forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Atentat na Trump-a, USA izbori i (ne)srodne teme
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 111

wintermute
Senior Member

USA
1470 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 26/08/2024 : 16:53:06  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message
Kajmak je strateski, na duge staze.

Jedno slavic pleme odumire na bojnom polju a drugo je oslabljeno time.

Meni je najvise zao Ukrajine. Plan za mirno resenje svega je postojao ali onda se USA umesala. To je sve dokumentovano i common knowledge danas.

Ovo jedino sada Kina moze da resi. Kina je bukvalno i odobrila kada rat moze pocne (nije smela da im se kvari zimska olimpijada). Putin je bio tamo na otvaranju tih igara upravo iz tog razloga da se dogovore oko datuma.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47126 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/08/2024 : 16:54:03  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Pa ruski "prijatelji" iz Srbije su na izvoz oružja Ukrajini dosad digli skoro milijardu.
Šta misliš koliko dižu veći igrači i neprijatelji Rusa?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47126 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/08/2024 : 16:54:47  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Ovo san kenu odgovara

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47126 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/08/2024 : 16:55:58  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by wintermute

Kajmak je strateski, na duge staze.

Jedno slavic pleme odumire na bojnom polju a drugo je oslabljeno time.

Meni je najvise zao Ukrajine. Plan za mirno resenje svega je postojao ali onda se USA umesala. To je sve dokumentovano i common knowledge danas.

Ovo jedino sada Kina moze da resi. Kina je bukvalno i odobrila kada rat moze pocne (nije smela da im se kvari zimska olimpijada). Putin je bio tamo na otvaranju tih igara upravo iz tog razloga da se dogovore oko datuma.

Rusija je postala kineska "bitch".
Tek će se to vidit ,zavisi koliko ovo potraje.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47126 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/08/2024 : 16:58:32  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
A Ukrajina je već mrtva država ,milijuni su utekli i vratit se neće.
Da danas stane rat teško bi se oporavili desetljećima.

Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1470 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 26/08/2024 : 17:01:16  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message
quote:
Originally posted by lwood
Rusija je postala kineska "bitch".
Tek će se to vidit ,zavisi koliko ovo potraje.

Mislim da si u pravu. USA je propustila veliku sansu da ima Rusiju na svojoj strani. Rusija je htela godinama da udje u NATO ali joj je branjeno. Sve je to dokumentovano. Ruski narod ima mnogo vise kulturolosko i istorijski zajednicko sa amerikancima i NATO zemljama nego Kinezi.

Da, i tek ce se videti cemu sve ovo vodi...

Kinezi su, izmedju ostalog, po kulturi i filozofiji a i istoriji veoma strpljivi. Kada je jedan francuski funkcioner pitao vodju kineske delegacije tokom prve posete Francuskoj kada se Kina otvarala sta misli o francuskoj revoluciji kao jednom od najvecih socioloskih dostignuca i Francuske a i moderne zapadne civilizacije, ovaj je samo odgovorio "it's too early to tell...".
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 26/08/2024 : 17:24:30  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message
quote:
Kinezi su, izmedju ostalog, po kulturi i filozofiji a i istoriji veoma strpljivi. Kada je jedan francuski funkcioner pitao vodju kineske delegacije tokom prve posete Francuskoj kada se Kina otvarala sta misli o francuskoj revoluciji kao jednom od najvecih socioloskih dostignuca i Francuske a i moderne zapadne civilizacije, ovaj je samo odgovorio "it's too early to tell...".

Bilo je to 1971. pa je covjek (razumno) mislio da ga pitaju o revoluciji iz 1968., ne 1789.

Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati.
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1470 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 26/08/2024 : 23:07:46  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message
(Interesantno, bas sam pisao o ovome ovde nedavno ali izgleda da je vec mnogo gore nego sto sam mislio.)

TLDR: sa Rusima se ratuje, Boeing propao, Musk pomagaj!

NASA just decided that SpaceX needs to rescue Boeing’s astronauts.

“The U.S. rocket wars were over. SpaceX had won. Since then, SpaceX has kept beating the dead horse. Over one stretch, from the end of 2022 into the first half of 2023, SpaceX launched more than fifty rockets between ULA flights. It has become difficult to remember that these two companies were once rivals, or that ULA’s employees would drive up to the SpaceX fence, jeering.”

After being stranded in space, Suni will fly with SpaceX, as she originally hoped (photo 1 above).

“SpaceX emerged triumphant over another major domestic competitor, Boeing, as well. The company that supposedly went for substance over pizzazz, ended up with neither in the Commercial Crew race.”

https://x.com/futurejurvetson/status/1827393665377169618
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1470 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 27/08/2024 : 16:59:58  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message
Da li je neko odgledao JFKJR govor i ima li neki komentar?

Ja nisam ali odgledala ga je moja supruga i rekao sam joj da mi ukratko preprica top 5-6 stvari iz njega i sve sto mi je rekla sam znao i/ili zakljucio i sam od ranije. Za ljude kao ja tu nije bilo nista novog niti neocekivanog. Potvrda da unapred prpremljene govore politicara nema mnogo svrhe slusati ako se samo povrsno prate vesti i koristi logika. Pravi beef (meso) je u debatama i intervjuima sa nezavisnim ili suprotnomisljenicima.

Inace ponekad vidjam njegovu VP kandidaticu (Nicole Shanahan) ovde na pijaci (farmers' market) a jedan drug (azijat rodjen ovde) uzeo i selfie sa njom

Sad vidim da je formalno zakasnio da povuce ime sa ballota u nekim swing drzavama (nije nikakva konspiracija nego su vec odstampani) sto moze da utice na izbore jer ce uzeti glasove Trumpu ljudima koji po inerciji ili iz neznanja slucajno "glasaju" za njega... Cudno da nije znao za to... Ali desava se to cesto ovde, vidim na ballotu nekoga ko se povukao i ti glasovi su baceni ako neko glasa (tj. budu implicitni glasovi za nekog drugog u zavisnosti od konteksta).
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3057 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 27/08/2024 : 23:51:36  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message
Taj sumanuti jbtmrjfkr je tipičan libertarijanac koji je jedva dočeko da se uvali drugim grifterima - nacionalistima.

Kao što smo imali priliku vidjeti neki dan u nas :D

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3057 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 28/08/2024 : 01:25:06  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message
Ovo sam skoro zaboravio uslijed poslovnih obaveza, ali kao što je poznato, ja ne zaboravljam

So, here we fucking go:

I ja sam za to da se ukine US Department of Education. Obrazovanje je nesto sto treba ostaviti drzavama da se same brinu o tome. Drzave se ovde toliko medjusobno razlikuju po stilu zivota ljudi i vrednostima koje cene (vec sam pisao o tome) da je vecina stvari nametnuta od federacije u pogresnim sferama u startu neprimerna netrivijalnom broju drzava. I onda tu dolazi do raznih tenzija a sve usput kosta i dosta para i mnogi se ugradjuju u to. Slicno je npr. i sa zdravstvenim.

Naravno da jesi, no i ja bih htio biti visok 1,90 pa nisam već samo 1,89.

Možeš li navesti koliko zapadnih zemalja nema ministarstvo obrazovanja?

Ako si slusao intervju, cuo si da je USA po edukaciji jako nisko na lestvici, negde 39. u svetu (ako se dobro secam) a Norveska prva. To je naravno besmislena statistika jer u USA postoji mnogo skola na svim nivoima obrazovanja koje su mnogo bolje od najboljih skola u Norveskoj. Problem je u velikom procentu skola ovde koje su ispod nivoa tunguzije. I onda u proseku to ispadne tako. Mnogo bolje bi bilo da se drzave bore na edukacionom marketu cije skole su bolje i tako bi imali 10-20 drzava koje bi sve bile u prvih 10-20 mesta u svetu po edukaciji, a ostalih 30-40 bi ispalo iz top 100 zemalja. I onda bi morale da to popravljaju jer bi ljudi sa decom bezali u drzave sa boljom edukacijom i odnosili sa sobom svoj taxable income. Ovako mnogo skola koci uravnilovka sa federalnog nivoa. Ako nisi slusao intervju, u ovom pasusu sam otprilike prepricao o cemu su pricali i ja se sa tim pristupom slazem (i ne znam za teoretski bolji).

Lažu sproću nas i po belom svetu, govna norveška.

Pogotovo mi se sviđa ovaj tržišni dio obrazovanja đe bi se ostavilo ljude da crknu u bijedi.

A ako ni to nije bilo dovoljno da probas da razumes, samo zamisli situaciju da se federalnom direktivom zabrani predavanje Algebre u svim middle schools u celoj USA kao sto su je levi zabranili u San Francisco School Districtu, jednom od najvecih ovde. Ili da se federalnom direktivom uvedu tamponi u sve muske WC-ove u svim skolama u USA kao sto su levi nedavno uradili u Minesoti... To bi em kostalo strahovite pare (koje svi ljudi koji placaju porez daju) em bi verovatno dovelo i do ogromnih nemira i pobuna u delovima zemlje koje se sa tim ne slazu.

Usporedimo dakle riješnije iz tvog prvog pasusa s drugim.

U prvom pasusu si blagoizvolio predložiti decentralizaciju obrazovanja na način da treba ukinuti središnju vlast u obrazovanju te ih alocirati na loklanu, pa ti se onda da ta decentralizacija ne sviđa više u San Francisku?

Ja sam za manju, jeftiniju, i efikasniju federalnu administraciju u kojoj rade malobrojni najbolji eksperti (a Musk je vec pokazao ne samo da ume da nadje takve i to iz najrazlicitijih grana nauke i drugih struka nego i da ih uskladi da rade zajedno). Na ovom federalnom nivou treba da je samo mali broj servisa koji su po sustini federalni i za koje nema smisla da ih pojedinacne drzave rade kao sto su: carina, vojska, pošta, emigracija, stampanje dolara (treasury). Kao i "spijunske" ustanove tipa CIA, FBI, i NSA.

Bijaše to onaj lik koji je nasljednik rudnika smaragda iz Suid Afrika, ay? Ono, ekstremno desni propagator sranja s 4chana, 8chana i Štromfronta?

Taj tip?

Pa nije mi baš taj njegov đir nešto, prvo bi trebalo početi s privatizacijom tih nekih drugih "službi", tipa vojska, polcija, vatrogasci, ovo obrazovanje je sitna boranija, ako bi usporedili proračune, da ne pričamo o kutluri, jel.

Cak se i NASA, nekada dijamant federacije, danas ljulja i da nije heavily subsidized od taxpayers odavno bi bankrotirala. Razumem da se NASA odrzavala zbog nacionalnog ponosa i fundamentalnog researcha jer nikada nije bila profitabilna (to joj nije bio ni cilj) ali vremena se menjaju i treba preispitati taj pristup (a za sta je Musk svakako kvalifikovan). Buducnost americkog svemira je u SpaceX i ostalim privatnicima (Bezos). Kina je NASU prakticno vec sustigla a americki program je morao da koristi Ruske letilice sve do nedavno jer je NASA Space Shuttle program bio inferioran i strateski pogresan da bi ga Columbia disaster konacno ugasio.

E čak i ta nasa je goli kurac naspram vojske, a pogotovo uzevši da vodećem svjetskom libertarijancu zaista smetaju puno manji poticaji koje primaju drugi sektori, primjerice obrazovanje, o kulturi da i ne pričamo, fuj.

No, tom ultimativnom utjelovljenju memova i tropova sa štormfronta i ostalih internet vukojebina dakako ne smetaju državni poticaji koje on prima.

Da ne pominjemo da je budzet NASE trenutno oko 25 milijardi $ godisnje a da je od nastajanja potrosila preko pola triliona $ (650 milijardi) i to nepodeseno za inflaciju. Ako se to podesi na inflaciju, NASA je do sada utrosila 1.6 TRILION $... Sumnjam da bi ta suma bila tolika da je neko kao Musk to nadzirao. Kao sto je pomenuto u intervjuu Trump je, kad je bio predsednik, samo na jednoj tranzakciji ustedeo taxpayerima 1.6 milijardi $ (Air Force 1 avioni).

Naravno, treba ignorirati vojni sektor, koliko ono 916 milijardi. Zamisli koliko bi vam uštedili Trump i Musk da se dovate vojske?

P.S. Evo ga za kraj i jedan neverovatan primer iz Muskove biografije: krenuli oni da lansiraju raketu u svemir i stize poruka da ne moze. Ne moze jer nemaju neku federalnu dozvolu za ribolov u okeanu. I sad se pitaju kakav bre ribolov. I daje se objasnjenje da bi ta raketa mogla da padne u okean i da ubije neke ribe i da tehnicki je to ribolov za koji mora da se izvadi i plati dozvola. I oni brze-bolje izvade tu dozvolu. Musk kaze da mu je tada prekipelo i da je poceo da gleda kako da optimizuje te zakone. Ovo sa Trumpom ako se desi ta Government Efficiency Agency ce biti njegov pokusaj da te svoje ideje u vezi tih optimizacija proba da implementira. On se inace pomalo i pribojava toga i u intervjuu sa Lex Fridmanom je rekao da bi to bilo kao ulazak u Matrix.

Zaista je za ne povjerovati, pa stoga i nećemo

Ono, poučeni primjerima - ne vjeruj bogatim seronjama koji lažu :)

- - -
Naravno, sve to je samo moje misljenje. Svako ima pravo na misljenje i ja to postujem.

Imo je Clint jednu dost dobru o tome.

Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1470 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 28/08/2024 : 02:34:51  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message
> Možeš li navesti koliko zapadnih zemalja nema ministarstvo obrazovanja?

Mozes li navesti koliko zapadnih zemalja makar i priblizno lici na USA po istoriji i unutrasnjem uredjenju? Sve zemlje koje imaju preko 250 miliona stanovnika (Indija, Kina, USA, Indonezija) su outlieri i svaka je organizovana na samo njoj specifican nacin veoma razlicit ne samo od drugih velikih nego i od tih manjih "zapadnih" (a narocito unitarnih) zemalja. Po mom misljenju USA treba da ima samo mali broj (efikasnih) federalnih servisa (naveo sam kojih). Ministarstvo za edukaciju nije nuzno jedan od njih. Ovde npr vozacka dozvola vazi samo za jednu drzavu -- to je potpuno decentralizovano. USA je jedina drzava koja to tako radi (uz Canadu i Mexico koji su to pokupili od USA) pa se niko ne cudi zasto...

> Pogotovo mi se sviđa ovaj tržišni dio obrazovanja đe bi se ostavilo ljude da crknu u bijedi.

Ti izgleda ne razumes kako free market radi? Radi za belu tehniku, elektroniku, restorane, kuce, automobile, poslove, zdravstveno... pa moze i za edukaciju bez ikakvih problema. Ako igde moze, moze ovde. I sve je spremno za to i infrastruktura a i ocekivanja i navike ljudi koji pod free marketom ovde oduvek zive. Ti ovde imas school districte koje imaju vise ucenika od svih ucenika mnogih zemalja. Vise od 25 school districta ima preko 100000 studenata a NY ih ima skoro milion (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_the_largest_school_districts_in_the_United_States_by_enrollment). A naravno mnoge drzave imaju na desetine i vise school districta. Samo Kalifornija ima 6 miliona djaka u osnovnim i srednjim skolama (Googlaj "how many K-12 students in california"). Besmisleno je unificirati to na federalnom nivou. Te skole bi se naravno i dalje finansirale od lokalnih poreza, niko tu ne bi "crknuo u bedi", samo bi mogao slobodno da bira da ide u skolu gde se predaje Algebra i gde nema tampona u muskom WC-u (to naravno moze jos uvek ali ako bi pobedili levi i ovo preneli na visi nivo onda vise ne bi moglo).

> U prvom pasusu si blagoizvolio predložiti decentralizaciju obrazovanja
> na način da treba ukinuti središnju vlast u obrazovanju te ih alocirati
> na loklanu, pa ti se onda da ta decentralizacija ne sviđa više u San Francisku?

Opet izgleda nisi razumeo. Ja nemam nista protiv decentralizacije jer onda mogu da pobegnem od losih delova. To i jeste poenta decentralizacije. Ja ne zivim u San Franciscu i nikada tamo vise ne bih krocio (nisam bio tamo preko 10 godina). Ja sam samo naveo kako je San Francisco katastrofa i da ne zelim da se to prenese na ostale delove Kalifornije i USA kroz centralizaciju. Ako je sve centralizovano, bekstva iz losijih delova u bolje nema jer je svuda uravnilovka. Ako neko zeli da ne uci Algebru i da koristi tampone u muskom WC-u ja nemam nista protiv toga. Ali neka se to ne namece meni drugima koji to ne zele. Neka ih se pusti da zive odvojeno i uce Algebru i nemaju tampone u muskom WC-u. Moja bojazan je da bi kroz centralizovano skolstvo ti zakoni koji su levi stavili na neka mesta, u slucaju pobede levih, "isplivali" na federalni nivo. Decentralizacija osigurava da cak i ako levi pobede i dalje postoje mesta gde ljudi koji se ne slazu sa njihovom ideologijom mogu nesmetano da zive. A takvih ljudi i drzava ipak ima oko 50% ovde...

> prvo bi trebalo početi s privatizacijom tih nekih drugih "službi",
> tipa vojska, polcija, vatrogasci, ovo obrazovanje je sitna boranija,

Hm, sada potpuno brkas privatizaciju i centralizaciju... A za vojsku sam i ja napisao da je to jedna od (retkih za USA) stvari koja *treba* da bude centralizovana. Policija je vec decentralizovana po county-jima i drzavama, i o tome sam isto pisao: ti mozes da prekrsis zakon u jednoj drzavi i pobegnes u drugu. I niko ti ne moze nista osim ako se ne raspise federalna poternica. Vatrogasci su uvek bili decentralizovani, svaki grad/mesto ima svoje. I policija i vatrogasci, naravno, nisu nikakve privatne sluzbe nego se finansiraju od lokalnih poreza.

> Zaista je za ne povjerovati, pa stoga i nećemo

Googlaj "SpaceX fishing permit". Evo da ti pomognem:

> Imo je Clint jednu dost dobru o tome.

?

Edited by - wintermute on 28/08/2024 03:21:43
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3057 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 28/08/2024 : 03:20:13  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message
quote:

> Možeš li navesti koliko zapadnih zemalja nema ministarstvo obrazovanja?

Mozes li navesti koliko zapadnih zemalja makar i priblizno lici na USA po istoriji i unutrasnjem uredjenju? Sve zemlje koje imaju preko 250 miliona stanovnika (Indija, Kina, USA, Indonezija) su outlieri i svaka je organizovana na samo njoj specifican nacin veoma razlicit ne samo od drugih velikih nego i od tih manjih "zapadnih" (a narocito unitarnih) zemalja. Po mom misljenju USA treba da ima samo mali broj (efikasnih) federalnih servisa (naveo sam kojih). Ministarstvo za edukaciju nije nuzno jedan od njih.

> Pogotovo mi se sviđa ovaj tržišni dio obrazovanja đe bi se ostavilo ljude da crknu u bijedi.

Ti izgleda ne razumes kako free market radi? Radi za belu tehniku, elektroniku, restorane, kuce, automobile, poslove, zdravstveno... pa moze i za edukaciju bez ikakvih problema. Ako igde moze, moze ovde. I sve je spremno za to i infrastruktura a i ocekivanja i navike ljudi koji pod free marketom ovde oduvek zive. Ti ovde imas school districte koje imaju vise ucenika od svih ucenika mnogih zemalja. Vise od 25 school districta ima preko 100000 studenata a NY ih ima skoro milion (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_the_largest_school_districts_in_the_United_States_by_enrollment). A naravno mnoge drzave imaju na desetine i vise school districta. Samo Kalifornija ima 6 miliona djaka u osnovnim i srednjim skolama (Googlaj "how many K-12 students in california"). Besmisleno je unificirati to na federalnom nivou. Te skole bi se naravno i dalje finansirale od lokalnih poreza, niko tu ne bi "crknuo u bedi", samo bi mogao slobodno da bira da ide u skolu gde se predaje Algebra i gde nema tampona u muskom WC-u.

> U prvom pasusu si blagoizvolio predložiti decentralizaciju obrazovanja
> na način da treba ukinuti središnju vlast u obrazovanju te ih alocirati
> na loklanu, pa ti se onda da ta decentralizacija ne sviđa više u San Francisku?

Opet izgleda nisi razumeo. Ja nemam nista protiv decentralizacije jer onda mogu da pobegnem od losih delova. Ja ne zivim u San Franciscu i nikada tamo vise ne bih krocio (nisam bio tamo preko 10 godina). Ja sam samo naveo kako je San Francisco katastrofa i da ne zelim da se to prenese na ostale delove Kalifornije i USA kroz centralizaciju. Ako je sve centralizovano, bekstva iz losijih delova u bolje nema jer je svuda uravnilovka.

> prvo bi trebalo početi s privatizacijom tih nekih drugih "službi",
> tipa vojska, polcija, vatrogasci, ovo obrazovanje je sitna boranija,

Hm, sada potpuno brkas privatizaciju i centralizaciju... A za vojsku sam i ja napisao da je to jedna od (retkih za USA) stvari koja *treba* da bude centralizovana. Policija je vec decentralizovana po county-jima i drzavama, i o tome sam isto pisao: ti mozes da prekrsis zakon u jednoj drzavi i pobegnes u drugu. I niko ti ne moze nista osim ako se ne raspise federalna poternica. Vatrogasci su uvek bili decentralizovani, svaki grad ima svoje. I policija i vatrogasci, naravno, nisu nikakve privatne sluzbe nego se finansiraju od lokalnih poreza.

> Zaista je za ne povjerovati, pa stoga i nećemo

Googlaj "SpaceX fishing permit". Evo da ti pomognem:

> Imo je Clint jednu dost dobru o tome.

?

1. Naravno da mogu, ja sam imao petice kako iz zemljopisa tako i iz povijesti, ali u datom slučaju to se plaća, također, ne odgovara se na pitanje s pitanjem, to je znak slabosti kontra-argumenta, ali uopće nije iznenađujuće, pošto se radi o podržavateljima griftera, ili u datom slučaju, korsnim idiotima Moskve.

2. Standarni obrazac - ne razumiješ slobodno tržište, moš ladno okačit mačku o rep, em sam išo u ekonomsku, em sam na pravu imo dvije godine ekonomije, em nisam nikad radio u javnom sektoru, a objašnjenje ti više sliči planskoj ekonomiji nego tržišnom izboru.

3. Da, ja baš ono sve potpuno razumijem, na žalost, za razliku od nekih, pa onda se ne libim libertarijanske grifterčine koje puše neonacističke spike s 4chana, 8chana i Štorfmfronta zaista nazvati takim.

4. Takozvani pravosudni sustav koji u 21. stoljeću počiva na običajnom pravu je oduvjek bio u teškim kurcima, za razliku od europskog koji se još drži, ali utjecaji iz USA ga zaista nastoje razjebati, no neće vam uspit.

Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3057 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 28/08/2024 : 03:22:50  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message
Također mi je super da ovo za Clinta nisu ubro :D

Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1470 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 28/08/2024 : 03:23:34  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message
Spavaj covece

Dobro, napisali smo sto smo hteli i to je to.

Nismo se vredjali i to je lepo.

Svako ima pravo da misli (i pise) kako hoce.
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1470 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 28/08/2024 : 03:24:11  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message
quote:
Originally posted by andjusticeforall

Pa ne znam jel' mislis na Clint Eastwooda ili nekog clana foruma clint?
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3057 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 28/08/2024 : 03:28:59  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message
quote:

quote:

Pa ne znam jel' mislis na Clint Eastwooda ili nekog clana foruma clint?

Je, je, mai sto Klintova pa ćemo baš nekim sedmim pripisati tu korporativnu izliku

Uostalom, što bih ja trebao ić spavati, napravio sam sto čuda danas, a i sutra ću...

Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1470 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 28/08/2024 : 03:31:22  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message
quote:
Uostalom, što bih ja trebao ić spavati, napravio sam sto čuda danas, a i sutra ću...

Pa kod tebe je vec sutra?

Nadam se da pravis neki strip ovako sam u tami i mraku i tisini...

...i uz odgovaranje na moje poruke...

Mozda te inspirisem na nesto cool!
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3057 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 28/08/2024 : 03:40:55  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message
quote:

quote:

Pa kod tebe je vec sutra?

Nadam se da pravis neki strip ovako sam u tami i mraku i tisini...

...i uz odgovaranje na moje poruke...

Mozda te inspirisem na nesto cool!

Pa ono, korisni idioti su već podosta opjevani, mislim to je poznat koncept, evo ti si neki novi ovdje na forumu, ali ima vas gomila, čovječe.

Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3057 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 28/08/2024 : 03:42:52  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message
Ali mora vam se reć, jebiga, znaš', ako vam se ne kaže, vić' te nastavit', znaš.

Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1470 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 28/08/2024 : 03:52:04  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message
Eh, ja te taman pohvalio da ne vredjas a ti me razocara...

Cisto ako moderator navrati ja ovo ne smatram za uvredu niti sam se uvredio.

Sto se mene tice pisi sta hoces.
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3057 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 28/08/2024 : 03:53:04  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message
Savršeno me boli tuki :D

Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3057 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 28/08/2024 : 03:54:40  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message
Doće moderatori, pa šta će nam se onda desit :D

Jebote led, šta da učinimo da, bow before them :D

Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3057 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 28/08/2024 : 03:57:05  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message
We should all bow down before our imperial masters, from the US and RF:

https://www.youtube.com/watch?v=DiMXuEmqAHA&t=84s

Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1470 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 28/08/2024 : 03:58:42  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message
Pa meni nece nista

Nije, naravno, zbog moderatora. Nego je to i do postovanja sagovornika, drugih forumasa i vlasnika ovog sajta.
Go to Top of Page
Page: of 111 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000