Author |
Topic |
vice
stripovi.com suradnik
7314 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 01/02/2006 : 08:50:08
|
quote: Originally posted by SejoSexon
quote: Originally posted by vice
Ej,zašto marlowe ispunjava profil na cirilici,ovo je ipak u prvon redu hrvatski strip sajt,šta i ne piše postove na cirilici kad je takva faca.I nemojte mi sad rec da se kurcin jer vidin da je Markos protiv njega,tek sad san to opazija.
Svih mi Darkwoodskih bubnjeva!
Klinjo, previše sereš. Nauci cirilicu. Nije ovo rasisticki sajt.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
Dobro,stat cu dok se ovo ne pretvori u nešto gore,ja san svoje mišljenje reka.
Svih mi Darkwoodskih bubnjeva! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 01/02/2006 : 08:50:52
|
quote: Originally posted by manhunter Kod Alana Moorea je je situacija malo drugacija.NJEGOVO prezime se izgovara Mor, i tu si u pravu,samo što bi se tu zeznulo i dosta Amerikanaca/Engleza citajuci prezime.Mada je kod nas na Balkanu poznat taj problem odvajkada. Baš me zanima: kako bi se u Hrvatskoj transkribovalo ime Elvis Presley, pošto je u Srbiji pogrešno?
Postoje pravila i postoje izuzeci od pravila. Ako se zna da se *BAS TAJ* covjek zove Mor, cemu inzistirati na pogresnom obliku, zato sto to nalaze pravopis?
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 01/02/2006 : 08:57:10
|
ne kontam otkad se to Moor chita u Amerikanaca i Engleza "Mor"... dajte stavite izjavu gdje je to navedeno jer mi valja sa Terryem progovoriti koju a ne bih da ga pogresno oslovim Marko, opet te neko sekira. I ovo ti sasvim prijateljski i dobronamjerno govorim jer tjesh dobiti chir na zhelucu od tog silnog nerviranja: nemoj bolan tako, sad tje Milano... udahni izdahni... pa onda uvidi da ljudi imaju svoa vidjenja i ne kontriraju tebi uvijek nego samo svoje misljenje i uvjerenje iznose.
------- Kad nemas sta pametno za reci, drzi jezik za zubima.\\\http://r2cu.co.nr/ ///\\\Od sada cu vam s vremena na vrijeme stagod i podijeliti, naravno ako odgovorite na nagradno pitanje. |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 01/02/2006 : 09:14:01
|
quote: Originally posted by mladen13
Ej,zašto marlowe ispunjava profil na cirilici,ovo je ipak u prvon redu hrvatski strip sajt,šta i ne piše postove na cirilici kad je takva faca.I nemojte mi sad rec da se kurcin jer vidin da je Markos protiv njega,tek sad san to opazija.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
zbog cega bi on morao nauciti cirilicu ? to nije njegovo pismo
Šta ce meni Eminemi, calabrezi i mafia, šta mi treba u životu da me stalno prati C I A !!!!
Kakve to veze ima je li to njegovo pismo?? Ja sam sretan što sam imao tu privilegiju da naucim i cirilicu. To mi u životu može samo pomoci, nikako odmoci.
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25517 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 01/02/2006 : 10:12:30
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by manhunter Kod Alana Moorea je je situacija malo drugacija.NJEGOVO prezime se izgovara Mor, i tu si u pravu,samo što bi se tu zeznulo i dosta Amerikanaca/Engleza citajuci prezime.Mada je kod nas na Balkanu poznat taj problem odvajkada. Baš me zanima: kako bi se u Hrvatskoj transkribovalo ime Elvis Presley, pošto je u Srbiji pogrešno?
Postoje pravila i postoje izuzeci od pravila. Ako se zna da se *BAS TAJ* covjek zove Mor, cemu inzistirati na pogresnom obliku, zato sto to nalaze pravopis?
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Pa to i kažem, TAJ Moore se i zove Mor, izuzetak, kao što je i "door"- dor, a ne "dur"...A prevodilac se malo poneo sa pravilima eng.jezika, i nije obratio na izuzetke.. Mad ni to nije strašno, ipak je to samo neki izvikani stvaralac stipova..;-)
ne volem glancere.. http://geminix.theblog.net |
|
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
Posted - 01/02/2006 : 10:37:36
|
Pita Haso Muju: Mujo, cega se više bojiš, side il pticje gripe? Ma bolan Haso, cega bi se bojo, nit jebem, nit letim.
Rico |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 01/02/2006 : 11:40:58
|
>ne kontam otkad se to Moor chita u Amerikanaca i Engleza "Mor"...
Kod Amera je "Mur", Britovi i Rogera i Alana (Alena) izgovaraju "Mor". Razgovarao sam s dovoljno jednih i drugih da uvidim konzistenciju.
>Marko, opet te neko sekira. I ovo ti sasvim prijateljski i >dobronamjerno govorim jer tjesh dobiti chir na zhelucu od tog silnog >nerviranja: nemoj bolan tako, sad tje Milano...
Ah, govoriti Marku da se ne nervira je kao govoriti zidu. SSto se na francuskom, ubr, pisse "mur". :))
mcn
Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 10 na svim kioscima! *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)! |
Edited by - mcn on 01/02/2006 11:42:00 |
|
|
wildboar
New Member
292 Posts
Member since 29/10/2005 |
Posted - 01/02/2006 : 14:30:42
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by wildboar Sto se moor-mur tice, ako je srpski izdavac, a bp to jeste, onda ne vidim zasto je greska staviti mur jer se tako u srbiji cita. Kao sto i ocekujem u hrvatskim izdanjima da vidim imena u originalu. To su pravila oba pravopisa i valjda je normalno da ih se svako drzi?
Zasto je greska? Zato sto to NIJE TOCNO i zato jer se covjek zove MOR. Eto zato.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Kao sto je mcn vec napisao, razlikuju se usa i brit izgovor. Ovde je daleko najzastupljeniji britanski dok se usa probija samo kroz filmove. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 01/02/2006 : 16:49:20
|
Ali, Moore je britanac i njegovo se prezime cita Mor i gotovo. Ne možeš sad i jedno i drugo ako je Mor pravopisno tocno. Drugo je sad što se tebi više svida Mur. Ali, pravopis je jedan i izdavaci bi to trebali slijediti...
Wealth beyond measure, outlander... |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 01/02/2006 : 16:58:15
|
Tacno, ali po srpskom pravopisu, odnosno fonetizaciji imena, to je - Mur. A pošto je ti srpsko izdanje, a ne britansko...
-- "Stay drowned! Stupid Lazarus pit!" |
|
|
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 01/02/2006 : 17:29:05
|
Uh...sada si me jako razocarao... Vice, znam da si ljubitelj (kao i ja) Zagora i nisam ovakvu glupost ocekivao od tebe. Zagor ovako nesto nikada ne bi rekao.Izgleda da jos nisi dovoljno toga procitao u svom zivotu
"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"
|
|
|
wildboar
New Member
292 Posts
Posted - 01/02/2006 : 17:45:44
|
quote: Originally posted by DeeCay
Ali, Moore je britanac i njegovo se prezime cita Mor i gotovo. Ne možeš sad i jedno i drugo ako je Mor pravopisno tocno. Drugo je sad što se tebi više svida Mur. Ali, pravopis je jedan i izdavaci bi to trebali slijediti...
Wealth beyond measure, outlander...
U Srbiji svi pisu Rodzer Mur, ako nadjes negde gde se pise drugacije stavi sken. Ako ne verujes mogu da nabavim neiki sken. Isto se odnosi i na navedenog Mura. Ako ne verujes ukucaj u google rodzer mur i mor. |
|
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
984 Posts
Member since 13/10/2002 |
Posted - 01/02/2006 : 18:02:36
|
quote: Originally posted by wildboar
quote: Originally posted by DeeCay
Wealth beyond measure, outlander...
U Srbiji svi pisu Rodzer Mur, ako nadjes negde gde se pise drugacije stavi sken. Ako ne verujes mogu da nabavim neiki sken. Isto se odnosi i na navedenog Mura. Ako ne verujes ukucaj u google rodzer mur i mor.
Ma sve ovo nije ni vrijedno pomena. Ako Englezi kazu Majkl Sumaher (iako ga Nijemci citaju drugacije) i ne vode polemiku oko toga, onda je sve jasno |
|
|
wildboar
New Member
292 Posts
Posted - 01/02/2006 : 19:50:25
|
Svaki narod ima svoje specificnosti. Isto kao sto kod nas se kaze Nemci sto ni na jednom drugom jeziku ne postoji ali to nije pogresno, jednostavno je tako. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25517 Posts
Posted - 01/02/2006 : 20:05:07
|
quote: Originally posted by wildboar
Svaki narod ima svoje specificnosti. Isto kao sto kod nas se kaze Nemci sto ni na jednom drugom jeziku ne postoji ali to nije pogresno, jednostavno je tako.
Ja cu opet da se pravim pametan Na skoro svim slovenskim jezicima se kaže Nemac(ili slicno), što bi znacilo nem,onaj koji ne može da govori..(viš kako su bili zajebani ti stari Sloveni..)
|
|
veber
Senior Member
1137 Posts
Member since 18/09/2002 |
Posted - 01/02/2006 : 20:08:11
|
za ove rijeci bi neko treba letit malo il se varam možda gospodo moderatori ? |
|
|
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 01/02/2006 : 20:10:44
|
Hm,hm...posto mi je supruga madjarica priupitah je kako oni kazu rec "Nemac"? Odgovor je "Nemet" sto je vrlo slicno, iako Madjari ne pripadaju slovenskoj grupi.
"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"
|
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
wildboar
New Member
292 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25517 Posts
Posted - 01/02/2006 : 20:48:57
|
quote: Originally posted by sdragan@
Hm,hm...posto mi je supruga madjarica priupitah je kako oni kazu rec "Nemac"? Odgovor je "Nemet" sto je vrlo slicno, iako Madjari ne pripadaju slovenskoj grupi.
Pa rekoh ja kako su stari Sloveni bili zajeban narod, i Hune su jezicki poducavali...
|
|
Constantine33
Average Member
Croatia
670 Posts
Member since 02/11/2005 |
|
vice
stripovi.com suradnik
7314 Posts
Posted - 01/02/2006 : 21:37:15
|
quote: Originally posted by sdragan@
Uh...sada si me jako razocarao... Vice, znam da si ljubitelj (kao i ja) Zagora i nisam ovakvu glupost ocekivao od tebe. Zagor ovako nesto nikada ne bi rekao.Izgleda da jos nisi dovoljno toga procitao u svom zivotu
Aj ne baljezgaj ,i zašto je glupost,šta san reka da je glupo da Srbi pišu profil pismon koji razume oni i stariji na forumu,a ja bi onda ka triba naucit vaše pismo da se ne bi slucajno gospoda marlowe,senka i njemu slicni uvridili.Ajde i pišite postove cirilicom,kad ste takve face.Mislija san ne ulazit u rasprave ali kad mi se javi neko ka ti ili Sejo,necu mucat,nisan pi***.I neceš ti meni lekciju ocitavat na racun Zagora,ima da ti je jasno ka suza da si za mene još jedan obican kreten(pardon na izrazu al ne mogu odolit).
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7314 Posts
Posted - 01/02/2006 : 21:38:49
|
Kiky i Constantine33 su jedini rekli pametnu stvar,ovaj topic je debelo skrenija s teme,niti su Moore i cirilica vridni toga.
Edited by - vice on 01/02/2006 21:39:56 |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7314 Posts
|
wildboar
New Member
292 Posts
Posted - 01/02/2006 : 21:46:36
|
Mozda nije lose da prvo savladas opciju "edit" da ne bi triplepostovao. Inace sto ne bi covek pisao profil i na kineskom ako hoce. Na forumu je to neprakticno ali u profilu neka koristi sta god zeli. Ako se moderatori na to nisu zalili sto bi tebi smetalo? |
|
|
Topic |
|