Author |
Topic |
LeeMan
Senior Member
Hungary
1257 Posts
Member since 04/10/2003 |
Posted - 27/01/2006 : 15:48:20
|
@srdjandj --- Kad citam neke tvoje (vashe) postove, imam osecaj da cela porodica (ne znam kolko vas ima?) sedi ispred PC-a, i svako dobacuje po neku rec da se sastavi komentar...pa mi to dodje onako ironichno...mislim kod mene je situacija sledeca: Imam mladjeg brata od 15god. koji ponekad uzme neki strip od mene da procita, ako mu ga prporucim, ali u principu nije zainteresovan za tu granu umetnosti...stalno svira gitaru...E sad, matora mi je upocetku govorilia, sta ce ti te gluposti etc., a matori nije nikad posebno komentarisao tu stvar, mislim i on je ponekad davno procitao po koji strip, ali je sve ostalo na tome. Fora je u tome da nadjes devojku/zenu koja isto voli stripove, ili joj ne smetaju, da dobro izgleda i da bude pametna...e to je pun pogodak!
Ja necu imati s' kim ostati mlad ako svi ostarite... **************************************** ...Minulo je od tih neveslih dana vec skoro pola vijeka, djeda odavno nema na ovome svijetu, a cesto mi se desi dok se setam bastom da mi se prosto place, iako ne znam ni sta me boli ni sta sam izgubio... |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 27/01/2006 : 15:50:55
|
quote: Originally posted by nenno
eh da, to sam zaboravio....veeelika je uloga ovog sitea....tu se toliko toga saznalo o stripovima, a što je najbitnije je spoznaja da ipak nisam usamljen u toj svojoj zaludenosti stripovima, vec da ipak ima još "budala" kao što sam ja ;))))
"...I only dream in black and white..."
Naravno, meni je prešlo od tate, on je nasledio ljubav prema stripovima od njegovog strica, ja sam sad uvukao najmladeg brata u ove vode, tako da nisi usamljen, ja sam puno puta do sada komentarisao da je ovo izvanredan sajt, baš iz razloga toga što možeš cuti razna mišljenja i savete, naravno i kritike o stripovima , takode upoznao sam doista puno finih ljudi na ovom sajtu i sa nekima se lepo dopisujem, ovako preko ovog sajta. Mi smo striparoši posebni, specificni, baš zbog te zaludenosti, nikako se ne slažem da smo budale, ni pod navodnicima.
GENS UNA SUMUS |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47236 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 27/01/2006 : 16:08:57
|
quote: Originally posted by srdjandj
eh da, to sam zaboravio....veeelika je uloga ovog sitea....tu se toliko toga saznalo o stripovima, a što je najbitnije je spoznaja da ipak nisam usamljen u toj svojoj zaludenosti stripovima, vec da ipak ima još "budala" kao što sam ja ;))))
Naravno, meni je prešlo od tate, on je nasledio ljubav prema stripovima od njegovog strica, ja sam sad uvukao najmladeg brata u ove vode, tako da nisi usamljen, ja sam puno puta do sada komentarisao da je ovo izvanredan sajt, baš iz razloga toga što možeš cuti razna mišljenja i savete, naravno i kritike o stripovima , takode upoznao sam doista puno finih ljudi na ovom sajtu i sa nekima se lepo dopisujem, ovako preko ovog sajta. Mi smo striparoši posebni, specificni, baš zbog te zaludenosti, nikako se ne slažem da smo budale, ni pod navodnicima.
GENS UNA SUMUS
pa to je super da cilu obitelj zanima ista stvar!kod mene nije tako. jedino mladeg brata nešto zanima i to uglavnom Zagor. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 27/01/2006 : 16:15:20
|
Da, tako je živa istina, svi volimo stripove, pa cak i mama je morala poceti citati ih, kad nije mogla da izade na kraj sa nama.
GENS UNA SUMUS |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47236 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8584 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 27/01/2006 : 17:17:09
|
Ja sam poceo citat stripove sa 7 godina, imao sam ih masu al sam vecinu toga posudio i nikad mi se nije vratilo, osim naravno Alan Ford kolekcije
"It is a strange fate that we should suffer so much fear and doubt over so smaller thing...such little thing"- Boromir |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 27/01/2006 : 17:55:47
|
quote: Originally posted by LeeMan
@srdjandj --- Kad citam neke tvoje (vashe) postove, imam osecaj da cela porodica (ne znam kolko vas ima?) sedi ispred PC-a, i svako dobacuje po neku rec da se sastavi komentar...pa mi to dodje onako ironichno...mislim kod mene je situacija sledeca: Imam mladjeg brata od 15god. koji ponekad uzme neki strip od mene da procita, ako mu ga prporucim, ali u principu nije zainteresovan za tu granu umetnosti...stalno svira gitaru...E sad, matora mi je upocetku govorilia, sta ce ti te gluposti etc., a matori nije nikad posebno komentarisao tu stvar, mislim i on je ponekad davno procitao po koji strip, ali je sve ostalo na tome. Fora je u tome da nadjes devojku/zenu koja isto voli stripove, ili joj ne smetaju, da dobro izgleda i da bude pametna...e to je pun pogodak!
Ja necu imati s' kim ostati mlad ako svi ostarite... **************************************** ...Minulo je od tih neveslih dana vec skoro pola vijeka, djeda odavno nema na ovome svijetu, a cesto mi se desi dok se setam bastom da mi se prosto place, iako ne znam ni sta me boli ni sta sam izgubio...
Samo ja pišem postove, a inace imam brata od 16 god i najmladeg od 12 god, naravno i roditelje.
GENS UNA SUMUS |
|
|
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 27/01/2006 : 19:57:34
|
Ali više nisi mlad, kao nekad...
GENS UNA SUMUS
Khm,khm,grmlj...hm,hm...Da to je istina, ali se uz stripove ponovo osecam mladim
"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"
|
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 27/01/2006 : 20:12:32
|
Moja mama se malo bunila u pocetku, ali odlucila je vecina, tako da i ona cita stripove - doduše ljubavne pisane, ali i to su stripovi.
GENS UNA SUMUS
Pa sad, baš i nisu... Ne ljuti se, ali pisani romani nisu stripovi, prije ce biti knjige. Stripovi su, kako i veliki logo ovog sajta kaže, slikovne price - znaci moraju imati slike tj. crteže... Ti imaš mamu koja se malo bunila dok je moja citava obitelj protiv mene i nastoji mi zagorcati život, a stripove iseliti. Ali, ne dam se... Tvrdoglav sam za sve njih zajedno.
>> Stvari ne vidimo kakve jesu. Vidimo ih kakvi jesmo. << |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 27/01/2006 : 20:34:29
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Moja mama se malo bunila u pocetku, ali odlucila je vecina, tako da i ona cita stripove - doduše ljubavne pisane, ali i to su stripovi.
GENS UNA SUMUS
Pa sad, baš i nisu... Ne ljuti se, ali pisani romani nisu stripovi, prije ce biti knjige. Stripovi su, kako i veliki logo ovog sajta kaže, slikovne price - znaci moraju imati slike tj. crteže... Ti imaš mamu koja se malo bunila dok je moja citava obitelj protiv mene i nastoji mi zagorcati život, a stripove iseliti. Ali, ne dam se... Tvrdoglav sam za sve njih zajedno.
>> Stvari ne vidimo kakve jesu. Vidimo ih kakvi jesmo. <<
Cita mama i Zagora, ali na poslu dok sedi u butiku, lepše joj je da cita ljubavne, jer ovi crtani ne idu nikud iz kuce, razumeš .
GENS UNA SUMUS |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 27/01/2006 : 20:54:00
|
E, ako cita i Zagora, onda je sve u najboljem redu.
Od crtanih Stripova mama cita iskljucivo Zagora, ni jednog drugog strip junaka Bravo za moju mamu
GENS UNA SUMUS |
|
|
LeeMan
Senior Member
Hungary
1257 Posts
Member since 04/10/2003 |
Posted - 27/01/2006 : 20:58:03
|
Wtf?!!! Ej Obi, shta ima novo?
Ja necu imati s' kim ostati mlad ako svi ostarite... **************************************** ...Minulo je od tih neveslih dana vec skoro pola vijeka, djeda odavno nema na ovome svijetu, a cesto mi se desi dok se setam bastom da mi se prosto place, iako ne znam ni sta me boli ni sta sam izgubio... |
|
|
AZ
Average Member
Croatia
742 Posts
Member since 05/01/2002 |
Posted - 27/01/2006 : 21:10:44
|
Posve slucajno, daleke 77.g. vidio jedan kod rodaka, malo prelistao i za par dana vidio nešto slicno na trafici, na koje dotada nisam zalazio, i kupio prvi roman kako smo ih tada zvali. Poslije sat vremena sam se vratio i kupio sve romane koji su bili na trafici i tako sljedecih 7 godina do svoje 14.god. Nisam ih sakupljao nego mijenjao za starije brojeve, nekoliko za jednoga ili ih osvojio na kartama ili nekako drugacije. Nisam pazio na njihovo stanje tako da su svi koje sam kupio neslavno završili kao kupus. Tad je cak bila veca fora ako je loš, izgleda starije. Nikog nije bilo briga ima li korice ili nema. I eto, kad sam postao tinejdžer, prestali su me zanimati nekakvi crtani romani i prešao sam na štivo za velike decke, Laso romane. Držalo me godinu dana i nije me zanimalo ni jedno ni drugo dok se nije pojavio Zagor extra, naime Gospodara Darkvuda nisam kao dijete nikad ni vidio. Ali ipak je prošlo par godina dok nisam postao kolekcionar, tek negdje krajem 90-ih.
|
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Posted - 27/01/2006 : 21:28:04
|
quote: Originally posted by AZ
Posve slucajno, daleke 77.g. vidio jedan kod rodaka, malo prelistao i za par dana vidio nešto slicno na trafici, na koje dotada nisam zalazio, i kupio prvi roman kako smo ih tada zvali. Poslije sat vremena sam se vratio i kupio sve romane koji su bili na trafici i tako sljedecih 7 godina do svoje 14.god. Nisam ih sakupljao nego mijenjao za starije brojeve, nekoliko za jednoga ili ih osvojio na kartama ili nekako drugacije. Nisam pazio na njihovo stanje tako da su svi koje sam kupio neslavno završili kao kupus. Tad je cak bila veca fora ako je loš, izgleda starije. Nikog nije bilo briga ima li korice ili nema. I eto, kad sam postao tinejdžer, prestali su me zanimati nekakvi crtani romani i prešao sam na štivo za velike decke, Laso romane. Držalo me godinu dana i nije me zanimalo ni jedno ni drugo dok se nije pojavio Zagor extra, naime Gospodara Darkvuda nisam kao dijete nikad ni vidio. Ali ipak je prošlo par godina dok nisam postao kolekcionar, tek negdje krajem 90-ih.
Lepa iskrena prica
GENS UNA SUMUS |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7834 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 27/01/2006 : 22:37:00
|
quote: Originally posted by ---dp---
Te price sa spaljivanjem su pola izmisljene. To je najgluplji izgovor onoga kome pozajmis strip na citanje da ti ga ne vrati... mrzim takve ljude i takve izgovore...
Najbolje mi je ono : djed mi je spalio tvoje stripove. Trebalo mu je da podloži vatru. Koliko sam "djedova" vec tako zamrzio. Ali nikada više, stripove više ne dajem ni rodenom...djedu
to je i moj moto jednom sam tako posudio 2 zagora nekome i nisam ih više vidio. srecom i on je meni posudio 2 zagorai poslije sam uspiojedva nabaviti ta 2 koja sam mu posudio
samoubojica: ne približavajte mi se, zapalit cu se!!! prljavi Harry: ti se zapali, a mi cemo napraviti roštilj.
|
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7834 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 27/01/2006 : 22:39:25
|
slažem se, lijepo je vidjeti da nas ima još
samoubojica: ne približavajte mi se, zapalit cu se!!! prljavi Harry: ti se zapali, a mi cemo napraviti roštilj.
|
|
|
deangelis
Junior Member
Croatia
374 Posts
Member since 04/12/2005 |
Posted - 28/01/2006 : 00:08:57
|
Prvi strip uopce koji sam procitao bio je Zagor, to je bilo 1974 god., interesantno, prvi puta poslje toga tu sam epizodu procitao u izdanju Slobodne Dalmacije, "PAKAO ŽIVIH" br.57. Sjecam se da kad sam imao cca 18 god., sanjao sam tu epizodu, nikako više nisam mogao doci do nje, pa sam cak pomišljao da je to sve moj san, tj. da glavni lik nije bio Zagor, nego Bluberi, i sl. Poslije citanja prvog stripa (imao sam 7 god,), nikako mi nije bilo jasno gdje se to može nabavit, pa se sjecam iznenadenja kada sam na kiosku prvi puta vidio Zagora, i to ZS 297 "NA DNU OKEANA". Odmah sam ga kupio, i poslije toga Blek LMS 182 "KRIK SOVE, poslije cega sam svaki dan trcao na kioske vidjeti da li je došao moj voljeni junak. Odonda je pocela moja ljubav prema stripovima, koja traje do današnjih dana.Zašto baš tako volim strip, nije mi ni dan danas jasno. Znam puno mojih prijatelja iz djetinjstva koji bi citali stripove, ali im nikada nije dolazila volja da ih skupljaju i kupuju. Priznajem, kad sam krenuo na studij strojarsta, nakon godinu dana, 1997 godine prestao sam kupovati izdanja ZS i LMS, nisam to više mogao citati, kupovao sam uglavnom Strip Art i Stripoteku. Pocetkom rata 1991 god., toga više nije bilo, te do 1996 god. nisam procitao ni jedan strip. Onda je pocelo pomalo budenje strip scene, i eto danas ponovo pratim sve što izlazi na strip sceni. Zahvaljujuci forumu (i internetu), vidim da nisam jedini mamlaz u Lijepoj našoj, i šire koji u tome uživa, ali ipak, nema nas previše. MI SMO POSEBNA SORTA, nije mi žao. |
|
|
deangelis
Junior Member
Croatia
374 Posts
Member since 04/12/2005 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7816 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 28/01/2006 : 00:26:53
|
kako sam poceo? pa vrlo lako, tako što sam kao klinac pokrao što više sam mogao i gdje sam god stigao da ukradem koji strip, to sam i uradio i kasnije se to pretocilo u ljubav i naviku i onda sam poceo da ih kupujem na kioscima i tek tu i tamo ukradem po koji (da samo znate koliko sam robiju i ekipi sa trešnjevackog placa pokrao komada)
P.S. samo se šalim |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts