Author |
Topic  |
SirOliver67
Starting Member
44 Posts
Member since 02/07/2020 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
6040 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 25/03/2021 : 19:37:59
|
quote: Originally posted by SirOliver67
Jedno pitanje, ima li negdje na netu kako se pise strip, ono forma i kako to sve treba da izgleda? Unaprijed hvala.
LP
Misliš kako se piše scenarij za strip. Nisam kopirao ništa s neta već sam samouko pisao scenarij za ovaj strip.
Evo primjer zadnje stranice stripa:
EPILOG
1. Vinjeta-vidi se EKG-ov monitor u krupnom kadru, crtice amplitude rada srca su do pola monitora prisutne, a onda se pretvaraju u ravnu crtu. Bez teksta
2. Vinjeta- tri doktora oko bolničkog kreveta gdje je smješten Nathanov dvojnik dižu ruke od njega. Tekst Jedan od doktora: Gotovo je, nema više smisla pokušavati. Proglasit ću vrijeme smrti.
3. Vinjeta- Poručnik Song stoji u hodniku iza staklenog zida koji dijeli prostor gdje se Nathan reanimirao od hodnika. Lice mu je u grču, tuzi i razočaranju. Tekst Song: Zašto Nathane, zašto si pobogu to uradio? Imao si ga u šaci. Zašto si tako kasno reagirao?
4. Vinjeta- dolaze Laura i Ann užurbano u hodnik bolnice i dočekuje ih poručnik Song vidno utučen s rukom na čelu. Tekst Song: Žao mi je Laura…
5. Vinjeta- zauzima donju trećinu stranice. Laura i Ann potpuno uplakane s rijekom suza niz lice ispred staklenog zida koji dijeli Nathanovu sobu od hodnika. Bulje u njega kroz staklo u svoj svojoj tuzi. Bez teksta |
 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3068 Posts
Member since 19/05/2008 |
|
SirOliver67
Starting Member
44 Posts
Posted - 26/03/2021 : 16:20:34
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
quote: Originally posted by SirOliver67
Jedno pitanje, ima li negdje na netu kako se pise strip, ono forma i kako to sve treba da izgleda? Unaprijed hvala.
LP
Misliš kako se piše scenarij za strip. Nisam kopirao ništa s neta već sam samouko pisao scenarij za ovaj strip.
Evo primjer zadnje stranice stripa:
EPILOG
1. Vinjeta-vidi se EKG-ov monitor u krupnom kadru, crtice amplitude rada srca su do pola monitora prisutne, a onda se pretvaraju u ravnu crtu. Bez teksta
2. Vinjeta- tri doktora oko bolničkog kreveta gdje je smješten Nathanov dvojnik dižu ruke od njega. Tekst Jedan od doktora: Gotovo je, nema više smisla pokušavati. Proglasit ću vrijeme smrti.
3. Vinjeta- Poručnik Song stoji u hodniku iza staklenog zida koji dijeli prostor gdje se Nathan reanimirao od hodnika. Lice mu je u grču, tuzi i razočaranju. Tekst Song: Zašto Nathane, zašto si pobogu to uradio? Imao si ga u šaci. Zašto si tako kasno reagirao?
4. Vinjeta- dolaze Laura i Ann užurbano u hodnik bolnice i dočekuje ih poručnik Song vidno utučen s rukom na čelu. Tekst Song: Žao mi je Laura…
5. Vinjeta- zauzima donju trećinu stranice. Laura i Ann potpuno uplakane s rijekom suza niz lice ispred staklenog zida koji dijeli Nathanovu sobu od hodnika. Bulje u njega kroz staklo u svoj svojoj tuzi. Bez teksta
Jerry hvala sto si podijelio ovo sa nama, odavno se zanimam kako i sta a ne znam kako ide. Predobro. Hvala puno jos jednom. Svako dobro i nastavi odlican posao. |
 |
|
SirOliver67
Starting Member
44 Posts
|
Topic  |
|
|
|