Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
darth-vader
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](avatars/w601104278883.4322.jpg)
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 30/12/2006 : 13:46:54
|
Markose, ti k'o da si statistiku završio gore na PMF-u, svemu stavljaš toleranciju :)
Zanima me da li su ti pregovori mukotrpni, tj. da li se oko prava može lagano i ležerno razgovarati, ili su tu u igri neki ljudi s kojima razgovor baš i nije normalan. Da se ne ponavlja slika iz nogometa, gdje se za igraca ( u ovom slucaju prava ) bori mjesecima ?
if you only knew the power of the dark side |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
BlekenDekara
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/mm.gif)
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 30/12/2006 : 15:10:00
|
po nekom mom dosadashnjem iskustvu - situacije varijaju. od drkosha koji te mesecima zavlache za odgovor na najobichniji upitni mejl i nenormalnih cifara sa kojima se barata(uglavnom oko kupovine materijala/skenova koji neretko dostignu i vetju cenu negoli shto su sama prava za strip) do opushtenjaka koji odgovaraju u toku radnog dana i chak ponekad na upit/molbu spuste cenu materijala na neki nama razumniji nivo. nazalost, ova prva vrsta je brojnija. poprilichno....
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Posted - 30/12/2006 : 15:24:25
|
zanimalo me to oko cijene da li istu cijenu placamo mi i netko iz npr. Njemacke ? logicno je da svi placamo isto ( jer kupujemo isto, prava za izdavanje ), ali to opet nema smisla.
|
Witchblade
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/nite_owl2.jpg)
Croatia
2754 Posts
Member since 22/07/2002 |
Posted - 30/12/2006 : 15:25:11
|
quote: od drkosha koji te mesecima zavlache {...} do opushtenjaka koji odgovaraju u toku radnog dana i chak ponekad na upit/molbu spuste cenu materijala na neki nama razumniji nivo nazalost, ova prva vrsta je brojnija.
A ovi drugi? Netko koga znamo? ![](icon_smile_big.gif)
Hocemo imena iz obje skupine, tako da prvu bojkotiramo, a drugu kupujemo sto vise! ![](icon_smile_tongue.gif)
"No. Not even in the face of Armageddon. Never compromise." |
Edited by - Witchblade on 30/12/2006 15:26:57 |
|
Macon
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Slovenia
1635 Posts
Member since 18/03/2005 |
Posted - 31/12/2006 : 11:34:52
|
"crtež je loš"
Po mome su basne najbolji slovenacki strip svih vremena i izasli su u vreme, kad se sranje jos desavalo. Basne i Gorazde su za mene ono najbolje o Jugo ratovima u stripu (Herman je proizveo nesto ne bas scenaristicki sijajno a Kubert je uradio totalnu glupost).
Ako je to lose nacrtano, onda i ne znam sta je dobro nacrtano. |
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Posted - 31/12/2006 : 12:51:05
|
meni je crtež vrlo dobar do odlican, no to opet ovisi o osobnim afinitetima naravno
|
Markos
Webmaster
![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif)
![](AvatarUpload/KPAvatar.jpg)
Croatia
29478 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 31/12/2006 : 13:02:11
|
quote: Originally posted by darth-vader
zanimalo me to oko cijene da li istu cijenu placamo mi i netko iz npr. Njemacke ? logicno je da svi placamo isto ( jer kupujemo isto, prava za izdavanje ), ali to opet nema smisla.
if you only knew the power of the dark side
cijena naravno nije ista, ovisi o formatu, broju primjeraka, cijeni primjerka itd itd.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
|
Aco
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Jason(1).GIF)
Slovenia
6267 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 01/01/2007 : 16:35:39
|
quote: Originally posted by darth-vader
Presveto srce mi je odlicno. Kažeš Aco da si mislio odustati oko 50 stranice ? Što te ponukalo da citaš dalje ?
Dobro pitanje..Odgovor je;ne znam baš;-))Možda sam u tom profesoru vidio i djelic sebe,pa sam ga poceo sažaljevati i na neki navijati za njega.I da,ipak je to Moebius koji se - ruku na srce - nakon drugog albuma malo opustio ali ipak je crtež jako lijep.
Bond.James Bond. |
|
VALTER
Advanced Member
![](AvatarUpload/Obelus.gif)
Croatia
6414 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 11/01/2007 : 11:01:13
|
Odlicne su Bosanske basne. Narocito price 'Pas' i 'Mazga' (dojma sam da je ovom drugom bio inspiriran Danis Tanovic, redatelj i scenarist 'Nicije zemlje'?). Što se tice izdanja, previše upada u oci preucestala i nepravilna upotreba slova 'c', izgubljenog u prijevodu sa slovenskog na hrvatski :) |
|
Markos
Webmaster
![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif)
Croatia
29478 Posts
Posted - 11/01/2007 : 12:49:26
|
Drago mi je da ti se svidio. Inace, nisam htio dirati nista. To je originalni Lavricev tekst i originalni upis rukom, nisam niti slova promijenio. I mislim da je to ok, bez obzira za tih par c viška.
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 11/01/2007 : 15:27:16
|
Hmm, pa ako si htio da zvuce autohtono onda si trebao prevesti makar c u c... Jesi ostavio i ekavicu?
Imamo prostor, imamo domenu, samo nam trebaju vaši radovi: http://www.stripopeka.com/ ||| A na ulici sa svake strane/filijale, uredi/iz njih plaze birokrate/jao ljudi, pa ja se bojim! ||| Lavirint in English: http://tinyurl.com/y93gym ||| A mi smo stranci u vlastitoj zemlji zbog ljudskog šljama. |
|
deangelis
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
Croatia
374 Posts
Member since 04/12/2005 |
Posted - 20/01/2007 : 17:07:52
|
Završavam sa citanjem trece epizode u Presvetom srcu. Kada crta Moebius, nema sumnji, u to se ponovno uvjeravam. Presveto srce je GENIJALAN, OTKACENI strip, kako crtacki, tako i scenaristicki. Uz Bernetovog Tex-a i Krakena, po mome skromnom mišljenju, tri naj naj izdanja u 2006. godini. |
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6267 Posts
Posted - 21/01/2007 : 12:50:57
|
U novom Strip Bumerangu možete procitati intervju sa Markosom u vezi Fibre,daljnjih planova itd.Vrijedi kupiti i procitati.
Bond.James Bond. |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29478 Posts
Posted - 21/01/2007 : 12:58:28
|
quote: Originally posted by Aco
U novom Strip Bumerangu možete procitati intervju sa Markosom u vezi Fibre,daljnjih planova itd.Vrijedi kupiti i procitati.
Interview?!? Nisam dao nikakav interview! Mozda su iskoristili odgovore sa promocije u Ljubljani... Bas me zanima:)
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6267 Posts
|
blueberry
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/blueberry.jpg)
Croatia
527 Posts
Member since 30/03/2006 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29478 Posts
Posted - 31/01/2007 : 21:38:10
|
Zato sto mi taj kolor nije toliko dobar, a niti je toliko neophodan. Meni se vise svidio c/b crtez. Cijena je nevazan faktor u ovom slucaju.
|
Vid
Senior Member
Slovenia
1254 Posts
Member since 07/10/2004 |
|
ismolc34
Senior Member
![](AvatarUpload/214454437447b2c99b10df5.gif)
Croatia
1146 Posts
Member since 01/09/2006 |
Posted - 31/01/2007 : 21:59:46
|
quote: Originally posted by Markos
Zato sto mi taj kolor nije toliko dobar, a niti je toliko neophodan. Meni se vise svidio c/b crtez. Cijena je nevazan faktor u ovom slucaju.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
meni se više svida boja,bilo kakva znaci u ovom slucaju vrijedi zakon jacega![](icon_zagor.gif) |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29478 Posts
|
Markos
Webmaster
Croatia
29478 Posts
Posted - 31/01/2007 : 22:02:17
|
quote: Originally posted by Vid
Još jedno pitanje ? Da li se zna, koje droge je uzimao Jodorowsky, kada je pravio scenarij ?
Pa, vjerojatno bi bilo zanimljivo istraziti, s obzirom na krajnji rezultat. Pogledaj mu samo filmove koje je snimio pa ces vidjeti sto su tripovi:)
|
blueberry
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/blueberry.jpg)
Croatia
527 Posts
Member since 30/03/2006 |
Posted - 31/01/2007 : 22:08:48
|
Ne volim kada se stripovi izdaju c/b kada je u original u boji...![](icon_smile_disapprove.gif) To me podsjeca na stripoteke kamo su objavljivali samo c/b verzije stripova.
Kada pogledaš ovu tablu: http://www.bulledair.com/index.php?rubrique=planche&album=coeur_couronne1 Janjetov Zoran odradio je odlican posao ne može se usporediti sa c/b...crtež je za klasu bolji-dobiva na dubini i ljepoti. Ukratko,ovakvo izdanje nije autenticno.Vjerujem da original nije naknadno bojan (poput Corto u Sibiru, iako uz dozvolu Prata)te sumljam da ce ikada više biti izdan na našim prostorima u boji. |
Edited by - blueberry on 31/01/2007 22:25:49 |
|
marlowe
Advanced Member
![](AvatarUpload/av1(1).jpg)
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
ismolc34
Senior Member
![](AvatarUpload/214454437447b2c99b10df5.gif)
Croatia
1146 Posts
Member since 01/09/2006 |
Posted - 31/01/2007 : 22:19:03
|
quote: Originally posted by Markos
Kako mozes reci da ti se vise svidja bilo kakva boja od c/b stripa?!?
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
danas mi je šareno aj dont nou vaj? |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|