Author |
Topic  |
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 16/04/2004 : 01:12:56
|
TO RENKY "MAGICNI VJETRE" !! OKOLINA TI JE ZAKON,POGOTOVO TVRDAVA DUHOVA! 
Renky ako ti ribari budu izbrisali ove slike posalji ih meni na mail pa cu ih ja postaviti na moj server ;-))!
It's a show about nothing. |
Edited by - seinfeld on 16/04/2004 01:15:29 |
 |
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 16/04/2004 : 02:05:53
|
Haha, bravo Renky!!  
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother. |
 |
|
Leopold_IV
Senior Member

.jpg)
Croatia
1802 Posts
Member since 05/12/2001 |
Posted - 16/04/2004 : 02:57:45
|
Da se i ja ocitujem, pozdravljam akciju ekipe i susjedstva i odlicno je da se strip ponovno vraca na sve veca i veca vrata na ove nase prostore. Malo sam ispao iz seme tako da i ne znam koji se nickovi kriju iza ovog pa bi uputio apel za neku distribuciju na jug, preciznije Makarska.
--< Inches don't make champions >-- |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 16/04/2004 : 09:31:08
|
quote: Originally posted by mcn
Iskreno, jesam birao jeftiniju tiskaru i nije sve 100% kako je trebalo biti, ali je dovoljno blizu.
Ovaj poslednji deo je najbitniji.
I na prijevodu sstedim, prevodechi (skoro) sve sam... A skeniramo Melina, Tico i ja, ssto je isto na dobru volju. Nije bass neki profesionalni pristup...
Nije, ali su rezultati sasvim OK, za razliku od...
Mozzda je tu najvecha razlika. Meni su (problemi na stranu) bili okej. Bili su jeftini, srpski mi je ipak lakssi od talijanskog, na shit papir sam se navikao u Dnevniku, shvatio sam o ccemu se radi, uspio sam prepoznati koje je strane radio Parlov, a koje nije ... Nekako, nisam visse od toga ni occekivao. Ti jesi, vidim, pa okej.
Sad cemo opet zaci u onu moju filozofiju izdavanja. KP nije strip koji može da se gura na jeftinocu (koja nije dovoljno velika, btw). Na jeftinocu guraš Alana i Zagora, eventualno i Dylana. Retko ko ce kupiti KP samo zatošto je strip, a i jeftin je. Pa i da ga kupi iz tih razloga, nece kupiti sledeci broj. Nisam još pokupio MV, ali verujem Magicu, pa bi tu bila logicnija kombinacija - opet nije strip za široke mase, ali nije ni cena za mase, a ni kvalitet štampe (ili barem tako kažu, cekam da vidim). Sasvim logicna racunica. Isto kao što je i Abatonova logicna (još samo da smanje cenu za još deset dinara, i bice nešto od njih...). E sad, što System ne zna da postoji osoba koja se zove lektor, druga je prica...
Hajde, pobijte se, ali neka netko ponese kameru da ima lajv-striming ovdje. Dosadno pred krompjutorom ...
Ma nemam nameru da se bijem sa bilo kim (narocito od kako sam cuo da je Draško veci od Magica ). Poenta je u tome da se nešto promeni na bolje, a ne da ja isteram svoju pricu po svaku cenu.
Mislim da me je kod njega visse smetalo preskakanje problematiccnih dijelova, ali nisam ga ccitao u dovoljnim koliccinama da bih sad navodio primjere. Znam da se, kad god se ovdje na forumu raspravljalo o prijevodu nekog termina, uvijek nepogrjessivo odluccio za pogressan - kao da je System nazvao svesku Magico Vento, na primjer.
Da, prevod naslova npr. ostavlja a lot to be desired...
Nice and smooth. |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8223 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 16/04/2004 : 17:02:38
|
mogu vam reci da sam sretan zbog MV i da mi pretjerane kritike pomalo idu na živce, KP je dobar, a vjerujem da ce to biti i MV panasonicu svaka cast, uvažio je naše mišljenje da treba prevesti ime junaka i što odgovara na kritike, ja ne bih imao živaca |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 16/04/2004 : 20:00:41
|
Cestitam na izdanju prvog broja! Zanima me jel došao u More Comics?
In my dream I was drowning my sorrows, but my sorrows they learned to swim... |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 16/04/2004 : 20:06:10
|
Ma tako je, jebeš kritiku, Ken je okej. Za razliku od Abatona, gde nikome nije smetala kritika i direktni vapaji da firma što pre propadne. Intrigantno.
No dobro.
Pokupih danas MV. Još nisam stigao da ga iscitam celog, ali na prvi pogled, kvalitet štampe i skena je više nego pristojan, osim kod korica koje su prilicno "lepljive". No hajde, dajem benefit of the doubt. Ako je poskupljenje od 20 dinara sve što je potrebno da KP ima ovaj kvalitet štampe, predlažem poskupljenje odmah od narednog borja.
E sad, za tipicne prevodilacke boljke, nisam još procitao ceo strip, o tome dajem mišljenje kad završim.
Ono sa naslovnom je gaf, ali nije previše relevantno, mada je razlog zbog koga je došlo do toga indikativan.
Dakle, oprema: 7/10.
Videcemo za prevod...
Nice and smooth. |
Edited by - Djole on 16/04/2004 20:07:09 |
 |
|
Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 16/04/2004 : 20:58:41
|
neverevotno kako nasi "okasape" strip,jednom abaton a sad i MV, mislim na naslovnu stranu, i to kod prvog broja, lep start da se privuknu kupci,kakva drzava takvo izdanje!
|
 |
|
draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts
Member since 28/03/2004 |
Posted - 16/04/2004 : 21:14:04
|
podrzavam predlog da KEN poskupi, a da dobije MV kvalitet. PANASONIKA treba da ostavimo da na miru radi svoj posao,pohvalio bih ga sto ima zivaca odgovarati na kritike,verujem da ce i KEN i MAGICNI iz broja u broj biti sve bolji,jer ako ne budu tu smo opet svi mi da raspalimo paljbu. OK je to da se treba obratiti paznja(prilikom prevoda)na "strip"terminologiju. JOS SAMO KAD BI NEKO IZDAO Mister No-a!!!
'
drale |
 |
|
draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 16/04/2004 : 21:51:09
|
Ako hoces, edituj svoj post tako da smanjis stranu.
Sto se kritke tice, ona je dobra samo ako je neko slusa...
Nice and smooth. |
 |
|
draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 16/04/2004 : 22:52:17
|
S obzirom na to da ovu bitku vodim malo duže, izražavm skepsu.
Enivej, prevod: podnošljiv. Svega pra gramatickih grešaka, i uglavnom je jasno o cemu se radi. Ali ume da bude previše bukvalan sa jedne, ili sa smešnim pokušajima stilizacije (kada recimo Po misli o tome kako se mV 2ubedacio" ;) ). 6/10
A upis slova je vec tipicno systemovski, tipfeleri na sve strane... 2/10.
Hajde da vidimo da li ce da unajme lektora za ubuduce...
Nice and smooth. |
 |
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4679 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 16/04/2004 : 23:24:34
|
Ja vec narucio kod mog (ne)ovlascenog dilera. Bilo bi dobro kad bi se KP i MV redovno pojavljivali na kioscima u MK. Mali kiks sa naslovnicom je oprostiv, mozda dobije i kolekcionarsku vrednost. U svakom slucaju, dobro je.
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
 |
|
kasper
Advanced Member

10921 Posts
Posted - 17/04/2004 : 01:26:39
|
quote: Originally posted by Djole
Ma tako je, jebeš kritiku, Ken je okej. Za razliku od Abatona, gde nikome nije smetala kritika i direktni vapaji da firma što pre propadne. Intrigantno.
Cus cus ovo. Ko to meni dize nosic i pravi se pametan. E pa Djole ti veze sa vezom nemas. Najvise sam ja kritikovao Abaton, i to BAS zestoko, ali ta moja reakcija bila je stvar trenutka (verovatno je i kod nekih drugih bilo slicno). A ako propadne Abaton jeb... Da je moglo bolje bilo bi tako. Za sada taj Abaton je OK + sto imam neka ocekivanja od njih u narednom periodu. Uostalom nema vise jacih kritika njihov racun, poput onakvih (slepackih) kao kod tebe na racun System-a.
Sto se tice Panasonika: Strip ti je odlican i cestitam ti na dobrom izboru. Nadam se da cete moci odrzati ovakav kvalitet, odnosno da on ne padne zajedno sa cenom. Magic ti je napisao sjanu kritiku, i bilo bi dobro da to korigujes u sledecem broju, cisto da se ne baca bespotrebno mrlja na odlican stip. A i da otkacis ove koji su ti za vratom . Sto se tice Kena radite sa njim sta vam je volja, ne interesuje me . |
 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 17/04/2004 : 02:07:36
|
quote: Originally posted by kasper
Uostalom nema vise jacih kritika njihov racun, poput onakvih (slepackih) kao kod tebe na racun System-a.
Nema sta,istakao si ostru kandidaturu za Nobelovu nagradu za knjizevnost... |
 |
|
Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts
Member since 10/01/2004 |
|
kasper
Advanced Member

10921 Posts
Posted - 17/04/2004 : 06:29:39
|
quote: Originally posted by Colt
Nema sta,istakao si ostru kandidaturu za Nobelovu nagradu za knjizevnost...
Za pocetak bicu zadovoljan i Ninovom . |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 17/04/2004 : 08:27:55
|
quote: Originally posted by kasper
Cus cus ovo. Ko to meni dize nosic i pravi se pametan. E pa Djole ti veze sa vezom nemas. Najvise sam ja kritikovao Abaton, i to BAS zestoko, ali ta moja reakcija bila je stvar trenutka (verovatno je i kod nekih drugih bilo slicno). A ako propadne Abaton jeb... Da je moglo bolje bilo bi tako. Za sada taj Abaton je OK + sto imam neka ocekivanja od njih u narednom periodu. Uostalom nema vise jacih kritika njihov racun, poput onakvih (slepackih) kao kod tebe na racun System-a.
Da, naravno da nema jacih kritika, osim ponekog Topica "Zašto nam se desio Abaton" i tako to. Sad kad si TI prestao da ih kritikuješ jer TI imaš neka ocekivanja, sve je u redu, zar ne?
FYI, uopšte nisam mislio na tebe u postu na koji si odgovorio. Bio si toliko najglasniji da te nisam ni cuo...
Lep primer egocentrizma nekoga ko je poptuno irelevantan.
Nice and smooth. |
 |
|
kasper
Advanced Member

10921 Posts
Posted - 17/04/2004 : 10:09:00
|
Da, naravno da nema jacih kritika, osim ponekog Topica "Zašto nam se desio Abaton" i tako to.
Koliko mi se cine Drasko u svakom svom postu ne sere o Abatonu. Kritikovao ih je tu i na jos par mesta i to je OK. Svi znamo sta ON misli o njima. No problem si TI i tvoji postovi koje naturas na svakom koraku. Ako imas nesto protiv Systema izvoli otvori svoju diskusiju i pisi o njima sta oces. Ja to sigurno necu citati, a ne verujem da ce ti se puno njih pridruziti u raspravi. Eto to ti je prava provera koliko si TI zanimljiv!
Inace ako NEKO hoce da kritikuje negativno Abaton, System, Ludens (bogami i ovde ima stosta da se kaze), Marketprint, Q samo neka izvoli. Rado cu to procitati.
Draskove kritike sam procitao i postujem njegovo misljenje. Ne natura ga. Dali me razumes o cemu pricam? Dali primecujes koliko Magic bolje od tebe kritikuje System? Verovatno NE.
Uostalom Drasko je sjajan lik, pa bi mu oprostio preterivanja     .
Sad kad si TI prestao da ih kritikuješ jer TI imaš neka ocekivanja, sve je u redu, zar ne?
Odgovor na ovo SAM izvuci iz gornjeg teksta. Mislim da sam bio jasan, ali ako treba pojasnicu(TI). |
 |
|
kasper
Advanced Member

10921 Posts
Posted - 17/04/2004 : 10:27:34
|
Lep primer egocentrizma nekoga ko je poptuno irelevantan.
Vidis u ovoj recenici je glavna razlika izmedju MENE i TEBE. Nalazimo se na nekomercijalnom sajtu (dobro, verovatno se to naplacuje Markosovim zivcima ), gde dolaze najcrnji stip fanovi i koji daju ovim web stranicama DUSU. Samim tim ma koliko se ne slagao sa nekima ovde (a toga je BILO kroz istoriju ovog i ZWS sajta) NIKAD, ali NIKAD necu reci da je necije misljenje IRELEVANTNO. Jos dalje od toga da cu za nekog reci da je IRELEVANTAN. Tebi na cast. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 17/04/2004 : 12:32:49
|
Primecuješ razliku izmedu stavova u ova tvoja dva posta? Naravno da ne.
O zanimljivosti svojih postova nemam nameru da diskutujem, iz prostog razloga što njihov cilj i nije da budu zanimljivi, vec da argumentovano iznesu moje mišljenje. Ko hoce da cita, može. Ko nece, ne mora. Ti se slobodno trudi da budeš zanimljiv, da skupljaš sebi podršku ili šta vec zamišljaš da radiš.
Magic nastupa sa drugaijeg stanovišta od mog, možda onog koje je bliže vecini na forumu. Opet, super za njega, to nece promeniti moje stavove i moj nacin izlaganja istih. Ako je on uspešniji u tome od mene, opet, super za njega, to ništa ne menja.
A što se irelevantnosti tice, zadržavam za sebe pravo da utvrdim cije mišljenje vredi poslušati, a cije ne, šta mi je važno, a šta ne. Ti nisi. Jebi ga, skoro da mi je žao.
A sad hajde dosta, nemam nameru više da se raspravljam s tobom pošto se sve svodi na etiketiranje mene kao sagovornika, a ne na obaranje mojih argumenata. Ako imaš nešto da kežeš povodom moji postova, a ne MENE licno (da slepacki kritikujem, da preterano serem i sav taj divan arsenal uvreda usmeren da diskreditovanje SAGOVORNIKA, a ne onoga što on PRICA), onda možda još i imamo o cemu da pricamo. Ovako, da razmenjujemo uvrede, nema apsolutno nikakvog smisla. Barem meni. Ako tebi ima, široko ti polje.
Nice and smooth. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 17/04/2004 : 12:41:48
|
Inace, povodom famoznog meetinga, za koji su mnogi (potpuno pogrešno) mislili da treba da bude fight, mogu samo da kažem da je gospodin Rusalic veoma šarmantan covek...
Ko razume, shvatice. 
Nice and smooth. |
 |
|
SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
|
kasper
Advanced Member

10921 Posts
Posted - 17/04/2004 : 13:28:06
|
Djole, tvoji komentari za System su OK, pa ih ne zelim pobijati. Stvar je u tome da si neke stvari doterao preko granice. I OSTALI izdavaci imaju svoje slabe strane, a koliko vidim u samo se tapetira System. Ono kada sam rekao slepacke kritke izvini , iziritirao si me postovima. Toliko od mene Djole, ziv bio. |
 |
|
Topic  |
|