Originally posted by borg SinCity box 2020. je u 500 primeraka išao. Ne znam što obeležavate pojedinačno knjige kad su se prodavale u kompletu...
"ko ne visi na fibrinom sajtu 24/7" (namerno preterivanje) lako mu mogu da promaknu ti detalji da markos stavi sve knjige kao pojedinacna izdanja iako je rec o boksu. objasnio je jednom zasto tako mora/treba biti (hm nisam siguran da to bas uvek radi ipak :) ) (sem sa sin city tako je sa prometejom)
lepo da radite i dalje ovde ja upadnem samo povremeno ali nemam vremena za detaljno citanje ni azuriranje do vikenda
oko 1000 izdanja x prosek 500 primeraka x profit na svakom recimo €5 x 0.75 (neka je porez 25%) / 18 godina postojanja / 12 meseci = €9000 prosecna mesecna "plata"
Ako je cena u proseku jednog stripa bila €20, Fibra je do sada obrnula oko 1000 x 500 x €20 = €10M...
U intervjuu je Markos rekao da je Fibrin trenutni budzet za stampariju €0.5M godisnje tako da ima nekog smisla...
Originally posted by Odoakar Pretpostavljas da se svih tisucu izdanjih knjiga na kraju i rasproda?
U intervjuu je Markos rekao da se eventualno sve uvek rasproda. Ali ako ne mozemo pomnoziti recimo sa 0.9 uzeti da se u proseku 10% ne proda, baci, izgubi, osteti, vrati...
Koliko precizan je taj podatak "400" ? uh vec vidim pred sobom neki izazov malo manji od ovog ovde :) "Sve se rasproda" ako knjizare uzimaju "na pamet" ili ono sto eventualno moraju..
Francuski Bogovi Grafizma
Edited by - matori paraliticar on 17/09/2024 17:53:00
Koliko precizan je taj podatak "400" ? uh vec vidim pred sobom neki izazov malo manji od ovog ovde :) "Sve se rasproda" ako knjizare uzimaju "na pamet" ili ono sto eventualno moraju..
Originally posted by matori paraliticar "Sve se rasproda" ako knjizare uzimaju "na pamet" ili ono sto eventualno moraju..
Meni je logicno da je iz ugla izdavaca rasprodano ako on nema vise na skladistu tj. u ovom slucaju (izdavac je i jedan od prodavaca) ne moze da se od njega vise kupi direktno.
Originally posted by matori paraliticar "Sve se rasproda" ako knjizare uzimaju "na pamet" ili ono sto eventualno moraju..
Meni je logicno da je iz ugla izdavaca rasprodano ako on nema vise na skladistu tj. u ovom slucaju (izdavac je i jedan od prodavaca) ne moze da se od njega vise kupi direktno.
Po knjizarama se to jos vuče onda neko vreme...
nisam se skroz jasno izrazio (a verovatno necu ni sada) ako je recimo od nekog izdanja ostalo 30 primeraka kod izdavaca... sto ja znam jonathan 4 ili sotonija iako je prodaja direktno od fibre sa strane "obicnih kupaca stala".. knjizare svejedno narucuju ponesto od tih izdanja koji realno gledano vise nisu toliko atraktivna ovo vazi verovatno jos vise ako je rec o nekom novom lancu knjizara.. koji krene sa fibrom (pisem sada kao da se ovo desava svakodnevno) (necu sada ko tu bude na dobitku a ko najverovatnije ne mi se cini da bi trebalo biti jasno)
samo da dodam da je dobro da je tako.. zbog vise razloga
Francuski Bogovi Grafizma
Edited by - matori paraliticar on 17/09/2024 22:54:30
Ja kad tu kliknem i skinem, pojavi se tabela sa četiri kolone. Možda mi telefon baguje. Nema veze, poslužiće mi i wolfmanova tabela, prilično je detaljna.