forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fibrina izdanja u manje i vise od 500 primeraka?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

netkotreci
New Member

Croatia
115 Posts

Member since 11/02/2024

Posted - 15/09/2024 : 08:05:44  Show Profile Show Extended Profile  Send netkotreci a Private Message  Reply with Quote
Inkal box set - 1000
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2034 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 15/09/2024 : 08:35:56  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Super informacija za pocetak cetvrte strane.
Nemam taj boks jos i pitanje je da li cu se odluciti za kupovinu pre nego sto se rasproda.
Cool tiraz za takvo jedno izdanje hmm "statisticari/matematicari" koliko kubika je
hiljadu takvih kutija :)

Uh na tren mi prolete misao koliko kubika bi mogla biti cela fibrina proizvodnja :)
ali drzimo se samo kutije lakse je tako :)

Inace cu verovatno pauzirati ovde sa azuriranjem do iduceg vikenda.
(imam osecaj da ipak mozda necu moci odoleti danas preko dana)

Nego dobrodosao na forum netkotreci
naravno kada se neko prikljuci tako kasno kao ti mnogi posumnjaju da je zapravo rec o starom poznaniku sa novim nadimkom.
Verovatno pratis ovaj forum duze vremena?

Jel zna neko tiraz Aye 2 ? Nije tu uz mene trenutno..

hm evo
https://katalog.nsk.hr/F/N96S5J5XFS6MAB1JEQXNXHN3862L7X7UPTDQLFTBXMXFA7HDRY-55074?func=full-set-set&set_number=038190&set_entry=000002&format=999

tj
https://katalog.nsk.hr/F/N96S5J5XFS6MAB1JEQXNXHN3862L7X7UPTDQLFTBXMXFA7HDRY-55301?func=direct&local_base=NSK01_WEB&doc_number=001160462

deluje da je 400 primeraka kao i kec :)

mozda na kraju bude koristi od tog sajta
mada nekako vise imam poverenja u ono sto pise u knjigama :)

Edited by - matori paraliticar on 15/09/2024 08:47:30
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2034 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 15/09/2024 : 09:15:17  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Inace Orka je edicija koja je "najharmonicnije" krenula sa tirazom 500
za prvih 17 knjiga i 20 od dvadesetprvih knjiga :)
gledajuci ovako unazad je markosu verovatno zao da za pojedina izdanja nije imao veci tiraz u startu :) ali eto nije lako sa takvim procenama.. i mozda bolje dva puta po 500 komada nego jednom 700 :)

Orka 1 Bosanske basne 500
Orka 2 Presveto srce 500
Orka 3 Tom`s bar 500
Orka 4 IvanPiire 500
Orka 5 Glista u bijegu 500
Orka 6 Pakao 500
Orka 7 Detektiv Marvin: Slučaj Marion Colman 500
Orka 8 Che 500
Orka 9 Lucin pogreb 500
Orka 10 Autocesta sunca 500
Orka 11 Bilješke za ratnu priču 500
Orka 12 Tiki 500
Orka 13 Evropa 500
Orka 14 Mali blues sa Zapadne obale 500
Orka 15 Mort Cinder 500
Orka 16 Fulu 500
Orka 17 Sharaz-De 500
Orka 18 Altai & Jonson 400

Edited by - matori paraliticar on 15/09/2024 09:15:44
Go to Top of Page

netkotreci
New Member

Croatia
115 Posts

Member since 11/02/2024

Posted - 15/09/2024 : 09:15:39  Show Profile Show Extended Profile  Send netkotreci a Private Message  Reply with Quote
Jako dobra pitanja i volio bih da, kako si rekao na 1. str, markos u penziji počne vrtit takve statistike.
Kubikaža bi stvarno bila fascinantan podatak za cijeli arsenal Fibre kroz godine!

Hvala na dobrodošlici :) Nisam stari, a ni ne pratim baš dugo forum.
Ne pratim dugo ni Fibru, ljubav je krenula preko poznanika koji ju već puno duže prati.
Za detalje se javim privatno, sad izlazim, jer ne volim razvlačiti offtopic na ovako specifičnim temama a ti imaš posla preko glave! :D

Go to Top of Page

gaspa127
New Member

112 Posts

Member since 11/11/2022

Posted - 15/09/2024 : 09:22:06  Show Profile Show Extended Profile  Send gaspa127 a Private Message  Reply with Quote
Propovjednik sva tri 600
Vendetta II izdanje (2021) 500
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2034 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 15/09/2024 : 09:41:26  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
E super gaspa
vendeta je inace strip koji jos trebam nabaviti, nemam ga ni na hrvatskom ni srpskom

pomislih da podatak o reprintu i nije toliko relevantan za temu ali jeste posto je prvi tiraz bio 1000 :)

(treba podatak i za Čuvari, drugo i trece izdanje)

inace neki stari cilj je bio skupiti podatke
samo o reprintima
videcemo sta ce biti sa tim :)

muka mi kad pomislim kako raspetljati recimo
situaciju sa alvar mayor ciglama

hm izgleda je bilo samo dvoje tih izdanja nesto sam mislio da ih je bilo tri :)
2 x Orka Specijal 23

Edited by - matori paraliticar on 15/09/2024 09:47:20
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 15/09/2024 : 09:53:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
Jel reprinti i prva izdanja imaju isti ISBN?
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2034 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 15/09/2024 : 10:48:16  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
pitanje za prave fanatike :)
verovatno su retki koji uzmu prvo izdanje za policu a reprint za citanje :)
sala mala dok neko nema pravi odgovor

hmm verovatno bi ipak mogao odgovoriti cek
hm ne mrzi me traziti :)
(barem za sada)

nego ova tema "me naterala" da konacno sklopim verovatno jedan od najneobicnijih "kompleta" arapina buducnosti
prva tri dela su svedska i SC a zadnja tri hrvatska i HC
ne bi to verovatno okupio skorije da mi nije trebao podatak za knjige 5 i 6
(ma koga varam da je tako samo bi pogledao hr knjige :) )

prve dve knjige arapina su isle u 600 primeraka (jel moze neko da proveri) a ostale u 500
treba tu sad iskopati tiraze reprinta
(keca i dvojke)

Edited by - matori paraliticar on 15/09/2024 10:49:28
Go to Top of Page

netkotreci
New Member

Croatia
115 Posts

Member since 11/02/2024

Posted - 15/09/2024 : 15:31:35  Show Profile Show Extended Profile  Send netkotreci a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spiderman

Imaju isti ISBN sudeći po wolfmanovoj excel tablici s početka teme. Prekrojit ću istu na format tvoje tablice pa ti šaljem uz nadopune.

A već sam svakojake formule složio da uvrštavam ručno iz postova na temi kad vidim tu tabličetinu sa skoro svime unešenim, i skrzo drugim formatom
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 15/09/2024 : 16:33:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by netkotreci

quote:
Originally posted by Spiderman

Imaju isti ISBN sudeći po wolfmanovoj excel tablici s početka teme. Prekrojit ću istu na format tvoje tablice pa ti šaljem uz nadopune.

A već sam svakojake formule složio da uvrštavam ručno iz postova na temi kad vidim tu tabličetinu sa skoro svime unešenim, i skrzo drugim formatom

Ma excel je zakon. Ne znam ga puno ali ono što sam do sada radio mi je jako puno pomogao.

Probao sam se igrati sa takvim nekim rješenima kao tvoje pa wordpress i svašta nešto ali nema do tablica. Tablice su zakon, možeš svašta s njima i sortirati i pretraživati i razdvajati pa opet prekrajati, dodavati, oduzimati lako. Sve. Kad ti zatreba još neki podatak samo dodaš stupac.
Go to Top of Page

netkotreci
New Member

Croatia
115 Posts

Member since 11/02/2024

Posted - 15/09/2024 : 16:48:57  Show Profile Show Extended Profile  Send netkotreci a Private Message  Reply with Quote
Da, tablice su najbolje rješenje za ovakve slučajeve.
Notion nije na tom principu, bio je brzo i grubo rješenje koje izgleda lijepo ali nije baš funkcionalno :)
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1470 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 15/09/2024 : 18:30:54  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
Lepo se ovo razvija, godi mom OCD-ju

E sad, ovu temu verovatno treba pomeriti u Popisi, biografije, bibliografije?

Ja bih generalno dodao jos neke kolone koje mogu biti interesantne i korisne:

- broj stranica
- cena (u € a pre toga ono sto je bilo u Kunama konvertovati)

Sto se naslova tice:

- Svakako za serije treba dodati prefix (neko je pominjao Batman, primer: Batman - bla1, Batman - bla2)
- Za edicije i izdanja treba dodati sufix (Spageti Brothers, Spageti Brothers Box Set)

Ovako bi sortiranje tabele po nazivu donelo smisleniji rezultat.

Hm, to se moze mozda i bolje resiti i dodatnim kolonama "Serijal" i "Izdanje/Edicija" umesto da se "zagadi" naslov... nisam siguran. Resenje sa novim kolonama bi donelo mogucnost sortiranja po njima pa bi tako odmah mogao da vidim npr sve box setove ili sva druga izdanja...

A evo sta bih ja licno jos dodao od "izvedenih" kolona jer to mi sluzi kao vodilja sta da kupujem, mozda ima jos ljudi u mojoj situaciji:

- domaci autor(i) (vrednosti: potpuno, delimicno, ne), primer: Texas Kid (potpuno), Vam (delimicno) i ostali.
Meni su prioritet za kupovinu stripovi u koje su umesani domaci autori
- postoji prevod na drugi jezik (vrednosti: Engleski, Nemacki, ...)
Ako postoji prevod na engleski ja ne uzimam domace izdanje jer mi je englesko bllize izvoru (osim ako u pitanju nije slavic jezik sto je u stripu retko ali recimo Dostojevskog i braću Strugacki i Zamjatina cu uvek pre citati na domacem jeziku nego prevod na engleski jer je blize izvoru)

Bilo bi idealno ako bi ovakav dokument bio "ziv" pa tako povremeno updateovao kolone "Popust" i "Rasprodato" ali to je vec ludilo i vec duplicira Fibrin sajt donekle...

A tek data mining aukcija i dodavanja prosecne prodate cene u zadnjih godinu dana... nesto kao PriceCharting sto radi za video igre. Naravno i kolona sa linkom ka aukcijama gde je search prepopulisan tako da se odmah vidi sta je "na stanju" tamo.

Zatim, kolona "ocena" koja bi povukla zvezdice sa SC recenzije (ako je ima). Nju isto povremeno update-ovati nekim skriptom.

Zatim kolona "Dodatni domaci izdavaci" gde bi neko dodao ko je sve objavio strip na tim prostorima u lokalnom jeziku...

Naravno i kolona sa malom slicicom (thumbnail) ne bi bilo lose -- mnogi ljudi pamte vizuelno bolje nego naslove...

Somebody stop me
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2097 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 15/09/2024 : 19:19:56  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Uf, to bi bila profi tabela. Al slabo ko od nas ima vremena da to uredi.
Pa i matori za pola stripova što pita tiraže, znam provereno da ih ima, al nema vremena da pretura po policima i kutijama. :)

Ako si slobodan, umesto penzionerskog šaha, mogao bi da se dohvatiš uređenja tabele. :)

Resistance is futile.
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1470 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 15/09/2024 : 19:28:13  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by borg
Ako si slobodan, umesto penzionerskog šaha, mogao bi da se dohvatiš uređenja tabele. :)

Ma uredjujem ja mnogo vece tabele, npr. uneo sam preko 4000 ZX Spectrum igara sa slikama na PriceCharting u koordinaciji sa vlasnikom sajta koji je na moje insistiranje i kreirao ZX Spectrum kategoriju da bi ja onda mogao da dodajem... dodao sam i stotine Amiga igara tamo itd. a ispravljam bazu maltene svakodnevno

Nemam toliki motiv za Fibru koja je za mene veoma specijalan slucaj (samo kupujem domace autore, recimo jednom godisnje u proseku).

Edited by - wintermute on 15/09/2024 19:41:00
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2034 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 15/09/2024 : 19:41:59  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
pauzica ovde meni sada do iduceg vikenda verovatno
sto dalje budemo isli imam utisak da ce biti zeznutije

kad samo pomislim na finu gomilicu batmana
za koje treba srediti podatke :)

dajte u medjuvremenu podatke
za prvo izdanje vrh bogova (box) i reprint

isto vazi i za sin city

Edited by - matori paraliticar on 15/09/2024 19:43:01
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 15/09/2024 : 20:22:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wintermute

Lepo se ovo razvija, godi mom OCD-ju

E sad, ovu temu verovatno treba pomeriti u Popisi, biografije, bibliografije?

Ja bih generalno dodao jos neke kolone koje mogu biti interesantne i korisne:

- broj stranica
- cena (u € a pre toga ono sto je bilo u Kunama konvertovati)

Da ne kvotam cijeli tekst. Naravno da bi se dalo čudesa napraviti samo treba to sve skupiti i unijeti.

Nešto moram već sa svojih exelica skupiti i spojiti. Skužio nedavno da imam na par mjesta podatke (kupio veće diskove pa sad sve to preslagujem i čudesa nalazim).

Možda bude nešto uskoro pa spojim s ovim tiražima.

Javim.
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2097 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 15/09/2024 : 20:23:01  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
SinCity prvo izdanje 500 primeraka novembar 2020.

Vrh bogova box prvo izdanje 600 primeraka, april 2021.

Resistance is futile.
Go to Top of Page

netkotreci
New Member

Croatia
115 Posts

Member since 11/02/2024

Posted - 15/09/2024 : 20:26:22  Show Profile Show Extended Profile  Send netkotreci a Private Message  Reply with Quote
Matori, evo ti komplet lista sa ispod/iznad 500: https://we.tl/t-KTMAnn2arp ide nadopuna

Komplet lista izdanja bez tiraža: dosta tog riješeno putem NSK baze, ide nadopuna

Wintermute ako imaš volje, dio tog što tražiš već je unešen u dropbox tablici na 1. stranici teme (wolfman).
Dovršio sam spajanje dvije mega tablice, provjerio duplikate, nadodao iz nove, poslao Spidermanu. Dosta tog je kompletirano.

Edited by - netkotreci on 16/09/2024 17:27:26
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 16/09/2024 : 12:06:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
Sinoć sam stavio novu listu što mi je netkotreci poslao.

Go to Top of Page

netkotreci
New Member

Croatia
115 Posts

Member since 11/02/2024

Posted - 16/09/2024 : 12:20:44  Show Profile Show Extended Profile  Send netkotreci a Private Message  Reply with Quote
Napomena: Tvrđe imaju minus ispred br. edicije, vjerojatno kao rješenje za redoslijed na webu, slično boxsetima pod brojem 0.
Go to Top of Page

Wolfman
Senior Member

Croatia
1078 Posts

Member since 13/07/2010

Posted - 16/09/2024 : 13:36:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Wolfman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar
Uh na tren mi prolete misao koliko kubika bi mogla biti cela fibrina proizvodnja :)

Uz pretpostavku prosječne debljine korice od 2 mm i prosječne debljine papira od 0.1 mm dobije se za sva izdanja (zaključno sa 31.12.2023.) oko 1.4 kubik ili 25.5 dužnih metara.
Za ukupnu proizvodnju treba samo uračunati tiraž, ali to nije dostupno zasad za sva izdanja pa ostavljam na ovome.
Javite mi precizniju procjenu debljine korica i papira pa ažuriram proračun
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12471 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 16/09/2024 : 13:41:13  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Nedovoljno za jednu zimu loženja.

Have mercy
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1470 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 16/09/2024 : 16:59:03  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
A sta kazete na ovu ekstrapolaciju?

oko 1000 izdanja x prosek 500 primeraka x profit na svakom recimo €5 x 0.75 (neka je porez 25%) / 18 godina postojanja / 12 meseci = €9000 prosecna mesecna "plata"

Ako je cena u proseku jednog stripa bila €20, Fibra je do sada obrnula oko 1000 x 500 x €20 = €10M...

U intervjuu je Markos rekao da je Fibrin trenutni budzet za stampariju €0.5M godisnje tako da ima nekog smisla...

Ne znam koliko sam daleko ali meni je ovo interesantna Fermijeva kalkulacija https://en.wikipedia.org/wiki/Fermi_problem
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2097 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 16/09/2024 : 17:35:48  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Kod nas je nepristojno tuđe pare brojati. :)

Resistance is futile.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29327 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/09/2024 : 17:49:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Koliko vi vremena imate:)

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000