Author |
Topic |
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 25/03/2006 : 21:04:07
|
rekose dva velika poznavaoca stripa...
________________________ "Nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije..." |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 25/03/2006 : 21:05:11
|
sejo - slazemo se...za to vreme uzasno DOBAR crtez:)pPPpp
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 26/03/2006 : 12:55:48
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
________________________ "Nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije..."
Važno je da si ti veliki poznavaoc stripa. Pusti nas amatere.
A meni je crtež stvarno užasan, ili je zabranjeno to napisati?
Ova ruka kaže ti da staneš i zamisliš se nad svojim rukama...
|
|
|
CortoMaltese
Average Member
Croatia
792 Posts
Member since 16/03/2003 |
Posted - 26/03/2006 : 14:50:21
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Ma katastrofa od crteza. Nije ni do koljena Ferriju. |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 26/03/2006 : 15:40:35
|
________________________ "Nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije..."
Važno je da si ti veliki poznavaoc stripa. Pusti nas amatere.
joj, Sejo izvini, Stinky me iznervirao pa sam onda usput i tebe potkacio, ni meni se crtez preterano ne dopada, ali reci da covek nema pojma.... Ali bar meni se ini da je njegov crtez hibrid Moebiusa i Corbena, sta drugi misle???
________________________ "Nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije..." |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Posted - 26/03/2006 : 16:25:00
|
quote: Originally posted by CortoMaltese
Ma katastrofa od crteza. Nije ni do koljena Ferriju.
Po cemu ti zakljucuješ da sam ljubitelj Ferrija?? Cekam na tvoj odgovor sa obrazloženim argumentima.
|
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 26/03/2006 : 16:26:23
|
Tko je crtao naslovne za mister noa? :-)
"You see something you want then go for it (go for it) don't think twice go for it (go for it) don't leave this earth with nothing to show for it" |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Posted - 26/03/2006 : 18:32:11
|
quote: Originally posted by seinfeld
Tko je crtao naslovne za mister noa? :-)
"You see something you want then go for it (go for it) don't think twice go for it (go for it) don't leave this earth with nothing to show for it"
A sada ozbiljno, pun mi je kurac napuhanih tipova koji misle da stripofilski horizonti nekih clanova foruma dosežu samo do Bonellija i Ferrija. Njihove odluke donose zbog toga što se neko od nas usudi i kaže da mu se pojedini strip autori ne dopadaju a vecina tih tipova bi se iznenadila kada bi znali koje stripove citaju oni koji oni nazivaju Bonnelijevcima i sl.
|
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7314 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 26/03/2006 : 18:34:29
|
ma daj,covik je samo napisa da nije ni do koljena Ferriju,po cemu si ti zakljucija da misli da ti idealiziraš Ferrija
Svih mi Darkwoodskih bubnjeva! |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 26/03/2006 : 19:26:15
|
evo par Mirkovih kratkih strpova iz Spunka... ________________________ "Nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije..."
Hvala na slikama. Sto se tice crteza za moj ukus nije nesto "nedodirljivo", ali radi se samo o mom ukusu. No dakako da sam vidio i crteza koji su po meni bili daleko losiji a potpisivali su ih neka poznatija imena od Ilica.
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
CortoMaltese
Average Member
Croatia
792 Posts
Posted - 26/03/2006 : 20:07:43
|
Po cemu ti zakljucuješ da sam ljubitelj Ferrija?? Cekam na tvoj odgovor sa obrazloženim argumentima.
Ma serem, karikiram. Oprosti ako sam te uvrijedio. Normalno, svako ima svoje subjektivno shvacanje kako bi dobar crtez trebao izgledati, ali smatram Ilicev crtez sasvim solidnim. Ferrija sam uzeo za primjer jer je njegov crtez bas katastrofalan ( mislim da se to moze objektivno reci ), a zagorovci ga uzdizu u nebesa, dok recimo jednog Chiarollu, koji je sigurno bolji od njega - pljuju.
quote: Originally posted by SejoSexon A sada ozbiljno, pun mi je kurac napuhanih tipova koji misle da stripofilski horizonti nekih clanova foruma dosežu samo do Bonellija i Ferrija. Njihove odluke donose zbog toga što se neko od nas usudi i kaže da mu se pojedini strip autori ne dopadaju a vecina tih tipova bi se iznenadila kada bi znali koje stripove citaju oni koji oni nazivaju Bonnelijevcima i sl.
A sada ozbiljno, niti sam napuhan, niti me boli kita kakve stripove drugi citaju. Svako zna sta njega zabavlja i sta ocekuje od stripa. I sam citam bonellijeve stripove, al mi nisu nest napeti. Ustvari, serem, volim Nathana, Dylana i Martija. Al, objektivno, i oni su slabi, vecina prica su plagijati uspjesnih filmova ( ili hommage , ovisi kako ko gleda na to ) .
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
|
CortoMaltese
Average Member
Croatia
792 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
|
CortoMaltese
Average Member
Croatia
792 Posts
Posted - 26/03/2006 : 21:46:20
|
Heh, tu u zagradi sam prvo htio napisati "po mome misljenju" :), i bilo bi ispravnije, al mislim da bi se velika vecina ( izuzev obozavatelja Ferrija ) slozila sa mnom da covjek brljavi. |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
|
realist
Senior Member
Croatia
1206 Posts
Member since 09/09/2003 |
Posted - 27/03/2006 : 18:59:00
|
Tako je, treba uzeti u obzir vremenski kontekst kada su ti crteži napravljeni...a ako se Ferrijevim crtežima predbacuje anatomska nekorektnost, a hvali ugodaj i atmosfera koji proizlaze iz tih istih crteža, da li je njegovo djelo dobro ili loše? Hmmm, dilema je tu, zar ne, Stinky? ;)
Bolje živjeti sto godina kao milijunaš,nego sedam dana u bijedi. |
|
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
984 Posts
Member since 13/10/2002 |
Posted - 27/03/2006 : 19:51:07
|
Jebote, ispade da je taj Ilic legenda, kult, najveci stripadžija ovih prostora, a ko ga ne pozna ili nije cuo za njega, totalni neznalica. A ovi prikazani crteži nisu loši a nisu ni nešto posebno. Jeste li sigurni da ovaj topic nije otvorio sam Mirko Ilic :)
No one gets out of childhood alive. |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 27/03/2006 : 21:23:52
|
Pa Ilic jest legenda i domaca strip scena je dosta izgubila onog trenutka kada je on poceo da se bavi dizazniranjem i marketingom... Btw on je danas jedan od najtrazenijih dizajnera u gradu New Yorku
________________________ ''Zaboravio sam imena, brojeve telefona, mladeze na bezobraznim mestima, nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije...'' |
|
|
Topic |
|