forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 908

pcoro
New Member

Croatia
177 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 20/02/2017 :  22:50:02  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Ima tu još simpatičnih detalja: npr. kad Zagora more izbaci na pusti otok, a on odmah od kamena napravi sjekiru (nije li se tako morao snaći i u prvom Hagotu?) i na drugoj sličici već roštilja neku kokoš. Ili kad zarobljeni Čiko zahtjeva da ga prestanu mučiti glađu, ili pak suđenje pred Hagotovim sljedbenicima gdje se Zagor i Čiko moraju braniti tako da drže govore... fora, fora. Najveća mana priči je što nije ni do koljena jedinici. Ali, malo koja u zadnje vrijeme i je..
Go to Top of Page

solar
ModeratorCroatia
10723 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 20/02/2017 :  22:51:51  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Drugi Hagot je stvarno dobar osim samog kraja, prvi dio stripa ima nevjerovatno dobru mračnu atmosferu, Ferri je to majstorski odradio.

Tražim Mister No (Veseli Cetvrtak) knjiga 1, ponude na PM

Edited by - solar on 20/02/2017 22:52:22
Go to Top of Page

NikDime
New Member

Fyro Macedonia
120 Posts

Member since 07/11/2005

Posted - 20/02/2017 :  23:06:50  Show Profile Show Extended Profile  Send NikDime a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Dvojka je van svake rasprave, jer je jednostavno glupa.
Kec je, meni lično, izuzetno dosadan. Prespora radnja, razvučenost ( koju mnogi doživljavaju kao maestralno vođenje priče, što ja svakako ne sporim da neko i tako doživljava) i jednodimenzionalan negativac i nisu baš nešto što mi lično leži. Imao je Nolita svakako mnogo moćnijih priča od Kandraksa, faktički sve priče okolo njega su bolje (Sandy river i Zbogom, crveni brate posebno!)
A, kao što sam više puta pisao, treći susret mi je ubjedljivo najbolji. Konačno keltski druid sa propratnom plejadom likova i epskom avanturom. Nije najsjajnija ona izvedba sa mijenjanjem crtača, ali šta da se radi.Dvojka jeste van svakog komentara, ali takođe ne razumem doživljaj za trojku... To je priča koju sam počeo još od Novembra(!) i nikako ne mogu da dovršim, potpuno nečitljivo. Slažem se da su određene priče iz Nolitinog perioda naivne, ali ovo je...
Go to Top of Page

Elderane84
Senior MemberBosnia and Herzegovina
2759 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 21/02/2017 :  00:08:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Šta ćeš, ne legne ti sve... Ja sam je pročitao bar 4 puta. I svaki put mi je prezabavna.
Go to Top of Page

Duke Zill
Junior MemberCroatia
359 Posts

Member since 23/05/2015

Posted - 21/02/2017 :  08:59:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Duke Zill a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Šta ćeš, ne legne ti sve... Ja sam je pročitao bar 4 puta. I svaki put mi je prezabavna.Slažem se. Ja sam je također pročitao nekoliko puta i sjajno mi je sjela.
Ukoliko se ponovno bude pojavljivao Kandrax, nadam se da će se vratiti i svi likovi sa Otoka sjena kao i junaci Fiane. Dala bi se napraviti epska priča. Baš me zanima kako sad izgleda Nemain
Go to Top of Page

NikDime
New Member

Fyro Macedonia
120 Posts

Member since 07/11/2005

Posted - 21/02/2017 :  12:33:08  Show Profile Show Extended Profile  Send NikDime a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Šta ćeš, ne legne ti sve... Ja sam je pročitao bar 4 puta. I svaki put mi je prezabavna.Pa jeste, ima kod Zagora po nešto za svakog od nas :-)
Go to Top of Page

Duke Zill
Junior MemberCroatia
359 Posts

Member since 23/05/2015

Posted - 21/02/2017 :  14:29:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Duke Zill a Private Message  Reply with Quote
[/quote]

Pa jeste, ima kod Zagora po nešto za svakog od nas :-)
[/quote]

U tome i jest čar. Zagor je strip u kojemu ima za svakoga ponešto. I westerna, i horora, i SFa, i humora, i trilera, itd.

Edited by - Duke Zill on 21/02/2017 14:37:57
Go to Top of Page

Kontrast 2
Average Member

522 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 22/02/2017 :  00:57:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
Zagor protiv VampiraOcena 10
Klasična priča o Vampiru, meni najdraža - možda i zato što je i najrealističnija.
Posle toga, svaki put - Vampir dobija sve moćnije i moćnije karakteristike.
Ovde je to jedan fino vaspitani gospodin, koji se samo s vremena na vreme pretvara u čudovište, bez nekih preteranih moći, bez pretvaranja u slepog miša, letenja,...
Nolita navede da je mogao da napiše priču i od 500 strana, ali da se obuzdao i sveo je na svega nešto više od 200.
Šteta - baš bih voleo da vidim i tu varijantu.
Možda onda ne bi Helingen bio glavni baja medju negativcima.
Klasičan Nolitijanski uvod u priču, nagoveštaji, napeta atmosfera, misterija,... da bi se glavni negativac pojavio tek u drugoj svesci.
I Feri u naponu snage....


(i tekst Ivana Jovanovića, koji pokazuje da se može napisati i nešto normalno u ovoj ediciji (KIZ) i da ne moraju uvek da tu budu Oblutkova proseravanja)
Go to Top of Page

doom
New Member158 Posts

Member since 28/07/2016

Posted - 22/02/2017 :  07:08:32  Show Profile Show Extended Profile  Send doom a Private Message  Reply with Quote
Da, odlican prvi vampir, gledajuci na neiskoristenost lika u svim pojavljivanjima dosada, bez sumnje i najbolji vampir. Mene je uvijek zanimalo zasto Nolitta nije realizirao taj nastavak kad je vec htio, zbog cega je i srezao tu prvu pricu na samo 200tinjak strana.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnikUSA
5675 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 22/02/2017 :  09:44:33  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Hmm, znam da Nolittin vampir takoder jako visoko kotira i kod talijanskih fanova, ali je meni ipak meni jedna od Nolittinih ispod-prodsjecnih prica, tek njegovo zagrijavanje. Cak mi oni komicni djelovi u sred stripa s Cikom i smetaju. Castellijev Povratak vampira ima jacu atmosferu, a Bosellijev mi je uzbudljiviji.
Vidjet cemo Rauchovog...

www.facebook.com/epicentercomics
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

6828 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 22/02/2017 :  10:25:06  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
dobar je prvi vampri, ziva steta sto on i hagot nisu isli u minimut tri nastavka
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Senior Member

1652 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 22/02/2017 :  13:34:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Hajmo malo rasprave, malo sukoba mišljenja... nudim:

Tajna na mapi (P: 8, S: 5, C: 8, N: 8)

Mislim da se Pellizzari malo zaigrao i na kraju tako dobišmo i pomalo nečega što se teško guta. Npr. čovjek-sjena je zapravo tražio svoju kartu nadajući se da su banditi koji su ga prevarili na njoj označili novo mjesto gdje su stavili plijen. Šta je onda očekivao, kartu s dva X-a, jednim njegovim a neostvarenim i drugim, pravim. Šta je trebao vidjeti, njegovo X pošarano ili izbrisano gumicom? Malo je glupo to iako nije nikakva greška. Bože moj, čovjek se nadao da će novo X biti označeno a njegovo pošarano.
Općenito je glupo da se ovakva radnja dešava blizu mjesta gdje žive protagonisti tako su zaista upitne svrhe cijepanja karte u više dijelova i slično, kako reče King, valjda svatko ima memoriju. Zatim je upitno i koliko su zaista potrebni svi dijelovi, zar nije dovoljan dio gdje X ili taj plus jedan "susjedni" dio? Zato bi bilo bolje da je mjesto radnje ovakvih epizoda negdje daleko.
A, kako je Spock govorio, kod glavnih junaka nikad dosta novih susjeda, novih mjesta u blizini... pitam se, imaju li tri mjestašca u kojima je Zagor bio dvaput u svojih milijun avantura? A opet je svugdje poznat i zna se sa šerifima.
Onaj Endicott mi je odmah bio sumnjiv, ne znam ni iz kojeg to razloga on nije mogao krenuti odmah u potragu? Zbog par Zagorovih šaka? Gdje je bilo to veliko ranjavanje koje ga je ošamućivalo i zbog kojega je vođen na nosilima? Tu mi je zasmrdilo. A najžešće je što je doktor rekao da bi umro da ga Zagor tako brzo nije doveo u mjestašce odnosno njemu pod lijekove. Ironično.
Inače, Pellizzari si je dozvolio taj luksuz da Zagor doživi dva ranjavanja! Posljedica gotovo da nije bilo, odmah nakon onog u glavu se borio sa divljim rijekama i vodopadima te se verao uz brijegove. Zanimljivo je kad ubojica hoće da mu Zagor izvadi dijelove karte koje ima a ne da ga ubije pa sam to izvadi iz džepa ali eto... imali smo i takve epizode u kojima su birali zavezanog Zagora u vreći baciti u rijeku živa a ne ubiti metkom jer bi to stvorilo buku (majko mila kad se tog sjetim) tako da je ovo mala maca za nešto takvo.
Još mi je glupo bilo kad je Endicott zapravo spasio Zagoru život ubivši onog kompanjona od člana "possea" koji je taman htio povući okidač i poslati Zagora na drugi svijet. Doc spasitelj na kraju je pozitivno iznenađenje za mene.
Volim ovakve triler epizode i tajanstvene ubojice u Zagoru ali eto, nakupilo se dosta minusića (ne zaboravimo i taj da su bili tolike sreće da su baš na prvom dijelu karte do kojeg su došli pisala sva imena članova "possea") da bi ovu epizodu mogli uspoređivati s onom "Pet pera" npr.
Dvojio sam dati priči 7 a scenariju 6 ili priči 8 a scenariju 5 i izabrao ovo drugo, ipak se ovakva tematika i ideja mogla bolje realizirati.

Volio bih da mi netko ukaže na to neko Endicottovo ranjavanje. Očito sam ga propustio.

Kad tvoj brod pocne pustati korijene u nepokretnosti luke, otisni na pucinu

Edited by - Dwayne_Looney on 22/02/2017 13:36:34
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Senior Member

1652 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 23/02/2017 :  13:19:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Idemo dalje...

Neumoljivi Zagor (P: 3, S: 4, C: 7, N: 5)

Srednja žalost od epizode. Inače, volim ove nerazvikane ali ova mi je slabašna i nezanimljiva, skroz bez duše.
Neke zanimljivosti:
- U prvom lovu Zagor prilično brzo odustaje od potjere za Žabom krastačom, kad je stigao par metara iza njega, jer se odlučuje pomoći Bezukoffu koji se malo ozljedio;
- Ono kad zarobljenik rani ponos poglavice plemena spustivši mu nešto na temu njegove hrabrosti je stvarno bljutavo;
- Trebam li reći da je Zagorovo pojavljivanje u zadnjim sekundama Beauovog života bilo očekivano? Zar ne bi bilo ljepše da je Zagor vidio Beaua kako počinje trčati s vrha brijega i uletio davši mu konja za bijeg a ne ovako spas u zadnji čas i bitka s 5-6 Indijanaca iz koje su, trebam li reći, izašli neokrznuti
- koliko je metaka ispalio onaj Indijanac da bi samo malo počešao Bezukoffa?
- tko se mača laća od mača i gine, staro pravilo u Bonelliju... zaražen i Žaba što smo mogli saznati čim smo ga vidjeli u stripu jer smo dakako najprije vidjeli naslovnicu iduće epizode.
Ova epizoda mi nema dušu, radnja se prebrzo odvija, u 4-5 navrata imamo "nekoiko dana poslije", "par dana poslije", "dva dana poslije" i slično. Nema Chica i humora, to je vjerojatno najveći gubitak.
Prva naslovnica bezveze, tako općenita a druga je svojevrsni spojler. Zanimljivo, i kod prvog susreta s ovim lordom jedna naslovnica je bila spojler, zapravo spojlerčina.

Baš bih volio imati rezon poput onih koji ovoj epizodi daju iznad 70%, vjerujem da uživaju u serijalu a i stripu općenito. Da ne bi bilo zabune, nije uvreda.

Usput, zanimljivo da ima par protesta na kvalitetu recenzije.

Kad tvoj brod pocne pustati korijene u nepokretnosti luke, otisni na pucinu

Edited by - Dwayne_Looney on 23/02/2017 13:27:13
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Senior Member

1652 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 23/02/2017 :  23:48:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Evo još ovo i neću više

Dakle, zadnji specijal, debi stanovitog Altarive:

Banda petorice (P: 6, S: 7, C: 7, N: 6)

Dobar Altarivin debi ali onaj šokantni, meni zaista neočekivani, zaokret na kraju otvara neka pitanja. Lako je napraviti takvo nešto ali na kraju treba okretati stranice nazad i vidjeti koliko se ranija radnja i dijalozi uklapaju u puteve kojim vodi zaokret. Hajde, recimo da je famozna pudrijera - okidač za početak osvete - zaista bila uzeta u tom obračunu u salonu (iako je pitanje radi čega?) ali glavno u svemu ovome je pitanje koliko je smisleno ponašanje trojke iz Butlera? Altariva je odmah išao bez pardona da ih prikaže kao gamad ali zar oni imaju dovoljan motiv da ubiju Chica, Marshalla i nećake te sve koji im stanu na put da se ne bi saznalo da su se okoristili pljačkama Marshallova sina i pokupili sav plijen koji je prikupio? Pa kao da se to može lako dokazati i kao da je sve to prljanje ruku potrebno da bi se odbacile eventualne optužbe za nešto otprije 7-8 godina. Kažem, previše ih je Altariva ocrnio da bi nas vukao za nos. Dakle, kad pogledaš unazad jasno je da nikad ne spominju da su ubili roditelje blizanaca ali ponašaju se kao da na savjesti imaju ubojstvo 5-6 osoba snimljeno kamerom i pred 10 svjedoka pa idu pobiti i svjedoke i uništit snimku s kamere. Ma hajte molim vas.
Ali dobro... radnja je uzbudljiva i Altariva nas zapravo cijelo vrijeme zagrijava za ludi kraj i pokazuje da voli iznenađenja. Tako u jednom trenu već žalimo Chicov neuspješni pokušaj bijega ali on se izvukao i zafrkao trio fantastico. Mislimo da nećemo dugo vidjeti ujaka Marshalla ali eto njega Zagoru za petama itd. itd.
Kraj je perverzija, treba imati jak želudac za onu pogrešku Charlieja i smrt boljeg (ono "boljeg") brata pa još i Zagorovu milost prema lošijem bratu. Koja mi je glupost dogovor da on preuzme identitet dobrog brata. Taman kao da je ostalo živih svjedoka koji su vidjeli koji je brat bio ubojica a koji nije. Na početku Zagor obeća oba dovesti šerifu. Dakle, isforsirano čisto da Zagor može reći "Eto uzeo si mu identitet pa sad pokušaj i karakter". Taman kao da je ovaj bio svetac.
A ono jubilarno 200. Zagorovo ranjavanje u sljepoočnicu je jedno od razočaranja epizode ali, kažem, dobar debi Altarive, ovo ne bježi iz pamćenja tako lako.
Chiarolla sjajan, što stariji to bolji. Naslovnica slaba.

Kad tvoj brod pocne pustati korijene u nepokretnosti luke, otisni na pucinu

Edited by - Dwayne_Looney on 23/02/2017 23:54:14
Go to Top of Page

sumohrvat
Average MemberCroatia
629 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 24/02/2017 :  14:02:23  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

Idemo dalje...

Neumoljivi Zagor (P: 3, S: 4, C: 7, N: 5)

Srednja žalost od epizode. Inače, volim ove nerazvikane ali ova mi je slabašna i nezanimljiva, skroz bez duše.
Neke zanimljivosti:
- U prvom lovu Zagor prilično brzo odustaje od potjere za Žabom krastačom, kad je stigao par metara iza njega, jer se odlučuje pomoći Bezukoffu koji se malo ozljedio;
- Ono kad zarobljenik rani ponos poglavice plemena spustivši mu nešto na temu njegove hrabrosti je stvarno bljutavo;
- Trebam li reći da je Zagorovo pojavljivanje u zadnjim sekundama Beauovog života bilo očekivano? Zar ne bi bilo ljepše da je Zagor vidio Beaua kako počinje trčati s vrha brijega i uletio davši mu konja za bijeg a ne ovako spas u zadnji čas i bitka s 5-6 Indijanaca iz koje su, trebam li reći, izašli neokrznuti
- koliko je metaka ispalio onaj Indijanac da bi samo malo počešao Bezukoffa?
- tko se mača laća od mača i gine, staro pravilo u Bonelliju... zaražen i Žaba što smo mogli saznati čim smo ga vidjeli u stripu jer smo dakako najprije vidjeli naslovnicu iduće epizode.
Ova epizoda mi nema dušu, radnja se prebrzo odvija, u 4-5 navrata imamo "nekoiko dana poslije", "par dana poslije", "dva dana poslije" i slično. Nema Chica i humora, to je vjerojatno najveći gubitak.
Prva naslovnica bezveze, tako općenita a druga je svojevrsni spojler. Zanimljivo, i kod prvog susreta s ovim lordom jedna naslovnica je bila spojler, zapravo spojlerčina.

Baš bih volio imati rezon poput onih koji ovoj epizodi daju iznad 70%, vjerujem da uživaju u serijalu a i stripu općenito. Da ne bi bilo zabune, nije uvreda.

Usput, zanimljivo da ima par protesta na kvalitetu recenzije.


Ne bih se uopće složio s ocjenom ove epizode. Moguće da ja na ovu epizodu gledam malo subjektivno jer sam ovaj strip kao klinac kupio od novaca namjenjenih marendi da bi mi ga oteli učenici viših razreda... :) Priča je kraća i radnja se odvija samim time puno dinamičnije,bez suvišnih radnji ili Čikovog humora. Kada bi se ubacilo u ovu priču dvadesetak stranica neke zgode u kojoj Čiko pokušava napuniti svoj trbuščić dobili bismo priču prosječne duljine. Ovako odmah uskačemo u radnju poput stripova o Komadantu Marku recimo. Ja sam iskreno veliki obožavatelj Pepeovog crteža pa mi samim time ova epizoda zaslužuje višu ocjenu. Ponos je kod indijanaca vrlo bitna stvar u životu tako da smo mnogo puta imali slučajeve u stripu kada Tex, Miki, Mark ili Zagor igraju na kartu njihovog ponosa ili se izvlače iz bezizlaznih situacija izazivajući poglavice plemena na dvoboj. Naravno da je prilagođenije i avanturi u stripu da Zagor spasi Lorda u zadnji tren, a ne na crh brda. I to bez ikakve akcije, bijegom na konjima. Osobno mi ovaj strip ima i dirljivu scenu u kojoj patuljak moli Zagora da ne dopusti da njegov ljubimac izgori u trgovini nego da mu omoguće da ga pokopa kao svog najboljeg prijatelja...

odabrao Ðelo Hadžiselimovic,tekst citao Miljenko Kokot
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Senior Member

1652 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 24/02/2017 :  15:44:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
To je dobro da se ne slažemo. Što se tiče nostalgije, moja je vrlo plitka i ide na razdoblje kasni SD/rani Ludens i mogu si formirati sliku kako ona utječe kad se odnosi na šire razdoblje.
Pročitat ću epizodu za manje od pola godine pa vidjeti ali sumnjam da će se nešto bitno promijeniti. Doduše u zadnje vrijeme sam malo strožiji pri ocjenama i smanjio sam neke davno visoko ocjenjene, nekako ne bih htio da mi 80% epizoda bude ocjenjeno s preko 80% kao kod nekih jer ću onda ubiti značaj onih koje za mene zaista spadaju u najbolje. Dakle, pravim tu sve više nijansi. Tako da su moja 5-ica i nečija 7-ica zapravo jednake jer sam susretao komentare u kojima su ljudi nezadovoljni a ono priča i scenarij dobili po 7 npr. Pitam se kakav bi komentar stavili da su dali 2 ili 3

Kad tvoj brod pocne pustati korijene u nepokretnosti luke, otisni na pucinu

Edited by - Dwayne_Looney on 24/02/2017 15:45:28
Go to Top of Page
Page: of 908 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.86 seconds. Snitz Forums 2000