ni prenaivan uvek ima ljudi sumnjivog morala.. koji bi mogli prodavati dalje...)
|
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10345 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Sr77777
New Member
162 Posts
Member since 04/12/2019 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21097 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 14/04/2024 : 21:45:45
|
Nisam propustio nista. Sam samcat imam i nije mi nešto. Nudim ga,al ne jeftino. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
night
Senior Member
Serbia
1602 Posts
Member since 07/07/2006 |
|
malimarinko
New Member
179 Posts
Member since 01/01/2021 |
Posted - 14/04/2024 : 23:05:09
|
Papak - Košarka za jednog zadranina. Jbg dio djetinjstva i must have. Bio je nedavno na aukciji i rekoh sad je moj. Stranica mi je ostala predugo u pozadini, bidao na kraju aukcije samo da bi saznao da nisam (više) prijavljen. Koji sam ja papak. Portugal - ako bi birao jednu zemlju na zapadu Europe di bi se preselio to bi bio Portugal. Baš me zanima što jedan francuski Portugalac ima za reći o svojoj domovini. ( Portugalce koliko sam shvatio baš i ne zanima :D ) Bijeli lama - ista priča kao i sa Papkom - samo godinu-dvije unazad Nikopol - nije da me privlače SFovi ali ovaj je super crtan |
|
|
Dzonka
Starting Member
Serbia
70 Posts
Member since 08/05/2022 |
Posted - 14/04/2024 : 23:57:35
|
Da stanem i ja u red za Opskurne gradove. Ima nas dovoljno za 3 integrala u Boxu, već vidim kako Markos trlja ruke
Pored Opskurnih još samo: Papak Mostarske želje Jastreb (čekam reprint) Marcel Labrume Balada o Halo Jones Trgovina 1,2 Alack Sinner 1,2 |
Edited by - Dzonka on 16/04/2024 09:51:28 |
|
|
Biroa
New Member
Croatia
205 Posts
Member since 28/12/2020 |
Posted - 15/04/2024 : 12:20:10
|
quote: Originally posted by Markos
Adolf ide reprint ove godine, ali normalan, bez kutije. Sam samcat sam u dvojbi, da li raditi reprint zasebno ili ga spakirati u još jedan omnibus s Muzejom, jedinim kojeg još nisam objavio. Ali ne sviđa mi se što bi onda dio ljudi koji već ima Sam samcat "morao" kupiti isti strip ponovo samo da bi imao i Muzej. A za Sam samcat ponovo samog reprintat, nisam siguran kako bi prošao. Vidjet ću još.
Prošao bi odlično! Bolja je opcija odvojeno! Sam samcat i Muzej. |
|
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1696 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 15/04/2024 : 12:34:47
|
Pitanje za admine: imam gomilu Kolorki i još štošta nešto od Fibre čega želim da se oslobodim (da mi ne se bi urušila zgrada od težine). Da li smem ovde da stavim sliku i ponudim to ljudima za trampu (ne bavim se prodajom i preprodajom stripova) ili ima neki drugi topik za to ili sve to mora preko aukcija? |
|
|
vladar
Average Member
Serbia
745 Posts
Member since 05/09/2002 |
Posted - 15/04/2024 : 12:35:49
|
Adolf ide reprint ove godine, ali normalan, bez kutije. Sam samcat sam u dvojbi, da li raditi reprint zasebno ili ga spakirati u još jedan omnibus s Muzejom, jedinim kojeg još nisam objavio. Ali ne sviđa mi se što bi onda dio ljudi koji već ima Sam samcat "morao" kupiti isti strip ponovo samo da bi imao i Muzej. A za Sam samcat ponovo samog reprintat, nisam siguran kako bi prošao. Vidjet ću još.
Zato je trebalo ova 2 Berardi/Milazzo stripa da objavis najpre pojedinacno, a za godinu-dve-3, u ovakvom integralu, koji je najavljen. Jer u ovom slucaju, oni koji imaju prethodna Fibrina B&M izdanja, ne kupuju ponovo samo jedan isti strip (kao kod Sam samcat, npr), vec nekoliko. I da si ta 2 objavio prvo pojedinacno, a zatim u integralu, sva izdanja bi se sigurno rasprodala.
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29370 Posts
Posted - 15/04/2024 : 13:02:54
|
quote: Originally posted by KuntaKinte
Pitanje za admine: imam gomilu Kolorki i još štošta nešto od Fibre čega želim da se oslobodim (da mi ne se bi urušila zgrada od težine). Da li smem ovde da stavim sliku i ponudim to ljudima za trampu (ne bavim se prodajom i preprodajom stripova) ili ima neki drugi topik za to ili sve to mora preko aukcija?
Stavi topic ovdje, pa se trampite:)
http://forum.stripovi.com/forum.asp?FORUM_ID=13 |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29370 Posts
Posted - 15/04/2024 : 13:04:37
|
quote: Originally posted by vladar
Zato je trebalo ova 2 Berardi/Milazzo stripa da objavis najpre pojedinacno, a za godinu-dve-3, u ovakvom integralu, koji je najavljen. Jer u ovom slucaju, oni koji imaju prethodna Fibrina B&M izdanja, ne kupuju ponovo samo jedan isti strip (kao kod Sam samcat, npr), vec nekoliko. I da si ta 2 objavio prvo pojedinacno, a zatim u integralu, sva izdanja bi se sigurno rasprodala.
Je, znam. Ali ovo ovdje je bila posebna priča, svojevrsno zatvaranje kruga i stoga je ovo zaista bila iznimka. |
Trouble will find me |
|
|
Topic |
|