Author |
Topic  |
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 02/11/2024 : 00:33:55
|
quote: Originally posted by Kruger
quote: Originally posted by DzekDenijels
Plus kada za sve što se loše događa u Evropi i USA krenu da okrivljuju Putina. Kakva će komedija tek da bude ako Trump slučajno pobedi... 
Moj dojam u raspravama po toj temi je baš obrnuto. Kriv je SAD i EU.
putin ima problem što je zaglavio u blatu Ukrajine, kao osoba diktatorskih osobina ne želi prihvatiti poraz a vojna industrija mu živi zahvaljujući s koreji i iranu a kina je tu ako zatreba u gospodarstvu. Odveo je svoj narod u vazalostvo, da li će se spasiti ili ne ostaje za vidjeti.
Ali nije jebote.
Oni su ćeli u EU.
Sad oće u NATO, ali sama povelja, jebenog NATO-a glasi da ne može uć zemlja koja je u sukobu.
Glava 1. |
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Posted - 02/11/2024 : 00:38:05
|
quote: Originally posted by wintermute
quote: Originally posted by tinton
E da, ako ćemo ići toliko daleko sa sumnjičavosti, ne moramo ni mi tebi vjerovati da stvarno živiš u Americi. Mi ostali s topica se uglavnom ili poznajemo, ili imamo zajedničke poznanike, ili barem znamo imena i prezimena jedni drugima. Dakle možemo jedni za druge potvrditi da smo ljudi od krvi i mesa. No tebe ne znamo, dakle mogao bi biti trol s ruske farme, a možda i još jedan sofisticirani sergejev dupli nick.
Pa nema problema, ja sam ovde na forumu slao tonu slika iz amerike i u vremenima iz moje vremenske zone. Ima forumasa sa kojima sam razmenjivao stripove ovde u USA. Markos i DJ znaju moj identitet.
Zadovoljan?
Da, da, pobjedom revolucije ćete Tinton znat naći  |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Posted - 02/11/2024 : 00:41:19
|
quote: Originally posted by izivko
Krugeru, kad ćemo na Krim?
Polako, a kad će rusi u Odesu, sanjaju to još od 24.02.24 pa ništ od toga. Ni od tri dana u Kijevu. Sad gledamo mrcvarenje rusa i potrebu da ih brane sjevernokorejci.
Putin trenutno vrši denacifikaciju i demilitarizaciju NATO-a. Doći će Odessa, past će ko zrela kruška.
Pa jel ti nisi nacoš? |
 |
|
wintermute
Senior Member

USA
1859 Posts
Member since 15/10/2023 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
|
wintermute
Senior Member

USA
1859 Posts
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
|
wintermute
Senior Member

USA
1859 Posts
Posted - 02/11/2024 : 01:40:56
|
Pa ovo je jos i najblaza poruka upucena meni od tebe, iznenadjen sam a bas sam se pitao kako ces odgovoriti. Ocekivao sam mnogo gore. |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
|
wintermute
Senior Member

USA
1859 Posts
Posted - 02/11/2024 : 02:11:31
|
Verovao ili ne Mac OS nema đ na USA tastaturi. Ima Ð (dobija se tako sto drzis D i izaberes Ð is popupa). Ako drzim d nudi samo ď i ð.
Ako zelim da zaista i otkucam đ ja moram bukvalno da ga nadjem na internetu i onda uradim copy-paste.
Imao bi ako instaliram neku nasu tastaturu ali mi to onda znacajno komplikuje zivot jer bi morao da ih preklapam.
Drugi nacin je da dodam Unicode tastaturu, preklopim na nju i onda drzim ⌥ (option) i otkucam cetiri HEX cifre koje su Unicode za đ (0111). Sto je jos gore. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 02/11/2024 : 07:15:14
|
quote: Originally posted by andjusticeforall
A, ne, ne, odluke Vrhovnog usuda SAD-a su u pravilu konačne, no u Jevropi postoji i ECHR, što omogućava:
- građanima potražiti svoja prava kod instance koja ista primjerice krše, to u SAD-u baš i nema...
Pa SCOTUS je američki ECHR - američko nadsudište. U čemu je problem? |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 02/11/2024 : 10:09:56
|
quote: Originally posted by culture vulture
BlackRock se vrlo često spominje kao nekakav vladar svijeta. Mislim da je to za naivce a i priča je na nivo rekla kazala. Vladari svijeta sasvim sigurno neće odati svoje krajnje ciljeve običnom puku iliti običnim smrtnicima. Pustit će tu i tamo nekakav oblačić za kojeg će ovčice zagristi i napraviti malu pomutnju i to je to. Gledali smo dječicu kako se tambura.
Ako sam dobro shvatio, javno dostupni i općepoznati podaci o investicijskim kompanijama su "rekla-kazala" nivo i teorije zavjera za naivce. Ali pravi vladari svijeta postoje, samo ne možemo nikada saznati tko su, jer onda više ne bi bili pravi? Oni, naravno, po definiciji, imaju kapital puno veći od ovih koji javno posjeduju sve, ali, po definiciji, nitko ne može znati gdje je. I imaju mehanizme upravljanja svijetom kojima se, po definiciji, ne može detektirati nikakav trag, jer ako nešto možemo detektirati, onda to ne može biti od pravih vladara svijeta. Da, to je puno realniji pogled na svijet, uvjerio si me. (Nemam iluzija da ćeš shvatiti što sam upravo rekao.)
quote: Originally posted by Beva
Znači vladari svijeta
Siguran sam da si primijetio da je sintagma "vladari svijeta" Krugerova, a ne moja...? Ja, kao i i izivko kojeg sam citirao, govorim o kapitalu.
Ti si po prirodi kontradiktorna osoba koja voli samu sebe pobijati.
Dakle spominješ " već svime upravljaju i sve je ovo samo teatar za naivčine ", pa " smaknuti nekoga tko bi nam mogao oteti i komadić kontrole kad već možemo "
I onda sam ja kao jedini koji spominje vladare svijeta. Lukavo ali se pobijaš kako rekoh.
Primijetio sam u tvojim upisima dosta toga wow. Lako te je impresionirati nebitnim stvarima.
Hr situacija a tiče se gospodarstva. Sjećaš se afere Agrokor-Konzum, vlasnik je za običnog prosječnog smrtnika wow. Čovjek ima vlastiti dvorac, novaca ko blata jednostavno klasični primjerak feudalca pa je pao.
Kad već spominješ teatar, evo puno slabijeg primjera od Agrokora. Mamić i Dinamo. I on je pao, a njegov pad izaziva puno veću pozornost i strast u običnog puka.
Ili još niži stupanj, Hr političari. Svakom se političaru može pronaći kostur ili kosturi u ormaru, ako postanu nepoželjni kostur ili kosturi ispadaju iz ormara pa se dotični političar nađe u nevolji. Oni rade, ako ćemo gledati ova dva prethodna spomenuta primjera, za vrlo malo para a odlučuju o ogromnnim financijskim iznosima. Mada je taj mali iznos za koje rade političari za običnog smrtnika velik iznos. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 02/11/2024 : 10:10:33
|
Polako, a kad će rusi u Odesu, sanjaju to još od 24.02.24 pa ništ od toga. Ni od tri dana u Kijevu. Sad gledamo mrcvarenje rusa i potrebu da ih brane sjevernokorejci.
Putin trenutno vrši denacifikaciju i demilitarizaciju NATO-a. Doći će Odessa, past će ko zrela kruška.
Gdje pišu te bajke? pitam za frenda. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 02/11/2024 : 10:12:24
|
Ali nije jebote.
Oni su ćeli u EU.
Sad oće u NATO, ali sama povelja, jebenog NATO-a glasi da ne može uć zemlja koja je u sukobu.
Glava 1.
Što nije, tko nije. rusija je zaglavila.
Proći je ti ratni sukobi. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 02/11/2024 : 10:13:05
|
Pa jel ti nisi nacoš?
Naravno da nije, zašto imaš takve bolesne ideje? |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 02/11/2024 : 10:21:45
|
Ne želim razapinjanje na Križ!!
Vi, neo-nazi desničarska europa ste pali šaptom 
Prodat ćete braću ukrajince koji se nalaze pod gotovo istom agresijom kao što je bila velikosrpska?
Šta vam pišu portali?
Što ti piše ekipa u komentarima?
Čudi me da ti kao osoba koja je dobro informirana pišeš ovakve bedastoće. Što se tiče UA imam kontakte direktno od tamo, što me briga za portale što pišu ili ovi portali ili oni portali. Koja ekipa, ekipa na ovom forumu je slabo ili nikako informirana glede UA. Upravo oni što ti impliciraš meni, informirana je na osnovu određenih portala. Portali su kontrolirani ali komentiranje zbivanja može donijeti sud o komentatorima, koliko su informirani. Uglavnom slabo ili nikako. Postoji nekoliko vrlo kvalitetnih stranica koje prate stanje u UA. Izdvojio bih jedan fb profil koji vodi bivši obavještajac HV-a, umirovljeni pukovink svjetski priznati vojni analitičar. Savjetuje pojedince što istupaju na javnim TVima. |
 |
|
culture vulture
Senior Member

1595 Posts
Member since 21/02/2004 |
Posted - 02/11/2024 : 10:29:55
|
bla bla bla
Pa rekao sam da nemam nikakvih iluzija da ćeš shvatiti što sam rekao. A, kao i obično, ni ja, da me Bog ubije, ne bih znao ponoviti o čemu ti pričaš. Kao što sam ti već nekoliko puta rekao, jedino što je meni jasno iz ovih tvojih napisa jest koliko sam te svojevremeno krivo procijenio. Nemoj se ljutiti, ali više ti neću odgovarati, jer nema nikakvog smisla. |
Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 02/11/2024 : 11:03:10
|
quote: Originally posted by culture vulture
bla bla bla
Pa rekao sam da nemam nikakvih iluzija da ćeš shvatiti što sam rekao. A, kao i obično, ni ja, da me Bog ubije, ne bih znao ponoviti o čemu ti pričaš. Kao što sam ti već nekoliko puta rekao, jedino što je meni jasno iz ovih tvojih napisa jest koliko sam te svojevremeno krivo procijenio. Nemoj se ljutiti, ali više ti neću odgovarati, jer nema nikakvog smisla.
Ja sam tebe vrlo lako pročitao. Postavim ti vlastite upise a ti podvijenog repa odlaziš. Neka jedan spam manje.
Tvoj imenjak kad je pročitao neke tvoje upise zgrozio se. Dakle i on je nekog krivo procijenio. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 02/11/2024 : 11:17:13
|
Ne želim razapinjanje na Križ!!
Što ti piše ekipa u komentarima?
Ekipa sa ovog foruma o temi UA, ti si po običaju konfuzan. CV je teoretičar zavjere i to malo žešćih. izivko je na razini vrtića, wintermute se izjasnio kojeg lika smatra relevantnim, iako je taj lik možda upitan, a možda nije, ima rupa u njegovom promišljanju, no njegovo pravo na stav.
Što se tiče profila bivšeg HV obavještajca zanimljivo Tonči Tadić kao fizičar i nuklearni stručnjak komentira objave ovog obavještajca. A njegov nekadašnji stranačku sudrug pero kovačević baljezga gdje god stigne prorusku agendu.
Kako se ljudi koji su u određenom trenutku dijelili zajednički stav po pojedinim temama mogu razići. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26026 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 02/11/2024 : 12:01:44
|
Kruger I onaj drugi su odstranjeni, da vidimo ima li još dobrodragovoljaca.. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13067 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 02/11/2024 : 12:05:25
|
Gdje pišu te bajke? pitam za frenda.
Kako napreduje građenje linija na Dnjepru? Uzaludan posao, Krugeru, vidio si kako padaju utvrde iz 2014, Bahmut, Avdivka, Ugledar... 10 godina su ih gradili i utvrđivali, bio si tamo, vidio si. Govorio si da su neosvojive utvrde. Sad je tempo ubrzan a ići će to puno brže.
Žao mi je jadnih Ukrajinaca, prodali ih njihovi ljudi za anglosaksonske interese. A njih boli karina za Slavene. |
Have mercy |
 |
|
wintermute
Senior Member

USA
1859 Posts
Posted - 02/11/2024 : 16:41:56
|
U zadnjih par dana sam dosao do nekih spoznaja o ljudima ovde, sto kroz njihove poruke, sto kroz poruke drugih o njima, sto javno, sto kroz PM.
tinton je, koliko shvatam, student / postdiplomac na woke UK ustanovi i stavovi su mu upravo onakvi kako ih je i za ocekivati i kakve bih i ja imao da sam na njegovom mestu i u njegovim godinama. Njega tek cekaju prepreke sa kojima se ja borim zadnjih nekoliko godina ili ce se skuvati kao zaba i postati potpuno levi (za sta ga vec pripremaju onim "testovima" pogodnosti o kojima je pisao). On ce, ako ostane u akademiji, uskoro verovatno pisati aktivisticke eseje podrske DEI/LGBT ideologiji koji su sada obavezni na konkursima za mnoge akademske pozicije. Da li ce to gutati i pretvarati se ili ce mu to biti "istina" ostaje da se vidi. Po meni gutanje i pretvaranje nisu sramota ako tako moras da izdrzavas porodicu i zavistan si od toga da te taj sistem primi. Zivot danas je tezak i svako se bori kako zna i ume da prezivi i stvori svoje potomstvo i omoguci mu da uspe.
ken2 ima rodbinu u USA koja je u levim drzavama pa jos u akademiji. Bez ikakvih licnih uvreda, zelim im sve najbolje, ali situacija tu jasna. Oni su te eseje najverovatnije vec pisali i pisu kao deo radnog mesta i promocija itd. Akademija, a tek u levim drzavama (sto vidim ovde iz licnog iskustva) je najvise woke i leva komponenta drustva i ja potpuno razumem taj uticaj. To je kao kada bi imao rodjake u USA koji su policajci, vatrogasci, ili vojno osoblje i cudio se kako su R / desno. To prolazi statisticke testove i Occam's razor. Da sam ja ken skoro sigurno bi i ja isto tako razmisljao jer nisam na licu mesta a informacije sa lica mesta dolaze mi iz takvih izvora. Ponovo: nikakvo vredjanje niti omalovazavanje, ljudi ovde tesko prezivljavaju i svako radi ono sto misli da je najbolje za njega i njegovu porodicu i sire. Ja potpuno isto to radim. Ako jos i zaista veruju u to -- utoliko bolje za njih i tu nema sta da se prica. Statisticki ovde je situacija 50/50 tako da ima 50% ljudi koji zaista veruju u suprotno od onoga u sta ja verujem.
andjusticeforall je u specificnoj situaciji i njemu prastam sve ali sam i pre na osnovu njegovog pisanja video da ima neke probleme sa kojima pokusava da se rve na nacin kroz koji pise (uostalom to i ja radim). Nazalost trenutno je suspendovan pa nece neko vreme moci da odgovori. Ali moja lula mira i dalje gori...
kruger ima specificnu vezu sa Ukrajinom, konceptualno nesto kao ja sa USA i tesko mu je ista reci/dokazati jer je video na licu mesta neke stvari. Moguce je da je izvukao pogresne zakljucke i da je pod uticajem jedne strane (narocito protiv rusa) ali je to barem autenticno. No, i on je suspendovan tako da cemo ga ponovo citati "sa zakasnjenjem"...
beva je -- beva ... dobar lik, velika manjina u svom okruzenju, konceptualno nesto kao ja u Kaliforniji i znam da je to jako tesko podneti. Verovatno bi i ja bio kao on da sam u njegovoj poziciji.
Uglavnom, zakljucak je kao i pre: da sam ja na vasem mestu, verovatno bi razmisljao kao vi.
Moj najveci "problem" je sto ja vise ne zavisim od nikoga i sticanjem te finansijske nezavisnosti moja razmisljanja su se potpuno oslobodila jer ne moram nikome da polazem racune niti da se pretvaram. Drugim recima, ja sam sebi izgradio "position of fuck you".
Moj plan da ignorisem svet i provedem ostatak zivota lagodno u svojoj cauri citajuci stripove i uzivajuci kroz ulaganje vremena u porodicni zivoti i u ostale hobije "pokvarili" su lokalni leftisti i DEI hires iz skola itd. kojima su izlozena moja deca i sa kojima sam imao cudne incidente o kojima sam pisao ovde. Zbog toga sam se i vise "latio" ove jebene politike. A onda sam nastavio da kopam i agregiram moja iskustva sa iskustvima prijatelja u okruzenju i izvukao zakljucke koje sam izvukao.
Ponovo sam procitao dosta svojih poruka i drago mi je da, iako sam ponekad nastupao ostro, ipak nisam rekao nista sto ne bih rekao uzivo u lice nekome. A to je neko merilo. Meni nije problem da se izvinem i da uvidim da sam pogresio ali sto se ovih ideologija tice, pogotovo ako vam zivot zavisi od njih, tu ne moze biti ubedjivanja nego samo da svako kaze svoje i to je to. Najbitnije mi je sto ja znam da ovo ne radim ni iz kakve koristi jer od nikoga ne zavisim kome bi se ulagivao, cak naprotiv, ovako sebi mogu samo probleme da napravim jer sam u manjini. I zato i razmisljam i o selidbi u R drzavu. Ali barem mi je savest mirna i iskren sam prema sebi.
Nista, idemo dalje... a sto se izbora tice vec sam rekao: nista sustinski se meni nece promeniti u zivotu bilo ko da pobedi. Jedino ja mogu da promenim stvari ili tako sto cu imati transplantaciju mozga ili tako sto cu se preseliti.
- - - - -
Samo da jos jednom ponovim: ne zelim nikoga da vredjam, samo pisem svoje zakljucke do kojih sam dosao na osnovu informacija kojima raspolazem a o meni se pisalo i mnogo gore nego ovo sto ja pisem ali meni to ne smeta. Ako sam nekoga uvredio bilo cime neka mi kaze koji deo ga je uvredio i javno cu mu se izvinuti cak i ako se ne slazem. Uvreda zivi u oku posmatraca i ja cu to ispostovati. |
 |
|
wintermute
Senior Member

USA
1859 Posts
|
wintermute
Senior Member

USA
1859 Posts